Autor Wątek: Just the two of us building castles in the sky. Just the two of us-You and I ;)  (Przeczytany 245637 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
My umowy na odległość podpisujemy po prostu wysyłkowo na zasadzie, że zespół wysyła dwie umowy podpisane przez nich i my odsyłamy jeden egzemplarz z naszym podpisem i już ;)

Aczkolwiek z NS bym tak nie zrobiła po tym jak Was wystawili do wiatru ;) Niech się rehabilitują!

Fajne kwiatki :)

Buziaczki  :-*

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Ach te studia...Fajne czasy a filmik samo życie  :hopsa:

Kwiatuszki śliczniutkie, a ja dostałam piękne żonkile, teraz pachnie pięknie.. :)

Agulek79 to Ci się udało  :hahaha:

A YCD, cóż niektórzy ludzie są niesamowici, odjechani na maksa, a jakie oryginalne oświadczyny były wczoraj, chłopak pewnie tylko po to tam poszedł... ::)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Halo! Halo!
Jak mija dzionek?  ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Mam nadzieję że tym razem "muzykanci" nie dadzą plamy!
Mój tata to też maniak koszulowy ;)
Coś jeszcze miałam pisać ::) Ale zapomniałam, oczy mi się schodzą ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
no ja też mam taką nadzieję że muzykanci nie dadzą ciała!!!!

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
ooooo zapomnialam calkiem o ycd i chyba juz chrapalam nawet  ;D
za tydzien przypomnij :-*

Offline m_lena

• uzależniony
Ale słodkie kwiatki  :ok:  ja kurdę też chcę :evil:, ale mój chłop to nie pomyśli nigdy  ::)

Co do NS, to mam nadzieję, ze się zrehabilitują  ;) A w razie czego macie innych upatrzonych?  ???

Apropo stażu, to wnioskodawca ma obecnie 2 druki: na 6 m-cy i na 12 m-cy, nie ma druku na 3 m-ce, więc nie miał wyjścia ;)

Pozdrawiam piątkowo  :terefere:
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
Ale piękne tulipanki  ;D
A co do stazu to m_lena ma rację ja też staram się o staż własnie na 12msc

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:

No niestety w Szczecinie wygląda to tak:

IV. Procedura oceny i wyboru wniosków (...) aktualizacja z 4.03.10
d. Ocena merytoryczna wniosków nastąpi w oparciu o niżej wymienione elementy
i punktację:
1) Zobowiązanie do zatrudnienia po okresie odbywania stażu - max 20 pkt.
(Jednostki administracji państwowej i samorządowej, służba cywilna) - 10 pkt.
2) Treść merytoryczna (maksymalna łączna ilość punktów - 15)
• Czy uzyskane kwalifikacje w trakcie stażu są poszukiwane na rynku pracy - 0 - 5
pkt.
• Czy proponowany program stażu zapewnia istotny rozwój kompetencji - 0-5 pkt;
• Czy wymagania stawiane kandydatom na staż, dotyczące ich kwalifikacji są istotne z
punktu widzenia zaproponowanego programu stażu - 0 -5 pkt.
3) Dotychczasowa współpraca z PUP Szczecin:
Czy firma korzystała ze środków Funduszu Pracy kierowanych na aktywizację zawodową osób
bezrobotnych i jaka była efektywność po zakończeniu okresu subsydiowania lub po zakończeniu
umowy stażowej/przygotowania zawodowego w miejscu pracy - 0-5 pkt.
4) Proponowany okres subsydiowania:
- 3 miesiące - 10 pkt;
- 4 miesiące - 5 pkt;
- 5 miesięcy - 3 pkt;
- 6 miesięcy 2 pkt;
- powyżej 6 miesięcy - 1 pkt.
5) Wielkość i rodzaj prowadzonej działalności (preferowane są małe i średnie przedsiębiorstwa
lub firmy prowadzące działalność w prężnie rozwijających się dziedzinach
gospodarki) - 1-5 pkt.
2. Wniosek o zorganizowanie stażu dla osób bezrobotnych będzie:
• rozpatrzony pozytywnie, gdy uzyska powyżej 30 punktów,
• odrzucony, gdy uzyska od 0 do 30 punktów.

