Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 85850 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
strzelam że ok 250m - ja akurat hamuję przed torami ale strzelić można ;)

strzał niestety nie celny  :P
droga hamowania pociągu jest zależna od jego wagi a to oznacza, że inna jest przy towarowym z 30 wagonami a inna przy osobowym wagonów 12
weźmy ten osobowy to będzie 1500 metrów, pomyłka sześciokrotna  ;D dla tego pierwszego droga hamowania jest 2x dłuższa

Nemezis dla własnego spokoju zrobiła bym tą próbną z wypełniaczem

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
Jeśli ufasz fryzjerce to próbnej bym nie robiła, choć ciekawiłoby mnie jak to jest z tym wypełniaczem. Czy czuć, że ma się coś tam więcej na głowie czy jak...?

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Dziewczyny, mam teraz nowy dylemat - farbować włosy czy nie? ??? Mam wrażenie, że z każdym dniem przybywa mi siwych włosów na skroniach :'( Jak chodzę na co dzień w rozpuszczonych, czy nisko upiętych włosach, to tego praktycznie nie widać, ale przy koku ślubnym będzie widać na pewno :-\ Nie chcę się źle czuć, więc chyba jednak pofarbuję... Może nawet udałoby się połączyć to farbowanie z drugim czesaniem próbnym? Tylko nie wiem, czy lepiej pofarbować jakimś szamponem koloryzującym w kolorze moich włosów, czy zrobić sobie np. blond pasemka, jak myślicie? Co mniej zniszczy włosy?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Wiesz Nemi na 18 dni przed ślubem chyba nie kombinowałabym nic na własną rękę, raczej fryzjer i koloryzacja ton w ton
chyba, że robiłaś już kiedyś wcześniej pasemka i wiesz jak w nich wyglądasz
z całą pewnością szampon niszczy włosy mniej, ale może Ci nie pokryć siwych włosów i nie masz gwarancji, że uzyskasz kolor dokładnie taki jak potrzebujesz 

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Ja tez uważam, że pasemek lepiej nie. Mogłoby wyjść dziko. A jak miałaś fryzurę próbną to było widać siwe włosy? Może tylko panikujesz ::) Ale jeżeli chcesz pofarbować to myślę że wystarczy tylko delikatne podrasowanie naturalnego koloru ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Ja bym tez podrasowała tylko kolor Twoich naturalnych włosków ....  ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja stawiam na szampon :) tylko pamiętaj, że mogą wyjść ciemniejsze niż Twoje naturalne...

Offline madziara07

• uzależniony
na tych zdjeciach z probnego czesania mi tam zadne siwizny sie w oczy nie rzucily, ale skoro Ty je widzisz i maja Ci sparwiac dyskomfort to lepiej szampon niz pasemka, mniej zniszcza wlosy a i latwiej zlikwidowac ewentualny nietrafiony efekt
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
oj nemezis ja też mam ten problem, taki niestety urok ciemnowłosych :P
mi się podoba Twój kolor, pasuje do Ciebie więc pasemka bym odrzuciła
jakie zdjęcie w końcu wybrałaś?
do księgi stawiam na Długą ;)

Offline m@dziuni@

• forumowicz
  • data ślubu: 31.07.2010
jeżeli chcesz farbować to TYLKO u fryzjera.
na eksperymenty we we własnej łazience będziesz miła czas po ślubie :)
wiem co mówię kiedyś dzięki eksperymentom z blondem miałam pomarańczowe włosy :mdleje: :los:

p.s. jak się zdecydujesz to min tydzień przed ślubem w razie gdyby cię fryzjerka umazała farbą :luzak:

Offline Nemezis

• maniak
Dziękuję za wszystkie rady :) Też uważam, że z szamponem będzie mniejsze ryzyko. Poza tym, po ślubie nie chcę regularnie się farbować (bo jak pisałam, na co dzień nie widać tych siwych włosów) a po pasemkach byłyby jednak widoczne odrosty. Jutro będę w moim salonie na drugim malowaniu próbnym (ciepłe barwy), to się wypytam o farbowanie.

Poszłam dziś wreszcie do I spowiedzi przedślubnej i muszę przyznać, że po ostatnich negatywnych doświadczeniach z kościołem, jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona :) Za radą Arweny (dzięki, kochana! :-*) wybrałam kościół akademicki i było naprawdę OK :) Mogę tylko życzyć Wam, żebyście na swoich spowiedziach przedślubnych trafiły na równie fajnego księdza, który zamiast oceniać z góry i robić bezsensowne wyrzuty, potrafi jeszcze podnieść na duchu i powiedzieć coś mądrego, co trafia do serca :)

Offline Nemezis

• maniak
jakie zdjęcie w końcu wybrałaś?
do księgi stawiam na Długą ;)

Zapomniałam o tym... Tyle spraw na głowie :urwanie_glowy: Ale dzięki za przypomnienie, muszę się tym zająć jak najszybciej.

