Autor Wątek: Ślub w Mysłowicach, a gdzie wesele?  (Przeczytany 33232 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dziobasek25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.10.2011
Ślub w Mysłowicach, a gdzie wesele?
« dnia: 27 Sierpnia 2009, 01:46 »
Witam mieszkam w Mysłowicach i poszukuję jakiejś sali w okolicy.
Wiem że gdzieś tam były już podobne wątki ale zawsze się gubią po drodze i brak na nie odzewu. Chciałabym prosić o konkretne opinie na temat sal i namiary na jakieś nowe jeżeli możecie coś zaproponować. Proszę tylko nie pisać o Dąbrowie, Będzinie czy Żorach bo to zdecydowanie za daleko. Ślub odbędzie się w Mysłowicach na Bończyku więc bez przesady ;)
Zależało by mi na sali na ok 100-120 os., najlepiej z noclegami chociaż wiem że z tym trudno ;)
Lista sal w M-cach i okolicach o jakich słyszałam:
1.El-toro, hubertus Mysłowice (mam namiary i info jeżeli ktoś zainteresowany ;)
2.Trojak Mysłowice Słupna (-||-)
3.Hoga Mysłowice Janów (-||-)
4.Turkus Mysłowice Słupna (sala chyba poniżej 80os.)
5.Hotel Gościniec (sala <80 os., jednak prosze o namiary jeżeli ktoś ma)
6.OSP Mysłowice Janów (sala podobno duża, możliwość cateringu, brak namiarów)
7.Dom imprez okolicznościowych u Knopka w Imielinie (brak info i namiarów)
8.Oaza Chełm Śląski (brak info i namiarów)
9.Huta Rozalia, działki. (podobno są tam jakieś dwie sale jednak brak info)
10.Amfora Mysłowice Wesoła (mam namiary, brak info)

z dalszych to Lędziny, Katowice i Sosnowiec:
1.Pinocy Lędziny (mam namiary, brak info)
2.Club 99 Katowice(mam namiary i info)
3.Marysin Dwór Katowice(-||-)
4.Dwór pod Lipami Katowice Giszowiec (-||-)
5.Eurohotel Katowice Nikiszowiec (brak namiarów)
6.Hotel Jantor Katowice Nikiszowiec (-||-)
7.Sitg Katowice Nikiszowiec (namiary, brak info)
8.Balaton Sosnowiec Wileńska (namiary i info)

Prosze o info i opinie o tych miejscach oraz jakieś inne które możecie mi polecić, z góry bardzo dziękuję !!!

ps. mam nadzieję że wątek ten przyda się nie jednej z nas ;)

