Autor Wątek: o której godzinie najlepiej ślub ?  (Przeczytany 145468 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Magula
  • bywalec
o której godzinie najlepiej ślub ?
« Odpowiedź #60 dnia: 8 Czerwca 2005, 12:42 »
Cytat: "martulka"
Marta napisała
Ja jestem taką osobą, która musi mieć wszystko zapięte na ostatni guzik i wtedy śpię spokojnie!

Ja też taka jestem. Czyżby to była cecha wszystkich Mart :)

Jest to cecha ludzi zorganizowanych - ja też jestem taką osóbka. :lol:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #61 dnia: 28 Czerwca 2005, 19:10 »
Byliśmy dzisiaj u Dominikanów - chcieliśmy zmienić godzinę ślubu z 15:30 na 18:00 ale niestety... nie udało się. Tak więc mam nadzieję, że ze wszystkim się wyrobimy i zdążymy na własny ślub  :?
Pani Magda z Indygo zapisała mnie na fryzurę na godzinę 10:00 a potem czeka mnie makijaż u pani Beaty.... na 12:00 chciałam być "zrobiona" ale nie wiem ile potrwa to "upiększanie" mnie... Coś czuję, że czeka mnie proszenie pani Magdy o zmianę wizyty na godzinę 9:00 ale czy się uda ją uprosić... hmmm pożyjemy - zobaczymy....

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #62 dnia: 28 Czerwca 2005, 23:16 »
Nie mam jeszcze dokłądnego planu dnia ( ze względu na to, że nie mam umówionego fryzjera, nie mogę się zdecydować czy malować się u profesjonalistki czy sama), ale ślub będzie na 17 i mam nadzieję, że ze wszystkim zdążymy... chyba jest to optymalna godzinka...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #63 dnia: 29 Czerwca 2005, 09:30 »
jak najbardziej optymalna.

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
« Odpowiedź #64 dnia: 29 Czerwca 2005, 10:11 »
Ja rónież mam ślub na 17.00 :-) Myślę, że to bardzo dobra godzinka!
Chociaż w miesiącach letnich można spokojnie sobie pozwolic na godz. 18.00.

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 29 Czerwca 2005, 10:13 »
Cytat: "obri"
Ja rónież mam ślub na 17.00 :-) Myślę, że to bardzo dobra godzinka!
Chociaż w miesiącach letnich można spokojnie sobie pozwolic na godz. 18.00.

w miesiacach letnich to i owszem 18 jest bardzo dobrą godziną, ale ja mam ślub w grudniu ;P i ciesze się teraz, że wybrałam 17 :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline koralik

• forumowicz
« Odpowiedź #66 dnia: 29 Czerwca 2005, 10:36 »
a ja już nie miałam za dużego wyboru- mimo że byłam u księdza na poczatku grudnia...na 3 września miałam do wyboru 15 i 17:45...po krótkiej dyskusji ustaliliśmy ,że ta 17:45. zdążymy w miarę spokojnie z fotografem przed, a poza tym to jeszcze jakby lato więc...

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 29 Czerwca 2005, 11:08 »
Cytat: "koralik"
a ja już nie miałam za dużego wyboru- mimo że byłam u księdza na poczatku grudnia...na 3 września miałam do wyboru 15 i 17:45...po krótkiej dyskusji ustaliliśmy ,że ta 17:45. zdążymy w miarę spokojnie z fotografem przed, a poza tym to jeszcze jakby lato więc...

17:45 to bardzo dobra godzina jak na wrzesień. Nie bedzie jeszcze ciemno, a tak jak napisałaś wyrobisz sie ze wszystkim :) Życze tylko aby pogoda dopisała...

ps. Ja się modlę o piękny biały śnieg i piękne słoneczko w grudniu...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline koralik

• forumowicz
« Odpowiedź #68 dnia: 29 Czerwca 2005, 11:23 »
w sumie racja i dizękuje za życzenia pogodowe:)
ok.18:30 skończy sie Ceremonia, życzenia itp, potem w aytokar i gdzieś na chwike przed 20 zacznie się wesele:P

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #69 dnia: 29 Czerwca 2005, 21:17 »
Mam możliwość przeniesienia ślubu z 15:30 na 19:00 - powiedzcie proszę co myślicie o tej godzinie? Nie będzie za późno?  19:00 ? Przypominam, że ślub mam we wrześniu!

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 29 Czerwca 2005, 21:36 »
Jak dla mnie to troszkę późno, choć sama miałam ostatnio pomysł, żeby zmienić godzinę ślubu z 17 na 18, ale niestety już była zarezerwowana. Jeżeli Tobie 19 odpowiada z różnych względów, bo np spokojnie się wyrobisz z przygotowaniami i fotografrm, bierz 19. We wrześniu o tej porze jest jeszcze jasno, imprezę zaczniecie około 20.30-21. Gdybym ja miała wybierać to wybrałabym 19 ( mając do wyboru jeszcze 15.30) , ale sama musisz się zdecydować.

