Autor Wątek: Moje 240 dni do... czyli odliczanko maggi 19.06.2010  (Przeczytany 75770 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Odp: Moje 240 dni do... czyli odliczanko maggi 19.06.2010
« Odpowiedź #540 dnia: 18 Stycznia 2010, 10:07 »
Maggi choroba i tak sprawi, że może troszkę waga Ci zleci, więc biegnij szybko po rosołek!! :-*
Zdrówka życzę!

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #541 dnia: 18 Stycznia 2010, 12:34 »
Zdrowiej kochana ;D :Daje_kwiatka:

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #542 dnia: 18 Stycznia 2010, 22:01 »
Dziś spędziłam kolejny dzień w domu, ale już mi lepiej. Niestety coś net się zbuntował i dopiero teraz działa;/

Ale, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Wzięłam się w końcu za obrabianie fotek ze ślubu który pstrykałam.

Bonusowo - fotka - maggi przy pracy :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #543 dnia: 18 Stycznia 2010, 23:00 »
Ochoo to jak obrobisz, to chociaż jedno poprosimy  :brewki: ::) ::)

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #544 dnia: 19 Stycznia 2010, 09:41 »
dokładnie CHOCIAŻ  ;)jedno  :D
[/url]
[/url]

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #545 dnia: 19 Stycznia 2010, 10:07 »
Bardzo fajny zawód/hobby :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #546 dnia: 19 Stycznia 2010, 10:41 »
Idę dziś z mamą przymierzyć 3 i 1. Tylko nie pamiętam jak się trójka nazywała ehh

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #547 dnia: 19 Stycznia 2010, 10:50 »
To popstrykaj jeszcze raz fotki ;D ;D ;D ;D

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #548 dnia: 19 Stycznia 2010, 11:09 »
Mama mnie z zaskoczenia wzięła i nawet nie mam dziś aparatu przy sobie;/

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #549 dnia: 19 Stycznia 2010, 11:39 »
Ale telefon masz? :D :D Bez wykrętów ::) :P

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #550 dnia: 19 Stycznia 2010, 11:43 »
Taka profanacja - telefonem  :o ;D

Zobaczymy, ale ja dziś mierzę tylko 1 i 3 żeby mamie pokazać

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #551 dnia: 19 Stycznia 2010, 14:19 »
to chociaż jeszcze raz 1 z innej perspektywy! ;)
bo tamta  fotka złe ujęcie miała, i nie mogłyśmy dobrze ocenić! :P
Powodzonka! :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #552 dnia: 19 Stycznia 2010, 14:38 »
Tak tak, zrób jakąś foteczkę jeszcze :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #553 dnia: 20 Stycznia 2010, 09:48 »
Dziś optymistycznie i pesymistycznie..

Na początek optymistycznie waga dziś pokazała 6,5 kg mniej ;d To boskie uczucie. W centymetrach też widać - w pasie 6 cm, w biuście 3 cm i biodrach też 3. Biust co prawda bym zostawiła, ale narzekać nie będę. Od razu się czuję lepiej, w pracy na korytarzu ciągle ktoś mówi - ale schudłaś. Motywuje mnie to wszystko do działania;) Dieta nie jest aż taka zła. Przedwczoraj sobie nawet upiekłam coś na kształt chcleba i zjadłam z szynka leght. Jedyny minus jaki widzę tej diety to to, że strasznie ciężko znależć w Polsce produkty, które by odpowiadały wymaganiom. U nas większość rzeczy light to nie są light tylko o obniżonej zawartości tłuszczu np. z 50% do 40%. Też mi light...

A teraz pesymistycznie. Byłam wczoraj z mamą i świadkową mierzyć jedynkę i trójkę (moje faworytki). Jedynkę mierzyłam białą i ecru. Mama stwierdziłą tak jak wszyscy z resztą, ze lepiej w ecru. I stwierdziła również, że zdjęcia nie oddają jej uroku. Do niej przymierzyłam mój wymarzony welon - ciągnący się za mną jeszcze daleko w stylu hiszpańskim z piękną koronką. Razem z tym welonem suknia wygląda bosko.

