Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 85361 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Paweł już przysypia ewentualnie ulica długa  ;D
Śliczna z Ciebie dziewczyna

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Nadrobiłam :)
Fajne fotki, z babcią dobrze że się jakoś udało, :)
A jak z tym żelem do wybielania?
Nasz synek:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
wow bossskie fotki  ;) ;) ;)

widzę że nie tylko ja się męczyłam ostatnio z przechowalnictwem  ;D ;D ;D
substancje w tackach do przechowywania zywnosci nie są mi już obce  ;D ;D
ziemniaki - kopce itp też były  ;D

patrycja_4r
też studiujesz technologię żywienia czy dietetykę ???

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Nie,ja towaroznawstwo  ;D ;D ;D

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
hej Aniu :) Mam do Ciebie pytanko bo mnie to zastanawia: Paweł zepnie włosy do ślubu czy chce mieć rozpuszczone? Strasznie mnie to ciekawi  :P

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Witam nocną porą po zabieganym weekendzie :) Miałam zjazd, "sesję" i te sprawy... No ale już jest do przodu - kolejny semestr podyplomówki zaliczony :jupi:

Ślicznie Wam dziękuję za wszystkie miłe słowa pod adresem zdjęć i moim :-* :-* :-* Naprawdę, super jest przeczytać o sobie tyle pozytywnych opinii ;)

zostalo nam 23 dni do naszego ślubu... dawno mnie nie było u ciebe w wątku  :) stresujesz się już ??

Stres jeszcze nie dopada, ale jak zerkam na mój suwaczek, to troszkę mnie dreszcz przechodzi... Jakoś do mnie nie dociera, że już za 3 tygodnie będę żoną ;)

A jak z tym żelem do wybielania?
Zęby właśnie się wybielają po raz drugi :Szczerbaty: Paweł się ze mnie śmieje, bo w tych nakładkach ciężko mi mówić i strasznie "faflunię" :p Przed ślubem planuję nałożyć jeszcze 2 razy. Jeśli wytrzymam oczywiście ;) Ale już po pierwszym nałożeniu niektóre osoby zauważyły, że mam bielsze zęby, więc jest dobrze :)

Paweł zepnie włosy do ślubu czy chce mieć rozpuszczone? Strasznie mnie to ciekawi  :P
On to chce mieć ścięte najlepiej :p A ja chcę, żeby miał rozpuszczone ;) Na pewno trochę podetnie, bo końcówki już ma nieciekawe.

A propos włosów... Pamiętacie moją fryzurę ślubną? Niby OK, ale mam wątpliwości, czy utrzyma się pod welonem... A dziś usłyszałam (jak zwykle po czasie) o czymś takim jak "wypełniacz do koka". No i zastanawiam się teraz, czy z takim wypełniaczem fryzura nie byłaby fajniejsza... Może powinnam kupić i spróbować jeszcze raz się uczesać? Jak myślicie, warto? Może macie jakieś doświadczenia z tym związane?

Jeszcze jedno muszę Wam napisać... Bo spotkało mnie dziś coś takiego, że aż krew mi w żyłach zgęstniała... Jechałam dziś rano samochodem Pawełka na uczelnię. Ruch był niewielki, jak to w niedzielę, więc jechałam dość szybko (ok. 60-70 km/h). Po drodze na uczelnię mam przejazd kolejowy ze szlabanami. Były podniesione, więc jadę sobie dalej i w momencie kiedy byłam na torach, usłyszałam nagle ryk lokomotywy (wiecie, to charakterystyczne "trąbnięcie" pociągu). Było tak głośne, że aż podskoczyłam, ale jechałam na tyle szybko, że zanim zdążyłam się rozejrzeć i zareagować, znalazłam się za przejazdem. Sekundę później (dosłownie sekundę) ujrzałam w lusterku jadący pociąg. Byłam w takim szoku aż musiałam przyhamować i dojść do siebie :o Zastanawia mnie tylko, dlaczego szlabany były podniesione? W centrum miasta??!! Na ulicy, gdzie stoją budynki, które skutecznie zasłaniają tory? Jeśli wjechałabym na przejazd sekundę później albo jechała odrobinę wolniej, to zostałaby ze mnie marmolada... :Szczerbaty: Całe szczęście, że już nikt nie jechał za mną...