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 29 Czerwca 2005, 22:06 »
Ja tez wybrałabym 19. Do tego czasu spokojnie ze wszystkim sie wyrobisz, nie będziesz sie nigdziue spieszyć, dłużej pośpisz i załatwiesz wszystko co tylko zechcesz...Poza tym ślub w kościele nie trwa długo...także przyjęcie zacznie Ci sie kolo 20...pomyśl tylko zabawa do bialego rana ( naprawde białego bo 10 godzin to do 6)...

Ale musisz się sama nad tym zastanowić i wybrać to, co dla Ciebie jest najlepsze :D

Ps. Życzę samych łatwych wyborów....
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #72 dnia: 30 Czerwca 2005, 20:14 »
dla mnie 19 to trochę za późno. nie wiem dlaczego ale wydaje mi się, że godziny 16 i 17 są najbardziej optymalne. jest sporo czasu na przygotowania, a jednoczęśnie nie trzeba czekać i stresować się przez cały dzień!!!!

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
« Odpowiedź #73 dnia: 1 Lipca 2005, 10:05 »
Je bym wybrała 19:00, zwłaszcza że ślub jest na początku września, więc dzień jest jeszcze w miarę długi..15:30 to trochę wcześnie-miałabyś urwanie głowy od rana...

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #74 dnia: 1 Lipca 2005, 12:57 »
Wiecie co, jak sobie tak czytam te wszystkie rozkłady dnia, fryzjerzy, kosmetyczki, fotografowie, kamerzyści to mam wrażenie (mam nadzieję, ze mylne) że w tym wszystkim może umknąć coś najważniejszego. Ja sama tego się właśnie boję, że w szale przygotowań ucieknie mi coś, co jest w tym wszystkim najistotniejsze. Bo przecież z tego co widzę każda panna młoda ma tak szczelnie wypełniony czas, że nie wiem czy znajduje choć chwilkę dla siebie. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi.
Może lepiej jest przesunąć na przykład sesję fotograficzną na inny dzień? tak jak pisała to niedawno Martulka, Oni robią sobie zdjęcia w studio już po ślubie. to jest chyba dobry pomysł. Po pierwsze można jeszcze raz założyć sukienkę :D a po drugie można to wszystko zrobić na spokojnie, bez pośpiechu, stresu. Poza tym ja osobiście nie chciałabym, zeby mój Wielki Dzień był tak szczelnie wypełniony różnymi sprawami, ze w końcu w dzikim pędzie musiałabym biec do kościoła, zeby nie spóźnić sie na swój własny ślub. Może warto wygospodarować chwilkę na prawdziwe, spokojne i wewnętrzne przeżycie tego wszystkiego, bez fotografa, kamerzysty i innych osób nad głową.
Tak sie tylko zastanawiam, możliwe, ze macie inne zdanie...

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #75 dnia: 1 Lipca 2005, 13:04 »
Sophia, otoz to :-) Zgadzam sie z toba w 100 %  :ok:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 1 Lipca 2005, 13:49 »
Sophia i Magda macie rację! :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

corelia
  • Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 16 Lipca 2005, 18:32 »
My mamy ślub o 16:00. Rano natomiast fryzjer i kosmetyczka  :)

Offline Jola

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 16 Lipca 2005, 19:47 »
My też mamy na 17 ale powiem wam, że byłam na ślubie na którym masza była na godz. 12, wesele zaczęło się o 13.30 i muszę się przyznać, że oczepin już nie pamiętam   :oops:   Zresztą z tego co wiem większość gości nie pamięta. :lol:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #79 dnia: 18 Lipca 2005, 11:40 »
Jeśli dobrze sie zorganizujesz to bez problemu będziesz miała chwilkę dla siebie, ja miałam ale nasza sesja tzn.plener odbył się w innym terminie. Miałam czas na przeczytanie listu, a co to takiego; otóż był czas kiedy nie wiedziałam dokładnie kim będę w życiu i jak to ujął ksiądz na naukach - musiałam wiedzieć czy jestem powołana do życia w małżeństwie czy w habicie- i tak przez 3 lata spedzałam ferie i część wakacjiw klasztorze sióstr Felicjanek w Wawrze, tam też powstał mój list - pisałam w nim wszytskie moje marzenia, przemyślenia, prośby - taki rachunek sumienia czy coś, należało sobie wybrać odpowiedni dzień na przeczytanie tegoż listu, ja wybrałam dzień moich zaślubin - bez względu na to czy będzie to mężczyzna czy inna istota....
Mój dzień ślubu był dzięki temu taki bardziej, dla mnie, wyjątkowy bo wiele rzeczy zrozumiałam głębiej i jescze bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że jestem stwozona do życia w małżeństwie a mój mąż to właśnie ten jedyny

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #80 dnia: 18 Lipca 2005, 19:32 »
cudowna historia Maju. :D

