Autor Wątek: o której godzinie najlepiej ślub ?  (Przeczytany 144834 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasiak24
  • nowicjusz
  • *
o której godzinie najlepiej ślub ?
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Marca 2005, 18:51 »
My zamówilismy slubik na 17 , bedzie to już koniec sierpnia (26) więc chyba będzie w sam raz :roll: ,18 jak dla nas to ciut za późno.
[/url][/img]

Offline buleczka22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 30 Marca 2005, 17:34 »
No to teraz naprawde mnie wystraszyłyście jak ja sie wyrobie bo w kościele mamy na 14 .Dlatego to wszystko bo goście od strony Pawełka są przyjezdni i żeby za bardzo nie zgłodnieli (bo teściowa stwierdziła że nie będzie miała czasu na gotowanie) robimy tak wcześnie. Kolejny argument jest taki że wesele jest 70 km za Wrocławiem (1,5 h drogi)
Na ślub przeznaczamy jakieś 1,5 h na dojazd 1,5 h i 0,5 h na rozpakowanie sie gości w pokojach (w tym czasie my będziemy w studiu fotograficznym) więc samo wesele zacznie się ok 17:30. ALE JA SIĘ NIE WYROBIE. Tego się najbardziej boje, bedę musiała chyba o 5 jechać do fryzjera.
bułeczka

Offline buleczka22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 30 Marca 2005, 17:35 »
Kasiak24 ale 26 sierpnia to jest piątek. My mamy ślub 27 sierpnia
bułeczka

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Marca 2005, 17:50 »
A nasz ślub zaplanowaliśmy na godz. 16-tą. Od 9-tej zaczynam zabiegi upiększające, na które muszę liczyć tak ok.2,5 godz. Potem ubieranie się i na 13-tą przyjedzie do mnie Tomuś z rodzicami na błogosławieństwo. Później plener i ze zdjęć od razu do kościoła (mam nadzieję, że ze wszystkim zdążymy na czas). Ślub trwa godzinkę, później życzenia więc przyjęcie rozpocznie się gdzieś tak około 18-tej.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 30 Marca 2005, 18:17 »
Cytat: "Kasiak24"
My zamówilismy slubik na 17 , bedzie to już koniec sierpnia (26) więc chyba będzie w sam raz :roll: ,18 jak dla nas to ciut za późno.

Mam nadzieję Kasiak24, że nie mieliście problemu z rezerwacją godziny w kościele, bo jest jeszcze trochę czasu! Ja też ślubikuję 12.08.2006r i mam nadzieję, że godzina 17:00 będzie wolna! Jutro idziemy do kancelarii do kościoła.  :wink:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 30 Marca 2005, 18:20 »
Cytat: "buleczka22"
Kasiak24 ale 26 sierpnia to jest piątek. My mamy ślub 27 sierpnia

Bułeczko, ale Kasiak24 ma ślubik 26 sierpnia w 2006 roku, stąd ta rozbieżność dat! :wink:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #36 dnia: 10 Kwietnia 2005, 21:20 »
ja mam ślub na g. 16.00.tylko fotografa mam w beznadziejnych godzinach tzn 12.00 do 13.00.jest to sam środek,wiec musze sie strasznie sprężać. fryzjer na 8.00, musi sie w miare spieszyc. bo w domu musze byc najpóźniej 10.30 ,żeby miec minimum godzine na przebranie sie i makijaż.Mam nadzieje ze zdążę. Inne godziny u fotografa były zajęte :cry:
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #37 dnia: 10 Kwietnia 2005, 23:00 »
Poradźcie!!!! My mamy ślub o 16 (27 sierpnia tak jak Buleczka22), ale nie chcemy zwyczajnej sesji zdjęciowej. wymyśliliśmy więc, że fotograf będzie robił nam fotki podczas imprezy. Wesele mamy w dworku, więc jest ładnie, dookoła stary park i tak myślimy, ze przecież mozemy pozować na tle gości. w końcu goście też mogą uczesniczyć w naszej sesji jako statyści  :lol: . ale nie wiem czy to dobry pomysł, jak uważacie?

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Kwietnia 2005, 08:45 »
Jak dla mnie pomysł super. Będziecie mieć wszystko w jednym. Zwłaszcza jeśli wnętrza dworku ładne i stylowe.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Kwietnia 2005, 11:29 »
Ja też uważam że to bardzo dobry pomysł 2 w 1 :D :D :D

Jestem zdecydowanym przeciwnikiem wyjeżdżania Młodych z wesela na sesję plenerową i zostawiania gości samych, moim skromnym zdaniem to nieelegancko.

Napewno wyjdą fajne zdjecia, tylko uważajcie z tym "statystowaniem" żeby żadna ciocia ani wujek nie poczuli się urażeni że robią "tylko" za tło, wiesz o co mi chodzi  :twisted: delikatnie trzeba :)

Pozdrawiam :)
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 11 Kwietnia 2005, 12:12 »
Sophia to jest na prawdę świetny pomysł! Mój kuzyn na weselu też tak miał i muszę powiedzieć, że zdjęcia były super! :)

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Kwietnia 2005, 13:20 »
cieszę się, ze ktoś przede mną już wypróbował ten pomysł. I co najważniejsze pomysł się sprawdził. A propos cioć i wujków, to prawie ich nie będzie, organizujemy przyjęcie głównie dla przyjaciół, więc nie powinno być problemu.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #42 dnia: 11 Kwietnia 2005, 14:19 »
O to w takim wypadku nie będzie rzeczywiście problemu, normalnie aż zazdroszczę  :P
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Kama24

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 5 Czerwca 2005, 22:33 »
My będziemy slubować o 18.00 :)  a po nas są jeszcze 2 śluby :shock:  Łącznie w naszym kościele w dniu 25 czerwca ma być 6 ślubów, a pierwszy jest o 15
Nasz Wielki Dzień był 25.06.2005

Mama od 06.06.2006

Offline Violka

• bywalec
  • data ślubu: 27.08.2005
« Odpowiedź #44 dnia: 5 Czerwca 2005, 22:48 »
Ja, jak już wcześniej pisałam mam śłub na 17.
Ale teraz boję się że się nie wyrobię z przygotowaniami, bo do kościoła to zdążę.
Fryzjera otwierają o 9 i ja mam tą godzinę zarezerwowaną. Pani mówiła że będzie to trwało 2 do 2,5 godziny (te pół godziny to w zapasie), czyli do 11.30. Dojazd do domu ok 10 min, potem makijaż na który liczę ok 40 min to będzie i będę miała za mało czasu na ubranie, bo na 13 mamy foto i mamy tam być tak na 12.55
Naprawdę nie wiem jak ja to zrobię.

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #45 dnia: 5 Czerwca 2005, 22:53 »
przecież to ma być Twój Wielki Dzień a nie urwanie głowy. nie da się czegoś przestawić? :?  :wink:

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #46 dnia: 5 Czerwca 2005, 23:18 »
ja proponuje fryzjera na 8.30 zmienic, napewno fryzjerka sie zgodzi bo przed toba i tak nikogo nie bedzie miala! ja sama tak zrobilam
na 8.30 mam fryzjera, ma to trwac ok 1.5h.

na 14 musimy byc u fotofrafa

a o 17 slub

ale wiecie co spotkalam sie z opinia, czemu tak pozno??!! mowia, ze ludzie ok 4 zbieraja sie do domu i za krotko bedzie....
ja si ejakos nie przejmuje bo obliczam ze ok 18.30-19 zacznie sie wesele i do 5 bedzie akurat bo nastepnego dnia jeszcze poprawimy i tez trzeba miec sile!!
02.07.2005

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 6 Czerwca 2005, 09:04 »
My tez mamy ślub o godz. 17, ale z kolei nasi znajomi pytają-czemu tak wcześnie :) ? Ale ja myslę, że ta godzina jest w porządku, jak na początek września.

Offline Magula
  • bywalec
« Odpowiedź #48 dnia: 6 Czerwca 2005, 09:30 »
My chcemy o 16:00, gdyż fotografa(studio) mamy po ślubie i żeby zdążyć przyjechać na oczepiny to ta godzinka jest najodpowiedniejsza.  :D

Offline Violka

• bywalec
  • data ślubu: 27.08.2005
« Odpowiedź #49 dnia: 6 Czerwca 2005, 10:10 »
Będę musiała pogadać z fryzjerką bo to jedyna rzecz którą mogę przełożyć.

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
« Odpowiedź #50 dnia: 6 Czerwca 2005, 10:45 »
Dobry plan tego dnia to podstawa!
Czas leci bardzo szybko, a wszelkie zabiegi, strojenie się, a przede wszystkim dojazdy pochłaniają cenne minuty...

Nasz ślub będzie na 17.00, ponieważ jest to druga połowa września i 18.00 byłaby za późno (po kościele to chyba już zaczęłoby się robić ciemno). Fotografa mamy na 16.00 (trochę mało czasu, ale my bierzemy połowę sesji i te kilkanaście fot powinnyśmy zrobić całkiem szybko).
Przyjęcie myślę zacznie się ok. 18:30-19.00.
Teraz zastanawiam się na którą godzinę umawiać fryzjera i wizażystkę?
Chyba najpóźniej na 10.00?

W sobotę byłam na weselu i msza była na 18.00, przyjęcie weselne rozpoczęło się przed 20.00  i trwało do 5:00 i było w sam raz.