Offline elemelka

• Chuck Norris
nie dziwię się ;)jest tyle tego, że od samego myślenia o tym wszystkim to można osiwieć :P ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Fajnie z tą spowiedzią, gratuluję kolejnego załatwionego punktu :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Juz siwe wloski sie Tobie robia?Przeciez jeszcze mlodziutka jestes  :-*.

Offline madziara07

• uzależniony
no to gratuluje kolejnej sprawy "odhaczonej" ;)
a co do spowiedzi to ja akurat bydgoskich kosciolow nie znam ale moja kolezanka bardzo narzekala na "klaryski", juz kilkakrotnie wyszla stamtad bez rozgrzeszenia, zmieszana z blotem itd...
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline Nemezis

• maniak
Madziara, na miejscu Twojej koleżanki drugi raz bym do tego kościoła nie poszła :-\ Dziś akurat byłam w kościele akademickim w Toruniu, ale wcześniej byłam u spowiedzi w św. Krzyżu w Bydgoszczy (tym kościele na cmentarzu przy Artyleryjskiej) i też było OK, bo nowy proboszcz jest całkiem fajny :) Więc jak ktoś nie wie, gdzie iść w Bydgoszczy, to polecam :) Ja pewnie pójdę tam do drugiej spowiedzi.

Agulla, pierwszego siwego włosa znalazłam u siebie w wieku 23 lat i od tego czasu trochę mi ich przybyło ::) Chyba to kwestia genów, bo moje siostry w wieku 26 lat też już zaczęły się farbować...

Offline Nemezis

• maniak
To jakaś masakra... Do ślubu pozostało niewiele więcej niż 2 tygodnie a ja teraz zaczęłam kombinować... Rano z tym farbowaniem a teraz zmieniła mi się całkowicie koncepcja fryzury ślubnej :mdleje:

Offline Stelek

• zapaleniec
Kochana, spokojnie, to tylko stres  ;) Wszystko będzie dobrze. Fryzura jest bardzo ładna, nie ma co jej zmieniać. A jeśli faktycznie źle się czujesz z kilkoma siwymi włoskami to użyj szamponu, tak jak dziewczyny pisały. Kilka głębokich oddechów, wielki buziak od PMa i wszystko będzie dobrze :ok:  ;)

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Właśnie szampon jest dobrym pomysłem, jeśli Ci te siwe włoski przeszkadzają. :)
A fryzurka jest bardzo fajna, więc co chcesz zmieniać Aniu?
Nasz synek:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Awiecie ze niby nie powinno sie wyrywac pierwszego siwego wlosa ?Bo wtedy bedzie ich wiecej i szybciej bedzie sie siwiec.Tak slyszalam  :P.

Oj Aniu , Ty chyba juz za duzo kombinujesz  :D.To zapisz sie szybko na jeszzce jedna fryzurke i bedziesz pewna pozniej czego chcesz , albo i nie  :P.Ale ja bym poszla na jeszcze jedna , zeby sie upewnic , a nie zeby pozniej miec jakies "ale jednak moglas miec inna fryzurke".

Offline madziara07

• uzależniony
Nemezis ja pewnie tez bym nie poszla, ale ona twarda byla, poszla drugi raz z mysla ze moze inny ksiadz bedzie, bylo to samo, a za trzecim razem jej w tym kosciele ukradli torebke.. teraz juz tam nie chodzi bo stwierdzila ze jak pojdzie po raz kolejny to ja pewnie pobija ;)
a tak pozatym to dziewczyno nie panikuj! bedzie dobrze, fryzurke masz sliczna, jesli nie jestes jej pewna to idz na jeszcze jedna fryzure probna i sie upewnij ze to to napewno jest to  :D
buziaki

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
Namezis jesteś ładną dziewczyną i będziesz piękną panną młodą :) A fryzurka bardzo Ci pasuje ;) Odetchnij i nie denerwuj się niepotrzebnymi drobnostkami ;) Sama nie będę miała w ogóle fryzury próbnej ;) Głęboki wdech i skup swoje myśli na tym że już za tak niewiele będziesz szczęśliwą żoną, skup się na tym pięknym dniu ;)

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
Aniu masz jeszcze sporo czasu, spokojnie :) Na Twoim miejscu szłabym jeszcze raz skoro wymarzyła Ci się inna fryzura i spróbuj, wtedy będziesz miała pewność. A jaka ta fryzura Ci zawróciła w głowie? :) Znalazłaś w internecie czy sama sobie wymyśliłaś?

