Autor Wątek: KaKa85 odlicza- 14.08.2010- zapraszam:)  (Przeczytany 49611 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
Odp: KaKa85 odlicza- 14.08.2010- zapraszam:)
« Odpowiedź #630 dnia: 1 Stycznia 2010, 23:59 »
hej Karolka, mam nadzieje, ze start w NR byl udany  ;D i bedzie on lepszy niz jego poprzednik.

u nas wszystkich :D

sciskam!
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #631 dnia: 2 Stycznia 2010, 11:46 »
Karolka co u ciebie?
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #632 dnia: 3 Stycznia 2010, 16:13 »
Witam Was kochane, i bardzo dziękuję za życzenia świąteczne i noworoczne :-*  Nie było mnie długo, bo na święta wyłączyli nam internet, a dni po świętach są tak okropne, że nawet mi się o tym pisać nie chciało... Ale może po kolei, zaczynając od świąt, które minęły miło i spokojnie, mimo, że właściwie całe w rozjazdach od jednych do drugich rodziców, ale w końcu to rodzinne święta. Wklejam kilka zdjęć z wigilii.

ja w tle z rodzinką ;)
z tatą :D
no i wiadomo z kim ;)

Pokażę Wam też jeden z prezentów, dla mojej bratowej jeszcze w noc przed wigilią malowalam ramkę:

I prezent dla mnie od mojego M. spełnil moje marzenie sprzed kilku lat ;)

Uf uf...nabieram odwagi, żeby opisać Wam sytuację, która zniszczyła mi kilka ostatnich dni...w roli głównej teściowa...

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #633 dnia: 3 Stycznia 2010, 16:23 »
bardzo fajne zdjęcia... śliczna z Ciebie dziewczyna :) rameczka i lampki świetne :)

przykro mi, że teściowa Ci krwi napluła ale pewnie czytając nasze wątki już zauważyłaś, że te które mają super teściów są w zdecydowanej mniejszości.... napisz co się działo może Ci się lepiej zrobi  :przytul:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #634 dnia: 3 Stycznia 2010, 16:33 »
Ślicznie wyglądasz! Przypominasz mi jakąś moją koleżankę, ale jeszcze nie umiem skojarzyć którą :P ;)
Świetna ta ramka! Masz talent kochana :)
Szkoda ze i Ty masz nieprzyjemne doświadczenia z teściową... ::) Jak wiele z nas tutaj zresztą... No ale czekamy na opowieść, Tobie z pewnością zrobi się lżej.

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #635 dnia: 3 Stycznia 2010, 17:00 »
Ale Ty jesteś ładniutka ;D
A w kwestii teściowej to mam podobnie ;)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #636 dnia: 3 Stycznia 2010, 17:35 »
śliczna ta ramka i prezent od PM
znów teściowa humor popsuła?
Dziękujemy

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #637 dnia: 3 Stycznia 2010, 18:09 »
Cudna ta ramka jestem pod wrażeniem  ;) Bardzo ładnie wyglądałaś w wigilię, super kiecka  :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #638 dnia: 3 Stycznia 2010, 18:49 »
ale z narzeczonym macie potargane wlosy, co robiliscie ?  ::) ::)

Offline KaKa85

• zapaleniec
« Odpowiedź #639 dnia: 3 Stycznia 2010, 18:52 »
Zaczynam tę historię już któryś raz, i w trakcie zaczynam się tak denerwować, że nie mogę tego skończyć >:(

Już trochę pisałam co nieco o mojej przyszłej teściowej... A że ja jestem osobą taką trochę niekonfliktową i nieśmiałą, to znosiłam zawsze w milczeniu jej wyskoki i jakoś się toczyło... Ale nadszedl ten dzień w którym nie wytrzymałam i wdałam się w dyskusję, wtórej wynikiem było wyrzucenie mnie z domu :'(  To jest osoba, której filozofią życia jest stwierdzenie, że wszyscy ludzie są gorsi od niej, nikt nawet nie jest zbliżony do jej poziomu, i na temat każdego ma wyrobione baaardzo nieprzychylne opinie... Nie było chyba takiej wizyty u nich żeby nie wyzywała kogoś od najgorszych, i o ile mówiła o ludziach mi nie znanych (ich sąsiedzi, współpracownicy) to nie miałam powodów tego kwestionować...

