Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 85833 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
mkarolinka - jaka Ty waleczna jesteś  :D ;)

Offline madziara07

• uzależniony
Witaj Nemezis!
tak sie po cichutku zakradlam do Twojego watku, mialam tylko kilka pierwszych stron przejzec i sie tu objawic jesli by bylo mozna ale Wasza historia wciagnela mnei bez reszty! dwa dni niecale tyle mi zajelo przeczytanie tych 47 stron ;) naprawde nie moglam sobie darowac aby opuscic wyjasnienie np przeprowadzki twojego Przyszlego do torunia czy tez wyjasnienia historii z zaginionym salonem od sukni wieczorowej, no spac bym nie mogla!
po pierwsze co mi sie nasunelo to ze mamy bardzo podobnych "chopow" te wieczne: "dobra zrobmy to i niech to bedzie zglowy" slysze co chwila a mnie krew zalewa, albo tekst w stylu "no mi sie nie podoba ale skoro musisz.." grrrrr a co do "mrocznych" klimatow to widze ze mamy podobne gusta
po drugie przechodze do komplementow: sliczna sukienka slubna! cudna, klasyczna, nieprzekombinowana super! sukienka na przebranie tez piekna! (ale zgadzam sie z dziewczynami ze moglaby byc troche krotsza) buty wbor swietny! pasek niezbedny nawet do chodzenia! a co tu mowa do tanca! Ilosc (z niby co tylko trzy pary) niepowalajaca wpadki z niewygodnymi czy tez popsutymi butami sa gorsze niz mala buciarnia w samochodzie (co do wpadek to mi na ostatnim weselu od nowych butow sie obcas urwal..wiec wiem co mowie ;) ) fryzura swietna, tylko mnie niepokoi troche to ze po kilku godzinach Ci sie ten kok opuscil i wlosy sie lekko rozluznily, fajnie to wyglada ale skoro tak sie wlosy zachowaly po kilku godzinach "spokojnego uzytkowania" to co to bedzie po kilku godzinach intensywnych plasow na weselu?? makijaz sliczny, slicznie Ci w nim, kolorki super, skoro Ci sie podoba to nie zmieniaj za choinke!
kolezanki twojego Przyszlego niezle, komentowac nie bede... ale pomysl z noclegiem przedni!
sprawa z babcia, tez nie bede komentowac..dobrze kombinujesz, patelnia moze byc rzeczywiscie planem B, chociaz ja preferuje nieco inna bron..wczoraj sie czailam z mieczem cwiczebnym mojego chopa w dloni bo cos mi buszowalo po smietniku... jakby cos to pozycze ;)
jejku ale sie rozpisalam... przepraszam ja tylko nadrabialam ;) warto bylo, mam nadzieje ze teraz bede mogla zagladac czesciej  ile oczywiscie moge no ale po tylu komplementach... no wez.... ;)
pozdrawiam goraco z deszczowej krainy
buziaki
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
Kochana nawiązując do tematu babci, to oczywiście w 100 % się z toba zgadzam, i Cię rozumiem...ja tez bym tak postąpiła... ;)..ale wiesz, na mężczyzn czasem trzeba "brać poprawkę", i oni troche inaczej "rozumują" niz kobiety ::)
Uważam że, to wasz ślub -najwazniejszy dzień, i nikt niepownien sie wtrącać bez uprzedniej zgody.Koniec i kropka.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Madziara7, dla jesteś mistrzem świata, że Ci się chciało to wszystko czytać ;D :Najlepszy: :Najlepszy: :Najlepszy: Wątpię, czy sama dałabym radę przebrnąć od początku do końca przez własny wątek :p Dziękuję ślicznie za wszystkie komplementy :-* :-* :-* Oczywiście teraz już nie masz wyjścia i musisz zaglądać jak najczęściej ;)

Mkarolinka, ale z Ciebie złośnica :twisted: Jednak doskonale Cię rozumiem, bo ja też mam czasem ochotę złapać za patelnię, młotek czy co tam mam ciężkiego i porozwalać wszystko dookoła :boks: Ale ostatnio staram się nauczyć kontrolować własne emocje, więc... sama rozumiesz :Swiety:

Wracając do tematu Babci, PM już się pogodził z faktem, że pojedzie osobno, ino nie chce powiedzieć w jaki sposób to załatwi... Dlatego na wszelki wypadek i tak pogadam z teściową, choćby z ciekawości, żeby się przekonać czy rzeczywiście mnie poprze ;D

Offline Nemezis

• maniak
Cholera... Mam kolejny powód do złości. Wychodzi na to, że dokładnie w dniu ślubu dostanę @ :glowa_w_mur: Jeszcze kilka miesięcy temu, jak sobie liczyłam cykle, byłam pewna, że mnie to nie spotka. A  jednak cykle tak się poprzesuwały, że teraz jak w mordę wychodzi mi @ od 3 lipca :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: Chyba że stanie się cud i ostatni cykl się wydłuży, ale jak na złość ostatnio cykle są równiutkie. Ech, nawet mnie to nie dziwi... Zawsze na wszystkie ważne imprezy i wyjazdy dostawałam @... Takie mam już "szczęście" :'(

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Może nie będzie tak źle i @ przyjdzie później. U mnie tak było. Stres zrobił swoje :)

Offline madziara07

• uzależniony
no wiec jestem ;)
ja czesto czyms rzucam o podloge jak sie zdenerwuje (deska do krojenia np bo jak sie wkurze to wychodze do kuchni) wiec pizgam o podloge i wtedy pada zatroskane pytanie: cos sie stalo? - nic kur.....!!!!
co do @ mozna wziac piguly i sobie przesunac
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
No mam nadzieję, że poprzez stres cykl się wydłuży i nie przyjdzie @ w TYM dniu. U mnie przez stres właśnie tak mi się cykl wydłużył, że @ dostałam równiutko z samego rana w dniu ślubu... :mdleje: :mdleje: :mdleje: ale byłam w takich emocjach, że nawet nic nie odczuwałam  ;D

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
Namezis popatrz na to inaczej ;) Ty przynajmniej wiesz kiedy @ dostaniesz :P Ja mam cykle tak nieregularne że w sumie zawsze jest wielka niespodzianka i stres na ważnych uroczystościach :-\  Wydaje mi się że w tym dniu i tak o tym zapomnisz szybko ;) Nie wiem jakie masz zdanie o tych sprawach, ale po ślubie od razu możesz się starać o dzidziusia ;) Oj ile bym dała żeby tak mieć, a z moimi @ to pewnie długo się starać będziemy :-[ Myśl pozytywnie, bo to będzie Wasz Dzien :)

Offline Nemezis

• maniak
Może nie będzie tak źle i @ przyjdzie później. U mnie tak było. Stres zrobił swoje :)

No mam nadzieję, że poprzez stres cykl się wydłuży i nie przyjdzie @ w TYM dniu.

He he, teraz tak to brzmi, jakby stres przed ślubem był pożądany ;D Ale też mam cichutką nadzieję, że @ przesunie się choćby o jeden dzień...

Madziara, w moim przypadku piguły odpadają. Raz w życiu brałam to cholerstwo przez 3 miesiące i już dziękuję - z dwojga złego wolę @ ;)

Cherry, rzeczywiście z takimi krótkimi cyklami jak moje, pewnie raz bym się nie zabezpieczyła i byłby :dzidzia: Moja mama właśnie tak miała, że zachodziła w ciążę momentalnie i pewnie mam to za nią. Ale póki co nie ciągnie mnie do macierzyństwa ;)

Co do pozytywnego myślenia, jestem jak najbardziej za :) Stwierdziłam już, że niezależnie od tego czy dostanę @ czy nie, to nie będę się tym przejmować. Nie pozwolę, żeby taka pierdoła zepsuła mi mój piękny dzień ;D Choć wydaje mi się, że zmiana tamponów w sukni ślubnej może być... ciekawym doświadczeniem :p Mam nadzieję, że nie będę musiała prosić PMa o pomoc :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Ja tak sobie teraz myślę, że jakbym miała dostać okres to chyba bym poszła do gin po tabletki anty. Nigdy nie brałam, ale w tej sytuacji bym się poświęciła ::) Wyczytałam, że jak się chce "ominąć" okres to trzeba wziąć dwa razy pod rząd serię tabletek. Choć z drugiej strony boję się, że się rozreguluję, cera mi się pogorszy i będę miała "humory" :nerwus:

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
Nemezis kochana, moja szwagierka też miała @ w dniu swojego ślubu i dała radę... a ten stres pewnie i tak zrobi swoje, nawet podświadomie będziesz denerwować się, może chociaż o ten jeden dzień przesunie się... musi być dobrze :-* zobaczysz, nawet z babcią PMa się ułoży ::)

Offline madziara07

• uzależniony
mi tez pierwsze piguly niepodpasowaly, dopiero kolejne byly ok, ale skoro nie piguly to zawsze mozna od gina inna leki np zwiekszajace krzepliwosc.. zawsze jakis plus, a moze fachowiec cos innego by jeszcze doradzil?