Offline Nemezis

• maniak
OK, po kolei :)

Przede wszystkim muszę Was przeprosić, że tak rzadko ostatnio piszę w Waszych wątkach, za to u siebie bazgrolę co niemiara ;) Ale do ślubu zostały mi dwa tygodnie i mam istne urwanie głowy, nie mam kiedy spokojnie usiąść i wszystko przeczytać :-\ Mam nadzieję, że to rozumiecie i wybaczycie :blagam: Po ślubie obiecuję wszystko nadrobić :)

Co do mojej fryzury, wiem, że jest OK, ale nie czuję się w niej jakoś super wyjątkowo... Poza tym wydaje mi się, że w tak gładko zaczesanych włosach wyglądam zbyt poważnie... i to przede wszystkim nie daje mi spokoju :-\

A jaka ta fryzura Ci zawróciła w głowie? :) Znalazłaś w internecie czy sama sobie wymyśliłaś?

Sama! Zaczęłam bawić się swoimi włosami i stwierdziłam, że najkorzystniej wyglądam w kitce upiętej na bok. Oczywiście nigdy się tak nie czesałam, bo nie mam wystarczająco gęstych włosów, ale przecież są różne treski i pasma, które można by dopiąć, prawda? A jeśli nie na własny ślub, to kiedy? ;D
Jutro idę porozmawiać z fryzjerką, żeby mi doradziła, jakie włosy mam dokupić - sztuczne czy naturalne, treskę czy pasma na grzebykach itp. A na przyszły tydzień jestem już zapisana na kolejne czesanie próbne! :tupot:

Za to dzisiaj byłam na drugim malowaniu próbnym. Pamiętacie, jak pisałam, że kosmetyczka namówiła mnie, żebym spróbowała cieplejszych barw, bo będę wyglądać korzystniej i lepiej wyjdę na zdjęciach? Powiem Wam, że chyba miała rację... Ale wciąż się zastanawiam ;)

Poza tym byłam odebrać potwierdzenia zapowiedzi. Wszystko było OK, aż do momentu, kiedy proboszcz spytał mnie: "A zapowiedzi były opłacone?" :mdleje: Normalnie mnie zatkało... Oczywiście, przy zamawianiu zapowiedzi dałam 50 zł (uważam, że to i tak sporo, jak na naszą sytuację finansową), ale byłam przekonana, że jest to dobrowolna ofiara a nie jakiś obowiązek! :bredzisz: A tu takie pytanie! :|| Miałam ochotę zapytać, czy mają tam jakąś ustaloną stawkę za zapowiedzi, ale ugryzłam się w język... Kurczę, skoro księża żądają za wszystko opłat, to chyba jednak powinni wprowadzić kasy fiskalne i odprowadzać podatki :protestuje: Mnie od mojego nędznego stypendium odciągają podatek, więc niech oni też płacą, a co! :obrazony: Niedługo wprowadzą pewnie opłaty za rozgrzeszenie (za każdy lekki grzech - 10 zł, za ciężki - 50 zł) a do komunii będzie się chodzić z wykupionymi wcześniej bilecikami, które ministranci będą kasować :Szczerbaty:

Offline elemelka

• Chuck Norris
rozbawiła mnie ta wizja bilecików do kontroli ;D
żebyś nie wykrakała ;)
w kwestii fryzury:To Ty masz się czuć dobrze ;)

Offline silena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010
Ja tan w bazylice zapowiedzi odbierałam w kancelarii u takiej pani- nawet się nie upomniała o jakąkolwiek opłatę- jeszcze pytałam, gdzie mogę złożyć ofiarę. Może jakbym trafiła na proboszcza byłoby inaczej  ???

Offline Stelek

• zapaleniec
A gdzie fotki makijażu w cieplejszych kolorkach? Ja też byłam za takim  ::)

Co Ksiądz to inne podejście...

a do komunii będzie się chodzić z wykupionymi wcześniej bilecikami, które ministranci będą kasować :Szczerbaty:

:glupek:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
A fotki tego makijaz beda  ::)??

Offline madziara07

• uzależniony
fajny motyw z tymi bilecikami, ale w sumie, nawet by mnie nie zaskoczyly ;)
a fryzura, to popierm zdanie dziewczyn, ty masz sie czuc dobrze, pewnie i najpiekniej iec sobie nie zaluj ;)
poprosimy o zdjecie tego makijazu, bedziemy doradzac co nie?
pozdrawiam