Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 646633 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5970 dnia: 6 Października 2017, 22:54 »
mi w pamięci utkwiła w 3 klasie dana kryształowa popielniczka

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5971 dnia: 7 Października 2017, 08:50 »
Mój brat zawsze na początku roku mówi że nie chce od dzieci kwiatów i żadnych prezentów. Dostaje wypłatę za naukę dzieci i to mu wystarcza.
I ja go popieram.

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #5972 dnia: 7 Października 2017, 10:03 »
Co roku ta sama dyskusja :) a jam tam lubię dostać kwiatka czy laurkę. Miłe to.
Ciekawe, czy rezygnujecie w pracy z premii czy rocznej nagrody? Albo upominków od klientów? :) uczeń to mój klient :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5973 dnia: 7 Października 2017, 10:41 »
Co roku ta sama dyskusja :) a jam tam lubię dostać kwiatka czy laurkę. Miłe to.
Ciekawe, czy rezygnujecie w pracy z premii czy rocznej nagrody? Albo upominków od klientów? :) uczeń to mój klient :)

Akurat w mojej pracy wszelkie prezenty od klienta są uznawane za łapówkę ;) Nie mogę nic przyjmować.
Nie mam rocznej premi i nagrody, ani 13tki ani 14 tki.
Japcio..."normalni" ludzie zarabiają swoją wypłatę i tyle :)
To jakieś stereotypy chyba.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5974 dnia: 7 Października 2017, 11:03 »
To jest właśnie chore. Jestem akurat u fryzjera. Jedna pani przyniosła czekoladki. Fryzjerka je wzięła. Czy to łapówka? Wg mnie to miły gest.

Łapówka to danie komuś sporej kasy za załatwienie czegoś. Wg mnie oczywiście.

Ale skończmy, bo to nie wątek na takie dyskusje. Zresztą mamy inne zdanie i rozmowa bez sensu.
« Ostatnia zmiana: 7 Października 2017, 11:11 wysłana przez japcio »

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #5975 dnia: 7 Października 2017, 11:42 »
A ja lubie docenic nauczyciela :) w końcu po części wychowuje moje dziecko. Ma wpływ na wiele rzeczy w jego życiu. Jeśli dobrze robi robote to należy sie jak psu micha :) Nie porównywałabym tego do korpo.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #5976 dnia: 7 Października 2017, 13:38 »
W szczegolnosci, ze jest jego Swieto  wlasnie. .....anusiaaaa, nie moglabys w pracy przyjac kwiatka czy czekolady? Etam, przeciez to nie chodzi o  koperte. ....

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #5977 dnia: 7 Października 2017, 13:46 »
Hmm, ale to jest właśnie to, że docienia się coś wyjątkowego, wyjątkowe zachowanie, a nie wypełnianie obowiązków. Takie docenienie nauczyciela czy np położnej w szpitalu nie powinno być rutyną, bo wtedy przyjmuje się to za obowiązek, konieczność, a ta osoba jest obrażona, jeśli tego nie dostanie. Nie piję do Ciebie Japcio - ale tak jest z nagrodami, premiami itp., nie mogą być rutyną, muszą być niespodziewane, bo jak stają się rutyną to sam ich brak jest karą i dyskredytacją.

My póki co tylko w przedszkolu, ale po kwiatku dajemy. Rok temu wychowawczyni jakąś większą czekoladę daliśmy, bo zaczęliśmy widzieć jej pracę, a w tym roku chyba sama upiekę ciasteczka.

Co do przykładu położnych - ja byłam w szoku, jak po 2 dobach w szpitalu, kobieta po cc z pokoju obok, która sama zajmowała się dzieckiem i nikt wokół niej nie skakał, na wyjście poleciała do położnych z ogromnym bukietem kwiatów i pralinkami. Nie oceniam - tylko ja nie czułam potrzeby dziękowania nikomu, nikt nie zrobił nic wyjątkowego, wszyscy wykonywali swoją pracę.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5978 dnia: 7 Października 2017, 15:19 »
Japcio a Ty czego uczysz?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5979 dnia: 7 Października 2017, 15:26 »
A to ma znaczenie? :)

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #5980 dnia: 7 Października 2017, 15:35 »
Jest to swieto jak kazde inne. Wydaje mi sie ze to mily gest.
Teraz mam babcie w osrodku i tez zanosze im czasami jakies ciasto czy cos i nie wynika to z formy lapowki tylko wiem ze ich praca jest mega ciezka i niezaplacona tak samo jak nauczycieli.
A co jest zlego w milych gestach??

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5981 dnia: 7 Października 2017, 15:53 »
Japcio żadne. Pytam z ciekawosci.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5982 dnia: 7 Października 2017, 15:54 »
Angielskiego.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #5983 dnia: 7 Października 2017, 16:13 »
Miły gest i tyle, nic ponadto.

W UK też się daje więc Polska nie jest jakaś wyjątkowa w tym temacie. Ponieważ u mnie nie ma "cudacznych świąt" typu dzień nauczyciela ale robiliśmy zrzutę na Boże Narodzenie. Na koniec roku każdy kupował coś indywidualnie i nie były to kwiaty (tych to może 3-4 bukiety) tylko coś do jedzenia. Czekoladki, ciasto, wino lub inne alko, generalnie co tam ktoś sobie wymyślił. Nie było to nic wielkiego. Obdzwoniliśmy swoich angielskich znajomych żeby się dowiedzieć co i jak bo np w przedszkolu nikt nic nie dawał. Miły gest a nie żadna łapówka bo w UK nauczyciel jest wychowawcą klasy tylko przez jeden rok i później już nie będzie z nim kontaktu. Nie ma dzięki temu pupilków pani, faworyzowania i prześcigania się w tym kto da lepszy prezent i jaki bo być może będzie to rzutować na przyszły rok szkolny. Tu właśnie dopatrywała bym się patologii w dawaniu przesadzonych prezentów a nie w samym geście. Tu również zgadzam się z Japciową - kwiatek, laurka ew czekoladki. Niestety problem polega na tym że to samym rodzicom często odbija i nie wiedzą gdzie jest granica dobrego smaku.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #5984 dnia: 7 Października 2017, 16:15 »
dokładnie anulla, to tak jak z Postaw się.....a zesr....się....chodzi o symbol,a nie prezent wart miliony;-)

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #5985 dnia: 7 Października 2017, 17:32 »
Uważam, że to rodzice nakręcaja się i przescigaja w akcjach kto wiecej i bardziej oryginalnie. Niestety. Potem żale i pretensje...
Japcio popieram :) czasem mi żal jak patrzę na te wielkie bukiety potem takie  wymizerowane kwiatki, które nauczyciele - wychowawcy zostawiają w pokoju nauczycielskim... I te komentarze o otrzymanych prezentach... Ech, szkoda waszego łamania głowy kochani rodzice:)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #5986 dnia: 7 Października 2017, 17:54 »
Dostalam rok temu msgnez z pizza od mojej wychowsnki (akurat byla we wloszech) ah lubie go nadal .
Laurki wusialy rok na lodowce az syn mojzabral i powiesił swoje dzieła.
Miło mi bylo dostac kwiatka czy czekolade.
 :)
Moj syn rez zaniesie cos pania.
Ale wszystkie dostaną to samo. Cos slodkuego zapewne

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #5987 dnia: 7 Października 2017, 18:25 »
Mi chodzilo o mily gest a nie o jakies wielkie prezenty.
Mi jak klient przyniesie czekoladki to go nie wygonie. On sie cieszy ze zrobil minprzyjemnosc a ja sie ciesze ze byl zadowolony

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5988 dnia: 7 Października 2017, 18:37 »
Czyli wszystko ze mną jeszcze w porządku ;)

Też mam magnes od ucznia :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5989 dnia: 7 Października 2017, 22:04 »
W szczegolnosci, ze jest jego Swieto  wlasnie. .....anusiaaaa, nie moglabys w pracy przyjac kwiatka czy czekolady? Etam, przeciez to nie chodzi o  koperte. ....

W procedurze :P wyraźnie mam napisane, że nie moge przyjmowac nic.