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Ja bez niczyjej pomocy dawałam radę zmieniać, a miałam suknię z kołem. W końcu @ to nie koniec świata, oczywiście zależy jak kto ją znosi, niektóre dziewczyny mają straszne boleści, a jeśli nie, to nie popadajmy w przesadę że to jakiś dramat  ;) przy tych emocjach to po prostu trzeba pamiętać o zmianie, a tak to się w ogóle o tym nie myśli  :D

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
Ja osobiście przesuwałam "okres" tabletkami, żeby na ślub nie wypadł. Nie wyobrażałabym sobie:) Ale jak nie chcesz namawiać nie będę,  może akurat stres zrobi swoje.

Offline ada1988

• Chuck Norris
teraz to chyba za późno na tabsy, w koncu pierwszą tabletkę się bierzę w pierwszy dzień miesiączki... a poza tym ja jestem przeciwniczką tabletek więc nawet się na ten temat nie wypowiadam...
z @ da się przezyc wrazie co nie Ty pierwsza i nie ostatnia co będzie się męczyc z @...
mnie to na szczęście omineło, choc @ powinna przyjsc w okolicach ślubu to nie przyszła już wcale :P

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
o rany nemezis ale historia z tą babcią :o mam nadzieję, że się wszystko dobrze ułoży i z autem i błogosławieństwem, bo nie ma sensu robić, skoro z rodzicami tak ustaliliście to babcia powinna to uszanować, chociaż wiadomo jak bywa z babciami ;)
z okresem to niezazdroszczę, sama mam obawy, bo teraz tak mi się poprzestawiało, że w każdej chwili może się zdarzyć >:(
ja się pytałam gina o przesunięcie to tylko mi mówił o tabletkach
ale jak nie masz bardzo bolesnych to może nie będzie źle, choć pewnie z emocji to się opóźni ;)
a jak tam zdjęcia z sesji narzeczeńskiej ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Ja tak samo jak Ada jestem przeciwniczka tabletek  :P.

Moze jednak @ przyjdzie pare dni poznije , albo chociaz dzien pózniej.

Ja , jakies pól roku temu obliczalam i wyszlo mi ze @ dostane dwa dni przed dlubem , teraz mi sie cykle sie zmienily ... i jakos wychodzi ze skonczy mi sie przed slubem, jakies 1,5 tyg przed slubem ... zobaczymy jak teraz dostane @.

Chociaz nikt by nie chcial miec @ w dniu slubu.Nawet jak brzuch nie boli to trzeba sie kontrolowac , zeby ni przecieklo czasem ... jakos nie widzi mi sie czerwona plama na sukni  :P.

Offline ada1988

• Chuck Norris
ja teraz jestem straszną przeciwniczka brania tabletek bo sama brałam i to co sie działo po odstawieniu to masakra...
a poza tym uważam że na jeden miesiąc szkoda brac jeżeli się nie planuję brac ich później...

Offline carollaa

• Chuck Norris
a mi się tak przesunęło, że dostałam tydzień później, więc jeszcze z podróży poślubnej skorzystaliśmy :P

Offline Nemezis

• maniak
Oby się przesunęło, zobaczymy :) A jeśli dostanę @ na ślub, to też przeżyję. Dziś, jak dostałam @, to na początku byłam zła, rozdrażniona, bolał mnie brzuch... A później wzięłam tabletkę p-bólową i już było OK. Wieczorem, jak poszliśmy na kurs tańca, czułam się świetnie :) Dobrze się składa, że przebieram się po oczepinach, w tej sytuacji czeka mnie tylko jedna karkołomna zmiana tamponów ;)