No i trójka - mama stwierdziła, że wyglądam bosko. Ona jest bogatsza niż jedynka, ma drapowanie i koronki. Materiał ładnie się mieni na zdjęciach. Ale... nie pasuje do niej mój wymarzony welon. Mogłabym co prawda założyć również taki długi, ale na preno nie w hiszpańskim stylu, bo jest za bogaty. Mogłbym założyc taką pseudo firankę jak ja to nazywam:

Coś w tym stylu, ale mnie to nie przekonuje,

Suma sumarów -  jedynka piekna z welonem, bez welonu jest bardzo skromna i prosta. Wszyscy mnie przekonuja, ze dlugi welon tylko do kosciola, a pozniej i tak krotki a to juz nie ma takiego efektu,

Trojka sliczna, ale nie bedzie welonu moich marzen,

Wrocilam do doamu to sie popłakałam z tego wszystkiego. I co ja mam zrobić?
A no i z tego całego zmarwienia zapomniałam zrobić fotek ;/  ehh

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #554 dnia: 20 Stycznia 2010, 09:56 »
A może to po prostu nie są jeszcze "te sukienki". Sukni nie wybiera się dla welonu, więc musiszz tutaj sobie przewatościować te rzeczy. Najpierw suknia, potem welon ;) ;) ;) Będzie dobrze. W której sukni się lepiej czujesz?Która wygodniejsza? A pseduoo firanka przy bogatej sukni może wcale nie wyglądać jak pseudo firanka tylko jak piekny dodatek. Więc nie rycz mała (gratuluję spadku wagi ;) ) i myśl  :ok:

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #555 dnia: 20 Stycznia 2010, 10:03 »
No własnie,jeżeli nieczujesz że te suknie są dla Ciebie idealne to może powinnaś jeszcze poszukać :taktak: :tupot: napewno znajdziesz tAKA którą jak założysz będziesz wiedzić że to o takiej marzyłaś.. :brawo: ehhh a zresztą ja mam też taki sam problem :-\

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #556 dnia: 20 Stycznia 2010, 10:03 »
A mi się wydaje, że Maggi chciałaby jedynkę, ale ponieważ wszyscy jej wciskają trójkę to sama nie wie co robić.

Bierz jedynkę! :)

I gratuluję efektów diety!

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #557 dnia: 20 Stycznia 2010, 12:33 »
Łooj biedna :przytul:
Wiem co czujesz, bo mnie też już denerwuje to niezdecydowanie i ogólne wrażenie, że żadna to nie jest TA! :-\
Trzymam kciuki za znalezienie sukni marzeń! :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #558 dnia: 20 Stycznia 2010, 12:44 »
super, że dieta przynosi efekty :)

co do sukni to zgadzam się z mka, że nie wybiera się sukni pod welon tylko odwrotnie... ale skoro zawsze marzyłaś o takim  ::) mi te długie hiszpańskie welony też zawsze się podobały ale jak przymierzyłam to okazało się, że są dla mnie zbyt ciężkie i miałam problem z utrzymaniem głowy prosto.... na szczęście przymierzyłam bo inaczej pewnie chorowałabym na nie nadal ;) jeżeli mierzyłaś taki i nie masz takich problemów jak ja to szukałabym nadal sukienki.. takiej, która będzie ładna także bez welonu, która będzie pasowała do welonu Twoich marzeń i w której (co najważniejsze) będzie Ci ładnie.... na pewno taką znajdziesz tylko trzeba mierzyć, mierzyć, mierzyć, mierzyć (a wiem co mówię bo w poszukiwaniu mojej przymierzyłam ok. 60 sukni i na swoją trafiłam praktycznie na końcu ;))

a za brak zdjęć  :biczowanie:

p.s. nosimy taki sam model okularów ;)