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 6 Czerwca 2005, 12:12 »
My mamy o 17:00 ślub! na godz. 21:00 jesteśmy umówieni na sesje w studio! Ale plener to chyba przełożymy na inny dzień! :?  Jeszcze dokładnie tego nie wiem! :roll:

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #52 dnia: 6 Czerwca 2005, 15:07 »
Marta ty mnie zaskakujesz!!!

widze ze do slubu masz ponad rok a masz ustalone chyba wiecej niz ja 4tyg przed slubem.... ;)
02.07.2005

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
« Odpowiedź #53 dnia: 6 Czerwca 2005, 16:19 »
:-)
Marta no właśnie, ja mam wesele za 3 miesiące a jeszcze nie znam takich szczegółów jak TY :-)Szczerze podziwiam!
Ale jak wynika z mojej analizy, to chyba norma w Waszym regionie?
W Szczecinie rozpoczęcie przygotowań na rok wcześniej wystarczy (no chyba, że ma się na oku Zamkową czy hotel Park..), a ja zaczęłam przygotwania na 6 miesięcy przed i też  spokojnie wystarczy :-)

A wracając do tematu planu dnia, to na ile wcześniej trzeba według Was pojawić się w kościele? Nam ksiądz mówił, że 15 minut przed.
Ja szczerze mówiąc chciałabym schować się przed gośćmi i wkroczyć do kościoła w chwili rozpoczęcia mszy. A to dlatego, by:
1. Uzyskać efekt "wielkiego i uroczystego wejścia" ;-)
2. Skoncentrować się przed tą ważną chwilą-stanie 15 minut pod kościołem w tłumie gości wypytujących "a denerwujesz się?" itp...to serio kompletna dekoncentracja i "głupawka" gotowa :-) Wiem o tym po swoich własnych doświadczeniach ze ślubu cywilnego :-)

A Wy jak robicie?

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #54 dnia: 6 Czerwca 2005, 17:38 »
u nas w kosciele sa 2 wejscia, my wejdziemy z 2giej strony niz goscie i wyjdziemy o 17 z zachrystrii, ktora jest z tylu kosciola!
wiec w ten sposob unikamy spotkania z goscmi przed slubem.
bedziemy 30-15 min przed msza
02.07.2005

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 6 Czerwca 2005, 19:05 »
My ślub mamy na 16-tą, a plan na ten dzień mam taki:

9.00-12.00 - fryzura i makijaż
12.30-13.00 - ubieranie się
13.00-13.30 - błogosławieństwo
13.30-15.30 - zdjęcia
16.00-17.00 - ślub
17.45-rano  - wesele

Gdy ja będę się poddawała zabiegom upiekszającym Tomek: odbierze ciasta, przystroi samochód ze świadkiem i kierowcą, ubierze się, odbierze kwiaty i przyjedzie po mnie :)

Offline malgosiadd
  • forumowicz
« Odpowiedź #56 dnia: 6 Czerwca 2005, 22:22 »
A ja chyba widziałam zapowiedzi Anic wiszące w gablocie kościoła na Bukowym :)

ale fajnie:)

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #57 dnia: 6 Czerwca 2005, 23:02 »
moje??

no co ty??!!
ja ich sama nie widzialam!!!

ale w naszym kosciele??

Ania i Michal?? byly adresy??
02.07.2005

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 6 Czerwca 2005, 23:19 »
Cytat: "aniac"
Marta ty mnie zaskakujesz!!!

widze ze do slubu masz ponad rok a masz ustalone chyba wiecej niz ja 4tyg przed slubem.... ;)

No tak u nas w regionie tak już jest, że terminy sal, zespołów są rezerwowane z dużym wyprzedzeniem! Ja jestem taką osobą, która musi mieć wszystko zapięte na ostatni guzik i wtedy śpię spokojnie! :wink:
A poza tym to przecież najwazniejszy dzień w życiu dla każdej z nas! Już nigdy więcej tak nie będzie, dlatego każda z nas chce, aby ten dzień był niepowtarzalny! Dlatego właśnie chcę (w miarę możliwości oczywiście) wszystko sobie dograć i zaplanować! Nawet Monia teraz napisała, że poleca załatwianie ślubu i wesela rok wcześniej!

Aniuc na pewno tylko Ci się tak wydaje, że mamy więcej ustalone niż Wy! To chyba stresik przed ślubny! :wink:
Pozdrowionka!
 :P

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 7 Czerwca 2005, 18:03 »
Marta napisała
Ja jestem taką osobą, która musi mieć wszystko zapięte na ostatni guzik i wtedy śpię spokojnie!

Ja też taka jestem. Czyżby to była cecha wszystkich Mart :)