W poprzedniej firmie było do wysokości 200 zł. ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5990 dnia: 8 Października 2017, 00:09 »
Japcio to rzeczywiscie na koncu lancucha jestes :/
Ania Ty w korpo zapewne?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #5991 dnia: 9 Października 2017, 07:27 »
Też uważam że takie miłe gesty są fajne i na miejscu :-)
W swojej pracy nic nie dostaje ;-) ale uważam takie dni za przyjemne, mam na myśli dzień nauczyciela na przykład :-)
Nauczyciel jeśli kocha to co robi, jak najbardziej powinien zostać doceniony. Najlepsi nauczyciele to Ci którzy wkładają w pracę serce i są dla dzieci. Najgorsi to Ci którzy tylko wykonują "na zimno" swoje obowiązki.

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #5992 dnia: 9 Października 2017, 08:12 »
Ja w zeszłym roku dałam paniom w przedszkolu tort i laurkę od Karolinki. Wspólną, bo tak szczerze to nie wiedziałam dokładnie ile tych cioć przedszkolnych jest. Pan Marcin (trener pływania) dostał czekoladę. Tylko od Karolinki z całej naszej grupy. Nikt nie traktował go w kategoriach "nauczyciela". Myślę, że było mu miło i w pewnym sensie poczuł się chociaż trochę doceniony.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5993 dnia: 9 Października 2017, 11:34 »
U nas dziś MEGA kryzys. Już w domu płakała, potem całą drogę do przedszkola i w przedszkolu. Aż miała czerwone plamy na czole i mega czerwone oczka :( Zaczekałam z nią na ulubioną panią, tłumaczyłam, że przyjdę, że zawsze przychodzę, że będzie się świetnie bawić. I rozwaliło mnie jak ona mówiła płacząc, że będzie zabawa, że będą śpiewać i tańczyć, że mama odbierze... Sama sobie przez łzy tłumaczyla.

Przykro mi, ale jestem twarda i na pewno się nie ugnę, bo wiem, że później jest super i to tylko dla jej dobra. Już ma zresztą ksywkę prezeska :P

Pani powiedziała, że jak będzie kiedyś chciała studiować zarządzanie to podpiszą jej, że u nich praktykę już odbyła :D Hahaha :D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5994 dnia: 9 Października 2017, 11:40 »
Współczuję, trudne to jest bardzo.

Nina kolejny dzień w domu zostaje... nadal kaszel i katar. W październiku nie była ani jeden dzień, a niby chora nie jest... jak długo to może trwać?  ::) Czekam maksymalnie do środy i idę znów do lekarza, bo już nie wiem co robić. 3 raz pójdziemy...  ::)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5995 dnia: 9 Października 2017, 11:46 »
Aniu współczuję ale najważniejsze że wiesz o słuszności swojej decyzji. Oby Idze szybko przeszło!

Ja zostawiłam dziś Franka w domu bo obudził się strasznie zachrypnięty i rano kaszlał i nie wiem co to, a od rana nie kaszlnął ani razu, chrypka też minęła

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5996 dnia: 9 Października 2017, 11:55 »
Nasz Tycio po tygodniu w żłobku zaczął kaszleć ...słabo.
Zaatakowałam go nebudose + kilka kropel nebudu po konsultacji telefonicznej z lekarką. Już mamy 3 dni na inhalacjach i jest lepiej. Jutro do lekarza.

Jak się cieszę, że jest z nami niania i nie musze się martwić o to kto z nim zostanie.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5997 dnia: 9 Października 2017, 12:05 »
Moja Liwia zawsze tak rozsądnie płacze tzn. popłakuje, ale bez histerii bo wie, że i tak musi iść ... taka Jej postawa najbardziej mnie rozwala , serce mi normalnie krwawi  :'(  ::)
« Ostatnia zmiana: 9 Października 2017, 12:08 wysłana przez loona »

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #5998 dnia: 9 Października 2017, 12:22 »
Ja zostawiłam dziś Franka w domu bo obudził się strasznie zachrypnięty i rano kaszlał i nie wiem co to, a od rana nie kaszlnął ani razu, chrypka też minęła
Suche powietrze i sucho w buzi? Też rano przez chwilę kaszlę, Wiktor również. Potem przechodzi.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #5999 dnia: 9 Października 2017, 12:23 »
Mój dzisiaj poszedł po 2 tyg. przerwie bez problemu uff, ciekawe czy długo pochodzi  ::)