Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 85894 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
hejo :) Na próbną fryzurę bezpiecznie jest wziąć swoje wsuwki (kosztują grosze!), ewentualnie wsuwki kokówki (takie specjalne do zrobienia koka), ozdoby, welon, zdjęcia fryzur i koniecznie....aparat fotograficzny, żeby się nam pokazać :) Ja jeszcze wzięłam storczyki, bo miałam je we włosach w dniu ślubu.

Sukienka bardzo ładna :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
dokładnie bezpieczniej wziac :)
salony fryzjerskie mają własne wsuwki ale za nie się płaci dodatkowo nawet o tym klientka nie wie, bo jest podana cała kwota za usługe :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
OK, podsumujmy więc, co trzeba zabrać na czesanie próbne:

:arrow: welon
 :arrow: diadem
 :arrow: zdjęcia fryzur
 :arrow: zdjęcia sukni ślubnej i sukni na przebranie
 :arrow: zdjęcie bukietu
 :arrow: wsuwki (ew. kokówki) - zapytać!
 :arrow: aparat fotograficzny
 :arrow: kasę (ciekawe ile 8))

A na malowanie próbne? Nie znalazłam żadnego makijażu, który bym sama chciała mieć, więc zdjęcia żadnego nie wezmę... Choć zdjęcie bukietu i sukni na pewno też się przyda ;)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
Zwłaszcza tego aparatu nie zapomnij ;)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Na makijaż to najważniejsza sukienka i bukiet  :D

Dokładnie, aparat to nr 1 na Twojej liście  :hopsa:

Offline Nemezis

• maniak
No dobra... ale uprzedzam, że jeśli będę zadowolona z makijażu, to Wasza krytyka wiele nie zdziała :twisted: ;) Chociaż o makijaż się tak nie martwię, bardziej o fryzurę, bo wątpię, czy z moich 5 włosów uda się ułożyć coś ładnego :-\

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Napewnoi nie masz 5 wlosów  :P wiec nie jest az tak zle  :P./A fryzjerka napewno cos slicznego wymysli ;).

Offline ada1988

• Chuck Norris
ja tez mam 5 włosów na krzyz i się udało :)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
Wszystko zależy o dfryzjerki, jakl jest doibvra to i z 5 włosów coś ułoży, jak zła to io choćby miał i tysiące może wyglądać łyso. nic nie pękaj!

Offline ada1988

• Chuck Norris
dokładnie malavi dobrze pisze!

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Dokładnie, Malavi dobrze prawi, polać dziewczynie  :D  :piwo_2: :pijaki:

Offline Nemezis

• maniak
Macie rację... Każde włosy - długie czy krótkie, grube czy cienkie - można ułożyć ładnie i nieładnie ;) Jednak trudno zaprzeczyć, że długie i gęste włosy można uczesać na więcej sposobów, po prostu stwarzają więcej możliwości. Dlatego kiedyś myślałam o przedłużeniu i zagęszczeniu swoich, ale chyba jednak sobie odpuszczę... Po pierwsze, to byłyby kolejne koszty a po drugie, pewnie tak zniszczyłoby to moje naturalne włosy, że w ogóle bym wyłysiała :p Nie ma sensu ryzykować :nie: Ale chyba w zamian zafunduję sobie sztuczne rzęsy, żeby choć w dniu ślubu mieć dłuższe od PMa :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
No pewnie! jak szaleć to szaleć! :D :-*

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
ehh ja tez nie mam zbyt gestych wlosow ;/ ale od paru miesiecy faszeruje sie skrzypo vita, skrzypem i pokrzywa w tabletkach, witapilem na porost wlosow i szamponami z czarnej rzepy  O0  i chyba sa efekty  :skacza: ..jak zbieram wlosy w kitke to czuje ze sa gestsze..ale zgadzam sie z Toba ze dlugie i geste wlosy mozna uczesac na wiecej sposobow no i spiete nie maja jasnych przeswitow skory glowy  :|| a na rzesy stosuje olejek rycynowy, co wieczor szczotkuje je starym, umytym i namoczonym w olejku grzebykiem i powiem Ci ze rewelacja!! juz po m-cu widac duuza roznice !! ale na sztuczne tez chyba sie skusze..moja makijazysta -forumka Nina ma w swojej ofercie doczepianie rzes na zyczenie panny mlodej :)
buziam  :-*

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Ja gorąco zachęcam do kępek sztucznych rzęs, dają niesamowity efekt, nie byłam przekonana, ale jak spróbowałam to wiem, że warto! No chyba że ktoś z natury ma piękne, długie, gęste rzęsy..

