Autor Wątek: Just the two of us building castles in the sky. Just the two of us-You and I ;)  (Przeczytany 243257 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
 w tym dniu na wszystko patrzy sie innym okiem...
ja juz byłam na weselu gdzie Młodzi wybrali zespol pod siebie, bardzo rockowe granie... ja jako młoda osoba moze nie narzekałam ale po co zaprosili 120 osob a muzyke ustawili pod siebie? hmmm to bylo 1 wesele z ktorego wyszłam niezadowlona, zawiedziona.
zespol ma grac dla kazdego :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline m_lena

• uzależniony
No widzisz Ty uważasz tak, a ja inaczej ;) równie dobrze myśląc tak nie powinnam wogóle zapraszać gości, bo u nas wogóle nie będzie zespołu, będzie dj i będzie grał pod gości, ale też pod nas ;)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
To nie ma nic do rzeczy czy będzie DJ czy nie... No wyobraź sobie, że Para Młoda słucha techno. I skoro wesele jest pod nich robione to powinni rozdać babciom i dziadkom białe rękawiczki i "jaaazdaaa"?  ;) ;)

Wiadomo, że nie - trzeba wyważyć muzykę i powinna być taka "stonowana i standardowa". I moim zdaniem nie powinno być ani pół kawałka "ukochanego" techno. Wiadomo, że można iść na kompromisy i wcale nie trzeba puszczać "majteczki w kropeczki", ale muzyka musi być taka aby goście się bawili. Bo jak się nie będą bawić, to wesele się nie uda... Czyli... muzyka jest pod gości. Powinna być pod gości.

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
zgadzam sie, ze wesele jest dla gosci raczej ;). jak bysmy mieli robic je dla nas, to na jakiejs zielonej wyspie, z blekitna woda i bialym piaskiem na plazy.
to by bylo dla nas. z naszego punktu widzenia.
co nie znaczy, ze jestesmy nieszczesliwi z tym co bedzie. nie jestesmy, bo wiemy, ile szczescia i radosci sprawi to wielu bliskim osobom. a jak oni beda szczesliwi to i my tez. w inny sposob, niz uszczesliwialibysmy sie sami.

i co mysle...
nie idziecie na koncert przeciez tylko ma byc impreza.. moze troszku sie sprobuj wyluzowac mko, co?
ile ich juz wysluchalas? pewnie zaczelas od najpopularniejszych, nieprawdaz? jak ponad 20 i wszystkie sa absolutnie be ;), haha, to chyba faktycznie musisz wrzucic inny bieg kochana.aaalbo wlasnie zacznij sie umawiac na przesluchania na zywo..
i pamietaj: nie musi byc perfekcyjnie, a jak ktoras piosenka ewidentnie jest zla i nie zniesiesz, to sie dogadaj, zeby jej nie bylo... no nie wiem, co innego poradzic;).
pokazalabym Ci swoj, ale jak bedzie baaardzo zle, to chyba wole tego nie wiedziec ;) i wcale sie nie zdziwie, jak innym przyszlym zonkom podobna mysl przejdzie przez glowe ;).

a tak na marginesie, jako, ze to nie koncert, to mysle- takie moje osobiste zdanie- ze glos to nie wszystko mko.
moge sobie wyobrazic super (pod wzgledem glosow) spiewajacy zespol, ktory nie bedzie mial tego "czegos" takiej hm... "werwy" i luzu, zeby gosci porwac do radosci i tanca. nie moze byc? mysle, ze moze... ale co Ci to daje to nie wiem ;), ale moze sie wyluzujesz troche w swoich oczekiwaniach?
i nie dziwie sie Twojemu R. ze chce orkiestre :) ile razy w zyciu gra dla Ciebie orkiestra? hihi, moja cala rodzinka tez chce przy zywej podgrywajacej orkiestrze tancowac i goscie tez.. DJ maja gdzie indziej.. i beda pewnie piosenki, ktorych normalnym trybem nikt "nie zna" i "nie slucha" i w ogole obciach ;). Taki juz urok wesela chyba ::) choc na wszystko im na bank nie pozwole ;)

a jak ani Ci nie przejdzie, to albo wezmiecie DJ albo jednak cos znajdziecie... jakos w koncu dacie rade. bo taki problem, to w szerszej perspektywie zadna przeszkoda.. ::)
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
To nie ma nic do rzeczy czy będzie DJ czy nie... No wyobraź sobie, że Para Młoda słucha techno. I skoro wesele jest pod nich robione to powinni rozdać babciom i dziadkom białe rękawiczki i "jaaazdaaa"?  ;) ;)
... ;D ;D ;D ;D..Mysia - ja już to sobie wyobraziłam!! ;D ;D ;D

...i zgadzam sie z dziewczynami!! Wesele robi sie dla gosci. Ślub jest dla was!! i to jest ta zasadnicza różnica!!Muyka musi by dla "każdego"...My mieliśmy zespół który grał stare szlagiery, nowości, ballady..i nawet" jestes szalona"!! ;) ;D ("majteczek" nie było...)

..a pomysł ze śpiewaniem -a w sumie małym występem artystycznym - jak dla mnie BOMBA!! ;D ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
No widzisz Ty uważasz tak, a ja inaczej ;) równie dobrze myśląc tak nie powinnam w ogóle zapraszać gości, bo u nas w ogóle nie będzie zespołu, będzie dj i będzie grał pod gości, ale też pod nas ;)

ok to jeżeli tak jak piszą dziewczyny będziesz chciała SWOJĄ MUZYKĘ i goście przy niej nie będą się bawić itd to też BĘDZIESZ ZADOWOLONA ???, wesele się robi dla gości - Tobie się może podobać ale według mnie ważne aby to gościom się podobało bo co z tego że Ty później powiesz że byłaś na najlepszej imprezie życia jak goście powiedzą że to było najgorsze wesele w ich życiu!!!!!

Offline m_lena

• uzależniony
Przecież napsiałam, ze muzyka musi być i dla nas i dla gości  :-X ehh...

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Zgadzam się z dziewczętami! na co dzień przecież nie słuchasz takiej muzy! :P
Trzeba się "poświęcić" ten jeden wieczór, tak aby każdy był zadowolony!
No i nie mów, że nie porywają Cię do tańca niektóre stare, polskie hity?! ;) :D

Offline ada1988

• Chuck Norris
M_lena tak ja wiem że tak napisałaś ale... uważasz że wesele jest dla Was - tak niestety nie jest... i uwierz mi przekonasz się sama szczególnie po swoim ślubie - wesele robisz tylko i wyłącznie pod gości... bo tak samo jest menu na wesele... nie wybierasz tylko dan takich jakich Ty lubisz, tylko rozmaitę dla każdego - wiadomo nie każdemu się podpasuje...  :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:

Uwaga!!! Tasiemiec.... :D :D

Wychodzi na to, że jestem wybredna, marudna i w ogóle  :obrazony: :obrazony: :glupek:

Jest jeszcze parę zespołów ale chcę ich posłuchać na żywo, może wtedy padnę z wrażenia :D ::) ::)

ale macie jeszcze troszkę czasu tak naprawde więc na bank coś Ci się jeszcze spodoba :)

Wychodzi na to, że chyba jednak nie mamy, aż tak dużo czasu nie skoro jedyny zespół, którym się zachwyciłam ma zajęty termin... :P :P

ale pomysl o tym ze to nie tylko sie Wam ma podobac, przede wszystkim maja grac dla gosci :)

zespol ma grac dla kazdego :)

Wesele robi sie dla gosci.

PRZEDE WSZYSTKIM!!!!! bo tak samo jak całe wesele nie robisz dla siebie ale dla gości.

Dobra, dobra dziewczyny....ale nie powiecie mi, że wzięłybyście zespół, który w Waszym odczuciu nie gra muzyki przy której same byście chciały się bawić (nie mówię tu o konkretnych utworach, ale o stylu  8) danego zespołu)  ::) ::)

nie zniosłabym wyjącej małolaty kaleczącej obce języki i pana na klawiszach  :mdleje:

Hihihi...no zdaje się, że mamy podobne gusta...jednak Roberto o DJ`u absolutnie słyszeć nie chce...i chyba muszę mu ustąpić, bo on ustąpił mi w innych ślubnych kwestiach... ;) :D

dlatego wybrzydzaj ile sie da, orkiestra ma cie zachwycić, a nie ze tak jak ja będziesz sie stresować czy orkiestra da ciała czy nie :mdleje:

