Autor Wątek: "Miłość to jest to, co pozostaje gdy zabrane jest już wszytko...nawet nadzieja."  (Przeczytany 10859 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Frezyjko, jak tam? Zapracowana? :-)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
Oj Kochane Ledwo daję radę - postaram się wieczorem - dalej ruszyć relację.
Podczytuję Was ale na nic więcej nie mam czasu.
Wybaczcie!!!
Buziaki dla Was

Morgan
  • Gość
no to mam nadzieje, ze czekamy tylko do wieczorka :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Ja też mam nadzieję, bo Frezyjki zdjęcia są powalające! :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Popieram w 100% poprzedniczkę  :)

Morgan
  • Gość
wieczór minąl a zdjec i relacji nie ma  :P

Offline frezyjka81

• entuzjasta
Dziewczynki - ruszam dalej ale mało czasu mam, więc od razu do rzeczy:
Po krótkiej drodze naszym samochodzikiem dojechaliśmy do hotelu przed którym czekali nasi Rodzice (teściowa również - ta w czerwonym ;) ) i nastąpiło przywitanie chlebem i solą:

po przywitaniu mój Małżonek postanowił stanąć na wysokości zadania i przenieść mnie przez próg (chyba było mu trochę ciężko ;) ):

po czym nastąpiły życzenia:
,
którym nie było końca:

Muszę Wam powiedzieć, że była to jedna z najbardziej wzruszających chwil, większość osób mówiła otwarcie i pięknie (nie takie tam oklepane życzonka), kilkakrotnie popłakałam się, szczególnie wtedy kiedy podeszli nasi przyjaciele, którzy ostatnio mieli ogromne kłopoty małżeńskie i otarli się o rozwód - mówili nam o wyrozumiałości, szczerości, byciu ze sobą na co dzień - przekazali nam życzenia w taki sposób, że nie mogłam powstrzymać łez. Dostaliśmy też piękne kartki ale o tym później.
Sprawdziła się też koncepcja z jednakowymi kwiatami, które goście mogli kupić w Katedrze - znajomi bardzo to chwalili, mówili że odpadło im bieganie rano do kwiaciarni, a kwiaty były idealnym uzupełnieniem dekoracji w hotelu. Kwiaty były identyczne jak w mojej wiązance a dochód (były do kupienia za dobrowolną kwotę) przeznaczyliśmy na cele charytatywne.

Po życzeniach nastąpił toast:

który odbył się w sali tanecznej, za którą znajdowała się sala główna (wchodziło się do niej prze bardzo dużo przejście), było to dobre rozwiązanie - bo w sali głównej nie było tak głośno - i goście mogli ze sobą spokojnie rozmawiać.

Oto nasza sala weselna:

nasz stół, przed nami był stolik dla dzieci, na którym były dla nich "atrakcje", tj kartki, kredki, kolorowanki, bańki mydlane itd.

tak z bliska:

na stołach czekała już przystawka - rolada książęca z dzika (i były tam truskawki, które smakowały jak truskawki!!!), każdy miał przed sobą menu - wyszło trochę za małe (tj mała trzcinka) i winietkę z imieniem i nazwiskiem - wszystko w jednym kolorze i stylu.

a to dekoracja stołu (identyczna jak w Kościele:

a to, coś co Gościom spodobało się niesamowicie (pomysł z agencji ślubnej) tzw. drzewo wspomnień:

wisiały tam zdjęcia (zeskanowane) z naszego dzieciństwa, naszych rodziców - Goście podchodzili, śmiali się z naszych młodzieńczych lat!!!

I zaczęło się wesele!!!
cdn

« Ostatnia zmiana: 5 Listopada 2009, 19:09 wysłana przez frezyjka81 »

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
aż się wzruszyłam  :Wzruszony: wspomnienia wróciły  :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline akirka

• bywalec
Jestem pod oooogrooomnymmmm wrażeniem Waszego wyglądu i całej oprawy!!!!
Pięknie wszystko wygląda, w każdym szczególe idealnie dopracowane!
Dzięki Tobie zaczynam myśleć o biało-białej dekoracji stołów...

Offline selena

• Chuck Norris
Ślicznie to wszystko wyglądało, i sala i Wy!  Mąż na pewno wzniósł Cię z radością :-)

Zgadzam się, że moment życzeń jest bardzo wzruszający :-)

Ale i tak chcemy jeszcze! :-)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
 :szczeka: :szczeka: :szczeka:

Tak pięknej dekoracji sali to jeszcze chyba nie widziałam...  :o
Brawo  :)
Dekoracjami itp zajmowała się agencja ślubna?

Offline frezyjka81

• entuzjasta
akirka
Dekoracja tak do końca nie była biało-biała, detale były fioletowe np. menu - było napisane fioletową czcionką, większość detali, wstążki, kwity były fioletowo zielone, nawet księga gości była fioletowa, wtedy ta biel nie jest bielsza ;)

Mysikróliczku
Dekoracja to działo - agencji ślubnej - zależało mi, na tym żeby wszystko tworzyło wspólną całość - tj żeby dekoracja w Kościele nawiązyła do tego co będzie w hotelu. Co prawda hotel miał w cenie florystów ale zrezygnowaliśmy z tego.

Cieszę się, że Wam się podoba (bo nie wszystkim np. teściowej ;) nie podobało się).

Buziaki dla Was
 :-*  :-*  :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
frezyjko, tak bardzo mi się podoba, że napiszę do Ciebie PW z kilkoma pytaniami dotyczącymi ślubnej agencji, ok?  :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
Bardzo proszę!!! Odpowiem chętnie!!!