No i zaczęło się od tego, że byliśmy u nich przed sylwestrem jakoś, i oglądaliśmy wiadomości. I akurat było coś o szpitalu, i nagle teściowa zaczęła swój wywód o tym jakie są pielęgniarki... Bo z jej ogromnym doświadczeniem w kontaktach z 'takimi babami'(bo miała w życiu dwa razy krew pobieraną) może powiedzieć że: cyt."cała społeczność pielęgniarek jest gatunkiem podludzi, które powinno się zamknąć w jakimś zamkniętym zakładzie bez pensji i które powinny tylko zajmować się podcieraniem starych ludzi, bo tylko do tego się nadają..."  Tych słów już nie wytrzymałam, i grzecznie powiedziałam, że nie można tak generalizować i obrażać ludzi, tylko dlatego że jakaś tam pielęgniarka z głębi Polski popełnila jakiś błąd. I to wywołało burze, bo ona nie znosi sprzeciwu i nie można jej zwrócić uwagi nawet jak nie ma racji. No i się zaczęło, aż poszła jej piana z ust i zaczęła mnie wyzywać, że się nie znam, a śmiem się jej się stawiać. To ja jej spokojnie mówię, że nie twierdzę, że ona nie ma racji akurat w tym przypadku, ale że ja się po prostu nie zgadzam na takie opinie o ludziach, wydawane w oparciu o jeden przypadek. A ona się uczepiła tych pielęgniarek, że to k...wy i lenie, a ja ich śmiem bronić... No to ja jej dalej i o dziwo grzecznie tłumaczę, że ja nie bronię pielęgniarek tylko ludzi, których bezpodstawnie obraża... i przecież to samo w jej rozumowaniu można by powiedzieć, że wszyscy lekarze są źli, bo jeden przyszedł do pracy pijany, a drugi zaszył komuś chustę w brzuchu, a ona mi na ten argument wyjechała, że UWAGA!! że ja powinnam coś z tym zrobić, żeby pozbawić takiego lekarza praw do wykonywania zawodu!!!  Szczęka mi opadla, i pytam o co jej chodzi, a ona że od tego są sądy i przecież mogę założyć lekarzowi z drugiego końca kraju sprawę!!! Myślałam, że źle słyszę, i po chwilowym szoku, pytam dlaczego ona nie zalożyła jeszcze żadnej pielęgniarce sprawy, a ona na to że ona nie ma takiego obowiązku...I że to przez takich ludzi jak ja, którzy nic z tym nie robią, to tacy lekarze są...

Najlepsze jest to, ze ona jest urzędnikiem i to na kierowniczym stanowisku, i nie chcialam nic mówić o tym jak jest postrzegana praca urzędnikow, przez ludzi mających coś w urzędzie zalatwić(żeby jej nie obrazić)...  A ona sama mi wyjechała, że wszyscy urzędnicy to porządni ludzie, a nie takie śmiecie jak pielęgniarki( najbardziej mnie boli jakich ona epitetów używa w stosunku do ludzi). Na koniec jeszcze obraziła moją znajomą, która była pielęgniarką, ale zaraziła się od nieuczciwego pacjenta śmiertelną chorobą i niedawno zmarła, nazywając ją niedouczoną idiotką, bo dała się zarazić!  I że ona też ma niebezpieczny zawód, bo przecież do urzędu może przyjść jakaś zakażona HIV osoba i podać jej długopis...na to już nie wiedzialam co powiedzieć, bo nie wiedziałam, że są jeszcze tacy zacofani ludzie...(Pomijając jak można się zarazić, to ona nawet nie ma kontaktu z ludźmi, bo siedzi w swoim gabinecie).
      Najgorsze, że to jest wydawałoby się wykształcona osoba, a po tym co ona mówi aż nie mogę uwierzyć , że można być tak prymitywnym.

No i zostałam wyrzucona z domu, i na odchodne usłyszałam, że uciekam bo mi się argumenty skończyły...

Jedyne z czego się cieszę, że zachowałam spokój, że się przy niej nie zdenerwowałam, bo byłam pewna każdego słowa jakie mówię, zgodnie z własnym sumieniem i wiedzą.
      Nie wiem czy chciało Wam się to czytać, ale musiałam o tym komuś opowiedzieć :'(

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #640 dnia: 3 Stycznia 2010, 19:00 »
ja przeczytałam i nie wierzę ... masakra brak mi słów, współczuję ci takiej teściowej, nie rozumiem jak mogła cię z domu wyrzucić? twój PM wyszedł z tobą?
Dziękujemy

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #641 dnia: 3 Stycznia 2010, 19:03 »
 :o ciężko nawet skomentować zachowanie twojej teściowej, za to ty zachowałaś się bardzo dobrze wypowiadając swoje zdanie i dobrze że nie okazałaś jej swojego zdenerwowania

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #642 dnia: 3 Stycznia 2010, 19:27 »
Kaka przede wszystkim strasznie współczuję Ci przyszłej teściowej-jestem w szoku po tym co przeczytałam.
Nie wiedziałam, że są jeszcze ludzie tak zacofani .....,

Ale Twoja postawa- rewelacja.
Powiedz mi proszę co na to Twój narzeczony?

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #643 dnia: 3 Stycznia 2010, 19:41 »
o rany tesciowa zachowala sie dokladnie tak, jak zwyzywala tych ludzi, do niej by pasowalo, normalnie z takimi ludzmi to chyba nie rozmawiac lepiej. :-* :-* :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #644 dnia: 3 Stycznia 2010, 20:35 »
Jestem w szoku!!!  :mdleje:

Ogólnie to nie rozumiem takich ludzi... Ja bym się wdała w pogawędkę, ale taka rozmowa by się skończyła wielką awanturą, bo ja bym jej wytknęła argument o urzędnikach państwowych, bo masz 100% racji - przecież nie można generalizować!!!

Bardzo dobrze się zachowałaś, sama chyba bym tak nie umiała... Także brawo dla Ciebie  :brawo_2:

Opowiedz nam jak Twój PM się zachował...

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #645 dnia: 3 Stycznia 2010, 20:56 »
współczuję takiej teściowej... zupełnie nie rozumiem takich ludzi... dobrze, że się postawiłaś.. brawa dla Ciebie  :) co na to wszystko Twój PM? jak on reaguje w takich sytuacjach?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #646 dnia: 3 Stycznia 2010, 22:22 »
w sumie smutna ta sytuacja... tak więc w kraju dobrze nigdy nie będzie dopóki są tacy urzędnicy państwowi
i pomyśleć tylko KaKa, że jesteś na tą babę w pewien sposób skazana, wyrazy współczucia  :-*

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #647 dnia: 3 Stycznia 2010, 22:37 »
o rany, chyle czola. ja bym sie wpienila albo uciekla (zeby sie nie wpienic). normalnie wybrnelas elegancko, bo to ona sie spienila,a wsz. wiemy, kto ma racje.

nie martw sie: jak sie obrazi, to nie bedziesz musiala tam chodzic ;D. a nawet jak bedziesz musiala, a ona zostanie obrazona, to nie bedziesz musiala sie usmiechac i nic udawac ::) ;D!
mam nadzieje, ze mieszka wystarczajaco daleko, by sie nie natykac ;). i ze PM rozumie...
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #648 dnia: 3 Stycznia 2010, 22:42 »
Przecież to jakaś masakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tesciowa widzę że wrogo  nastawiona do całego swiata i ludzi !
Może sama ma problem ze sobą i jest zazdrosna i życie innych i dlatego tak wszystkich nienawidzi !
Co za babsko !
Współczuje jej rodzinie i jej zynowi który musiał z nią życ ...a męża ma ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline KaKa85

• zapaleniec
« Odpowiedź #649 dnia: 3 Stycznia 2010, 23:06 »
Hm jakby to powiedzieć... M.już mi kiedyś powiedział, że w domu będzie trzymał moją stronę, ale przy swojej matce nigdy tego nie powie :-\  Wtedy coś tam próbował powiedzieć, żeby dała spokój,ale dopiero po wyjściu powiedział, że we wszystkim co mówiłam miałam rację... Wtedy był też teść, ale on to sie nawet słowem nie odezwał, kompletnie nic. W tym domu są wszyscy tak przez nią wytresowani, że ona ma zawsze rację i nikt się nie postawi...

Ale ona nie tylko o obcych ma takie zdanie, jakiś czas temu się rozpędziła, i M. który od rana do 16.00 prowadzi własną firmę, a od 16.00 do 21.00 studiuje, do domu wraca dzień w dzień o 22, potrafiła powiedzieć że on nic nie robi, i że ona ma takie ciężkie życie, bo ma tak niewyobrażalnie ciężką pracę za marne grosze (wysokie stanowisko w urzędzie z odpowiednią pensją). Przez ten czas kiedy ja siedziałam po 12h w pracy, M.po uczelni jeszcze na noc do firmy jeździł, sama nie potrafiła zadzwonić do syna, żeby zapytać jak leci, a jak w końcu on sam znalazł chwilę żeby zadzwonić, potrafiła zrobić mu półgodzinna awanturę, po której on ją przepraszał,że mamy tyle na głowie... I nie zapomnę na koniec jej słów: no to Ci wybaczam...

