Autor Wątek: Moje odliczanie - zapraszam:) (18.06.2011r)  (Przeczytany 66927 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
Odp: Moje odliczanie - zapraszam:) (18.06.2011r)
« Odpowiedź #360 dnia: 16 Lutego 2010, 16:22 »
Dzięki dzięki  :-* :-* :-*
ajka85 zdjęcie z siostrą wstawiałam wcześniej, siostra jest młodsza 2 lata i ucz sie jeszcze z technikum i ma na imię Ola ;)

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #361 dnia: 16 Lutego 2010, 16:38 »
myslalam, ze to jedna z 2:) Bo jestes bardzo podobna do mojej kolezanki i tak sie zastanawialam... :)

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #362 dnia: 16 Lutego 2010, 17:13 »
I wróciłam... Za kamerowanie z poprawinami 1500zł, a bez 1200zł.. Za fotoksiążkę, gdzie zdjęć jest bardzo dużo i są naprawdę piękne, bo oglądałam nawet dwa, 1600zł.. I teraz nie wiem co zrobić, bo mieliśmy w zasadzie nie brać fotografa, ale teraz zmieniłam zdanie.. ale trudno będzie namówić teraz Rafała... No i muszę się szybko decydować bo mówiła, że wszyscy chcą na mój czerwiec i wrzesień głównie...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #363 dnia: 16 Lutego 2010, 18:22 »
A więc zacznę od początku  8)

Kamerzyta na poprawinach moim zdaniem to kase wyrzucona w błoto.Dlaczego?A no dlatego,że ludzie zazwyczaj są już przepici i raczej ich lepiej

ich wtedy nie kręcić  ;D ;) Uważam,że samo wesele wystarczy.

Ja nie jestem zwolennikiem fotoksiażek-jest to duży wydatek a zdjęć zmienić się nie da...Raczej w to miejsce wybrałabym tradycyjny album.

To jest moje skromne zdanie  ;D

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #364 dnia: 16 Lutego 2010, 18:26 »
Jeśli chodzi o poprawiny, to zapomniałam właśnie powiedzieć, że nie chce kamery i mówiłam tam i pani mi racje przyznała i powiedziała dokładnie to co ty :)
A co do fotoksiążki to powiedzano mi, że zanim ją zrobią, to dostane wszystkie zdjęcia żeby sobie wybrać które chce i czy trzeba coś w nich zmieniać i jak zaakceptuje to dopiero oni to zrobią.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #365 dnia: 16 Lutego 2010, 18:34 »
A te zdjęcia,które będą w fotoksiążce to dostaniecie też żeby sobie wrzucić do tradycyjnego albumu czy tylko fotoksiążka będzie?

Bo wiesz...w tej fotoksiążce to chyba aż tak dużo zdjęć się nie mieści.Mówiła Ci babeczka ile zdjęć wchodzi do fotoksiążki?

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #366 dnia: 16 Lutego 2010, 18:39 »
A my zrobimy sobie foto-książkę sami, bo jest o wiele taniej.
I nie jest to nic trudnego, bo właśnie kilka dni temu odebrałam robioną własnoręcznie... Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z efektu. Wybrałam sobie najładniejsze zdjęcia, ściągnęłam program, powymyślałam napisy do zdjęć, dorzuciłam sentencje, cytaty i jakoś poszło  ;D ;D ;D
Sama się nie spodziewałam, że foto-książka może tak fajnie wyglądać.

Za 30 stron zapłaciliśmy ok. 150 zł. Ale oczywiście można sobie zrobić więcej stron, tylko że wiadomo koszt jest większy.
Można też zamówić na Allegro.
Moje zdanie jest takie, że nie opłaca się zamawiać foto-książki od fotografa. Przecież nie wklei Wam do niej innych zdjęć niż Wy dostaniecie na płytce  ;) Trszokę chęci, troszkę wolnego czasu i efekt murowany  ;D

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #367 dnia: 16 Lutego 2010, 18:58 »
patrycja_4r właśnie zapomniałam zapytać czy też dają płytke ze zdjęciami, trudno zapytam następnym razem. A co do fotoksiążki, to nie mówiła ile zdjęc się mieści, ale oglądałam kilka takich książek i jest tam ich naprawdę dużo.
justys0101 a jakie jeszcze inne mają być zdjęcia? Ja sama sobie zdjęć nie zrobię, bo nie mam czym. Poza tym oni tam robią tylko fotoksiążkę z tego co zrozumiałam, więc albo to albo nic.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #368 dnia: 16 Lutego 2010, 19:11 »
Chodziło mi oto, że fotograf zrobi praktycznie taką samą książkę, jaką Wy jesteście w stanie sobie zrobić, bo zdjęcia przecież będziecie mieć takie same...

