Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 645858 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #6000 dnia: 9 Października 2017, 12:26 »
Mój dzisiaj poszedł po 2 tyg. przerwie bez problemu uff,

To tak jak moja :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #6001 dnia: 9 Października 2017, 14:58 »
Ja dziś byłam z Luska na osluchaniu bo kaszle niezbyt ładnie. No ale jest w miarę.a jak pytam czy ma iść to usłyszałam,  że tak.Ciekawe co na to panie :-p

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #6002 dnia: 10 Października 2017, 06:57 »
Poranny kaszel u nas pojawia się zawsze w sezonie grzewczym. Suche powietrze.

Tak piszecie jak dzieci płaczą itd. Przed oczami mam widok koleżanki i jej syna. Mały za każdym razem drze się w nieboglosy zapierając się rękami nogami łapiąc za drzwi i za co tylko można. Widok przerażający. Strasznie jej współczuje.
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2017, 07:02 wysłana przez madzia_n »

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6003 dnia: 10 Października 2017, 07:27 »
Sąsiadka mi kiedyś mówiła że jej starszy syn 3 lata przedszkola darł się codziennie a jak go odbierała to z uśmiechem mówił że było super a rano znów...

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6004 dnia: 10 Października 2017, 08:24 »
U nas dziś lepiej niż wczoraj, jeszcze nie wyszłyśmy z domu, ale nie płacze jak mówi o przedszkolu. Ciekawe jak będzie za chwilę :P Jak zaczniemy się zbierać.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #6005 dnia: 10 Października 2017, 08:38 »
Ja w przedszkolu mam zawsze problem,  bo tam są dwie panie na grupie,  ale one są od której godziny,  wcześniej są w innej grupie potem po którejs godzinie znów w innej i tak nigdu nie wiem ile czego i komu... Zanosicie w piątek???  Myślicie że wystarczy większą bombonierka poprostu na grupę??? 
Kiedyś się poprostu zanosilo po kwiatku i tyle.  A teraz rodzice cuduja.... 
Taka sytuacja,  dzieci miały do przedszkola (zerowka)  przynieść piórnik,  zwykły, nie przekombinowany, taki też dałam dziecku.  Po tygodniu syn poprosił o nowy bo dzieci mają takie na wypasie....

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #6006 dnia: 10 Października 2017, 08:47 »
Ja mam zamiar kupić jedną bombonierkę, przyczepić karteczkę że to od Julii dla wszystkich pań, u nas też jest tak, że rano czasem jest pani ze starszej grupy więc głupio byłoby dać tylko paniom z młodszej grupy.
Poza tym jest tam jeszcze pani od posiłków która czasem też pomaga dzieciom w toalecie czy ubieraniu się na spacer i pani od sprzątania.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #6007 dnia: 10 Października 2017, 09:01 »
Ale to dajecie jeszcze osobno mimo składki? 
U mnie Luska kaszle bo katar jej teraz spływa jak nie ma migdała.taka moja teoria.tego się bałam i się potwierdziło bo do tej pory nie było większego problemu z kaszlem mimo takiego kataru
Mamy pasowanie o 10.00 rano.dobrze ze jeszcze siedzę w domu bo wolne trzeba by brać  :P

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #6008 dnia: 10 Października 2017, 09:36 »
O no u nas też jest pani która właśnie sporo pomaga. Ok to kupię jedna dla wszystkich :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #6009 dnia: 10 Października 2017, 09:36 »
My mieliśmy składkę i będzie jeden prezent od wszystkich.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #6010 dnia: 10 Października 2017, 09:58 »
My nie mieliśmy żadnej składki na tą okazję, ja kupuję od siebie.

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #6011 dnia: 10 Października 2017, 10:08 »
To u nas składka. Ale hitem jest to że moja mama prowadza Natalię i kupiła dla każdej Pani Ptasie Mleczko, dyrektorce, i paniom z kuchni i pomocom  ;)
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2017, 11:43 wysłana przez ~Ania~ »
Natalka 4.11.2012

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #6012 dnia: 10 Października 2017, 11:07 »
U nas u Hani jest składka po 10 zl (są 3 panie w grupie) i z tego maja kupić kwiaty i czekoladki. U Patryka sama coś kupie Paniom (dwie) pewnie tez po jakims Rafaello.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6013 dnia: 10 Października 2017, 11:10 »
U nas składka jest 30 zł na rok na okazje typu dzień nauczyciela, święta, koniec roku. W zeszłym roku kasy wystarczyło, założenie jest takie że w tym też wystarczy ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #6014 dnia: 10 Października 2017, 13:51 »
U seby sa 2 panie nauczycielki i pani wozna.
Kazda dostanie merci plus dla jego nsjlepszej pani zrobie z młodym  dyplom najcudowniejszej pani na swieci.
No i dla dyrki tez kupie chyba  ale ja mam wobec dwoch pan dlug wdziecznosci  ::)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #6015 dnia: 10 Października 2017, 14:08 »
U nas dla pań zarządzono zbiórkę po 10 zł. :)