Nawet jeśli spełnię pkt 1-3 i 5 to za 4 dostane tylko 2 pkt...i wniosek będzie odrzucony, bo pracodawca nie zobowiązał się,że mnie zatrudni (swoją drogą co za idiotyzm, że pracodawcy mają się określać z góry!!)...czyli znowu jestem w czarnej dupie!!!

Dziewczyny nic chce mi się pisać doła mam :beczy:

Offline ada1988

• Chuck Norris
strasznie się te staże zmieniły ja nie całe dwa lata temu ubiegałam się o staż, poszłam do PUP pobrałam numery telefonu, zadzwoniłam przyjeli mnie i wszystko, chyba że to od regionu zależy  :-\
Marta na pewno znajdziesz jakieś sensowne rozwiązanie jestem tego pewna wierze w Ciebie !!!

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
...Kochana kto jak kto ale ja Cie rozumiem :przytul: Też staram się o staż i czekam i czekam aż chociaz bede mogła cos podziałac z tą sprawą bo narazie u mnie to nawet się zgłaszać niemożna :glupek: :glupek: że jest się chętnym :bredzisz: :bredzisz:

........ ::).jak pracy niema to chociaż staz by się przydał :brewki: jestem dla nas "dobrej myśli" ;) ;)

Offline m_lena

• uzależniony
mko wiem, jak wyglada procedura stażowa, właśnie "załatwiam" 2 stażystów do firmy i wypelniam druki, ale dostępne druki są z góry na 6m-cy lub 12m-cy. No chyba, że Wasz urząd skraca ten czas ze względu na liczbę chętnych

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Martuś głowa do góry  :przytul:

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
No to słabo...ja pamiętam że gdy chciałam iść na staż, to wówczas nie chcieli nawet wniosków przyjmować bo w ogóle nie mieli kasy...

Ale głupie wymogi, jaki pracodawca określi się zatrudni stażystę? Co za idiota to wymyślił? :ckm:
Ale nie ma wymogu że ma Cię zatrudnić na czas nieokreślony, więc może spróbuj się dogadać z pracodawcą, że Cię zatrudni po stażu na czas określony (próbny) np. 1mies., w końcu ma prawo Cię zwolnić gdyby co i PUP nic do tego), jeśli już nie chce się tak zobowiązywać?
Trzymam kciuki i  :glaszcze:

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
o rany martulka, co za pech. NIE, nie pech, debilne przepisy. dobrze rozumiem, ze on ma sie zobowiazac, ze Cie zatrudni?? no co za swiat...
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Ooo jaaa! co za idiotyzm!! :-\
strasznie się to wszystko pozmieniało!! :o
Kiedyś, jak ja byłam na stazu, to wystarczyło znaleźć miejsce, gdzie chcieliby Cię na ten staż przyjąć i koniec!
tyle jest chętnych, czy co?! ???

Uśmiechnij się kochana! bo nie do twarzy Ci z grymasem! ;) :przytul:

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Ten zapis, zobowiązujący pracodawcę do zatrudnienia stażysty, miał z założenia chronić stażystów przed nieuczciwością pracodawców, którzy przyjmowaliby jednego stażystę po drugim, zamiast kogoś zatrudnić. Ale to się sprawdzało kiedyś, gdy miejsc pracy było więcej. Jednak czasy się zmieniły, teraz absolwenci chcą iść na staż, nawet jeśli mają marne szanse, że ich po tym stażu zatrudnią ::) Czyli to, co z założenia miało nam pomagać, obecnie utrudnia nam życie :-\

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Dokładnie tak jest jak pisze Nemezis sama byłam na stażu w PUP-ie i zajmowałam się właśnie przyjmowaniem wniosków od pracodawcy o stażystów..... więc wiem jak to wszystko wygląda....  ::) ::)

Offline ada1988

• Chuck Norris
dokładnie ja też się zgadzam z Nemezis, ja miałam staż z zadeklarowanym późniejszym zatrudnieniem.