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
ale świetny pomysł to drzewo wspomnień :) a Frezyjko nie zimno było Ci w stopki, widzę że gole stópki miałaś? dekorację dla mnie rewelacyjne :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Ślicznie wszystko razem się komponowało, a drzewo wspomnień rewelka  :)

Offline selena

• Chuck Norris
Teściowej się nie podobało... Mam nadzieję, że opowiesz :-)

No właśnie, żadnych pończoszek? :-)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Hehe, ah Ci teściowie ;) Moim też się nie podobało wszystko to, co cała rodzina chwaliła ;D
Pięknie wyglądała wasza sala... Cudownie :) No i fajny pomysł z tymi kwiatami, pierwszy raz się z czymś takim spotkałam :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
ale cudnie to wyglądało.... bardzo elegancko :) a drzewko świetne.... jeszcze czegoś takiego nie widziałam... super pomysł :)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
Drzewo wspomnien... rewelacyjny pomysl, nigdy o tym nie slyszalam, jednak pomysly organizatorek slubnych sa bezcenne.

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
bardzo fajny pomysł z tym drzewkiem nigdy sie z takim czyms nie spotkałam...super
[/url]
[/url]

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
Podzielam zdanie dziewczyn, że drzewko wspomnień to bardzo fajny i oryginalny pomysł :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
śliczna dekoracja  ;)
I fajny pomysł z tym drzewkiem wspomnien  ;)

Morgan
  • Gość
Przesliczne dekoracje i  cala sala :) Az mi ciarki przeszly jak przeczytalam o tych zyczeniach od pary, ktora o malo sie nie rozwiodla...  echh przepieknie! :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
oryginalne te pomysły z drzewkiem i kwiatami - też się jeszcze z tym nie spotkałam :)
ciekawa jestem bardzo czemu teściowej się nie podobało, bo było super! :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Cudowne zdjęcia, piękna dekoracja, wszystko takie dopasowane, gustowne, ahh..
Frezyjko.. czy pomysł z drzewkiem mogę od Ciebie zabrać? Nie będziesz miała nic przeciwko? Jest genialny!!!

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
to u Ciebie tez "małpa w czerwonym" zawitała ? :D he he
powiem szczerze, rozwala mnie Twoją relacja, wszystko takie piękne, dopracowane, eleganckie... ja troszkę bardziej na żywioł szłam, bo jestem mniej uporządkowaną osoba ;)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
Kochane!!!
Przepraszam, że tak wolno to wszystko idzie ale jakoś doba mi się ostatnio kurczy. Nie ma czasu na dalsze przeglądanie zdjęć ze ślubu - trochę ich jest. Wczoraj po pracy byłam u fryzjera - obcięłam włosy na krótko!!! Potem spotkałam się z moją przyjaciółką , która wpada do Szczecina raz w miesiącu na 2 dni, do domu wróciłam po 23, a dziś idziemy  na urodziny do mojego chrzestnego. Poza tym w domu - masakra, bajzel aż głowa boli :(

Naprawdę jest mi bardzo miło, że zdjęcia tak bardzo się podobają nie spodziewałam się tego :oops: :oops: :oops:

Co do pytania o buty - długo ich szukałam, jak zobaczyłam je na wystawie od razu wiedziałam, że będą moje i to do ślubu. Lubię świecidełka, a one mają kryształki z przodu, które delikatnie wisiały.  Zimna nie czułam, do momentu kiedy pojechaliśmy na krótką sesję na Wały Chrobrego - tam było obrzydliwie zimna. Na weselu w ogóle zimna nie czułam, ale ja należę do osób którym ciągle ciepło i jak kupuję płaszcz na zimę to tylko taki, żeby nie był zbyt gruby  ;D

Julenko
Oczywiście, że możesz drzewko wspomnień zrobić u siebie - po dzielimy się pomysłami, żeby potem swoje własne wesele uświetnić!!! A jeśli o pomysły chodzi - miałam jeszcze jeden (podpatrzyłam to w jakimś amerykańskim programie o ślubach), który Gościom bardzo się spodobał i mieli dużo zabawy. Obok księgi gości położyliśmy aparat polaroid (nie był nasz - agentka ślubna jak usłyszała ten pomysł - to wyciągnęła tego polaroida spod ziemi - dosłownie) i goście do życzeń mieli dokleić swoje zdjęcie - wyszło to niesamowicie - była świetna zabawa!!! Ale - uwaga papier do zdjęć jest bardzo drogi  i ma krótką datę ważności. Goście robili po 2 zdjęcia - jedno do księgi, jedno dla siebie :) mieliśmy chyba tego papieru na 40 zdjęć - nie zostało ani jedna wolna klatka papieru :) Podobno jakaś firma sprzedaje teraz aparaty foto na zasadzie polaroida.
Oto nasza księga Gości (okładka była fioletowa z białym paskiem, a agentka nawet klej do zdjęć, przewiązała fioletową wstążką - obok aparat do zdjęć) :

księga cieszyła się dużym powodzeniem - potem wkleiłam na stronę (właściwie okładkę) nasze zdjęcie polaroidowe i kartkę z kalendarza z data naszego ślubu :)

Atu jeszcze zimny bufet:

niestety niewiele z tego skorzystałam:

i jeszcze jedno:

Mam nadzieję, że jutro pójdę z relacją dalej!!!
Buziaki dla Was
 :-* :-* :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Bombowy pomysł z tym polaroidem  :) Swoją drogą pamiętam jakim hiciorem były te aparaty  ;)

Wszystko bardzo eleganckie, czekam na ciąg dalszy  ;)

Offline selena

• Chuck Norris
No świetne pomysły, naprawdę! Aż zazdroszczę tego z polaroidem, to musiała być bomba, i jaka pamiątka dla Was!

Wszystko wyglądało niesamowicie, klasa wyższa!  ;D