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Nem...aż mnie zmroziło!!! Ja bym pewnie do dróżnika zaraz poszła go nakrzyczeć :D Boże jak dobrze że nic Ci się nie stało!!! Jak to w życiu szczęście jest widoczne!!

Gratuluję zdanej sesji :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
o matko, dobrze, że jesteś cała i zdrowa!
Sesja do przodu :jupi:

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Ale miałaś szczęście! I może nauczkę na przyszłość...... żeby za każdym razem zatrzymywać się przed przejazdem..... Ot, taka rada starszej koleżanki :)

Offline madziara07

• uzależniony
gratuluje zdanej sesji!!
a co do pociagu to az sie przestraszylam!Dobrze ze Ci sie nic nie stalo! wlasnie czemu te szlabany byly podniesione, od tego sa zeby nie wpuszczac na przejazd w razie pociagu..  ja tez nie staje przed przejazdem  (o ile stopka nie ma oczywiscie) wychodze z tego ze po to jest ten szlaban zeby gdy jest podniesiony jechac pewnie ze nic mi sie nie stanie.
Japcio a Tobie przez takie zatrzymywanie nikt w zderzak nie wjechal? np przy zjezdzie z kamiennej na inwalidow.. tam tempo ruchu jest dosc duze, nie wiem czy tak kazdy by zdarzyl wychamowac jakbym tam zaczela sie zatrzymywac, ale to moje zdanie, ryzykanta szosowego ;)
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline Nemezis

• maniak
To był ten przejazd niedaleko cmentarza, jak się skręca z Artyleryjskiej  na Zygmunta Augusta. Tam raczej nigdy samochody nie zwalniają, bo i bez tego tworzą się korki ;) Ale po tej historii pewnie będę bardziej uważać...

Kochane, bardzo liczyłam na Wasze rady odnośnie tego wypełniacza do koka :) Warto uczesać się jeszcze raz i spróbować czegoś takiego? :)

Offline madziara07

• uzależniony
ja bym napewno radzila sie jeszcze raz uczesac, ale z prosba do fyzjerki o scislejsze upiecie bo tak jak pisalam niepokoilo mnie to ze ten kok sie tak Ci latwo rozluznil, a przy tancu na weselu nie wiadomo jak by sie zachowal, czy by nie rozlecial sie calkowici ea co do wypelniacza to nie mam pojecia szczerze mowiac co to takiego, ale mysle ze warto sprobowac,zawsze lepiej teraz niz na slubie ;)
z artylerysjkiej na zygmunta augusta? przeciez to jest ogromny przejazd, bardzo rucliwy, jak on mogl byc niestrzezony????? a tak  to za nie opuszczenie takiego szlabanu to prokurator droznikowi grozi.... narazenie zycia i zdrowia...
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline japcio

• Chuck Norris

Japcio a Tobie przez takie zatrzymywanie nikt w zderzak nie wjechal?

A wiesz, że nie. Staram się jeździć bezpiecznie i dlatego zatrzymuję się lub przynajmniej zwalniam przed przejazdami, żeby się rozejrzeć, czy ciapąg nie nadjeżdża. Może dzięki temu przez 13 lat nie miałam żadnego wypadku.....