Dziękuję Wam, że mogłam się 'wygadać', bo od kilku dni nie umialam sobie z tym wszystkim poradzić, i teraz mi jakoś lżej na duchu, no i dziękuje za przychylne komentarze :przytul:
Koniec jej tematu, bo musiałabym książkę napisać

Dobranoc Wam życzę :-*

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #650 dnia: 3 Stycznia 2010, 23:18 »
Tym bardziej Ci współczuję.
Ja nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji z niereagującym Pawłem, ale cóż to są Wasze prywatne sprawy  ;)
Dobranoc :-* :-* :-* :-*

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #651 dnia: 4 Stycznia 2010, 08:16 »
 :o :o :o normalnie nie wierze w to co przeczytałam jak pozna być tak płytkim człowiekiem
tesciowej Ci strasznie współczuje, słyszałam o dziwnych zachowaniach teściowej ale ta twoja przyszła wygrywa
a dla Ciebie  :brawo_2: za zachowanie spokoju j bym chyba wybuchła
[/url]
[/url]

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #652 dnia: 4 Stycznia 2010, 08:40 »
Dzielna jesteś, sama nie wiem jak bym się zachowała :) Jak się wygada, to zawsze łatwiej!

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #653 dnia: 4 Stycznia 2010, 09:07 »
Ja trochę rozumiem Twojego PMa, że nie reaguje (chociaż szlag by mnie trafiał), ale widać mamusia terror robi więc co się dziwić ...  :-\

A tym tekstem "no to Ci wybaczam..." to mnie zabiłaś   :pogrzeb:

Współczuję strasznie i tak jak koleżanki wyżej - mam nadzieję, że wystarczająco daleko jest żeby się na mamuńkę nie natykać.
A jak nie, to uciekajcie  ;D

:-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #654 dnia: 4 Stycznia 2010, 09:21 »
Strasznie mi przykro...
Trudno coś poradzić w takiej sytuacji...
nie przejmuj się tak bardzo, bo to ona jest złym człowiekiem, a Ty postąpiłaś dobrze.

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #655 dnia: 4 Stycznia 2010, 12:11 »
Miłego dzionka :-* :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #656 dnia: 4 Stycznia 2010, 14:56 »
O rety... ::) Kochana, bardzo współczuję takiej teściowej ::) Jak to czytałam, to miałam wrażenie, że opowiadasz o pewnej sytuacji która miała u nas w domu miejsce też z udziałem teściowej, po ślubie już... Nie opisywałam jej tutaj bo było mi aż szkoda słów, ale dosłowne jakbym czytała tamtą opowieść. Ale na szczęście moja nie ma takich jazd na trzeźwo i ciągle... Oj współczuję, powiem szczerze że nie wytrzymałabym z taką osobą... :przytul:
Ale już niedługo będziecie na swoim, a ona hm, może zrozumie coś, gdy wszyscy się od niej tyłkiem odwrócą i zostanie całkiem sama...

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #657 dnia: 4 Stycznia 2010, 15:19 »
Kochana współczuje bardzo- rozumiem po części co czujesz.

Ja próbuję ze swoja teściową przyszłą w spory jeszcze nie wchodzić ( choć nie raz przez nią już płakałam), bardzo często udaję , że nie słyszę tego co mówi bo nerwowo idzie się wykończyć.

Ale powoli zaczynam rozumieć dlaczego mnie tak traktuje- "zabieram" jej ukochanego synusia. krzywdy jej nie wyrządziłam, syna przecież jej nie zabiorę - sama musi zrozumieć ze wiecznie na jej posyłki nie będzie ehhh szkoda gadać

trzymaj się :-*

Offline KaKa85

• zapaleniec
« Odpowiedź #658 dnia: 4 Stycznia 2010, 16:03 »
Hej dziewczyny :-* Jeszcze raz dzięki za miłe słowa, wczoraj po tym jak wypisałam wszystkie moje żale to od razu mi lepiej,i pierwszy raz od tej awantury bez problemu zasnęłam :D

Chciałam napisać Wam co nieco o tym jak spędziliśmy sylwestra, ale wlaściwie nie ma o czy pisać, bo nie byliśmy na żadnej imprezie, tylko pojechaliśmy na dwa dni w góry, do takiego małego miasteczka w którym nic nie ma ;) Nawet zdjęć niewiele mamy, bo nie było czego fotografować ;D Kilka zdjęć z okolicy, czyli z Żywca:

Pięknie kolorowy kościól mają :D

no i ja na rynku ;)
dowód naszego pijaństwa, przez dwa dni zdołałam tyle wypić...chyba nawet niepełny kieliszek, a i tak nieco się upiłam;)
no i pijana poszłam spać gdzieś tak o 1.00, więc świętowania nie było ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #659 dnia: 4 Stycznia 2010, 16:13 »
Super foteczki :) W Żywcu byłam tylko raz, ale nic niestety nie udało mi się tam zobaczyć :)

:-*