Autor Wątek: Zaręczynowy Tymbark ;) 15.05.2010  (Przeczytany 21334 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
Odp: Zaręczynowy Tymbark ;) 11.09.2010
« Odpowiedź #150 dnia: 17 Listopada 2009, 15:18 »
a może poczekać, aż Wam emocje opadną i przedyskutować to jeszcze raz, a nuż zmieni Twoja mama zdanie...

Offline Li

• forumowicz
  • data ślubu: 15-05-2010
« Odpowiedź #151 dnia: 30 Listopada 2009, 09:32 »
Troszkę czasu minęło, miałam mieliśmy chwilkę czasu do przemyślenia, i wesele zostaje hi hi;)
Wprowadziliśmy trochę zmian no i rodziców że tak powiem troszkę odsunęliśmy od wszystkiego nie że tak całkiem, na szczęście nie było za wielkiego sprzeciwu z ich strony.
Dodatkowo okroiliśmy liczbę gości..zapraszamy 65 osób  plus chyba 5 dzieciaków(do lat 10). Wczoraj mamie PM-a pokazaliśmy listę gości, żeby zobaczyła listę gości, oczywiście nie obyło się bez ochów i achów, że tylko połowę rodziny zapraszamy, ale się nie daliśmy, ale też dobrze że jej pokazaliśmy listę bo zapomniał mój Rolnik o Chrzestnym  ;D.
Z mojej strony całej rodzinki w sumie nie zapraszam, skoro kuzyn 2 razy nie raczył mnie zaprosić na swój ślub to niby czemu ja miałabym go zapraszać hi hi.
Z mama nie rozmawiałam wprost na ten temat, ale siostra w wielkiej tajemnicy ;) nie mówiąc mamie że wie o wszystkim ode mnie, porozmawiała z nią i powiedzmy że mama w nerwach za ostro powiedziała, więc może jeszcze nie teraz, ale za jakiś miesiąc wrócę do tematu, na spokojnie.
Teraz zamówiłam w drukarni papier i mama się zabiera za malowanie zaproszeń;)
A no i byłyśmy na kolejnej wyprawie za kieckami i za chwilkę się pochwalę efektami.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 30 Listopada 2009, 09:39 »
Super, że wróciłaś no i bardzo się cieszę, że jednak będzie weselisko. Co jak co, ale z tym spokojem to masz racje :)

65 osób + 5 to jest i tak wcale nie tak mało osób :)

A na efekty czekam z niecierpliwością!

PS. Jeszcze raz nas tak zostawisz i zobaczysz  :biczowanie:  ;D ;D

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #153 dnia: 30 Listopada 2009, 09:59 »

Mysikróliczek to był pierwszy i ostatni raz takiego niegrzecznego znikania, ale musiałam te tysiąc opcji i rozwiązań przemyśleć, no i dodatkowo z praca miałam straszne cyrki, straciłam robotę , ale na szczęście od jutra idę do kolejnej pracy, na razie tylko pół etatu ale to lepsze niż siedzenie w domku..

no a wiec kiecuchny:
Dodam na początku że każda z nich ma wadę wrodzona w postaci ceny 3 tysiączki każda, raczej nie zdecyduje się tyle wydać, a raczej na pewno..bo pomimo iż ojciec obiecał za nią zapłacić, ale żal by mi było aż tyle wydać.
 No ale przynajmniej będę wiedziała w czym mi dobrze;)

Nr. 1

Nawet Mardewka się na fotce załapała;) A no i w firance na głowie jestem, podoba mi się chyba welon, ale do cywilnego jakoś tak nie bardzo go widzę;))

Nr. 2

Jakoś nie za specjalnie mi się podoba;)
 Chociaż na tym zdjeciu jest znacznie lepiej...

Nr. 3
A tutaj to bolerko jest takie delikatne, takie fajniutkie;)

Nr. 4
A tutaj cudowne wiązanie z tyłu...

A przód...ach ta góra....