No i to mi się podoba! ;D ;D

laski, ja zarezerwowałam zespol ktorego nigdy nie słyszałam  :D
2 miesiace przed slubem bawilam sie na weselu gdzie grali... jakby mi sie nie spodobali to bym i tak juz nie miała wyjscia  :D

Hm...myślę, że gdyby bardzo dali ciała to jednak poruszyłabyś niebo i ziemię, żeby znaleźć kogoś innego :brewki:

znalazłam swoj,daleko,bo daleko,ale zachorowałam na niego i musiałam ich miec za wszelka cene  ;D

No ja chyba też muszę poszerzyć krąg poszukiwań :los:

pomijajac, ze moze sie nie spodobac ;)

Dla mnie nie ma problemu szczera opinia jest najważniejsza :los:

moze troszku sie sprobuj wyluzowac mko, co?

Jestem wyluzowana serio  :blant: , ale nie ukrywam, że wybór sprawia mi kłopot, bo Roberto to tak raczej na mnie się zdaje we wstępnej selekcji.. potem oczywiście decyzja będzie wspólna :D :D

ile ich juz wysluchalas? pewnie zaczelas od najpopularniejszych, nieprawdaz?

No nie wiem, czy od najpopularniejszych...mam full wizytówek, szukałam w internecie, nie czytałam na początku żadnych opinii, żeby się nie sugerować ;) ::) ::)

jak ponad 20 i wszystkie sa absolutnie be ;),

Nie liczyłam ile, ale znalazłam 1 naprawdę „zaje..” ale mają termin zajęty :mdleje: :mdleje: :mdleje:

a na żywo wypadają lepiej

Wiem, wiem.. ale wiadomo, że zawsze wstępną selekcję robi się przez internet (nie ważne czy orkiestra, foto czy video), i jeśli na stronie internetowej zespół nie umieści swoich najlepszych wykonań...w najlepszej możliwej wersji to nie zdobędzie klientów-takie mam zdanie :p

Każdy z gości ma inny gust, jakby tak chcieć każdemu we wszystkim podpasować, to szło by oszaleć ;)

Dokładnie, nigdy wszystkim nie dogodzisz...ale to ma być Nasz wybór i niekoniecznie musimy zgadzać się na niedociągnięcia, które nam nie pasują ::) ::)

Wiadomo, że można iść na kompromisy i wcale nie trzeba puszczać "majteczki w kropeczki", ale muzyka musi być taka aby goście się bawili. Bo jak się nie będą bawić, to wesele się nie uda... Czyli... muzyka jest pod gości. Powinna być pod gości.

No i nie mów, że nie porywają Cię do tańca niektóre stare, polskie hity?! ;) :D

Mysia, wiadomo, repertuar się ustala z orkiestrą nie widzę problemu. Ja narzekając mam bardziej na myśli styl w jakim śpiewają dane zespoły, „jak grają muzykę”. U mnie rozbija się wszystko o to, że ja wolałam DJ`a...  ale czego nie robi się dla PMa... :Serduszka:

aagatkaa Nigdy czegoś takiego nie napisałam ;) ;) ;) I zaznaczam, że nie chodzi mi o listę utworów, a o styl...to wszystko ;D ;D ;D

pomysł ze śpiewaniem REWELACJA :skacza: uwielbiam takie rzeczy, niestety mnie by trema zżarła i nie dałabym rady, goście by ogłuchli, mój PM by uciekł, oszczędzę im tego :||

..a pomysł ze śpiewaniem -a w sumie małym występem artystycznym - jak dla mnie BOMBA!! ;D ;D

Hahaha no ja nie gwarantuje, że trema mnie nie połknie ale wypiję dwa głębsze  :pijaki: przed-na odwagę i myślę, że jakoś pójdzie  :cancan:

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
mka wiem, ze demo, które jest prezentowane na stronach internetowych  jest najczęściej kijowe :|| demo nie oddaje tego jak orkiestra gra na żywo, jak zabawia gości, zachęca do wspólnej zabawy. :disco: Jezeli masz taką możliwość powinnaś ich zobaczyć na żywo i w tedy sie przekonasz :tak_2:

Offline m_lena

• uzależniony
ada1988 ja uważam jak uważam i nie Ty mi bedziesz dyktowała co myślę.Nie pisałam, że wesele jest tylko i wyłącznie dla nas! Napisałam, że nie jest tylko dla gości ale też dla nas i my też chcemy się na nim dobrze czuć i bawić.