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
jeśli chodzi o wypełniacz do koka to chyba lepiej spytać się fryzjerki
słyszałam o czymś takim ale nigdy nie miała do czynienia na własnej głowie

DZIEWCZYNY dlaczego nie zatrzymujecie samochodu przed przejazdem kolejowym i nie ma tu znaczenia czy jest znak stopu, czy są rogatki (tak tak moje drogie panie to fachowa nazwa waszych szlabanów  ;) ) istnieje całe mnóstwo nie przewidzianych sytuacji  

- zepsute rogatki
- awaria prądu
- pijany dróżnik (pan lub pani, która ma to zamknąć)

nie będę Was zsypywać innymi fachowymi informacjami z zakresu kolejnictwa tylko NA BOGA dziewczyny zatrzymujcie się zawsze przed torami kolejowymi

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Jeju  :o :o :o!Dobrze ze ta sekunda duzo zrobila !!!Boze , jak tak moze byc ze w centrum miasta szlabany nie sa puszczone !
Dobrze ze nikt nie jechal za Toba , bo nawet nie chce myslec co by wtedy bylo ...

Offline anulla_p

• Chuck Norris
jak tak moze byc ze w centrum miasta szlabany nie sa puszczone !

napisałam już o nie opuszczonych szlabanach, to było do wszystkich uczestniczek wątku ku przestrodze

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Aniu, ja słyszałam o tym wypełniaczu i myślę, że by się to u Ciebie sprawdziło, bo podobno to jest do bardzo rzadkich i cienkich włosów. Widziałam kiedyś jak koleżanka miała coś takiego, tzn. tego nie widać, ale mi mówiła, że ma :P efekt robi wrażenie, myślę, że warto by było spróbować. Z tego co wiem, nie kupujesz tego nigdzie, tylko fryzjerka ma to w salonie i Ci to dołącza do fryzury.

Offline japcio

• Chuck Norris
Dziekuję anulla_p za wsparcie! Już myślałam, że to ja jestem nienormalna :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
Normalna, normalna. Zwolnienie chociaż to podstawa...
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwca 2010, 14:14 wysłana przez Maja »

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Ale ten wypełniacz lepiej jednak kupić, np na Allegro, bo potem się okaże, tak jak czasem z wsuwkami, że fryzjerka ma tylko jasne i będzie prześwitywało. Tak gdzieś czytałam, ale sama nie miałam tego. I wydaje mi się że ten wypełniacz nadaje się tylko do koków typu banan lub kuleczka ;D No wiecie o co chodzi ::)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
japciowa ja jestem przerażona tym jak można nie szanować własnego życia, nie wiem, może niektóre forumki się tu na mnie obrażą ale trudno
 jest tyle tragedii na torach a jak często jest to brak wyobraźni

dziewczyny pierwsza szkoła jaką kończyłam to szkoła kolejowa, jestem świadoma podwójnie bo również jako kierowca, niestety zbyt dużo ludzi nie zdaje sobie sprawy jak wielkie niebezpieczeństwo stanowi pociąg
która z Was - nie zatrzymujących się na przejazdach kolejowych jest w stanie podać mi odległość w metrach jaką potrzebuje pociąg do całkowitego zatrzymania się z prędkości 100km/h
jaką macie szansę by przeżyć  :?: :?: :?:

Offline Nemezis

• maniak
Wydaje mi się, że jadąc przez duże miasta, pociągi jednak zwalniają, choć droga hamowania na pewno i tak jest długa.
Anulla, ja szanuję swoje życie, ale i tak wierzę w przeznaczenie i wydaje mi się, że jeśli komuś jest pisane zginąć w wypadku drogowym, to nawet przesadna ostrożność go przed tym nie uchroni... ::)

Wracając do fryzury, skontaktowałam się z fryzjerką i spytałam o ten wypełniacz. Powiedziała mi, że ma takie u siebie i może go użyć, ale nie ma sensu przychodzić na kolejne czesanie próbne, bo fryzura będzie bardzo podobna do tej, którą zrobiłyśmy. Chyba mogę jej zaufać, jak myślicie? :) Bo za bardzo mi się nie uśmiecha kolejne czesanie... Po pierwsze - czas (musiałabym jechać do Bydzi), po drugie - kasa, po trzecie - nie chcę już maltretować swoich włosów, które bardzo ciężko znoszą wszystkie zabiegi fryzjerskie i już po ostatnim czesaniu trochę się osłabiły... :-\