ZA DUŻY ROZMIAR ZDJĘĆ ! - 2 OSTRZEŻENIE
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2009, 10:23 wysłana przez ela »

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #154 dnia: 30 Listopada 2009, 10:05 »
fajnie ze do nas wrociłac ale za taka nieobecnosc  :obrazony: :obrazony: :obrazony:
tez przymierzałam tam suknie i ceny faktycznie duze ale bardzo ładne maja kiecki
a co to za tatuaż na pleckach  co przedstawia??? ???
mi podobasz sie w 2 ,a wiązanie bardzo ładne  ;)
[/url]
[/url]

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #155 dnia: 30 Listopada 2009, 10:33 »
Coś znowu namieszalam z tymi fotkami, to ja może miniaturkami bede sie mogła posługiwać... może tego chociaż nie sknocę...
A wiec jeszcze raz kiecka nr 1

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #156 dnia: 30 Listopada 2009, 10:43 »
Teraz trochu za duża się wyświetla.
Skrócony kurs:
Wchodzisz na fotosik
Klikasz dodaj zdjęcie, przeglądaj i wybierasz fotkę.
Później zanim naciśniesz "wyślij", to otwierasz to co masz nad tym przyciskiem-
czyli "określ rozszerzone parametry wszystkich zdjęć"
Jak ci się otworzy nowe okienko to szukasz opcji "rozmiar zdjęć"
I tam zaznaczasz "do 600 pixeli"
I już teraz możesz "wysyłać" zdjęcie

A z opcji które tam się pojawiają chyba najlepiej wybrać
"Zdjęcie 500px na forum"
(za to głowy nie dam sobie uciąć, ale wtedy zdjęcia są w odpowiednim rozmiarze)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #157 dnia: 30 Listopada 2009, 10:53 »
Widzę tylko 1 sukienkę, mam nadzieję, że wkleisz wszystkie zdjęcia :)

Z tym rozmiarem zdjęć to musisz tak kombinować żeby fotkę pomniejszyć i w pixelach nie może być większa niż 640 w dłuższym boku. Jak nie jesteś pewna to robisz tak... Wklejasz do posta fotkę, ale zamiast wyślij weź podgląd, później na fotkę prawym przyciskiem myszki i właściwości. Tam będziesz miała napisane jaki jest rozmiar zdjęcia :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #158 dnia: 30 Listopada 2009, 11:07 »
Ja też tylko jedną fotkę widzę :( Czekamy na więcej ;D ;D Ta którą widać ma bardzo ładny dekold podkreślający piersi ::) :D No i czesze się, że wesele będzie. Z pracą to tak czasami bywa... :przytul:

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #159 dnia: 30 Listopada 2009, 12:37 »
ja też niestety widzę tylko jedną... mam nadzieję, że wrzucisz te foty jeszcze raz :)

super, że wróciłaś i sprawy się naprostowały.... świetny pomysł, żeby siostra porozmawiała z mamą :)

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #160 dnia: 30 Listopada 2009, 12:58 »

To ja jeszcze raz spróbuję;)

mardewka dzięki szefuniu;)
Mysikróliczek Dziękuję, zrobię tak;)
mka Piersi...w miejsce gdzie w kiecce powinnam mieć piersi, to obok moich głowę bym jeszcze wcisnęła... Ja nie wiem jak to jest ale papuśna jestem ale piersiątka zatrzymały mi się na szczuplejszym etapie, i jak kiecka na mój gabaryt to kilo waty w stanik i dopiero będzie dobra...
wiśniowa już wklejam...a siostra no cóż, w końcu przyszła pani psycholog;) to gadane musi mieć;)

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #161 dnia: 30 Listopada 2009, 13:13 »
A więc tak zaczniemy od poczatku z kieckami:

Nr 1:

Tak średnio mi się podoba, ale muszę powiedzieć że firanka zaczęła mi się troszkę podobać....

A to 2.

Baz specjalnych emocji....

3.

taka delikatna , tylko z mniejszym kołem musiala by być...i to bolerko też ma swój urok...

Nr 4
...ma wspaniały tył

...i interesującą górę

...tylko jakaś taka śliska...

andzelika a na plecach tygrysek;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 30 Listopada 2009, 13:30 »
Wydaje mi się, że 4 to zdecydowanie krój dla Ciebie... tył przepiękny, ale zgadzam się z Tobą, jakaś taka "za śliska". Ale pięknie modeluje sylwetkę... no i ten tył! CUDO :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #163 dnia: 30 Listopada 2009, 13:31 »
chyba ta ostatnia najbardziej mi się podoba... ja bym szukała dalej  :) a mierzyłaś coś z sincerity? mają świetną kolekcję plus (sama kupiłam taki model) i ceny poniżej 3 tys.  :) niesamowicie modelują sylwetkę, mają zawsze jakieś gadżety gratis (dopinane ramiączka, rękawy czy bolerka) no i odpinane treny

tu masz całą kolekcję

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #164 dnia: 30 Listopada 2009, 15:34 »
Mi też się w 4 podobasz najbardziej  :D I jak pupa łądnie wygląda, talię widać. Jednak ja bym się jeszcze przeszła gdzieś,żebyś miała większe porównanie :D

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #165 dnia: 30 Listopada 2009, 15:48 »
Idziemy z Mardwką w środe na dalsze polowanie.. no i ojca wysyłamy coby w UK popatrzył na ceny w salonach...
wiśniowa to są właśnie kiecki sincerity... i a salonie pani mówiła że są za 3 tyś. każda...

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #166 dnia: 30 Listopada 2009, 15:57 »
Nadrobiłam wszystko i jestem ;D suknie sincerity bardzo ładne, wiem bo sama mam taką zamówioną....masz rację z tymi cenami, 3 000 sobie za takie kiecuszki każą płacić. Mi udało się trafić na małą okazję, i mam zamówioną moją sincerity 3520 ( wersja bez kokardy).
Mi najbardziej podobasz się w 2. Nie mogę się doczekać zaproszeń jak wyjdą ;D
No i oczywiście zapraszam do mnie :D Pozdrawiam

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #167 dnia: 30 Listopada 2009, 20:22 »

Tak sobie siedzę i myślę i myślę i jutro podejmiemy decyzję, ale chcemy zmienić datę ślubu na maj... wiem że wtedy będę miała malutko czau na przygotowanie wszystkiego, ale chyba dam rade z waszą pomocą...
To może zaczną od małego pytanka wiecie kobietki gdzie w naszym pięknym mieście można tanio kupić papier taki jak na wizytówki(tylko nie allegro) hi hi

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 1 Grudnia 2009, 00:50 »
Ooo, co za niespodziewana informacja! :D A czemu na maj chcecie zmienić datę? :)

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #169 dnia: 1 Grudnia 2009, 08:29 »
Proponuje zajrzeć do Skali (mam nadzieję że nie pomyliłam nazwy)
Sklep jest koło starej alei kwiatów, po tej stronie gdzie są muzea, bardziej w stronę zamku.
 ;D

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #170 dnia: 1 Grudnia 2009, 08:37 »
hej..miło znów ciebie widziec na forum!! :D
wg mnie bardzo ładnie wyglądasz w sukni nr 2 - masz tam świetnie zaznaczoną talię...

miłego dnia życzę!! :-*

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #171 dnia: 1 Grudnia 2009, 09:58 »
ta 4 kiecka była by super gdyby właśnie nie była taka świecąca :) ale leży bardzo ładnie :D

w Skali jest dosyć drogo chyba, ja tam oglądałam papier, kupiłam próbki i zamówiłam na allegro :P ;)

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 1 Grudnia 2009, 10:05 »
Oooo tak przekładajcie na maj ::) Nie mogę się doczekać ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 1 Grudnia 2009, 11:28 »
ja też polecam papier z allegro :) sama wszystko na wizytówki i zawieszki miałam z allegro :)
dziwne, że u Was takie drogie są sincerity... jak ja kupowałam to najdroższe kosztowały 2800 zł
ja dałam za swoją 2700 a była z kolekcji 2009  ::)

fajnie, że przenosicie ślub na maj... piękny miesiąc  ;)

