Autor Wątek: o której godzinie najlepiej ślub ?  (Przeczytany 145141 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aleksad

• forumowicz
o której godzinie najlepiej ślub ?
« Odpowiedź #150 dnia: 20 Stycznia 2006, 15:33 »
A my mamy ślub o 15 i uważam,że to bardzo dobra godzina

Offline menka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #151 dnia: 7 Lutego 2006, 14:59 »
Witam, Wy juz w wiekszosci to przeszlyscie, wiec pewnie mi pomozecie :). Otoz slub mam na 17. W studio mamy byc najpozniej o 11:45 by sie przygotowac i sesja godzinna, potem mamy plener niedaleko sali i kosciola. Nie wiem na ktora do fryzjera :twisted:. Podobno u niej okolo 1.5 do 2h trwa czesanie a w tym samym salonie makijazystka potrzebuje 1h. Przed studio chceilibysmy miec blogoslawenstwo, by bezposrednio po zdjeciach pojechac na plener, ktory ze 2 godz. potrwa :? a potem bezposrednio juz do kosciola i na sale. Nie mam pojecia jak rozlozyc to wszystko. Zaczynam sie gubic i obawiac, ze cos zapomne i sie nie wyrobie :? . Pomozcie. Wiem ze fryzjerka moze przyjsc wczesniej niz otwieraja salon w tym dniu. Plener po slubie odpada. Gosci tez po kosciele nie chcemy zostawiac bo to głupie. Kiedys przeszlam taki koszmar jako gosc. Nie chce by inni wspominali ten slub tak jak ja tamta uroczystosc :oops:
menka

Offline Moongirl

• zapaleniec
« Odpowiedź #152 dnia: 7 Lutego 2006, 15:30 »
Cytat: "anka24"
przełożyliśmy na 17tą..spokojnie wtedy możmy pojechać do fotografa, ja na zabiegi upiększające  a czas nie będzie nas az tak gonił..w lokalu bedziemy w rejonach 19tej a to chyba dobra pora..

My chyba tak samo zrobimy, zdążymy z sesją w plenerze czy w studio... Nawet szybciej byłabym skłonna na 18 dopiero do kościoła, ale to już ciemno będzie pod koniec września....

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #153 dnia: 7 Lutego 2006, 15:40 »
My też mamy w Kościółku na 17-tą :D Przed na spokojnie zrobię się na bóstwo :twisted: zrobimy zdjęcia w plenerze no a ropoczęcia wesela koło 19-tej więc będziemy się bawić do białego rana :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #154 dnia: 7 Lutego 2006, 20:48 »
Boże coraz bardziej zastanawiam się nad swoja godziną ślubu .. ale u nas nie ma tak późno ślubów ... :(

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
« Odpowiedź #155 dnia: 7 Lutego 2006, 21:08 »
my bedziemy miec o 17 i to jest dla nas idealna godzina

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #156 dnia: 7 Lutego 2006, 21:10 »
Ja mam o 12.00 i zaczyna mnie to coraz bardziej przerażać

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #157 dnia: 7 Lutego 2006, 22:31 »
o qrcze! i co wtedy? od razu wesele? to kiedy są oczepiny na takich weselach? do której godziny w ogóle trwają? przeciez ok. 24 goście padaja jak muchy...Pierwszy raz spotykam sie z czymś takim - no wiesz, zeby ślub był tak wcześnie...Raz byłam na weselu na sląsku i tam ślub był o 14 i my już wtedy byliśmy baaaardzo zaskoczeni.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 7 Lutego 2006, 22:31 »
Cytat: "Antalis"
Ja mam o 12.00 i zaczyna mnie to coraz bardziej przerażać

No tak u Was na Śląsku właśnie tak wczesnie są śluby. I choć mieszkamy nie aż tak daleko od siebie, to u nas jest "modna" godz. 16:00, 17:00. My mamy o 17:00.

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #159 dnia: 7 Lutego 2006, 22:35 »
Slub na 12.00.Masza zyczenia dojazd ... i na miejscu jestesmy ok 14.00.Oczepiny o 24.00 i zabawa to 4 rano a potem o 15 poprawiny :D.Wierz mi tutaj ludzie duuuzo wytrzymują :P

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #160 dnia: 7 Lutego 2006, 22:39 »
Wierz mi tutaj ludzie duuuzo wytrzymują

no faktycznie-niezniszczalni jestescie! Pełna podziwu jestem!
u nas śluby są 16, 17. Ja do sali dotre przed 19, wesele tak do 6.Potem małe poprawiny ok.14