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #6016 dnia: 10 Października 2017, 15:47 »
Dzisiaj dla odmiany tata zawiozl Lene do przedszkola i poszla chetnie. Dzwonilam i Pani powiedziala, ze troche poplakuje ale daje rade. Za godzine jade do niej (na zajecia z rodzicem) wiec mam nadzieje, ze tyle wytrzymaja ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6017 dnia: 10 Października 2017, 15:57 »
U nas dziś było o wiele lepiej :) Nie płakała nic a nic jak jechałyśmy, dopiero jak weszłyśmy do przedszkola. Pożegnałam się z nią i poszłam. Pani mówiła, że szybko jej przeszło i było super :)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6018 dnia: 10 Października 2017, 18:32 »
Liwia też dzisiaj na medal. Chyba taki dzien sprzyjający miały dzis nasze przedszkolaki :) Zatem nastawiam się jutro na płacz ;)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #6019 dnia: 10 Października 2017, 19:24 »
Odpukac Igor idzie z checia.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #6020 dnia: 11 Października 2017, 07:20 »
U nas Kuba bez problemu chodzi, zawsze opowiada co tam ciekawego się działo. Wczoraj był na zumbie więc tak jest wyczerpany ze dzisiaj śpi :D Mówi też że jadł zupę czekoladową a to była owsianka z kakao ;)

Kurde a u nas nigdy nic nie składaliśmy się na żaden prezent...

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6021 dnia: 11 Października 2017, 07:29 »
Gosia u Franka zupa czekoladowa to płatki gryczane z mlekiem ;D

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6022 dnia: 11 Października 2017, 08:06 »
U nas dziś też było ok. Szok!!! Tfu, tfu, tfu ;)

W dodatku dziś się okazało, że wychowawczyni Liwii ma na imię Ilona i ma córkę o imieniu Liwia  ;D  ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6023 dnia: 11 Października 2017, 09:03 »
Nina pomaszerowała po dłłługiej przerwie, ale poszło lekko :) Mam nadzieję, że i w ciągu dnia będzie okej.

U nas nie było żadnej zbiórki, kupię duże merci albo coś takiego i dołączę karteczkę, że od Ninki dla wszystkich cioć i wujkow :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #6024 dnia: 11 Października 2017, 09:42 »
U nas zrzuta po 3 zł (po 1zł dla każdej pani). A i tak jest problem, by wszyscy dali.

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #6025 dnia: 11 Października 2017, 22:48 »
Gosia u Franka zupa czekoladowa to płatki gryczane z mlekiem ;D
A zupa brokułowa/szczawiowa to zupa Shreka :-)
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6026 dnia: 11 Października 2017, 23:07 »
A moja Liwia za to nic nie chce jeść w przedszkolu !!! Może ugryzie z raz kanapkę rano i tyle ... ;) Wypija tylko soczek ...  ::) Od zawsze jest niejadkiem i nic nie zrobisz ...
Tylko tak patrząc na mnie i na P. ... zupełnie nie wiem po kim to ma ;)  :P
« Ostatnia zmiana: 11 Października 2017, 23:10 wysłana przez loona »

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #6027 dnia: 12 Października 2017, 07:56 »
Ilonka mój Kuba prawie nic nie je w przedszkolu, płacę tyle hajsu za to jedzenie a on zje ziemniaki i ogórka przez cały dzień, albo trochę makaronu ;)

Za to przedwczoraj jak wrócił do domu to zjadł miskę ryżu i 5 kromek chleba w tym dwie z dżemem więc chyba cały dzień nie jadł totalnie nic...

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6028 dnia: 12 Października 2017, 08:10 »
U nas jest dokładnie to samo. Nie płacę dużo bo stawka wynosi 6 zł, ale Liwia max. za 1 zł zjada ;) i wczoraj była taka głodna, że sama nie nadążała zupki do dzioba pakować. Potem jeszcze deser i owoce i dopiero z pełnym brzuszkiem poszła na drzemkę  :) teściowa się śmiała, że tak głodnej Liwii (przypominam, że to niejadek level hard ;))  nigdy jeszcze nie widziała  ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6029 dnia: 12 Października 2017, 08:46 »
I tutaj potwierdza się moja dewiza :)

Jak dziecko głodne to zje....dlatego nigdy na chama dziecku nie cisnę jedzenia.
Mój Tymcio ma dni, że tknie tylko kabanosa.
Po 3 dniach głodówki zaczyna jeść wszystko co znajdzie w sasięgu wzroku.

Ale muszę Wam powiedziec jaki wpływ miała na niego Tajlandia jeżeli chodzi o jedzenie:
1. Nie chce ruszyć ananasa z PL od czasu powrotu;
2. Za granata ostatio prawie pobił Zuze bo zostało jej ziarenko wiecej niż jemu w miseczce (dziś pożerał granata na śniadanie jak wychodziłam z domu )
3. Mam strach w oczach jak je pikante potrawy z chilii ale zupa dyniowa bez chili mu nie przejdzie :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"