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #174 dnia: 2 Grudnia 2009, 08:54 »

Mysikróliczek Zawsze chciałam Maj, a teraz przestudiowałam dokładnie plan zajęć na uczelni, no i finansowo mamy zastrzyk gotówki wiec to też całkiem porządnie ułatwia sprawę...
mardewka Idziemy dziś a Ty się ucz na jutro hi hi
Agulek79 A no wróciłam,  i grzecznie przepraszam za przerwę...
mka...ja też....
wiśniowa właśnie zamówiłam papier a teraz poszukuję suchych pasteli....

A dzisiaj idziemy na kolejny spacerek po salach działkowych... 2 sale na pokoju, jedna gdzieś niedaleko Hożej ponoć jest, na Skarbówku, tak delikatnie 3... miałyśmy iśc kiecki przymierzać, ale poniosło mnie wczoraj z solarium, no i założenie dresu to dzisiaj wielki wyczyn to nawet nie chcę myśleć o przymiarce kiecki dzisiaj :glowa_w_mur:

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 2 Grudnia 2009, 09:13 »
o jaaa...to musiałaś się porządnie poparzyć ::) biedna
sala działkowa, na której robią często wesela jest też chyba na Derdowskiego?

justyna85 robiła wesele na którejś z działek, myślę, że chętnie pomoże w razie czego :)

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 2 Grudnia 2009, 11:48 »
No my wstępnie zastanawiamy sie nad majem ;D Moja mama mówi, że maj nie bo tam jakieś głupie powiedzenie ludowe jest żeby w maju nie barć...a ja tem w to nie wierze ;D

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #177 dnia: 5 Grudnia 2009, 16:50 »

Ja tam jakoś za RR murem nie stoję..byle deszcz nie padał i nie było zimnej ozdób...
i kupiliśmy pastele i papier na wizytówki no i mam około 20 wierszyków, już w Wordzie porobionych, poumieszczanych, jak  trzeba;) można drukować, no może nie do końca, bo cierpię na brak drukarki hi hi, dopiero w styczniu się dorobię;) Ale kochanie  przyniosło mi już 2 ryzy papieru drukarki..wiec będzie na czym drukować hi hi;)
No i taka "nowinka" a raczej nowina, ciotka zamiast prezentu funduje kamerzystę hi hi to się nazywa cioteczka;))

Ale dzisiaj nie było za kolorowo,  miałam 2 koła, technologia pikuś, nieskromnie powiem że skończyłam jako jedna z pierwszych...ale matematyka :pogrzeb: moje marzenia o stypendium sa równie realne jak to że bede ważyć 50 kg hi hi :hopsa:

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #178 dnia: 6 Grudnia 2009, 18:42 »
Z doświadczenia wiem,że nawet jak brakuje Ci do stypy trochę dobrych ocen to podanie i tak warto składać ;D Mówię Ci...a kto z matmą nie miał problemów :P Dobrze, że mój R. obcykany (dostał się na matmę ale skończył informatykę) i mi pomagał...bo nie ma to jak osbisty korepetytor ;D  :skacza:

Offline Li

• forumowicz
« Odpowiedź #179 dnia: 6 Grudnia 2009, 19:47 »

Moje kochanie to matematyka się zajmuje tylko wtedy jak za dużo wydam na zakupach;)
A tak to bez korepetycji zdałam na 3+... przyznam się że bałam się że ciałkiem obleję...więc nie jest najgorzej...ale lepiej mogło by być....
Wyskoczyło mi kobietki zimno...ale pierwszy raz się z czymś takim spotykam...bo nie na ustach tak standardowo..tylko na policzku..była malutka plamka a dzisiaj to jakieś 4-5 cm2...straszne straszne...smaruje czym się da i liczę na cud...