Offline jola87k

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010r
Odp: Ślub w Mysłowicach, a gdzie wesele?
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Sierpnia 2009, 19:58 »
Witaj dziobasku ;)
co do sali Hoga to nie polecam jej! my mięliśmy już wpłaconą zaliczke ale poszliśmy po 2dniach ją odebrać(do3 dni można się rozmyślić)  bo nagle ta przemiła Pani i Pan zaczęli nam wymyślać co jak i gdzie ma być ustawione!nic nie mogło być tak jak my byśmy chcieli! a co najbardziej mnie zdenerwowało to to że za dzieci już nawet do3 lat trzeba płacić CAŁOŚĆ!!! tak jak za dorosłego! chyba oszaleli!!to zaważyło na tym żeby zrezygnować z tej restauracji!trzeba u nich dodatkowo wykupić wódkę 50ml na osobe czyli 0,5l na 10 osób a za jedną butelkę chcą 50zł!! moja siostra miała tam wesele 2lata temu i na zakończenie nie oddali nic poza małym pojemniczkiem frankfuterek(bo powiedzieli że goście byli tak głodni że wszystko zjedli, wesele skończyło się ok4nad ranem a połowa gości zwinęła sie ok2do domu jak podawali ostatnia kolacje i nikt jej nie jadł!!) tort miał być strasznie w gratisie niby od nich a jak przyszło do rozliczenia to kazali mamie zapłacić za niego bo jednak musieli zrobić większy niż przypuszczali!! więc jaki to gratis!! jeszcze szefowa jak podawała kawę oblała nią wujka nie dość że sie sparzył wrzątkiem to jeszcze koszula poplamiona! więc ja nie mam miłych wspomnień co do Hogi!
w Trojaku znowu Pani była bardzo nie miła!czuliśmy sie tam tak jakby chciała już sie nas pozbyć bo niema dla nas czasu!nie mają nawet przykładowego menu żeby było wiadomo za co się płaci! menu daje dopiero jak się podpisze umowę albo ustala sie 3miesiące pzed ślubem!! nie byłam tam na weselu więc nie wiem nic innego!ale z tego co słyszałam to ona jest taka nie miła dla każdego!
a w turkusie ma moja znajoma w przyszłym roku wesele i z tego co wiem to są zadowoleni zarówno z sali jak i z szefostwa i menu jest też całkiem dobre jak za tą cene. a ja za to osobiście polecam hotel Pańska Góra w Jaworznie  :) wiem że pisałaś żeby nie podawać info z dalszych miejscowości ale ja też będę miała wesele w kościele na bończyku tak jak ty i mamy właśnie wesele w Jaworznie w tym hotelu ;D jak narazie to nie słyszałam żadnej negatywnej opinii na temat tego miejsca ;D ;D pozdrawiam i  :-* zostawiam
mam nadzieję że przydadzą Ci się moje opinie :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Sierpnia 2009, 16:56 »
Większości sal nie znam a wątek o Balatonie jest tutaj :

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=5696.0

Offline elka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.08.2008
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Sierpnia 2009, 16:14 »
Hej.
Mogę w zasadzie wypowiedzieć się na temat dwóch z sal, o których pisałaś. W Gościńcu odbywało się wesele moje brata - nie wiem jak wiele się zmieniło, bo było to prawie 10 lat temu, ale wtedy wesele było bardzo udane, właścicielka miła, jedzonko pyszne, a obsługa - rewelacja. Jedzenie i alkohol, które zostały z wesela były pakowane i mozna było je zabrac do domu. Jedynym minusem wówczas był, brak klimatyzacji (był to bardzo gorący czerwiec), ale teraz już chyba mają klimę. U brata było 90 osób i myślę, że więcej już by sie tam nie zmieściło. Nie wiem, jak jest cenowo - ale wtedy brat płacił 120 zł/osoby (bez ciast, alkoholu, słodyczy i owoców). W tym roku brat z bratową chcieli swojemu  synowi tam zrobic komunię, ale cena ich trochę odstraszyła - 150 zł/osobę - więc nie wiem, jaka może być cena wesela.
Druga salą, o kórej mogę wspomnieć, to hotel "Trojak" - byłam na weselu o kuzynki (tez ładne 8 lat temu) - nie wiem, ile płacili. Z tego, co dowiedziałam się już po tym przyjęciu, to maja tam 2 sale - restaruracyjną i drugą "jakby bankietową" - wesele było na tej drugiej. Jak dla mnie, było to poprostu ładnie przystrojona sala gimnastyczna. sala jest ogromna, na weselu było około 80-90 osób i było tak pusto wszędzie - spokojnie przy odpowiednim ustawieniu zmieściło by się tam i 150-180 osób. Jedzenie nie za dobre i w małych ilościach.

jak widzisz moje opinie mozna odnieść do tego co było kilka lat temu, nie wiem jak wiele i czy w ogóle coś się w danych lokalach zmieniło. Życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach

Offline juliaborejko

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18 lipca 2009
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Sierpnia 2009, 12:22 »
Hej, był już wątek o Amforze https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=10004.msg628436#msg628436 ale tam się mieści z tego co pamiętam góra 97 osób. Miałam tam wesele i mogę z czystym sumieniem polecić. Kilka lat temu byłam na weselu w Łani w Chorzowie (koło Wesołego Miasteczka) i też mogę polecić, tam jednak nie ma noclegów. PS. Kościół na Bończyku jest prześliczny

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Sierpnia 2009, 20:52 »
Oto linki do wątków niektórych sal:
Trojak - Mysłowice Słupna https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=9387.0
Trojak - Mysłowice Słupna https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=13202.0
U Knopka - Imielin Centrum https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=13866.0
Amfora - Mysłowice Wesoła https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=10004.0
Pinocy - Hołdynów/Lędziny https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=7216.0
Marysin Dwór - Katowice https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=17495.0
Dworek pod lipami - Katowice Giszowiec https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=8490.0
Balaton - Sosnowiec https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=5696.0

Z większych sal przychodzi mi jeszcze do głowy:
Delta - Mysłowice Brzęczkowice https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=12158.0
Lari - Mysłowice Larysz https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=13014.0

Odnośnie Oazy w Chełmie Śląskim - widziałam salę niestety w trakcie remontu, więc nie wiem jak wygląda ze stołami. Podobno robią tam wesela na 100 osób, ale jak dla mnie to zbyt mało miejsca na taką liczbę. Znajomy poparł fakt, ze był na takim 100-stu osobowym weselu i siedział ... w drzwiach  :-\ Miejsce lokalizacji wydaje mi się ok., z zewnątrz również. To wszystko co mogę o tej sali napisać.

Jest jeszcze sala, którą obsługuje Restauracja Stokrotka - Mysłowice Klachowiec (obok Banku PKO). Mieści się ona (sala) na działkach w Brzezince. Być może to ta, Huta Rozalia, wymieniona pod nr 9. Wszystkiego można dowiedzieć się właśnie w Stokrotce, mają nawet płytkę demo.

To może być już za daleko, ale jest też duża sala w Bieruniu Nowym, przy OSP - zaraz za torami z lewej strony jadąc od Chełmu Śląskiego.

I jeszcze przypomniała mi się sala na Fawencie w Chełmie Śląskim. Byłam tam na weselu - wizualnie trzeba samemu ocenić, wg mnie pozostawia do życzenia, ale jedzenie przepyszne i obsługa tez na 5 :)

Offline Dziobasek25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 1 Września 2009, 02:06 »
dziękuje za odpowiedzi i liczę na więcej ;)
zdążyłam już zjeździć kilka sal więc napisze co wiem ;) może sie przyda ;)
Trojak- pani szefowa faktycznie nie miła, bardzo wyniosła, żadnego przykładowego menu tylko info że ceny za dzień OD (!) 180zl/os drugi dzień 100 zł/os bez napoi i alkoholu, o ciasta zapomniałam spytać ;p mają tam trzy sale o rożnej pojemności, ładnie przystrojone, noclegi dla weselników 100zl/pokój 2 lub trzy os. Co prawda noclegi i wygląd sali to duży plus ale cena i obsługa pozostawia wiele do życzenia. Wiec zrezygnowaliśmy pomimo ze blisko ;)
Hoga - zgadzam sie z opiniami ze wygląda jak za Gierka. cena to 139zl/os 1dzien + 100zl/os 2dzien w tym tylko obiad i jedna kolacja. Są tam dwie sale: mniejsza i troszkę większa. ta druga jest na piętrze na ok 80 os jednak wc  jest na parterze na dodatek schody są trochę strome, ostatecznie sala wypada z mojej listy.
El toro - Hubertus sala z zewnątrz wydaje sie OK, środek będę oglądać w przyszłym tygodniu. Właściciel bardzo sympatyczny, cena za dwudniowe wesele to 220-250 zł/os w tym drugiego dnia obiad deser i dwie kolacje. cena bez napoi i ciast, jednak na życzenie klienta mogą wszystko zamówić po hurtowych cenach. pojemność sali to do 100-120 os w tym powiedzmy ok 90 tańczących (zakładając ze dzieci i osoby starsze bawią sie mniej, wiec na parkiecie więcej miejsca ;)) Sala ulokowana w zacisznym miejscu, teren zamknięty wiec z zewnątrz nikt wejść nie może, parking spory, jednak trzeba wziąć pod uwagę, że w pobliżu jest woda do której bez problemu można wejść co niestety w moim przypadku jest minusem bo będzie sporo dzieci oraz weselnicy jak to weselnicy (%) i boje sie żeby nikt mi sie nie potopił :P ale to może tylko moja psychoza na punkcie wody ;p Sala nr jeden na mojej liście pomimo braku miejsc noclegowych ;) a jeszcze dodam że po podpisaniu umowy kolacja dla przyszłej pary młodej, rodziców i kilku znajomych, na koszt restauracji w ramach degustacji przedweselnej i doboru odpowiednich potraw :D
Mrysin Dwór jak juz wspominałam w innym wątku, mam cała ich ofertę weselną, łącznie z noclegami więc jak ktoś zainteresowany to mogę przesłać ;) ok 165zl/os plus do tego napoje do woli za dod. 15zl/os czyli w sumie 180zl/os (dosyć bogate menu ;) ) sa oczywiście opcje droższe ;) jest tez możliwość do tych 165zl/os zamówić pakiet napoje i alkohole takie jak piwo, wino, wódka do woli za dodatkowe 50zl/os czyli 215zl/os ale o alkohole nie musimy sie juz martwic. cena nie obejmuje ciast i tortu. pokoje to ok 200zl/2os + śniadanie w cenie. Oferta ciekawa tylko mnie trochę odległość przeraża bo to jednak Załęże.;) ale nadal sala jest na mojej liście ;)
Balaton Sala ładna na ok. 100os plus spory parkiet do tańczenia, okolica tez śliczna, cena ok. 180zl/os pierwszy dzień bez ciast i napoi plus 100zl/os drugi dzień z tym że płacimy dokładnie za tyle osób ile było dnia pierwszego (jak wiadomo na poprawiny przychodzi znacznie mniej  ludzi więc  to kompletnie sie nie opłaca) dodatkowo wystrój Sali oddzielnie płatny. Z powodu mnożących się ukrytych kosztów sala wyleciała z mojej listy ;)
Club 99 oferta ciekawa ok. 140zl/os plus połowa z tego za drugi dzień, dzieci do lat 10 w cenie 100zl/os a do lat 3 nakrycie dodatkowe w cenie 20zl/os. Poprawiny do ok. 22.00 obiad, deser i chyba dwie kolacje(?) noclegi polecają w hotelu Załęże w cenie ok. 60zł/os. Mają dwie sale: na ok. 80 i 120 os. Mniejsza na Załężu przy restauracji, większa wolnostojąca obok stadionu GKS K-ce. Napoje w cenie jednak ograniczone. Bez alkoholi i ciast. Oferta dosyć ciekawa ;)
Dwór pod Lipami na ten temat już pisałam w innym wątku, sala piękna ok. 180zl/os z napojami bez ograniczeń, bez ciast i alkoholi. Za pierwszym razem oprowadzał nas pan i po wyjściu byliśmy już prawie zdecydowani na ta salę jednak następnym razem gdy wpadliśmy tam na obiad, o Sali i kosztach opowiadała nam kobitka i trochę się już w tym wszystkim pogubiłam, ponieważ ona wspominała że wystrój Sali opłacany jest oddzielnie o czym pan nie wspomniał pomimo że pytałam, podała nam znacznie większe koszty poprawin bo cos ponad 100zl/os (poprzednio facet wspominał o 60-80zł/os) było też coś wspominane o dodatkowych kosztach wynajmu Sali(?) niestety sala chyba wypadnie z mojej listy bo trzeci raz nie mam ochoty tam jechać i słuchać kolejnej wersji. Na dodatek nie maja noclegów.  Jeżeli ktoś ma stalowe nerwy to polecam bo piękne miejsce i pyszne sycące jedzonko ;)
W Amforze byliśmy jednak nikogo nie zastaliśmy, może innym razem ;)
No to by było na tyle ;) Pozdrawiam ;) proszę o więcej komentarzy ;)

Offline barbara21
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #7 dnia: 9 Września 2009, 13:11 »
 ???Co wy kobitki piszecie jakieś bzdurne rzeczy.
W Hodze mieliśmy wesele w sierpniu 2009.  i nic z tych rzeczy.  Albo są jakieś 2 hogi.
Ja miałam na Janowie.
Rezerwacje robiliśmy gdzieś jesienią na wesele ok 90-100 osób.  I wyglądało to całkiem inaczej.
Dostaliśmy bardzo konkretną umowę, potwierdzenie wpłaty zadatku i szczegółowy jadłospis, zresztą taki sam jaki mają na swojej stronie internetowej i taki sam jak wisi w dużej złotej ramie w holu przy wejściu.
Zdecydowaliśmy się na wersję "ful wypas" kosztowało nas to 135zł od osoby + 20 zł za ciasto, napoje i owoce.
No i dodatkowy stół chłopski za 600 zł całość(coś przepysznego).
Rzeczywiście właściciele jako obowiazkowy dodatek sprzedają 1 butelkę wódki 0,5 l za 50 zł na 10 osób ale nie widzę w tym nic dziwnego bo nie pobierają jak inne lokale "korkowego" po 5 czy 10 zł za szkło i chłodzenie napojów.
Licząc, że wódka kosztuje ok dwadzieścia parę zł w zakupie to przeliczając na korkowy i tak wychodzi mniej jak gdzie indziej bo ok.  2-3 zł a dostaliśmy do dyspozycji ogromną przeszkloną szafę.
Dziwi mnie, że od ciebie pobierali dopłatę za tort, bo my mieliśmy jedynie dopłatę za tą wódkę i nic poza tym.
Do tego dostaliśmy gratis apartament i cudowną kąpiel na noc poślubną.
A z tymi dziećmi to też coś nie tak.  U mnie były 2 maluchy 2 latki za które nic nie płaciliśmy i jeden 5 latek za połowę ceny.  Jeżeli chodzi o jedzenie to ktioś tu strasznie pomieszał: dostaliśmy bardzo bogaty obiad, deser, zimną płytę
 i 3 gorace kolacje.
I na odchodnym zapakowano nam tyle jedzenia, że problem był z jego zabraniem.
Szefowa pakowała nam nawet surówki i kluski. 
Może się komuś niepodobać wystrój, ale moim zdaniem jest prześliczny, zresztą gościom tak samo się podobało.
Jedyną niewygodą jest brak ogródka na zenątrz, ale soi tam taka altaneczka i sobie można posiedzieć, tylko i tak wszyscy uciekali do środka, bo na dworze był upał.  A schody do góry są bardzo łagodne, z dywanem. /
A tobie kobitko co robisz se w Jaworznie bardzo się dziwię.
Bo skoro byłaś tam na weselu i oblali Ci wójka kawą i tak wyszłaś niezadowolona, to po jakiego  tam polazłaś zamawiać wesele?

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #8 dnia: 9 Września 2009, 17:10 »
A czy ktoś pytał Wujka o zdanie?  ;) :D

Offline jola87k

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Września 2009, 11:24 »
barbaro21 restauracje HOGA mam nie daleko od mojego domu więc było to dla nas bardzo wygodne rozwiązanie bo będziemy mieć dużo dzieci na weselu a w hodze nie ma noclegów więc do domu mięli by nie daleko z jakąś niańką! pierwszy raz spotkałam się z takim czymś jak wykupienie u nich alkoholu! 2lata temu tego jeszcze nie było!a tym bardziej to o czym piszesz korkowe i opłata za chłodzenie napojów, takie rzeczy przeważnie są już uwzględnione w całości opłat!!za tort policzyli sobie dodatkowo 80zł niby to nie dużo ale sam fakt że było napisane GRATIS!!za dzieci do chyba 3lat się nie płaci, ty piszesz że miałaś jednego 5latka więc ich to nic nie kosztowało a jak my powiedzieliśmy że będzie ok10dzieci do7 lat to się krzywo popatrzył co ja mu w ogóle mówię pół ceny!trzeba całość płacić i koniec!(oczywiście te dzieci to nie wszystkie mają7 lat tylko od4-7)wytłumaczył nam to w ten sposób że dziecko jak to dziecko zobaczy jakieś np mięsko i będzie je chciało spróbować, potem zobaczy następne i następne i tak ponadgryza po trochu reszty nie zje i w ten sposób zmarnuje te kawałki a ktoś inny by to zjadł a już nie może bo dziecko wzięło uszkubało i i nikt po nim nie będzie jadł!więc trzeba go liczyć jak dorosłego!a na odchodne oddali tylko pojemniczek z frankfuterkami bo goście wszystko zjedli tylko że ci goście poszli przynajmniej połowa przed podaniem ostatniej kolacji! więc jak mogli zjeść jak ich nie było?! a co do sali w Jaworznie to nie muszę się o nic martwić, sale mi udekorują w takich kolorach jakich ja sobie zażyczę, dekoracje również a nawet dają do dekoracji żywe kwiaty które dopasują do takich jakie ja będę miała w bukiecie! oczywiście apartament też mamy gratis a że to jest hotel to nie muszę się martwić o dzieciaki jak się zmęczą pójdą spać z niańką! myślałam że hoga to całkiem przyzwoita restauracja po mimo ich wpadek ale teraz mam porównanie hoga a Pańska Góra to niebo a ziemia!!

Offline mikusia174
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Września 2009, 19:14 »
W Pinocym na 2011 rok w czerwcu, sierpniu, lipcu, wrześniu nie ma miejsc. . .  Może ktoś rezygnuje z tej restauracji to odkupie termin :)

Co do el toro to rozmawiałam z właścicielem i mi powiedział że mieści się tam 100-110 osób. . .

Offline Dziobasek25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Września 2009, 00:58 »
ad Hoga- bez komentarza, ja osobiście nie polecam.
ad El toro- liczba gości zalezna od libczy dzieci i osób starszych, problem w tym że parkiet jest deczka mniejszy od miejsca ze stołami więc jeżeli założymy że dzieciaki szybko padną a starsi nawet nie wstaną od stołu to pomieści się spokojnie 120 os ;)
ad Pinocy- jeszcze tam nie byliśmy ale jeżeli mówicie że brak terminów na czerwiec 2011 to nie mamy po co tam jechać :(
dzieki za wszelakie info ;)
pozdrawiam :)

Offline aniutka 22
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.10.2009
« Odpowiedź #12 dnia: 7 Października 2009, 20:25 »
 :)
Dziobasku, nie słuchaj tych bzdur.  Najlepiej sprawdź sama.
Mieliśmy wesele 3. 10. 2009 w Hodze i to co tu sie pisze to nieprawda, to są zmyślone bzdury.
Było nas 80 osób  + orkiestra i kierowcy, a miejsca było conajmniej jeszcze na 20-30 osób.
W jadłospisie mieliśmy wszystko poza wódką i kosztowało to nas 155 zł.
Jedzenia było tak dużo, że w niedziele przyjechaliśmy to pozabierać i wyszły z tego niezłe poprawiny.
Zapakowano nam dosłownie wszystko, nawet kluski i surówki z obiadu, i dosyć dużo pozostałych napoi.
Z całą odpowiedzialnościa mogę stwierdzić, że sala jest przepiekna, jedzenie znakomite a obsługa doskonała.
Zresztą obecnie ciężko jest tam dostać wolny termin na nastepny rok, bo z ciekawości zapytałam.
Tak, że dobra rada, nie słuchać nikogo, tylko najlepiej przekonać się samemu.