Co do tabsów, jestem generalnie przeciwniczką ingerencji hormonalnej w organizm... Może dlatego, że w dzieciństwie faszerowali mnie hormonami na tarczycę i miałam w związku z tym nieciekawe skutki uboczne :-\ Jak już pisałam, kiedyś brałam pigułki przez 3 miesiące i nawet nie czułam się bardzo źle, raczej nie przytyłam i cera mi się poprawiła. Jednak mój organizm gromadził więcej wody, co szczególnie widać było na twarzy, która wyglądała na trochę spuchniętą :P Nie chcę tak wyglądać na swoim ślubie 8)

Żeby zmienić temat na przyjemniejszy... Dostaliśmy dziś zdjęcia z sesji narzeczeńskiej :) Wrzucam Wam małą próbkę. Jak się spodobają, to może jeszcze coś dorzucę ;)

Tu Paweł dzielnie próbuje utrzymać mnie na rękach :p

Na skwerku przy naszym liceum, gdzie się poznaliśmy ;)

A tu już przy rozkopanej starówce - próbowaliśmy chyba coś zatańczyć ;)

Offline ada1988

• Chuck Norris
Aniu super te zdjęcia!

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Aniu zdjęcia super. Oczywiście że chcemy więcej :)
Świetną masz sukienkę :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Fajnie wyglądacie! Chcemy jeszcze więcej fotek  ;D ;D ;D Wiesz co, tak ciągle jakoś nie mogę sobie wyobrazić Twojego P. tańczącego taniec towarzyski...zawsze długowłosi faceci inaczej mi się kojarzyli... ;D z pewnością najmniej z tańcem towarzyskim  :D W ogóle to b.bym chciała Was zobaczyć tańczących, fajnie popatrzeć na profesjonalistów  ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
pewnie ze chcemy wiecej zdjeci !!!Pytanie !!! :P

Super wygladacie razem!

Jaka Ty szczuplutka jestes  ;).

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Ale sympatyczna z Was para! Oczywiście, że chcemy więcej zdjęć :)

Kurcze, dawno na mieście nie byłam. Nawet nie wiedziałam, że na Starym coś kopią. Ale dziś spotkanko Forumkowe w tych rejonach. A Ty wpadniesz?

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Śliczne zdjęcia :brawo_2: Zwłaszcza to drugie - takie romantyczne... Nie mogę się doczekać, kiedy dostanę nasze. Mieliśmy sesję wczoraj i przedwczoraj ;D
A tańczący długowłosy facet - czemu nie. Tak sobie wyobrażam tancerza tango. :Serduszka: W ogóle podobają mi się faceci z długimi włosami ::) Mój M. też kiedyś takie miał.

Offline Nemezis

• maniak
Japcio, teraz akurat jestem w Toruniu, może następnym razem się uda :) A na starówce są jakieś wykopaliska archeologiczne.

Agulec, do profesjonalistów to nam jeszcze baaardzo daleko :) Długowłosi faceci pewnie kojarzą Ci się z pogowaniem pod sceną i wrzeszczeniem "ave satan!" :twisted: He he, no to mój P. wyłamuje się z tego stereotypu :p A w ogóle zaskoczę Cię... W mojej "karierze" tanecznej miałam 3 partnerów i wszyscy byli długowłosi ;D

Ok, to jeszcze parę zdjęć z Sielanki (dla niezorientowanych - to taka dzielnica w Bydgoszczy) :)

Tu jesteśmy przed liceum, w którym się kiedyś uczyliśmy.

Znowu skwerek koło liceum - przy tej ławeczce się poznaliśmy ;D

Zdjęcie w wersji "obrażonej" ;)

i "pogodzonej" :D

wygłupów na Sielance ciąg dalszy :)

teraz bardziej romantycznie...

a tu Ania stwierdziła, że już dłużej nie chce czekać ;D

To tyle na razie. Druga część sesji była na starówce, postaram się później coś dorzucić. Mam nadzieję, że nie zanudzę Was na śmierć ;)

Offline Nemezis

• maniak
W ogóle podobają mi się faceci z długimi włosami ::)

Beaberry, witaj w klubie ;D

Pierwsze zdjęcie chyba się nie załadowało :-\ Też go nie widzicie?

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
Świetne zdjęcia- to ostatnie wygrywa  ;D U mnie wszystko widać  ;)