Offline Ninisi

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 8 Lutego 2006, 09:48 »
My ślub bierzemy o 18. Mam nadzieje ze nie za późno

Offline lena25

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #162 dnia: 8 Lutego 2006, 11:22 »
hej hej
My mamy ślub o godz, 17-ej w kwietniu (mam nadzieje, że nie będzie ciemno po zakoczeniu mszy?). plan dnia jest następujący:
8.30 fryzjer
11.30- wizażystka
13- 14 ubieranie się i inne pierdółki
14.15 - przyjeżdza Pan Młody
14.45 - sesja fotograficzna
16.00 - domek, błogosławieństwo i inne
16.40- wyruszamy do kościoła
17.00- ŚLUB
około 19-ej będziemy na sali
Myślę sobie, że jest to dobry plan:)
Lena25

Offline menka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #163 dnia: 8 Lutego 2006, 13:31 »
Swietnie ja sie boje, ze sie nie wyrobie na 17, a tu prosze slub Antalis o 12 :D Kiedy Ty sie ze wszystkim wyrobisz dziewczyno?? :mrgreen: Ja nawet o 18 myslalam by miec slub, ale niestety jest msza, wiec odpadalo. O 19 to za pozno. Nie umiem sie zorganizowac bo stres mnie dopada, a Wy mi takie rzeczy piszecie, ze na 12 zdazycie ze wszystkim?? :o . Ja moglabym miec slub wczesniej, ale jak zaczelam planowac cale to zamieszanie w tym dniu :D to do dzis mam obawy co do 17 godziny :? czy zdaze?? Przede wszystkim fryzjer i kosmetyczka sie "gryza" :mrgreen: Potem to juz z gorki :lol: A błogosławieństwo musze miec przed wyjsciem z domu na sesje w studio bo potem odrazu plener i do kosciola :roll:
menka

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #164 dnia: 8 Lutego 2006, 14:09 »
A ja mam slub o 15.00 i co Wy na to?? Nie wiem jak się wyrobię, ale pocieszam się, że nie mam na 12.00 tak jak Antalis......hmm Antalis będzie musiała wstać chyba o 4 rano.... no ja chyba o 6.... hmm... i też nie mam pojecia jak to poukładam, żeby zdążyć.

Offline menka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #165 dnia: 8 Lutego 2006, 14:24 »
No swietnie ja sie martwie, ze bede musiala wstac o 7 lub 7:30 by sie wyrobic a tu prosze plany wstania o 6 :o Ciekawa jestem jak ja przetrwam te noc gdy wstane o tej porze. Moze znacie jakies fajne sposoby?? :mrgreen:
menka

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #166 dnia: 8 Lutego 2006, 14:43 »
Cytat: "menka"
Moze znacie jakies fajne sposoby??

Adrenalinka i cała kupa szczęścia; to są te sposoby........i jednego i drugiego będziesz miała wtedy sporo, wiec nie martw się-będziesz hulać do rana :D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #167 dnia: 8 Lutego 2006, 14:48 »
Wstac o 4 rano? E... tak wcześnie?? Po co ? Do 12 sie wyrobie wstając o 6tej.Fotografa też mam po poludniu o 16.00 a nie tak jak wiekszość z Was prześ slubem jeszcze.U nas tak zawsze wczesnie wesela więc można sie przyzwyczaić. Wiec dziewczyny nie narzekać mi tu bo są osoby które mają gorzej :P

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #168 dnia: 8 Lutego 2006, 15:12 »
Antalis ja mam studio i plener przed ślubem.... chyba na 7 bedę musiała sciągnąć fryzjerkę i wizażystkę z łóżka :shock:  :roll:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 8 Lutego 2006, 15:17 »
My pojedziemy na sesję już jako malżenstwo :D.Przed weselem nie wyrobiłabym się za żadne skarby. Jak Ty bedziesz slubowac ja bede miesiac przed slubem i .. dzien przed urodzinkami :P

Offline aleksad

• forumowicz
« Odpowiedź #170 dnia: 8 Lutego 2006, 16:32 »
My wcześniej mieliśmy termin 29.07 na godz. 16:00,zmieniliśmy na 24.06 i mamy o 15,w plener też zamierzamy pojechać po kościele,jak goście dostaną obiad. I tak pewnie z nerwów nie będę mogła dospać

Offline menka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #171 dnia: 8 Lutego 2006, 17:28 »
No dobra trzymam Cie Agnieszka32 za slowo ze bedzie super i dotrwam konca :lol: choc slabo to widze hehe. Moze ze trzy dni wczesniej postaram sie wyspac na zapas :D .Ojej ja swoim pomocom tez chyba nie pozwole pospac:) No coz w koncu to moj najwazniejszy dzionek i musze byc nadwyraz piekna :mrgreen: A plener i studio mam przed slubem wiec pobrykamy by rozluznic miesnie i pozbyc sie stresu a co :P ??
menka

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #172 dnia: 9 Lutego 2006, 08:10 »
Wiecie dziewczyny ja też myślałam o plenerze po ślubie, ale nie chciałabym zostawiać gości na godzinę czy dwie.... z poprzednich wesel wiem, że to nie za dobrze jest jak młoda para sobie jedzie na zdjęcia i goście zostają sami, każdą chwilę na weselu chciałabym być przy nich, dlatego plener chciałabym mieć przed ślubem albo w inny dzień - bo taką opcję też rozpatruję :roll:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 9 Lutego 2006, 14:33 »
ja mam ślub na 16 w kościółku :) na sesję pojade juz z mężem. Po kościele pojedziemy na sale zjemy obiadek zatańczymy pierwszy taniec wtedy już goście będą mogli się bawić a my pojedziemy na sesje :) U mnie w rodzinie na każdym weselu tak było więc goście wiedzą o co chodzi :) zresztą chce aby  suknia była świeża w kościele :) ;) no i na spokojnie się wyśpię jesli oczywiście zasnę wogóle :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #174 dnia: 9 Lutego 2006, 16:48 »
My dzisiaj byliśmy w kancelarii i zapisaliśmy się na godzine 16:00 :) Spokojnie się wyrobimy, a nawet jeśli nie, to nie ma problemu, bo sesję zdjęciową będzie robić nam Grześka siostra - jakby było za mało czasu to możemy to przełożyć :) I zrobić nawet następnego dnia :)

Ogólnie się jakoś nie przejmuję... Może stres o wyrobienie się złapie mnie potem, jak już będzie bliżej do ślubu hehe :lol:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 9 Lutego 2006, 21:16 »
MAdziulek u mni ebedzie tak samo.Goście wiedzą że znikniemy na "chwilkę" i nikt nie będzie się czuł zlekceważony.A co do sesji ... -ślub mam o 12.00, na sali bede ok.14.00 a sesja o 16.00 - mam nadzieje ze nie zdarze sie uświnić niczym :P a i na sesji bedziemy juz jako MAŁŻEŃSTWO :D

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #176 dnia: 9 Lutego 2006, 21:41 »
My mamy zdjecia w studio (200 m od kosciola) przed slubem, potem inny pan robi nam "reportaz" z kosciola i troche zdjec podczas skladania zyczen, kolo kosciola (bardzo fotogeniczne miejsce, pene zabytkow i zileni), zabieramy pana na sale na toast i pierwszy taniec. A na plenerowe szalenstwo juz po slubie, jak sie znajdzie czas i pogoda. Bez stresu o suknię i garnitur.
Acha i slub mamy na 17, z czego sie ciesze, bo nawet jesli bedzie upal to o 17 nie jest juz najgorecej. Boje sie, ze sie ugotuje w sukni (ha, jeszcze nie wiem, jaką bedę miala ;)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #177 dnia: 10 Lutego 2006, 15:20 »
my tez jedziemy jeszcze na sesje pare dni potem na 2 sesje taką dodatkową nad morze :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Moongirl

• zapaleniec
« Odpowiedź #178 dnia: 10 Lutego 2006, 18:06 »
My wstępnie planowaliśmy na 17, bo do tej godziny spokojnie byśmy wyrobili się z sesją na plaży, albo gdzieś w studio... dokładnych planów nie mamy, bo poddamy się wizji artystycznej naszego fotografa- brata mojego misia:) A o tyle w komfortowej sytuacji jesteśmy, że praktycznie do ostatniej chwili możemy godzinę ślubu zmienić- dopóki nie rozdamy zaproszeń:)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #179 dnia: 11 Lutego 2006, 14:02 »
My mamy kościółek na 17- jak czytam wszystkie opinie to chyba najbardziej optymalna godzinka :D Jeśli chodzi o sesję to w dniu Ślubu mamy reportaż z przygotowań, ceremonii i początku wesela a nastepnego dnia o 15 mamy plenerek a zaraz po nim wyjeżdżamy w podróż poślubną :D Fryzjera i kosmetyczkę myślę, że najlepiej będzie załatwić tak ok 11.00, do domku wrócę ok 14, o 16.20 Błogosławieństwo i 17 Ślub :D Plan dnia nie będzie zbytnio napięty więc mam nadzieję na wesele dojedziemy w pełni sił  :mrgreen: