Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 646974 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5730 dnia: 14 Września 2017, 18:02 »
Jeszcze wrócę do odpasozytniania :)
Kupiłam Wyciąg z Czarnego orzecha "black wolnut" i cała rodzinka będzie się odtruwać :) zobaczymy czy objawy córki minął po kuracji

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5731 dnia: 14 Września 2017, 18:07 »
A co ja mam powiedzieć? :) Uczę trzy klasy...... Trzy klasy rodziców..... Sama sobie czasem współczuję ;)
japcio ale chyba nie jesteś wychowawczynią? u nas jak pojawialy się jakies problemy z innymi prowadzacymi zajecia, to wszystko przechodzilo najpierw przez biedną wychowawczynie ...tzn tak bylo w klasie 1-3, mozliwe, ze od 4 jest wiekszy kontakt z nauczycielami przedmiotowymi...

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #5732 dnia: 14 Września 2017, 18:15 »
Nie jestem wychowawcą, ale mam kontakt z rodzicami. Już dwoje z nich organizuje spotkania indywidualne z nauczycielami, bo oni wiedzą wszystko lepiej niż my.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5733 dnia: 14 Września 2017, 18:25 »
w takim razie moje wyrazy współczucia  ;) dlatego ja szczerze podziwiam nauczycieli i wychowania przedszkolnego i pózniejszego, bo jeszcze z dziecmi to sie idzie jakos dogadac, ale ze "wszystkowiedzacymi" rodzicami zdecydowanie gorzej...

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #5734 dnia: 14 Września 2017, 20:56 »
w takim razie moje wyrazy współczucia  ;) dlatego ja szczerze podziwiam nauczycieli i wychowania przedszkolnego i pózniejszego, bo jeszcze z dziecmi to sie idzie jakos dogadac, ale ze "wszystkowiedzacymi" rodzicami zdecydowanie gorzej...
                                                                      oj wiem cos o tym,o rodzicach to bym ksiazke mogla napisac

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5735 dnia: 14 Września 2017, 22:01 »
U nas dziś ciężko było... pierwszy raz w sumie taki dość kiepski, płakała za mama... może dlatego ze jest trochę nowych maluchów i one płaczą i się nakręcają wzajemnie.

Trudny powrót po urlopie.

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #5736 dnia: 14 Września 2017, 22:31 »
jestem wyrodną matką bo zapomniałam zebraniu, które było wczoraj  :mdleje:
dowiem się czegoś dopiero w przyszłtm tygodniu bo Patryk siedzi w domu od poniedziałku  :P

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5737 dnia: 15 Września 2017, 07:23 »
Wiecie co...ludzie są beznadziejni... pani od wesz napisała nam na maila że u córki znalazła, ale wychowawczyni już Nie, wczoraj odbierając Franka poprosiłam o pościel do prania a Pani z wielkimi oczami ze nic nie wiedziała, nikt nie poinformował...a najlepsze że ta kobita na zebraniu sama podjęła temat chorób i itp.że rodzice przyprowadzają ż katarem, że nie zgłaszają chorób...to po co ku*wa te zebrania  ::)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5738 dnia: 15 Września 2017, 08:34 »
U nas obecnie trwa akcja "Chcemy zmiany nauczyciela z angielskiego"....
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5739 dnia: 15 Września 2017, 08:39 »
jak tak Was czytam, to my chyba mamy w miare normalnych i nauczycieli i rodziców  ;D albo nasza trójka klasowa taka asertywna  i nie pozwala na tworzenie sztucznych problemów  :P

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #5740 dnia: 15 Września 2017, 09:19 »
Monika, z czasem przestaną Cię niektóre rzeczy szokować.

U nas też w klasie takie ananasy co zawsze wiedzą lepiej. Jedna matka jest wybitna i do tego przekonana, że większość myśli jak ona.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5741 dnia: 15 Września 2017, 09:32 »
Cudownie, u nas za tydzień z kawałkiem pierwsze zebranie, także będziemy debiutować. Już się nie mogę doczekać  8)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5742 dnia: 15 Września 2017, 09:38 »
Mnie to nawet nie szokuje ;) tylko jak i tak robią po swojemu to po co przyłarzą na zebrania i wkurzają innych ;)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #5743 dnia: 15 Września 2017, 11:47 »
Mój chodził w.rajtuzach jeszcze w zeszłym roku,  ale tylko dla tego że jest mega nieogarniety i potrafił w dresiku na dwór wyjść....  Jak trafiłam getry to nosił getry.  Ale jemu to nie przeszkadzało,  częśc jego kolegów chodzi w rajtach

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5744 dnia: 15 Września 2017, 11:51 »
Na wszy kiedyś oglądałam w tv że najlepiej odżywkę do włosów nałożyć i wyczesac, one się wtedy dusza

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #5745 dnia: 15 Września 2017, 22:25 »
A u nas wcale nie ma zebrań;-)))) I wiecie co????da się bez tego żyć;-) Raz w roku( chyba styczeń) jest spotkanie indywidualne z nauczycielem, omawia on Dziecko i jego postępy, nad czym trzeba popracować,a nad czym nie i finito;-) Wszystkie sprawy organizacyjne  poruszane są drogą mailową;-)

Offline amuszta

• bywalec
« Odpowiedź #5746 dnia: 15 Września 2017, 22:45 »
Wiecie co...ludzie są beznadziejni... pani od wesz napisała nam na maila że u córki znalazła, ale wychowawczyni już Nie, wczoraj odbierając Franka poprosiłam o pościel do prania a Pani z wielkimi oczami ze nic nie wiedziała, nikt nie poinformował...a najlepsze że ta kobita na zebraniu sama podjęła temat chorób i itp.że rodzice przyprowadzają ż katarem, że nie zgłaszają chorób...to po co ku*wa te zebrania  ::)
Bo chyba wychowawczyni nie jest od tego! Wezcie pod uwage przeplyw informacji.  Miala prawo nie wiedziec.