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
Kurde no to ładnie się przepisy porąbały  :biala_flaga: :bredzisz: Ja pamiętam kiedyś jak byłam na stażu to tylko wybrałam pracodawce i to wszystko a poniej wcale nie dostałam zatrudnienia teraz tez sie pytałam czy  mam szanse to tylko napotkałam usmiech i hasło "oczywiscie moze isc pani na rok" a wiec papiery juz zostały złozone i czekam...Ale niestety to jest prawda,ze co miasto to inne zwyczaje urzędu

Offline m_lena

• uzależniony
Tak, to co porobili, to paranoja >:( a nam np bardzo są teraz stażyści potrzebni 8) ale nie ma etatów, by ich zatrudnić potem, sa potrzebni do czerwca, potem też sie dla nich zajecie znajdzie, ale etatów brak, a teraz przy tych kryteriach, to chyba w ogóle nie ma co liczyć na stażystów  :(

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
ło matko, co za procedury :)
Mam nadzieję, że jakoś to będzie i uda Ci się dostać na ten staż.
Nasz synek:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Przykro mi Kochana... tak czy siak mam nadzieję, że sprawa się szybciej rozwiąże!  :-*

Na miły weekend  :-*

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:

Joł  :skacza:

Nastój z powodu stażu nadal do...  :ban: nie chce mi się o tym pisać już i tego komentować-wybaczycie, prawda? ;) ;) ;)
Jedno wiem ..jak nie dostanę stażu - pójdę do urzędu i awantura murowana!!!! :Kill: :ckm:

No! Ale co tam dzisiaj się odstresuję na impresssce u Madzi :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Dzisiaj nawet chaty nie sprzątam co by być wypoczętą :luzak: :brewki: :brewki: :brewki:

Na 13 wiozę dzida do fryzjera...  O0 nie, nie piszę tu o Robercie ::) ::) ::) a o Foreście.. oczywiście będą fotki efektu pracy... :los: :los: :los:
Najlepsze jest to, że wczoraj Forester był już u fryzjera z Camelem mojej siostry...we dwójkę zawsze raźniej... :los:
No i Camela Pani zdążyła ostrzyć ..a dla Foresta prądu zabrakło na całej ulicy... :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Dobrze, że nie wysiadł ten prąd jak by Forester miał już dupkę tylko ogoloną ..hahaha...Albo połowę tułowia :hopsa: :hopsa: :hopsa:

Urodziny taty przełożyliśmy na 11.03 bo 10.03 miał jakiś wyjazd z pracy no i późno wrócił..  ::) ::) ::)
Jaki pyszny tort od Sowy zamówiliśmy....truflowy....niech Was nazwa nie zmyli .. :brewki: :brewki: :brewki:

UWAGA BĘDZIE SŁODKO:

Na spodzie kakaowy biszkopt, potem masa taka orzeszkowa z chrupkami-smakowała jak wafelek!
Potem kolejny biszkopt kakaowy, masa budniowo-biało czekoladowa ..biszkopt no i jakiś taki biały kremik delikatny i to wszystko polane białą czekoladą!!! :Obiad: :Obiad: :Obiad: :Obiad:

Tutaj w trakcie „dmuchania świeczek”.. musiałam powycinać bo tata dmuchał z Hubim :D :D :D

I tutaj już po wyjęciu świeczek, stąd pełno dziurek na torcie ..ale niestety fatalne zbliżenie ::) ::) ::) ::)

No...lecę się ubrać bo jeszcze w piżamie łażę, a zaraz psi fryzjer no i po brokułki lecieć muszę na impresskę  :pijaki: :pijaki: :pijaki:

Miłego weekendu  :-* :-* :-* :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Ale narobiłaś smaka tym tortem...mmmmmmmm....  ;D ;D ;D

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
aaaaaaale pysznie wyglada
milej imprezki :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
hehehehe ja cały czas w piżamie chodzę :P właśnie motywuję się do ubrania :P

a tort.... mmmm musiał być bardzo pyszny!

Offline m_lena

• uzależniony
Ummm aż ślinka cieknie :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
o rety, miałam identyczny tort na 25 urodziny! :hopsa: to znaczy z zewnątrz identyczny, bo w środku był z mandarynkami ;) torty od Sowy są rewelacyjne!!! Szkoda, że takie drogie... :Maruda:

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
mka ja już zgłupiałam, co z zespołem?? ??? :drapanie:

ja zaraz zgłoszę nadużycie na forum, powinien być zakaz wklejania takich pyszności tortowych. pokazać i sie nie podzielić :obrazony: :obrazony: :obrazony: foch ;)