Offline pinigutek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #559 dnia: 20 Stycznia 2010, 19:16 »
Cytat: wiśniowa link=topic=18400. msg1142327#msg1142327 date=1263987848
super, że dieta przynosi efekty :)

co do sukni to zgadzam się z mka, że nie wybiera się sukni pod welon tylko odwrotnie. . .  ale skoro zawsze marzyłaś o takim  ::) mi te długie hiszpańskie welony też zawsze się podobały ale jak przymierzyłam to okazało się, że są dla mnie zbyt ciężkie i miałam problem z utrzymaniem głowy prosto. . . .  na szczęście przymierzyłam bo inaczej pewnie chorowałabym na nie nadal ;) jeżeli mierzyłaś taki i nie masz takich problemów jak ja to szukałabym nadal sukienki. .  takiej, która będzie ładna także bez welonu, która będzie pasowała do welonu Twoich marzeń i w której (co najważniejsze) będzie Ci ładnie. . . .  na pewno taką znajdziesz tylko trzeba mierzyć, mierzyć, mierzyć, mierzyć (a wiem co mówię bo w poszukiwaniu mojej przymierzyłam ok.  60 sukni i na swoją trafiłam praktycznie na końcu ;))

a za brak zdjęć  :biczowanie:

p. s.  nosimy taki sam model okularów ;)

No i dlatego zaproponowałam mojej młodej zebysmy jeszcze pochodziły, w myśl przysłowia gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta :))), ale M.  sie zastanawia
co do 1 ona jest bardzo ładna i to nawet bez tego koronkowego welonu, ma bogatszy stanik a dół praktycznie całkiem prosty ale maggi się falbanki marzą ;-) - w 1 wygląda tak elegancko, trójka wygląda bardzo leciutko i Magda wygląda bardzo dziewczęco, zwiewnie.  Niestety w salonie gdzie jest 3 mają bardzo mizerny wybór welonów, powiedziałabym nawet, że nie mają zadnego wyboru :( wiec nawet tej długiej pseudo firanki nie mozna przymierzyć zeby ocenić efekt, a welon z koronką wogóle nie pasuje.

ps.  c

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #560 dnia: 20 Stycznia 2010, 20:58 »
Na sobotę mam już w planie 2 salony na pewno;)

Jeszcze jedna dobra wiadomość dzisiejszego dnia - mam wyniki tomografii i wszystko jest ok :) Więc to TYLKO migrena...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #561 dnia: 20 Stycznia 2010, 21:04 »
Uff... całe szczęście!  :)

Pamiętaj o fotkach dla nas z tych salonów! :)

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #562 dnia: 20 Stycznia 2010, 21:18 »
Mówiłam, że będzie ok  :przytul:

Łaa super 2 salony jeszcze ;D ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #563 dnia: 20 Stycznia 2010, 21:24 »
super, że wynik jest dobry  :)

co do sukni to trzymamy kciuki, żebyś znalazła tą jedyną... i mam nadzieję, że zdjęcia będą ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #564 dnia: 20 Stycznia 2010, 22:01 »
Maggi no to super, że wszystko jest ok! :-*
Trzymam kciuki za te 2 salony! ;)

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #565 dnia: 20 Stycznia 2010, 23:45 »
NADROBIŁAM!!!  :D
I z przyjemnością dołaczam  ;D
Co do sukni, to najlepiej podobałaś mi się w 3. Ale jeśli nie komponuje się ona z Twoim wymarzonym welonem to proponuje przejść się jeszcze po kilku salonach, żeby było DOKŁADNIE tak jak w marzeniach  :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #566 dnia: 21 Stycznia 2010, 09:46 »