I tyle w temacie nawiedzonych rodzicow nomen omen.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5747 dnia: 16 Września 2017, 06:14 »
A od czego jest? Miała prawo nie wiedzieć bo logiczne jest że nie będzie się domyślać kto dziś ma wszy...ale matka przyprowadzając rano dziecko powinna powiedzieć Pani że dzień wcześniej znalazła wszę i przeprowadziła u córki kurację, zwłaszcza że dwa dni wcześniej było zebranie na którym podkreślono żeby o wszach informować bo wtedy muszą dzieciom szafki zdezyndekować itp...

Offline amuszta

• bywalec
« Odpowiedź #5748 dnia: 16 Września 2017, 06:48 »
A od czego jest?

Nauczania, wychowywania?

Chodzi mi o ton w jakim piszesz o nauczycielce. A tak naprawdę to wynika ze matka zawalila.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5749 dnia: 16 Września 2017, 07:16 »
Zgadzam się. Skoro nie wiedziała, to jak miała przekazać?

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5750 dnia: 16 Września 2017, 08:41 »
Ale przeciez Monika pisala o matce, nie o nauczycielce? ...

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5751 dnia: 16 Września 2017, 08:43 »
Ale przeciez Monika pisala o matce, nie o nauczycielce? ...
dzięki ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5752 dnia: 16 Września 2017, 10:30 »
Tak to jakoś chaotycznie jest opisane, ze dwojako można zrozumieć.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #5753 dnia: 16 Września 2017, 11:54 »
Ja po ostatnim zebraniu jestem ns bank uznana za nawiedzona matke  ::) 8)
Ridzice przekonani ze maja w domu dzieci alfy i omegi a przchodzi jakas wstretna baba i kwestionuje ze te male geniusze nie powinny miec pidrecznikow dla 4 latka  8) ::)
Szczerze?
Niektorzy rodzice przekonani o tym.jak cudkwne maja dzieci sa .. beznadziejni i robia im ttm krzywde...

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5754 dnia: 16 Września 2017, 14:47 »
Zgadzam się z Sylwią, co prawda nauczam w gimnazjum i nie mam doświadczenia we współpracy z rodzicami przedszkolaków, ale niektórzy rodzice są przekonani, że ich dziecko jest najlepsze pod każdym względem, a wszystkie inne są beznadziejne... ;-)
Trudno im pojąć, że dziecko nie we wszystkim będzie orłem, że czasami nie ma predyspozycji ku temu po prostu...ehhh...długo by można pisać ;-)

Za to jestem zachwycona wychowawczyniami Klary :-) Są rewelacyjne :-) Ku mojej radości w piątek Klara poszła do przedszkola bez płaczu i w przedszkolu ponoć też ani razu nie płakała :-) Cudowna odmiana po czterech dniach rozpaczy a chwilami histerii...:-p 
Z mniej radosnych wiadomości - Klara już przyniosła do domu katarek i poczęstowała nim siostrę :-/ nie wiem, kiedy dojdziemy na szczepienia w związku z tym...:-p
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5755 dnia: 17 Września 2017, 08:37 »
Brawo dla Klary! Oby już się oswoiła z nowym miejscem i sytuacją :)

Z mniej radosnych wiadomości - Klara już przyniosła do domu katarek i poczęstowała nim siostrę :-/
przybij piątkę...i o ile Franek przez weekend się go pozbył tak Basia bidna ciągle się męczy  :-\
« Ostatnia zmiana: 17 Września 2017, 08:38 wysłana przez mon_ka98 »

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5756 dnia: 17 Września 2017, 15:52 »
Ja mam odwrotnie. Uważam że moje dzieci są normalne,  normalnie się rozwija,  jedne rzeczy ogarniaja szybciej inne później.  Do niczego nie pcham na siłę. 

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #5757 dnia: 18 Września 2017, 05:16 »
Nas tez zagilany jeszcze...najgorszy ten kaszel...no i nie wiem kiedy go puscic do przedszkola...myslalam zeby te 2 dni byl w domu bo w nocy sie meczy...ehhh

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5758 dnia: 18 Września 2017, 08:50 »
Ja też dzisiaj zdecydowałam nie zaprowadzać Liwii. Jeszcze trochę smarczy.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5759 dnia: 18 Września 2017, 08:56 »
A Nina dziś pierwszy raz z płaczem :( Mąż mówi, że płakała i mówiła "do mamy, do mamy"  :depresja: Dobrze, że to nie ja ją zaprowadzam, bo byłoby mi bardzo ciężko.