Offline monisien

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 26 Września 2005, 15:08 »
Ja planuję spotkać się z gośćmi i Panem Młodym dopiero od razu w kościele (bez żadnego odbierania mnie z domu, ani błogosławieństwa, ja z rodzicami pojedziemy z wynajmowanego mieszkania w Świdnicy, a mój M przyjedzie z rodzinnego domu z Wałbrzycha prosto do kościoła). Dlatego zastanawiam się, jak to wszystko zrobić...
Oczywiście wyobrażam to sobie jak w filmie. :O)))
Mój narzeczony stoi przy ołtarzu ze świadkami. A ja z tatem wchodzimy i przy marszu weselnym mój tata doprowadza mnie do ołtarza.
Po mszy właśnie nie wiem, jak to zrobić...
Wszyscy goście idą na wesele, a my z M do studia fotograficznego, czy tam w plener i dopiero za jakiś czas przychodzimy na wesele??
Nie zanudzą się tam goście??
Nie wiem jak to zrobić...
Kto ma sie nimi zając..?
Jakieś pomysły, doświadczenia??
Pozdrowienia
Monika

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 26 Września 2005, 15:34 »
Cytat: "monisien"
a my z M do studia fotograficznego, czy tam w plener i dopiero za jakiś czas przychodzimy na wesele??

możecie plener zrobic dzien po weselu, albo jeszcze przed całą uroczystością...

[ Dodano: Pon Wrz 26, 2005 3:37 pm ]
Maju nie wiem jak to możliwe, ale nie przeczytałam wcześniej Twojego postu... A powiem szczerze, że poruszył mnie on bardzo... Cieszę się, że znalazłaś swoja drogę w życiu i jest Ci z tym bardzo dobrze :serce: Gratuluję :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Pyrdulka

• entuzjasta
« Odpowiedź #83 dnia: 26 Września 2005, 16:19 »
My ślub mieliśmy o godzinie 16.15 i muszę przyznać że to była najlepsza pora na zamążpójście.Ani nie za wcześnie ani nie za późno. A plener mieliśmy moi kochani najpierw zaplanowany na następny dzień,ale ze względu na to że nie zabardzo nam się chciało to przełożyliśmy go na tydzień póżniej.

Offline monisien

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 27 Września 2005, 15:33 »
Hmmm..
Faktycznie nie pomyślałam o tym, że to przecież może być w sumie kiedykolwiek... Niekoniecznie w Ten Dzień...
Tylko co wtedy z fryzjerem? Makijażem??
Ja planuję iść do fachowców, więc jeśli fotki za tydzień, to co?? Sama sobie robisz fryz i makijaż? Czy idziesz jeszcze raz do studia i bulisz znowu kupe forsy??
Chyba jednak pozostanę przy wersji - po kościele goście na sale, my w plener.
Potem zrobimy jakieś ładne wejście smoka na salę i będzie fajnie...
Jak myślicie??
Nie za dużo tego na raz?
Pozdrowienia
Monika

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #85 dnia: 27 Września 2005, 15:36 »
ja mam sesje w poniedzialek
przecież nie musisz tej samej fryzury
u mnie mama podpatrzy jak mnie czesza i potem sama cos bedzie kombinowac
a sesje chcemy w pon bo marzy nam sie sesja wyjazdowa i w dzien ślubu nie dalibyśmy rady

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 27 Września 2005, 16:38 »
Cytat: "agulkaaa"
przecież nie musisz tej samej fryzury

Racja. Też coraz cześciej plener wybierany jest na inny dzień. Ja też o tym myslę. Z fryzurką nie będzie problemu siostra mnie uczesze, a pomaluję się sama. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline aleksad

• forumowicz
« Odpowiedź #87 dnia: 27 Września 2005, 16:46 »
my chyba ustalimy godzinę na 17,bo latem dłużej jest jasno.Ale tak naprawdę to niczego do końca nie jestem pewna

Daynaher
  • Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 27 Września 2005, 19:53 »
ja tez sie zastanawialam co z fryzura i makijazem na plener, bo w sumie zalezy mi zeby na zdjeciach tez dobrze wygladac. jeszcze mam na to czas i przemysle wszystko. ale nie pasuje mi jechac w plener w dniu slubu  :(

Offline Pyrdulka

• entuzjasta
« Odpowiedź #89 dnia: 28 Września 2005, 12:32 »
Cytat: "monisien"
więc jeśli fotki za tydzień, to co?? Sama sobie robisz fryz i makijaż? Czy idziesz jeszcze raz do studia i bulisz znowu kupe forsy??

No niestety u mnie to drugie!Ale nie było mi żal, bo to przecież raz w życiu takie wydarzenie,i też chciałam pięknie wyglądać. I lepiej że zrobiliśmy plener później, bo przynajmniej nic nas nie ominęło na sali, ani też nie musieliśmy się nigdzie spieszyć.