mko u nas była taka różnica, że i Narzeczony wolał Dj ;) A juz upewniliśmy sie w swoim wyborze, jak posłuchaliśmy kilkunastu zespołów :ckm::Mikrofon: Zależy jeszcze ile chcecie na to przeznaczyć. Ja znalazłam fajny zespół ze szczecina składający się ze studentów, którzy fajnie grali, ale wołali 4000/4500 za 5 osób, a to przekraczało nasze możliwości niestety ;) Spróbuję sobie przypomnieć jak oni się nazywali... nie grali na klawiszach tylko na prawdziwych instrumentach: perkusja, gitara, skrzypce...

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
a ja Ci mowie,sprawdz moj zespoł,dojedzie wszedzie,kolezanka forumka sciagneła ich do Niemiec i była zachwycona...to co chcesz namiar???  :brewki: :los:

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris

No dziewczyny nie kłócić mi się tu  :przytul: to ma być konstruktywna dyskusja :D :D :D :D

Jezeli masz taką możliwość powinnaś ich zobaczyć na żywo i w tedy sie przekonasz :tak_2:

Pewnie, że mamy i tak zrobimy  ;) ::)

którzy fajnie grali, ale wołali 4000/4500 za 5 osób

Za 5-cio osobowy zespół grający na żywo to teraz standardowa kwota  ::) ...Planujemy w przyszłym tygodniu zrobić rundkę po orkiestrach i zobaczymy, co wymodzimy  ;D ;D ;D :hopsa:

to co chcesz namiar???  :brewki: :los:

Daj, daj posłucham ich-aczkolwiek niemożność spotkania się z tym zespołem na żywo chyba będzie zbyt dużą przeszkodą  ::) ::) ...jakoś nie wybieram się do Lublina w najbliższym czasie  :glupek: :brewki: :los:

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
ja załatwiłam wszystko przez gg i maila,bo z Katowic tez miałam troche za daleko  ;D,a graja dokładnie jak na plikach ze stronki  ::)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
Ja znalazłam fajny zespół ze szczecina składający się ze studentów, którzy fajnie grali, ale wołali 4000/4500 za 5 osób, a to przekraczało nasze możliwości niestety ;) Spróbuję sobie przypomnieć jak oni się nazywali... nie grali na klawiszach tylko na prawdziwych instrumentach: perkusja, gitara, skrzypce...
Muzykanci?? :)

takie sa realia, dobry zespol kosztuje. sama placiłam chyba 4400.

całkiem nowa JA

Offline ada1988

• Chuck Norris
Martuś Kochana ;D

tak to już jest, ale generalnie trochę czasu masz w zapasie, wiec na bank coś znajdziesz co innego jak byś była 4 miesięcy przed slubem :)
dlatego jestem pewna że coś ciekawego i godnego polecenia znajdziesz!!!!

a co do zespołu no to oczywiście on tez się musi podobać nam młodym tego nawet nie kwestionuje :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Kochana, ja się z moją wypowiedzią nie odnosiłam stricte do Ciebie  :-*

Szukaj szukaj zespołu, na pewno znajdziesz taki, który będzie rewelacyjny, jestem pewna!  :-*

Offline mka

• Chuck Norris

Epox faktycznie fajnie grają ;) :D :D ale myślę, że cena też będzie wysoka za ilość km, i może jednak uda Nam się znaleźć coś w podobnej cenie, ale z naszych okolic ::) ::) ::)

No dziewczyny, do tematu jeszcze powrócimy...Roberto musi jeszcze posłuchać co tam wynalazłam i umawiamy się na posłuchanie na żywo :D ;D  :koncert:

Dzisiaj wieczorkiem lecimy do kina na Sherlock`a Holmes`a bedzie popcorn i pepsi  ;D :D :D ( duże dziecko w kinie :glupek: )

Kochane!! :hopsa:
Ile fotek macie/ miałyście w swoich ofertach od fotografów??? :Fotograf:

Offline ada1988

• Chuck Norris
no to ja Ci nie pomogę bo ja nie miałam u siebie fotografa :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Ja też chcę iść na Sherlocka, bardzo go lubię! Nie wiem czy Jego "nowe" wcielenie mi się spodoba, zobaczymy. Daj koniecznie znać jak było :D