Offline madziara07

• uzależniony
ja bym poszla jeszcze raz dla wlasnego swietego spokoju ale to tylko moje zdanie
a co do przejazdow kolejowych to jednym slowem wyszlam znowu na pirata drogowego, nie po raz pierwszy ani nie ostatni zapewne ;)
pozdrawiam wszystkich kierowcow

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja też bym poszła :) co by się nie denerwować, że jednak mogłam iść :)

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 maja 2010
Nemezis
moja koleżanka miała u mnie na ślubie takie wypełnienie i efekt wg mnie jest czadowy
z włosów sięgających ramion wyszedł piękny banan no i wszystko się super trzymało do rana
ten wypełniacz jest wykonany z gąbki, ładnie się na tym upina włosy i nic absolutnie nie widać

co do kolejnej próbnej fryzury to ja bym jednak zrobiła... fakt - sporo się płaci za próbne fryzurki, ale po co sobie fundować dodatkowy stres w dniu ślubu?
wg mnie to nic dziwnego, że fryzjerka twierdzi, że kolejna fryzurka nie jest potrzebna - ona wykonuje pewnie setki koków ślubnych, a dla Ty powinnaś być pewna, że "to jest to"

Offline m@dziuni@

• forumowicz
  • data ślubu: 31.07.2010
która z Was - nie zatrzymujących się na przejazdach kolejowych jest w stanie podać mi odległość w metrach jaką potrzebuje pociąg do całkowitego zatrzymania się z prędkości 100km/h

strzelam że ok 250m - ja akurat hamuję przed torami ale strzelić można ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
O ja *pii* .... ja bym chyba oszalala i zaraz dzownila na police czy gdzies tam w sprawie tego przejazdu !!
Jezdze tamtedy bardzoo czesto ... !! Chcoiazby kiedy zawoze siostry dzieci do szkoly !!
teraz to jak bede sie tam zbizala to chyba z sercem w gardle !!

Nemezis a gdzies to zglosilas ?

Offline Nemezis

• maniak
Nie... To była niedziela, spieszyłam się na zajęcia a zaraz po zajęciach musiałam jechać do Torunia, bo byliśmy umówieni na lekcję tańca. Mam nadzieję, że to była jednorazowa "wpadka" dróżnika i więcej się nie powtórzy... Ale teraz pewnie będę zwalniać przed przejazdem i uważnie się rozglądać... :taktak:

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Oby to byla jego jednorazowa wpadka ... ehhh strasznie .... ja zblizajac sie do przejazu zwalniam przed nim ale kiedy juz wjezdzam odrazu przyspieszam aby szybko uciekac ...... ale kiedy szlaban jest zamkniety i sie otwiera czekam az zgasnie czerwone swiatlo .. z tylu wariaci trabia a ja czekam .... inni ruszaja odrazu - ja wole poczekac !!
.... ja to bym chyba zawalu dostala gdyby mnie to spotkalo  !!

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
Nemi dzięki Bogu nic Ci nie jest ale to nauczka na przyszłość.  Uważaj na siebie ;)

Co do fryzury ja bym odpuściła, skoro ufasz fryzjerce to uważam, że w dniu ślubu nie będzie żadnej niespodzianki. Słyszałam o tym wypełniaczu same superlatywy więc przy jego użyciu pewnie będziesz bardziej zadowolona niż po tej próbnej która miałaś a dodatkowym atutem, jest to, że z tym wypełniaczem można lepiej upiąć fryzurę bo po prostu jest do czego wpiąć wsuwki. Myślę, że będzie ok :ok: