Autor Wątek: KaKa85 odlicza- 14.08.2010- zapraszam:)  (Przeczytany 49563 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Odp: KaKa85 odlicza- 14.08.2010- zapraszam:)
« Odpowiedź #360 dnia: 20 Października 2009, 13:08 »
Ja mam włosy do pasa jest ich mnóstwo i dało się coś z nich zdziałać, także nie obcinaj bo szkoda  ;)

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #361 dnia: 20 Października 2009, 19:18 »
wieczorne :-* :-*

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #362 dnia: 20 Października 2009, 22:22 »
No nareszcie udało mi się przeczytać cały wątek ;D  Suknia bardzo ładna, taka inna;-)
Zaproszonka też bardzo ładne. A co do włosków? Nie obcinaj, mam na długość takie same, a jak ostatnio byłam u mojej fryzjerki na podcięcie końcówek, to powiedziała że dobrze że mam takie długie, bo jest dużo więcej możliwości fryzur niż na krótkich??? więc???nie wiem skąd opinia że nie da się ich upiąć?? KaKa melduję się u Ciebie w odliczanku;-) i zapraszam do mojego nowo założonego, zainspirowanego twoim :Serduszka:

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #363 dnia: 21 Października 2009, 01:12 »
Karolinka :) godzina 1.00 w nocy a ja na reszcie dobiłam do końca :):) przeczytałam historie znajomości z zapartym tchem i zachwycałam się obrazami oraz Twoim talentem :) nawet sobie na karteczce po każdym poście wypisywałam co chce napisać co by niczego nie przeoczyć :):):)
No to zaczynamy : :)
1. jacy wy jesteście do siebie podobni!!!!!!!! :o :o na prawdę wyglądacie jak rodzeństwo. :)
2. sukienka podoba mi się bardzo, szczególnie wycięcie na plecach oraz szarfa podkreślająca świetnie biodra
3. obrączki bardzo ładne, proste, klasyczne
4. co do daty = my dokładnie 3 lata wcześniej zaczęliśmy nasza wspólna drogę :) a ślub będziemy brali dwa tygodnie po Was
5. obraz = WOW !!
6.Butki te pierwsze = ekstra -takie z charakterem. Jeśli chodzi o mnie to ja bym została przy tych pierwszych. Są takie jak Ty = maja to "coś" nie takie jak wszystkie inne:) te drugie już są bardziej takie przeciętne ale to Ty musisz czuć to przysłowiowe "coś" wiec jak czujesz, że bardziej te drugie to wiadomo jaki wybór :)
7. aaaaa pierścionek tez mi się strasznie podoba, taki uroczy, delikatny. Co do kolczyków te drugie z pierwszej odsłony. :)
8. Co do teściów no coments  :szczeka: to tak od zawsze jest? Czy dopiero od momentu jak zaczęliście planować ślub? Może się boją, że stracą syna, wiesz taki instynkt macierzyński. Albo po prostu (wnioskuję z tego co pisałaś o sytuacji materialnej) oceniają innych w bardzo materialistyczny sposób. W takim wypadku nie warto tej sprawie poświęcać więcej uwagi. albo z czasem zaakceptują taki a nie inny stan rzeczy albo zawsze będą (a raczej będzie mama) robić cyrki. Rozumiem jak ci trudno, u nas tez jest nieciekawie. Ważne żeby w tym wszystkim Twój PM dostrzegał co się dzieje i potrafił stanąć za Tobą w obronie. Jak będziesz czuła jego wsparcie to nie będzie aż tak ciężko. Trzymam kciuki, żeby jednak się to wszystko jakoś dobrze ułożyło. Swoja droga nie możesz sobie tez pozwalać na każdy tekst, nie ma co się kłócić ale grzeczna riposta nie zaszkodzi. Oni nie muszą cie lubiec chodzi o to żeby Cię szanowali. Do tego Twój PM powinien dać im do zrozumienia, że powinni się z Tobą liczyć. Oj jak mi ciśnienie podniósł ten tekst o ślubie powiedziany w taki sposób jakby tylko jego ślub się odbywał. wydaje mi się, że tu Twój PM powinien ich poprawić kładąc nacisk na to że to jest WASZ ślub. A co do kościoła i ich obrażania się: problem wyimaginowany bo zwyczajowo ślub jest w parafii Panny Młodej. A jeśli ich to na prawdę uderzyło to znaczy, że maja bardzo wysokie mniemanie o sobie i niskie o Tobie. Jak jeszcze kiedyś zauważysz taki podtekst to koniecznie o tym porozmawiaj z PM on musi to załatwić z rodzicami. w końcu książę na białym koniu :) i powinien bronic przed smokami :D
9 zaproszenia świetne, masz naprawdę rękę do takich rzeczy. Ja w takim razie szczególnie proszę o radę :) bo nie mam bladego pojęcia jak zaprojektować winietki jak wkleję zdjęcia zaproszeń to będę się do Ciebie uśmiechać o radę :)
10 kolejna zwolenniczka różowego krawatu :)zdecydowanie róż!! :)
11 gratuluje plakatów
12 co do odkrytych ramion. Jest po prostu taka zasada, że do kościoła nie wchodzi się z odkrytymi ramionami tak z szacunku do miejsca świętego, nie ważne czy to suknia ślubna czy koszulka na ramiączkach. Mogłoby być tak, że ks zwróciłby ci uwagę i byłoby nieprzyjemnie. Na pewno znajdziesz coś co będzie wspaniale pasować do Twojej sukienki.

o matko!! ale się rozpisałam :) mam nadzieje, że nie będziesz zła, że Ci się tutaj tak rozpanoszyłam z moim tasiemcem :)

Buziaaaaaki :* i ciesze się, że już teraz będę na bieżąco :)

9.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #364 dnia: 21 Października 2009, 11:47 »
NIE OBCINAJ WŁOSÓW! Jezu, któż Ci takie rzeczy radzi wstrętne. Co bym dała by mieć długie zdrowe włosy, bo ja to mimo że są nawet w miare długie teraz, to nie za bardzo zdrowe, i wypadają garściami ::)
Tort moim zdaniem najlepiej jest zrobić tak koło godziny 20 - 21. Wtedy dzieci jeszcze są(mają straszną radochę :) ) a i potem nie ma zbyt wielu rzeczy "na raz".

Offline milcia234

• forumowicz
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #365 dnia: 21 Października 2009, 17:59 »
najważniejsze żebyś Ty się czuła dobrze w długich/krótkich włosach więc decyzja o obcięciu musi należeć tylko do Ciebie :)

a o torcie myślimy tak niedługo po obiedzie do kawki żeby dzieci mogły zjeść i goście  póki nie zaczną dobrze pić toastów  ;)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #366 dnia: 21 Października 2009, 18:02 »
AAA no właśnie zapomniałam dodać :) PROTESTUJĘ  :protestuje: :protestuje: :protestuje: :protestuje: PRZECIWKO OBCINANIU WŁOSÓW.
Masz śliczne, długaśne, zdrowe włosy, które jeszcze dodatkowo dodają Ci uroku. A czy masz już swoja wymarzona fryzurę? Czy muszą być upięte ?? Może warto pomyśleć o takich romantycznych rozpuszczonych, spływajacych lokach lub tylko częściowo upiętych.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #367 dnia: 22 Października 2009, 01:08 »
Wracaj :)  :-*

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #368 dnia: 23 Października 2009, 11:42 »
Witam Was kochane, ale się zdziwiłam, że tu tyle wiadomości na mnie czeka :D :D  
    Nie było mnie kilka dni i nadrabianie Waszych wątków zajęło mi trochę czasu, ale wreszcie dotarłam i do swojego ;)

Witam wszystkie nowe forumki u mnie :-* :-* :-*
I dziękuję za wszystko co napisałyście, macie rację, nie będę słuchać rad co do ścinania włosów, tym bardziej że są zdrowe i lśniące. Już mam kilka typów ślubnej fryzurki, wkleję Wam zdjęcia w najbliższym czasie, bo sama nie umiałabym się zdecydować, a Wiem, że mogę na Was liczyć i że mi doradzicie :D  Rozpuszczone włosy chcę mieć dopiero na sesji, na weselu tylko bym się z nimi męczyła, a do zdjęć będą mogły już się wić jak będą chciały.

Wreszcie wróciłam z Cieszyna, jakoś w tym tygodniu wyjątkowo mi się tam ciągnęło i już nie mogłam się doczekać kiedy wreszcie wrócę do domku. Może dlatego, że cale dnie spędzałam w czytelni, zbierając materiały do mojej pisemnej pracy dyplomowej. Ale mam straszne problemy ze znalezieniem czegokolwiek...nie ma żadnej książki napisanej pod tym kątem i muszę się zadowolić jakimiś wzmiankami tylko na ten temat. Tak wspomnę tylko, że piszę o zmysłach smaku i węchu w malarstwie flamandzkim i holenderskim w renesansie i baroku...Może ktoś wie coś na ten temat hehe ;) ;)

A tak poza tym, wróciłam do domu i czekało na mnie awizo, myślałam że przyszedł katalog z tej wystawy plakatów. Popędziłam na pocztę, a tam wredne pismo z urzędu skarbowego, ze starą sprawą sprzed czterech lat... Jak kończyłam liceum to dostałam nagrodę prezydenta miasta przyznawaną dla uzdolnionej młodzieży...ale nie cieszylam się dlugo, bo od razu dostałam pita do wypełnienia i musiałam zaplacić od tej nagrody podatek.  Ja się tym nie zajęłam, bo miałam wtedy egzaminy na studia, więc moja mama mając to załatwić, wyjaśniła sprawę w urzędzie, że niby podatek był dopiero od 1000 zł, a to był właśnie 1000zł i babka w okienku powiedziała, że nie trzeba płacić. No i teraz po ponad czterech latach, muszę znowu to wyjaśniać..>:(  Jeszcze się okaże, że tam odsetki przez te wszystkie lata się naliczają >:( >:( >:(

Ale wczoraj też zadzwoniła kobieta z miejsca gdzie składałam swoje cv, i dzisiaj na 14.30 jade na rozmowę...Niby się cieszę, ale to chodzi o ewentualną pracę w takim kąciku dla dzieci w centrum handlowym, jak tam weszłam na 5 min dać to CV, to wyszłam głucha od tych wrzasków tam... ::)  Ale lepsze to niż nic.. :D :D :D    Możecie trzymać kciuki ;)  

Aha!! KaroLLA K.J K.G  Odnośnie winietek, bardzo chętnie pomogę!! Nie ma problemu, z każdym kłopotem w tej kwestii pisz! :tak_2: :tak_2: :tak_2:

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #369 dnia: 23 Października 2009, 11:44 »
trzymam kciuki :) :przytul:

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #370 dnia: 23 Października 2009, 11:45 »
trzymam kciuki i mam nadzieje ze wszystko wyjaśnisz  w urzedzie i sie wszystko dobrze skończy oczywiscie dla Ciebie ;) :D
[/url]
[/url]

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #371 dnia: 23 Października 2009, 12:40 »
Kciuki trzymam mocno :)

A co do US, ech, współczuję. Mam nadzieję, że wyjaśnisz sprawę. Jak będą się upierać to się odwołuj do bólu... :)

A co do tematu pracy to czuję się głupia, bo wiem dokładnie nic  ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #372 dnia: 23 Października 2009, 12:55 »
trzymam kciuki za pracę i żeby wyjaśniło się w urzędzie :)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #373 dnia: 23 Października 2009, 13:36 »
trzymam kciuki za us i prace! zaprawisz się w bojach i nabierzesz cierpliwości przed własnymi berbeciami :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #374 dnia: 23 Października 2009, 16:34 »
Trzymam kciuki za pracę :) No i wykłóć się o swoje w us,nie ma co. Skoro poinformowali Was że płacić nie trzeba, to niech oni ponoszą teraz odpowiedzialność.

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #375 dnia: 23 Października 2009, 20:34 »
 :-* :-* :-* wieczorne zostawiam i liczę że sprawę z US załatwisz pozytywnie :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #376 dnia: 24 Października 2009, 10:36 »
też trzymam kciuki za pracę. :-* :-* :-*

Offline KaKa85

• zapaleniec
« Odpowiedź #377 dnia: 24 Października 2009, 12:33 »
Witam :Daje_kwiatka:

Wczoraj pojechałam na rozmowę, babka miła, coś tam jej opowiedziałam o sobie, powiedziała że jej się spodobalam i przekaże moją ofertę szefowi i że jak zadzwoni to mam go przekonać że ma mnie zatrudnić. Ale po jakiś dwóch godzinach sama zadzwoniła i dziś mam szkolenie na 14.00. Okazało się że będę organizować przyjęcia dla dzieci ::) Dadzą mi jakąś grupkę i mam prowadzić im przyjęcia urodzinowe, śpiewać sto lat ::) kroić tort, dać jeść, organizować zabawy...Potem zmywać, sprzątać cały ten plac zabaw i czyścić toalety... Za szałowe 5 zł za godzinę ::) Zarobię chyba tylko na bilety, bo to dosyć daleko jest ode mnie... A najgorsze że będę pracować popołudniami do zamknięcia centrum handlowego i w weekendy do 20.00/21.00..  Czyli jedyny czas który mogłam spędzić z M. czy pojechać do rodziców...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #378 dnia: 24 Października 2009, 13:11 »
Zgodziłaś się?

Opłaca Ci się to? Może szukaj dalej?  ???

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #379 dnia: 24 Października 2009, 16:11 »
 :o :o :o :o zgodzilas sie?????????? rany za 5zl !!!! z lozka by mi sie nie chcialo wstawac, szkoda czasu, lepiej szukaj dalej, napewno znajdziesz cos lepszego,

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #380 dnia: 24 Października 2009, 20:46 »
Ja też zaczynałam za 5zł i rozumiem. Wychodziłam z założenia, że zawsze można zmienić, jak się coś lepszego trafi, i tak było :-)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #381 dnia: 25 Października 2009, 13:32 »
O kurcze, za 5 zł to naprawdę nie warto podejmować się takiej pracy! Przemyśl to raz jeszcze ::)

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #382 dnia: 25 Października 2009, 13:32 »
Hm..... szału nie robi te 5zł. Ale zawsze od czegoś trzeba zaczać, ja zaczynałam od pracy w sklepie odzieżowym.Bywało różnie. Nie raz beczałam. Czekamy na informacje.A co ze zdjęciami?:) zostawiam niedzielne :-*

Offline KaKa85

• zapaleniec
« Odpowiedź #383 dnia: 25 Października 2009, 23:58 »
Cześć dziewczyny, wcześniej nie mogłam opisać moich wrażeń po wczorajszym pierwszym dniu, bo jak na złość internetu nie było :-\  

Czuję się beznadziejnie po tym wczorajszym dniu próby... Byłam umówiona na 4 godziny szkolenia, ale okazało się że rzucili mnie od razu do pracy bo w weekendy taki młyn tam mają.. Miałam tyle roboty, że nawet nie miałam czasu na wyjście do toalety.. Szukałam czegoś już od początku wakacji i to był pierwszy odzew, dlatego się zgodziłam, chociaż nie wiem na razie czy nie przepracowałam tego dnia za darmo, bo teraz może do mnie oddzwonią i się umówią :-\
   Ledwo przyjechałam, to nawet butów nie zdjęłam a jechaliśmy do teściów. I normalnie pierwszy raz pomyślałam, że jakoś tak się milej zrobiło. M. poszedł na chwilę z tatą do garażu, a jakoś taka wymordowana tą pracą pogadałam sobie z teściową. Całkiem wesoło było tego wieczora, i właśnie wtedy pomyślałam, że może jakoś mi się z nimi ułoży... do czasu  kiedy Mirek coś wspomniał o naszym pomyśle żeby wcześniej kupić alkohol, i zapytał co o tym sądzą... Normalnie jak na zawołanie teściowa spochmurniała, i powiedziała róbcie co chcecie, to nie jej sprawa :'(  Rety...najgorsze było potem, jak teść powiedział, ze musi pogadać z naszym zespołem(bo to są jego koledzy), żeby nam wymyślił na wesele jak najwięcej zabaw z podtekstem erotycznym, bo wtedy nie jest nudno...normalnie się załamałam. Niech tylko spóbują, a to będzie wesele bez panny młodej. Wyjde i już nie wróce :'(  Normalnie żyć mi się nie chce.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #384 dnia: 26 Października 2009, 10:50 »
:przytul: widzę ze nieciekawy dzień miałaś wczoraj. Pogadaj z teściem, powiedz że nie życzysz sobie takich zabaw. Kupcie wcześniej alkohol, bo warto. Róbcie po swojemu, nimi się nie przejmujcie, a orkiestra w końcu i tak z wami będzie wszystko dogadywała. Ale i tak musicie pogadać z ojcem Twojego PM, bo to tak być nie może!

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #385 dnia: 26 Października 2009, 11:15 »
Oj ciężka sytuacja skoro to są koledzy teścia, ale myślę, że tutaj zadanie nie należy do Ciebie a do Twojego PMa. To On musi pogadać z tatą i stanowczo zaprotestować ...

Szkoda, że tak się wieczór skończył skoro była raz od święta taka miła atmosfera... Jacyś dziwni są Ci Twoi teściowie, faktycznie...  ::)

Tak czy siak wierzę, że uda Ci się wybrnąć z tych opresji cało i wesele będzie spełnieniem Twoich marzeń :)

Offline poqsaa

• Jeszcze Narzeczona
  • bywalec
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #386 dnia: 26 Października 2009, 11:25 »
Kochana nie czekajcie, tylko od razu wyjaśnijcie tę sprawę z zespołem! Koniecznie! To wasze wesele i nie może być, że będziecie zażenowani i niezadowoleni z zabaw. Teść musi się z tym pogodzić. Sądzę, że Twój Mężczyzna powinien to od razu załatwić, jakoś delikatnie, żeby ojca nie urazić, ale stanowczo.
Mi też się niektóry pomysły przyszłej Teściowej nie podobają, ale ja od razu mówię, że my chcielibyśmy inaczej. Na początku trochę się obruszała, ale teraz już jest ok i w sumie ona i moja mama coś proponują, ale to my ostatecznie podejmujemy decyzje. Warto wysłuchać rodziców, bo często mają rewelacyjne pomysły, ale trzeba postawić na swoim i nie robić niczego wbrew sobie.
Trzymam kciuki:* na pewno wszystko się powoli ułoży.

Poqsaa odlicza!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #387 dnia: 26 Października 2009, 13:30 »
takich teściów to ja współczuję  :-\ porażka i trzymam kciuki, żeby jednak nie postawili na swoim z tym zespołem ale jeżeli to koledzy to naprawdę może być ciężko. Jeżeli jeszcze teść ma argument: ja płacę - ja wymagam, niestety czarno to widzę bo tu KaKa nie ma się co pocieszać niestety, chyba, że Twój przyszły małżonek ma duże możliwości wpływu na własnego ojca, nadzieja umiera ostatnia  ;)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #388 dnia: 26 Października 2009, 14:03 »
o rany też bym się pewnie załamała na Twoim miejscu  :o co to za pomysł z tym zespołem  :-\ aż mnie ciarki przeszły na myśl o takich zabawach... nie znoszę takich klimatów na weselach

wydaje mi się, że lepiej, żeby to Twój PM porozmawiał z rodzicami, na pewno lepiej to przyjmą od własnego dziecka... to Wasze wesele, rodzice już swoje mieli  ;) a czemu teściowa uważa, że lepiej alko wcześniej nie kupować?

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #389 dnia: 26 Października 2009, 14:14 »
Moja teściowa też miała ale że tak wcześnie kupiliśmy wódkę i napoje, bo przecież się popsują. Jakoś nic się nie popsuło ::)
A co do zabaw to dziewczyny mają rację, niech PM pogada z rodzicami.