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #369 dnia: 16 Lutego 2010, 19:24 »
Aha. Ale to nie zmienia faktu że ona mówiła tylko o tej fotoksiążce, i zdjęć tam jest dużo za nie taką dużą cenę. A same zdjęcia, to liczone są ceną za zdjęcie.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #370 dnia: 16 Lutego 2010, 21:35 »
Justysia dobrze napisała  :) Fotoksiążka u fotografa jest o wiele droższa niż w przypadku,gdy sami ją sobie zrobicie.Tzn,fotograf

w cenie fotoksiążki liczy sobie nie tylko cene za zrobienie zdjęć,ale także za ich ułożenie,dopasowanie formatu itp.

Nie wiem jak u was,ale nasz fotograf też ma taką opcję jak fotoksiążka i woła sobie za to ok 600zł(sam fotograf przyznał,że dla nas to

się nie opłaca).Także my będfziemy mieli tradycyjny album  ;D z czego ja jestem bardzo zadowolona  ;D

Wiem jednak,że samemu też można coś takiego zrobić i wtedy cena jest o wiele wiele niższa...

Upewnij się bo skoro wykonują fotoksiążkę to przecież muszą mieć do niej materiał czyli zdjęcia.

Oczywiście o ile chcesz bo jak Ci się bardzo podoba to bierz  ale poprostu u fotografa jest to duży koszt  ;)

A co Twój PM  na to?

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #371 dnia: 16 Lutego 2010, 21:51 »
Mój PM jeszcze nic nie wie, w pracy jest, ale za jakieś pół godzinki będzie. Moi rodzice są za :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #372 dnia: 16 Lutego 2010, 22:52 »
U mnie w fotoksiążce będzie 80 zdjęć. A fotograf mi pwiedizał, że za te 1,5 roku to fotoksiązki będa już kosztowac naprawdę niewiele więc nie ma co się spinać ::) ::)no ale my slub mamy dop w 2011 :P

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #373 dnia: 16 Lutego 2010, 22:57 »
My też dopiero za półtora roku, ale u mnie jest tak dużo zgłoszeń, że trzeba jak najszybciej się decydować i podpisywać umowę, bo potem będziemy sobie sami kamerowali chyba i robili zdjęcia.. A co do ceny to pani nam powiedziała, że cena jest taka, jak w momencie podpisywania umowy, czyli jak teraz a nie jak będzie w przyszłym roku...

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #374 dnia: 17 Lutego 2010, 09:18 »
U nas jest jak u Arlesi. Cena obowiazuje na dzień podpisania umowy, także to czy książka w 2011 będzie tańsza czy nie już się nie liczy. Płacimy tyle ile jest wpisane w umowę  :)

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #375 dnia: 17 Lutego 2010, 13:47 »
Witaj środowo!
Jeśli chodzi o kamerzyste/fotografa, to kolega i siostra PMa stwierdzili, że to za drogo... Mnie się wydaję, że ten kamerzysta, to w sam raz. Wątpię, że znajde jakiegoś tańszego i równie dobrego.. Ale na szczęście na kamerzystę udało mi się go namówić. Niestety wciąż pozostaje kwestia fotografa, a ja nie mam zielonego pojęcia gdzie szukać... Co prawda jeszcze zamierzamy zapytać tam gdzie byłam wczoraj, ile płaci się za same zdjęcia, albo za fotoalbum, mam nadzieję, że wyjdzie taniej niż za fotoksiążkę... Ale jeśli nie, to już naprawdę nie wiem..

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #376 dnia: 17 Lutego 2010, 14:19 »
Arlesia a nie znasz nikogo kto studiuje fotografie i np potrzebuje zdjęć do portfolio? Kto chce dopiero wejść w ten biznes?

