Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 646785 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5760 dnia: 18 Września 2017, 09:31 »
Mój (młodszy) syn dziś zbuntował się totalnie. Leżał na podłodze, ja go rozbierałam. Jak go rozebrałam, wziął buty i kurtkę pod pachę i wyszedł.
Przyszła Pani, wzięła go pod pachę i poszli na salę...

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5761 dnia: 18 Września 2017, 09:32 »
Klara dziś też z płaczem :-/ na szczęście zaraz jak wychodzę z sali, uspakaja się....Pani mówi, że jest najmłodsza w grupie (grudniowa), niektóre dzieci prawie o rok starsze, więc trzeba dać jej trochę czasu....no i ciągle była w domu ze mną....Poza tym to nasz pierwszy "samodzielny" tydzień, wcześniej był u nas przez tydzień mój tato i kiedy zawoziłam Klarę, zostawał w domu z Domisią, a potem jechał ją odbierać i wracali tramwajem - czyli Klara wniebowzięta ;-) no a teraz... ubieram nas trzy i zasuwam...a zajęcia Klary na trzecim piętrze w kamienicy bez windy... Domisia waży już 10kg... :-p  I tak jakos smutno mi bez niej w domu....Jak był tato, to nie odczuwałam tego, a teraz :-/ :-(  przez te prawie trzy lata przyzwyczaiłam się już do jej ciągłej obecności, a tu taka cisza...myślałam, że będzie błoga (Domisia śpi), ale mimo że mam milion rzeczy do zrobienia, tak mi niemrawo....A ostatnie tygodnie była taka już nieznośna chwilami, że nie mogłam się doczekać aż pójdzie do przedszkola, tymczasem... :-(  chyba sobie popłaczę :-( :-( :-(
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #5762 dnia: 18 Września 2017, 10:09 »
Klara dziś też z płaczem :-/ na szczęście zaraz jak wychodzę z sali, uspakaja się....Pani mówi, że jest najmłodsza w grupie (grudniowa), niektóre dzieci prawie o rok starsze, więc trzeba dać jej trochę czasu....no i ciągle była w domu ze mną....Poza tym to nasz pierwszy "samodzielny" tydzień, wcześniej był u nas przez tydzień mój tato i kiedy zawoziłam Klarę, zostawał w domu z Domisią, a potem jechał ją odbierać i wracali tramwajem - czyli Klara wniebowzięta ;-) no a teraz... ubieram nas trzy i zasuwam...a zajęcia Klary na trzecim piętrze w kamienicy bez windy... Domisia waży już 10kg... :-p  I tak jakos smutno mi bez niej w domu....Jak był tato, to nie odczuwałam tego, a teraz :-/ :-(  przez te prawie trzy lata przyzwyczaiłam się już do jej ciągłej obecności, a tu taka cisza...myślałam, że będzie błoga (Domisia śpi), ale mimo że mam milion rzeczy do zrobienia, tak mi niemrawo....A ostatnie tygodnie była taka już nieznośna chwilami, że nie mogłam się doczekać aż pójdzie do przedszkola, tymczasem... :-(  chyba sobie popłaczę :-( :-( :-(
moj mimo ze zapraiony w bojach tez plakal dzisiaj :( chyba cos w powietrzu wisi

ja jak odstawialam pawla to ryczlam w domu. ciasza i spokoj odzwyczailysmy sie od tego. czasami trzeba poplakac
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5763 dnia: 18 Września 2017, 10:36 »
przez te prawie trzy lata przyzwyczaiłam się już do jej ciągłej obecności, a tu taka cisza...myślałam, że będzie błoga (Domisia śpi), ale mimo że mam milion rzeczy do zrobienia, tak mi niemrawo....A ostatnie tygodnie była taka już nieznośna chwilami, że nie mogłam się doczekać aż pójdzie do przedszkola, tymczasem... :-(  chyba sobie popłaczę :-( :-( :-(
Franek w przedszkolu od roku a mi ciągle go brakuje w domu ;) i mimo że momentami mnie wnerwia to bez niego tak jakoś dziwnie...;) ale żeby nie było za słodko to dziś mi zrobił awanturę rano bo mu dałam zimny keczup z lodówki i przez to cały dzień będzie miał zimne rączki ;D

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5764 dnia: 18 Września 2017, 13:16 »
Moja dziś nie płakała, ale mówiła, ze ona nie idzie do przedszkola :P Jakoś spokojnie poszła, trochę się na miejscu wstydziła, ale zaraz poszła do dzieci :)

Cały ten tydzień jeszcze adaptacja.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5765 dnia: 18 Września 2017, 13:36 »
U nas ciężki początek dnia nie przełożył się na ciężki dzień w przedszkolu, wręcz przeciwnie - ciocia relacjonowała, że super było, Nina potwierdziła i radośnie nawijała non stop, nie mogłam wysłuchać relacji co i jak, bo ciągle nam przerywała ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5766 dnia: 19 Września 2017, 09:21 »
Dziś kolejny płacz przy rozstaniu... kurcze, co się dzieje? Dziś ma zostać pierwszy raz na drzemkę. Ciekawe jak to wyjdzie.