mka - niby prawda, że welon dobiera się  do sukni a nie odwrotnie, ale z drugiej strony, taki mi się wymarzył welon, a sukienki wymarzonej nie mam
Isus - mam nadzieję, że znajdzie się coś innego
Myslikroliczek-prawie trafilas w sedno moja droga ;) Rzeczywiście serce podpowiada mi jedynkę, ale dylemat mam nie dlatego, że wszyscy mówią, że trójka, tylko ze względu na cenę. Tej nie mozna wypozyczyc, w gre wchodzi tylko zakup. Cena 3 tys + welon 450
aagatka - dziekuje
wiśniowa - obiecuje poprawę, o ile będzie można robić fotki;) Okularki bardzo lubię, tyle, że do sukienki nie pasują;p
Stelek - witam w moim wateczku

A nie mowilam wam - w niedziele poznaja sie moi rodzice z tesciem. Rodzice przychodza do nas na obiad. W sumie to tylko dlatego, że moi rodzice naciskali, bo teściu jakoś nie wpadł na to, że wypada się poznać. Z resztą jemu wszystko jedno. Obawiam się tego spotkania. Z resztą jak znam życie to teściu się postara i to będzie ten jeden dzień na pół roku kiedy jest miły sympatyczny i da się z nim porozmawiać. Po czym zadzwonimoja mama i powie - no przecież to taki miły człowiek, co Ty od niego chcesz... co za życie

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #567 dnia: 21 Stycznia 2010, 09:53 »
Kochana, Ty nie marudź, że teściu będzie miły tylko się o to módl ;) Po co jakieś niesnaski między rodzicami mają być i to jeszcze przed ślubem... ee tam. Niech się poznają, pogadają i do domu  :P ;D

A co do sukni... 3 tys. to całkiem sporo, fakt, tania nie jest, ale z drugiej strony czy kiedykolwiek w życiu kupisz sobie jeszcze taką suknię? Nie... No to może warto zaszaleć? Ten jeden, jedyny raz? ... Zapytaj w salonie, czasem jest możliwość kupna sukni na raty... a może rodzinka się dołoży w ramach prezentu? Jak Ci serduszko podpowiada to może warto Go posłuchać :) No chyba, że przekonana nie jesteś.

Buziaczki  :-*

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #568 dnia: 21 Stycznia 2010, 10:04 »
Zgadzam się z Mysią! oby tylko teść był grzeczny na spotkaniu! ;)
A rodzice niech sobie marudzą ;) lepiej, żeby mówili, że jest ok, niżeli że straszny z niego facet ;)

Co do sukni i ceny, ja również miałam wątpliwości, ale stwierdziłam, że jednak warto wydać te parę groszy więcej.
Gdy za parę lat będę oglądać zdjęcia ze ślubu, czy film, to chcę stwierdzić, że miałam piękną suknie i wyglądałam fenomenalnie, a nie wzdychać i mruczeć pod nosem, i żałować, że mogłam dołożyć do tamtej ładniejszej...

Aby Cię zmotywować, to wyznam Ci, że na początku zamierzałam wydać na suknie 3 tys., potem podniosłam do 3,5... a teraz... teraz uzbierałam sobie 5 tys. i nawet tyle wydam jak będzie trzeba! :D :P

Więc nie żałuj kochana na suknie, aby potem nie żałować! o! ;)
Trzymam kciuki za znalezienie tej jedynej! :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #569 dnia: 21 Stycznia 2010, 13:19 »
Ja planowałam wydać 2.5 tysiąca maksymalnie... Ale w końcu kupiłam suknię za 3.5 tys, bo właśnie myślałam tak jak Mysia, a konkretniej to rodzice i siostra mnie do tego przekonali.
Pamiętaj, najważniejsze byś czuła, że to ta jedna jedyna! :) Jeśli chodzi o moje skromne zdanie, to wydaje mi się że lepiej jest kupić piękniejszą suknię i welon długi np taki firankowy, bo potem welon założysz krótszy i bardziej będziesz się rzucać w oczy w sukni. A i jeszcze co do ceny welnu - masakryczna... Może poszukaj na allegro?