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #377 dnia: 17 Lutego 2010, 14:26 »
Nie znam niestety...Właśnie zadzowniłam do TomFilmu i rozmawiałam z jakąś wredną babką, i nie dość że mi odpowiadała jakby mi wielką łaskę robiła, to co jest najlepsze.. Wczoraj tam byłam i rozmawiałam z inną, bardzo miła panią, która mi poweidziała, że za kamerowanie jest 1500zł z poprawinami, natomiast bez poprawin jest 1200zł. Tej się pytam ile jest za same zdjęcia bez albumu, ani fotoksiążki to mi mówi, że 30zł od zdjęcia, a za reportażowe 500zł, a jeśli z filmowaniem to 800zł. No i mówię jej, czyli że 1200zł to kamerowanie i 800zł zazdjęcia, a ona że za kamerowanie bez poprawin jest 1500zł i skąd taka cena jak ja mówię. To jej mówię, że wczoraj rozmawiałam z inną panią i tak mi powiedziała, a ona żebym se przyszła i pogadała z tamtą, bo ona wie, że jest 1500zł..

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #378 dnia: 18 Lutego 2010, 14:04 »
Dziś załatwiliśmy z Rafałem kamerzystę, umowa podpisana, więc z tym już spokój.  :skacza:
Niedawno przyniósł do nas chłopak siostry pudło z wódką :popija:. No a że mój piesek jak widzi jakieś nowe większe rzeczy, to z bojowego robi się tchórzliwy, więc od tej pory lata jak głupia i na nie szczeka. A do kuchni, gdzie ów pudło stoi boi sie wejść. Jak ją tam przyniosłam to trzęsła sie ze strachu   :mdleje:
Teraz muszę pomyśleć nad przygotowaniem jakiegoś żarełka, bo są mojego miśka  :urodziny:, przychodzą koledzy do niego i bedzie  :pijaki:

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #379 dnia: 18 Lutego 2010, 14:08 »
Chyba już nikt tu nie zagląda  :beczy:
Chyba zakończę ten wątek, bo po co mam sama do siebie pisać.. :depresja:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #380 dnia: 18 Lutego 2010, 14:20 »
Jak nie zagląda jak zagląda.Tylko każdy ma swoje sprawy do załątwiania itp itd i nie zawsze jest na to czas...

Fajnie,że udało się załatwic kamerzyste.To w końcu na jaką usługę się zdecydowaliście?Z poprawinami czy bez?

No i jaka jest ostateczna cena  ??? ???

A do jedzonka co robisz?  ;D

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #381 dnia: 18 Lutego 2010, 14:30 »
Co do kamerzysty, to zdecydowaliśmy się, że bez poprawin, wtedy każdy będzie mógł się poczuć tak bardziej swobodnie, nie będzie się musiał nikt martwić jak na płycie wypadnie ;) A zapłaciliśmy 1500zł, ale znów zapomniałam o coś zapytać.. Bo pani nas pytała o nasze adresy, tzn skąd będziemy wychodzić.. I nie wiem czy to oznacza, że będzie dwóch kamerzystów i jeden bedzie kamerował przygotowania u mnie a drugi u Rafała.? :drapanie:
A co do jedzonka, to właśnie nie mam żadnego pomysłu, nic mi do głowy nie przychodzi... :hmmm:

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #382 dnia: 18 Lutego 2010, 14:40 »
My też dopiero za półtora roku, ale u mnie jest tak dużo zgłoszeń, że trzeba jak najszybciej się decydować i podpisywać umowę, bo potem będziemy sobie sami kamerowali chyba i robili zdjęcia.. A co do ceny to pani nam powiedziała, że cena jest taka, jak w momencie podpisywania umowy, czyli jak teraz a nie jak będzie w przyszłym roku...

Wracając do fotoksiązki, to nam fotograf powiedziłał, że w umowie nie wpisuje co wybieramy czy fotoksiązkę czy zwykły album. Po pierwsze to jeste 1,5 roku i mogą pojawić się jeszcze jakieś nowości po 2. może nam się zdanie zmienic, po 3. fofotksiążka na pewno będzie tańsza w przyszlym roku bo już nie będzie to taka nowość, wiec nie ma co tego teraz w umowie umieszczać ;) ;)

Co do kamerzysty, to zdecydowaliśmy się, że bez poprawin, wtedy każdy będzie mógł się poczuć tak bardziej swobodnie, nie będzie się musiał nikt martwić jak na płycie wypadnie ;) A zapłaciliśmy 1500zł, ale znów zapomniałam o coś zapytać.. Bo pani nas pytała o nasze adresy, tzn skąd będziemy wychodzić.. I nie wiem czy to oznacza, że będzie dwóch kamerzystów i jeden bedzie kamerował przygotowania u mnie a drugi u Rafała.? :drapanie:

Pani pytała o adresy bo zawsze o to pytają. A macie w umowie 2 kamerzystów. Po cenie podejrzewam, że nie. Jeśli jest jeden kamerzytsa to najpierw kręci (jeśli sobie życzycie i macie w umowie przygotowanie) młodego..a potem jedzie do młodej..no i jakby nie patrzeć są mu potrzebne adresy ::) ::)

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #383 dnia: 18 Lutego 2010, 14:49 »
Wracając do fotoksiązki, to nam fotograf powiedziłał, że w umowie nie wpisuje co wybieramy czy fotoksiązkę czy zwykły album. Po pierwsze to jeste 1,5 roku i mogą pojawić się jeszcze jakieś nowości po 2. może nam się zdanie zmienic, po 3. fofotksiążka na pewno będzie tańsza w przyszlym roku bo już nie będzie to taka nowość, wiec nie ma co tego teraz w umowie umieszczać :Wink: :Wink:
Ale my zdecydowaliśmy się tylko na kamerzystę, i tylko o to umowę podpisaliśmy tam, więc problem fotoksiążki z głowy.. ;)
Pani pytała o adresy bo zawsze o to pytają. A macie w umowie 2 kamerzystów. Po cenie podejrzewam, że nie. Jeśli jest jeden kamerzytsa to najpierw kręci (jeśli sobie życzycie i macie w umowie przygotowanie) młodego..a potem jedzie do młodej..no i jakby nie patrzeć są mu potrzebne adresy :Roll Eyes: :Roll Eyes:
Aha, na umowie nic na ten temat, ilu kamerzystów ma być, nie ma, więc może i jeden. Pomyślałam, że dwóch, nop bo wydawało mi się, że jeden nie zdąży tak, żeby akurat pan młody ubierał sie wcześniej, a panna młoda później.Nie miałam w bliższej rodzinie żadnego wesela, gdzie byłby kamerzysta w domu, to nie wiedziałam jak to jest.. Więc dzięki za uświadomienie mnie  :uscisk:[/color]

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #384 dnia: 18 Lutego 2010, 14:55 »
a ja jeszcze nie mam kamerzysty zaklepanego...  ??? ??? ???

narazie nie mamy czasu na nic z PM...

jak juz wczesniej pisalam o chorobie ojca PM, tak wiec teraz juz sa ostatnie jego dni i godziny, wiec wesele raczej nie bedzie przekladane...

kurde ale mnie dawno na forum nie bylo...

stesknilam sie  ;D ;D

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #385 dnia: 18 Lutego 2010, 15:02 »
Ja chciałam mieć jak najszybciej to z głowy.. A czasu to ja mma niestety pełno..
Przykro mi z powodu ojca PMa  :pocieszacz:
kurde ale mnie dawno na forum nie bylo...

stesknilam sie  ;D ;D
no widzisz, to w końcu musisz wszystko nadrobić ;)
Całe forum też się za tobą stęskniło  ;D[/color]

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #386 dnia: 18 Lutego 2010, 15:03 »
My tzn.ja za Tobą też netka  ;D ;D ;D

Arleta jeszcze jest 1,5roku tak więc zdążysz zapytac o wszystko  ;)

Najlepiej zapisuj sobie wszystkie pytania jakie Cie trapią gdzieś na kartce,lub w zeszycie i wtedy nic nie umknie  ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #387 dnia: 18 Lutego 2010, 15:06 »
Chyba już nikt tu nie zagląda  :beczy:
Chyba zakończę ten wątek, bo po co mam sama do siebie pisać.. :depresja:[/color]
Zaglądamy, zaglądamy...

Jak nie zagląda jak zagląda.Tylko każdy ma swoje sprawy do załątwiania itp itd i nie zawsze jest na to czas...

Podtrzymuję zdanie Patrycji  ;) W wolnej chwili piszemy :)
Gratuluję wyboru kamerzysty :)

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #388 dnia: 18 Lutego 2010, 15:19 »
Dziękuję :) I mam nadzieję, że będę zadowolona z efektów :)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #389 dnia: 18 Lutego 2010, 15:24 »
Arlesia ja niestety ciągle zaglądam, czemu niestety? Bo w sobotę muszę oddać kolejny rozdział pracy magisterskiej, a jak na razie sie obijam ;)
Gratuluje kamerzysty, bardzo dobry wybór (bez poprawin) ;D