Offline Nemezis

• maniak
No chyba że ktoś z natury ma piękne, długie, gęste rzęsy..
Mój Paweł takie ma, na szczęście jasne, więc nie rzucają się w oczy ;) Po co facetowi takie rzęsy? ??? :bredzisz:

O kępkach nie myślałam, raczej o doklejaniu pojedynczych rzęs... Jakoś mam obawy, że mi te kępki zaczną odpadać w najmniej odpowiednim momencie... :-\

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Jak dobry klej, to same z siebie nie powinny odpaść  :) aczkolwiek łzy mogą to spowodować.

Mój Paweł ma to samo, jasne długie, piękne rzęsy... ;D po co? chyba na przekór nam... :Maruda:

Offline ada1988

• Chuck Norris
no tak sztuczne rzęsy naprawdę super wygladaja :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Dobry pomysl z tymi rzesami.Tez bym takie chciaal  ::).

Offline Nemezis

• maniak
Zaczynają się poważne sprawy... Dzisiaj mają przysłać wzór umowy z Ostromecka (wreszcie!!! :mdleje:), mam nadzieję, że usuną ten zapis o ewentualnym podniesieniu cen o wskaźnik inflacji, bo... :ckm:

Najbliższe dni zapowiadają się pracowicie. Jeśli pozwolicie, wypiszę sobie tutaj, co mam do załatwienia:

piątek

:arrow: 10.00 - trzecia lekcja I tańca (chyba tym razem odpuszczę sobie halkę :p)

:arrow: Później jedziemy do Bydgoszczy. Po drodze zajeżdżamy do Ostromecka i (jeśli będzie trzeba) opieprzamy ich z góry do dołu :P I jeszcze do wójta, dowiedzieć się, czy w końcu mogą być te fajerwerki po 22 czy nie :-\

W Bydgoszczy:

:arrow: wybieramy tort u Sowy
 :arrow: jedziemy do drukarni odebrać zawiadomienia, dodatkowe zaproszenia i księgę gości
 :arrow: odbieramy zamówioną koszulę z Der&Red
 :arrow: jak starczy czasu to jedziemy do kwiaciarni zamówić bukiet dla mnie :)

sobota

:arrow: Zjazd :(
 :arrow: Ewentualnie mogę po zajęciach podejść do kwiaciarni (jeśli w pt nie zdążę).

niedziela

:arrow: Zjazd :(
 :arrow: Wieczorem - urodziny koleżanki :)

poniedziałek

:arrow: Robimy z kumpelą prezentację na kolejny zjazd :(

wtorek
 :arrow: Przymiarka sukni na przebranie!!! :skacza:

Chciałam się jeszcze umówić na czesanie i malowanie próbne, ale nie wiem, kiedy to wcisnąć :-\ Zresztą i tak nie mam jeszcze welonu :P

Chyba wybierzemy się dziś wieczorem na Juwenalia :koncert: Pogada paskudna, ale przynajmniej koncert Jelonka muszę zobaczyć ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Juz patrzalas na torty na stronie internetowej sowy ??Moze juz masz jakis pomysl ??

Widze ze piatek zawalony masz  ;)

Wlasnie , a kiedy spotykasz sie z kamerzysta?
Pytam sie bo nam powiedizal ze chcial by nas mniejwiecej poznac , zeby wiedizal jakie klimaty lubimy itp.
Tyle ze my nie bedziemy miec teraz czasu,chyba dopiero przed samym sluem spotkamy sie ...

Offline Nemezis

• maniak
Agulla, chcemy taki tort:

Jest na 80 osób, więc akurat :) Musimy tylko wybrać smak. Niestety, w przypadku tego wzoru, możemy mieć jedynie torty kremowe :-\ Na razie polecono nam:

:arrow: ciasteczkowy (cookies)
 :arrow: węgierski
 :arrow: truflowy
 :arrow: pralinowy
 :arrow: marcello

a odradzono czekoladowy ;)

A Ty jakie smaki zamówiłaś, jeśli można spytać :)

Z kamerzystą spotkamy się krótko przed ślubem, podobnie jak z zespołem i fotografem. Teraz nie ma sensu, bo i tak by pewnie zapomnieli, co ustaliliśmy ;)

Offline Nemezis

• maniak
Ale ze mnie gapa!!! :glupek: :glupek: :glupek: Wypisałam wszystko, oprócz najważniejszego! W piątek o 17.30 spisujemy protokół!!! To będzie już drugie podejście ::) Trzymajcie proszę kciuki, żeby tym razem się udało :blagam: :blagam: :blagam:

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Kciuki za protokół zaciśnięte! Musi się udać!

Tort podoba mi się średnio, no ale to ja, zaś proponuję smak węgierski, chyba będzie najmniej słodko-mdlący? Szkoda że w tym wzorze dostępny jest tylko krem, jednak bita śmietana chyba się najlepiej nadaje, choć z drugiej strony nikt się tym objadał nie będzie... Ja tylko wiem po sobie, że po zjedzeniu takiego kremowego kawałka w Sowie, mam dość słodkiego, no i jest taki dosyć ciężki...a goście i tak będą objedzeni.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
No i trzymam kciuki, abyście załatwili wszystko co chcecie w piątek  :ok:  :-*

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Nie odpuszczaj sobie halki, bo potem będzie gorzej ;)

Tort też mi się nie podoba, ale ja ogólnie tortów nie lubię ;)

A protokół na pewno uda się spisać ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Ja wybralam ananasowo cytrynowy - ale to moja mama wybierala , bo ja za bardzo sie na tym nie znam..

Offline Nemezis

• maniak
Mkarolinka, poprzednio zabrałam halkę i następnym razem też wezmę, obiecuję ;) Ale jutro wolę nie brać... żeby przypadkiem nie zmokła :p He he, każda wymówka jest dobra...

Jakoś nie zdziwiłam się, że tort Wam się nie podoba, przyzwyczaiłam się już, że mam w większości spraw odmienny gust niż większość forumek :razz: Może to i lepiej, że się nie podoba, mniej osób będzie chciało wypożyczyć taki stelaż ;)

W ogóle spytałam w swoim lokalu, ile zapłacę za dokupienie owoców i napojów gazowanych, których menu nie obejmuje... Za owoce chcą 5 zł od osoby, więc OK, wydaje mi się, że to uczciwa cena. Ale z napojami jest dramat :-\ Maleńka buteleczka (0,2 l) kosztuje u nich 2 zł!!! :mdleje: Wypadałoby zamówić przynajmniej 5 takich buteleczek dla każdego gościa (żeby było choć po 1 litrze na osobę) a to by oznaczało wzrost ceny o 10 zł za osobę ::) "Troszkę" dużo jak za same napoje, prawda? Własnych napojów wnieść nie wolno :-\ Chyba w tej sytuacji w ogóle zrezygnuję z napojów gazowanych, trudno, mamy w cenie menu wodę, soki, kawę i herbatę, musi wystarczyć :P

Offline mkarolinka

• Chuck Norris

Ale z napojami jest dramat :-\ Maleńka buteleczka (0,2 l) kosztuje u nich 2 zł!!! :mdleje: Wypadałoby zamówić przynajmniej 5 takich buteleczek dla każdego gościa (żeby było choć po 1 litrze na osobę) a to by oznaczało wzrost ceny o 10 zł za osobę ::)

To jest bardzo dużo, w zwykłym sklepie za 2 litry coca-coli się płaci 6 złotych. Dlaczego wy nie możecie wnieść? Nie rozumiem...

Offline ada1988

• Chuck Norris
Aniu może nie brałabym po 5 buteleczek, ale coś z tych buteleczek bym wzięła, musisz wziąc pod uwage że bedziesz miala gości takich którzy uwielbiają gazowane, a wesele jednak się robi pod gości.
U mnie żadne napoje tak się nie rozeszły jak własnie te gazowane...