Wyślij mi na PW namiary na ten zespół polecany, jestem strasznie ciekawa co tam i jak tam z nim ;D

A z tymi fotkami... coś mi się kojarzy, ze 100 zdjęć w albumie, 200 obrobionych na płycie plus galeria na www. Z pleneru 20 zdjęć w albumie i na płycie reszta.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Też chętnie podczytam jak to z tymi fotografami bywa... dalej szukam i ciągle się zastanawiam czy oferta, którą proponuję jest ok  ;)

Zdaj nam relacyjkę z filmu. Przyjemnego oglądania  :-*

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
My będziemy mieć 100 obrobionych zdjęć w albumie +800-900 na płycie, ktore zawsze dodatkowo można obrobić i wywołac:)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Już sprawdzam w umowie ;D
A więc:
-sesja w plenerze- 950zł - 30 zdjęć (album klasyczny) + płyta z WYBRANYMI zdjęciami + koszt benzyny :P (dodatkowe zdjęcie za 1szt-20zł)
-reportaż - 650zł - 15 zdjęć w albumie klasycznym + płyta CD ze wszystkimi zdjęciami

Sesji w sudiu nie mam niestety na umowie, więc nie wiem ile jest z niej zdjęć, ale chyba podobnie, ok 20...

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Najlepiej umawiaj się z zespołami wtedy, gdy będą grać na jakimś weselu i wejdziesz i posłuchasz, oczywiście nie komuś na imprezę, lecz u mnie w hotelu co sobotę jak są wesela jest tak ok 5 par, co przychodzą sobie posłuchać, siadają w holu, lub patrzą z góry na restaurację i wtedy mogą się naprawdę przekonać co i jak.

Mnie osobiście podoba się San Sebastian, jednakże panowie za kołnierz nie wylewają, robią często przerwy i jak przed weselem się z nimi nie dogadasz, to mogą, że tak powiem lecieć w kulki :) natomiast śpiewają rewelacyjnie i potrafią naprawdę zabawić gości :) w sierpniu byłam na weselu gdzie grali Muzykanci, też wywarli na mnie ogromne wrażenie, lecz teraz jak wchodzę na ich stronę, to widzę na zdjęciu jakby inną twarz wokalistki, więc nie wiem, czy się zmieniła, czy o co kaman... Zapraszają na stronę od 10. lutego.. Wtedy się zobaczy co i jak...  No i jako faworyta mam jeszcze Gambit... A Ty wogóle interesowałaś się którymś z tych?
Miłego dnia życzę  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
My nie mieliśmy fotografa na sali, więc nie pomogę....
Mieliśmy foto w kościele, w cenie 300 zł za 60 fotek.
I plener 650 zł w tym fotoksiążka z 32 zdjęciami, oraz płyta z wszystkimi zdjęciami (około 160 fotek). Przyznam że cena, w porównaniu z innymi, za plener, trafiła nam się rewelacyjna :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
ja miałam 180 z reportazu i 70 z pleneru :)

całkiem nowa JA

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
My mamy 100 w albumie wywołanych, na płycie dodatkowo parę tysięcy sama nie wiem ile ciężko zliczyć, z pleneru wywołanych 15 i na płycie chyba 600, fotograf moim zdaniem rewelacyjny, robi zdjęcia artystyczne i z pomysłem  :)

Co do zespołu to szukaj aż znajdziesz taki któy będzie spełniał twoje wymagania, narzeczonego popieram, ja też bym się nie zgodziła na dj, za tą kasę wolałabym sama puszczać muzykę  ;)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
My mamy 200 zdjęć w albumie (cały reportaż ze ślubu + plener) i dodatkowo wszystkie zdjęcia na płytce zrobione w dzień ślubu  :D

Offline m_lena

• uzależniony
My mamy 600 -1000 na płycie, 50 wywołanych w dowolnym formacie i stylu (sepia, czarno-białe, itd) i podstronę internetową z 30 zdjęciami.
A zespół Presto? Podobno są bardzo dobrzy  ???

paooolka wiem jakie są realia  ::) 8) :-\ [o prostu dla nas to było za dużo, chociaż to jedyny zespóło którym pomyślałam, ze grają i śpiewają naprawdę fajnie. Nie musisz negować wszystkiego co piszę  :'(