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #5767 dnia: 19 Września 2017, 10:15 »
Dziś kolejny płacz przy rozstaniu... kurcze, co się dzieje? Dziś ma zostać pierwszy raz na drzemkę. Ciekawe jak to wyjdzie.
Poprostu doszlo ze tak będzie codziennie. Moj Pawel rycząl miesiąc a potem kolejne kilka rzucal sie ba ziemie przy wejściu na sale i tak musial poleżeć :) bedzie dobrze. Pewnie 2 minuty po twoim wyjsviu placzu juz nie bylo
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #5768 dnia: 19 Września 2017, 10:29 »
Mysia to niestety normalne zwłaszcza jak maluch tyle z mamą siedział. Do nas do przedszkola to maluchów przyszła taka Sofija co z Kubą do żłobka chodziła, w żłobku przez jakieś pół roku codziennie ryczała. A widzę, że w przedszkolu już nie płacze :)

Mój Kuba z mega chęcią chodzi do przedszkola teraz tfu tfu aby nie zapeszyć.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5769 dnia: 19 Września 2017, 13:09 »
Sofija  ::)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #5770 dnia: 19 Września 2017, 13:27 »
Sofija  ::)
Może rodzice są innej narodowości?
Zofia, ładne imię.

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5771 dnia: 19 Września 2017, 13:37 »
Zofia tak. Ale Sofija, Mia, Iwo czy Kleo ...  ::) mnie się ta moda zupełnie nie widzi. To taka analogia do Dżesik i Brajanów tylko w drugą stronę  ;)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5772 dnia: 19 Września 2017, 13:43 »
Wrzucasz wszystkich do jednego worka...
Może dziewczynka urodziła się poza Polską?

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5773 dnia: 19 Września 2017, 14:41 »
Zgadza się, Sofija jest Rosjanką ;)

PS: Uwielbiam imię MIA i jak będę mieć córkę to tak będzie miała na imię  ;D
« Ostatnia zmiana: 19 Września 2017, 14:43 wysłana przez ciriness »

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #5774 dnia: 19 Września 2017, 14:49 »
Ciri moja znajoma ma miję... jak dla mnie odmienia sie fatalnie. No i jak to czytac po polsku? Do tej pory nie wiem jak fonetycznie jest poprawnie. Najbardziej mi mja pasuje choc pewnie wszyscy mija mówią ( Ola MIJA własnie koleżanke :) sorry ale tak mi sie skojarzyło ) No nijak nie da sie to po polsku :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5775 dnia: 19 Września 2017, 14:50 »
Wrzucasz wszystkich do jednego worka...
Może dziewczynka urodziła się poza Polską?

Nie wszystkich. Tylko rdzennych Kowalskich i Nowaków, którzy dają tak swoim dzieciom na imię ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5776 dnia: 19 Września 2017, 14:57 »
Wiem wiem też na tym rozkminiałam, że w Polsce może być ciężko ;)
My mamy różne dzieciaczki w naszym przedszkolu, mnie jakoś nic nie zraża :)

Ilonka więc to nie rdzenna Polka ta nasza Sofijka ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5777 dnia: 19 Września 2017, 15:13 »
Mia miała na imię moje praprababka więc żadna to dla mnie nowość czy nowomoda.
Od zawsze wiedziałam, że jak będę miala córkę będzie nazywac się Zuzanna lub Mia (własnie po prapababci).
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #5778 dnia: 19 Września 2017, 15:18 »
w przypadku imienia Iwo nie podoba mi się odmiana, bo poprawna brzmi:

"idziemy na piwo z Iwonem" A nie z Iwem.  :'(

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5779 dnia: 19 Września 2017, 15:21 »
Asiq poważnie to się tak odmiankuje :P
Faktycznie słabo.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5780 dnia: 19 Września 2017, 15:30 »
W naszym przedszkolu są m.in. Mia, Ina, Noemi.
Od kiedy poznałam Mię, to od razu to imię mi się spodobało ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #5781 dnia: 19 Września 2017, 16:01 »
Znajomi mają syna Ivo, przez v właśnie. Ale mają bardzo polskie nazwisko i zwykłe imię nijak by pasowało.  A Ivo to Ivo. Przyzwyczailiśmy się :)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #5782 dnia: 19 Września 2017, 16:57 »
moje dziecko uwielbiało bajkę "Mia i ja"  :D
imię cudne ale u nas na takie nowości krzywo patrzą

pamiętam jak chciałam dać synowi na imię Nataniel
ludzie mieli o czym mówić na wsi  ;D
zaścianek mamy u siebie i nic na to nie poradzę  :P

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #5783 dnia: 19 Września 2017, 19:04 »
Dajcie spokój, lepiej mieć na imię Mia, niż jak ja - Agnieszka. W każdej szkole po 4 w klasie  ::)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5784 dnia: 19 Września 2017, 19:25 »
Teraz wszystko się odwróciło, myślę, że w klasie może nie być żadnej Agnieszki ;)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #5785 dnia: 19 Września 2017, 19:28 »
u mnie było 3 Iwony  :D

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #5786 dnia: 19 Września 2017, 19:36 »
U mojego syna w klasie jest 13 dzieci. 7 chlopcow, 6 sziewczyn. 5 Julek  ;)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5787 dnia: 19 Września 2017, 20:02 »
U mnie w liceum było 31 dziewczyn, z czego 20 to były Katarzyny :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5788 dnia: 19 Września 2017, 20:10 »
Jak to 20? 20 Katarzyn? Chyba jakaś literówka?  ;D

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5789 dnia: 19 Września 2017, 20:12 »
Nie ;D to nie pomyłka :) tak było na prawdę więc jeśli nauczyciel zapomniał Twojego imienia to byłaś Kaśką ;)