oto przepis 2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1 szklanka rodzynek
1/2 kostki margaryny (pokrojona na małe kawałki)
aromat waniliowy
Łączymy: mąka + proszek do pieczenia + cukier. Dodajemy margarynę - wyrabiamy.
Dodajemy rodzynki, mieszamy. Jajka rozbijamy widelcem w miseczce i dodajemy
do ciasta. Plus aromat. Jeśli ciasto jest za suche, można dodać łyżkę mleka.
myślę że jeśli ktoś nie lubi rodzynek lub chce coś urozmaicić

to można sobie dodać jakieś inne suszone bądź kandyzowane owoce: ananasy, morele itp

Wałkujemy ciasto na grubość 1/2 cm i wykrajamy ciasteczka.
Patelnię przecieramy papierem nasączonym tłuszczem, rozgrzewamy, kładziemy
nasze ciastka i trzymamy około 3 minut z każdej strony - aż staną się złociste