Offline juliaborejko

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18 lipca 2009
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Października 2009, 22:06 »
Jasne, pierwsza wiadomość na forum już po ślubie :) z jakimś podejrzanym entuzjazmem co do tej restauracji, bardzo ciekawe....

Offline jola87k

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Października 2009, 11:25 »
no właśnie! bardzo podejrzane!! może to Pani właścicielka wyraża swą tak wspaniałą opinie o tym lokalu, bo poczuła się urażona że jej lokal jest kiepski!!!! hahaha

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Października 2009, 00:15 »
Ja akurat mogę sie wypowiedzieć na temat Trojaka, bo miałam tam swoje wesele. I zarówno My jak i wszyscy goście byli bardzo zadowoleni. Fakt, faktem tak jak tu niektórzy pisali Pani Krystyna bywa nieprzyjemna na samym początku jak się przychodzi tylko tak zobaczyć sale ale nie jest potworem. Nas też to trochę na początku zraziło ale mimo wszystko zdecydowaliśmy się na nią, bo mieliśmy dużo gości i potrzebowaliśmy sporo noclegów i ta sala najbardziej odpowiadała Naszym wymaganiom. Generalnie po podpisaniu umowy Pani Krystyna jest całkiem inną osobą (dla nie doinformowanych nie jest ona kierowniczka trojaka tylko kadrowa, kierowniczka jest o wiele bardziej sympatyczniejsza) i do tego rzeczową. I jak ktoś chce menu to może je sobie zobaczyć. Przy doborze menu (ja ustalałam niecały miesiąc przed weselem) bardzo pomaga, doradza. I cena jest różna, bo to oczywiście zależy od tego kto co sobie wybierze w menu. Jedzenie w porównaniu do tego co było kilkanaście lat temu bardzo się zmieniło. Naprawdę mogę powiedzieć, że jest bardzo dobre i spore porcje. Oczywiście sporo tez jedzenia zostało, które potem zostało zapakowane i zabrane do domu. Na obsługę też nie można było narzekać mimo, iż w lokalu odbywały się jeszcze dwa inne wesela (dla tych którzy obawiają się, że goście mogą sie wymieszać i że muzyka jedna z druga może sie zagłuszać nic bardziej mylnego. Bardzo dobrze wytłumione ściany, ze nic nie słychać co się dzieje na innej sali, dodatkowo na każda sale zrobione jest oddzielne wejście). Zresztą dosyć często na sale dochodził szef kelnerów i pytał czy wszystko jest w porządku czy są może jakieś zastrzeżenia i coś trzeba usprawnić.

Generalnie (może tak teraz nie po kolei pisze ale to nic) chciałam powiedzieć, że słuchając kilku negatywnych opinii to trochę sie bałam, szczególnie dlatego, ze moja mama cały czas chodziła spanikowana, chciała szukać innej sali (bo trochę drogo jej sie wydawało) i pozytywne opinie na temat lokalu w ogóle do niej nie docierały. Może już bliżej wesela trochę sie jej odmieniło i zaczęła mówić, ze o jedzenie sie nie boi ale cały czas, ze drogo. Ale ja sobie już cały czas powtarzałam co ma być to będzie. Na szczęście wszystkie złe obawy nie sprawdziły się. Mama była wręcz zadowolona aż nie mogłam uwierzyć. I mówiła, ze wcale nie żałuje, że tam było zorganizowane wesele, i że dobrze wybraliśmy.

Jeśli ktoś chce jakieś szczegółowe informacje to najlepiej pisać prv.
Pozdrawiam

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Października 2009, 00:49 »
Przepraszam, że tak jeden pod drugim ale robie kilka rzeczy na raz i zapomniałam jeszcze innych rzeczy napisać nie tylko odnośnie trojaka.
Jeśli chodzi o trojaka to jeszcze duży plus za klimatyzacje, która była już włączona o wiele wcześniej niż przybyliśmy na sale. A także za zamrażalkę, która chodziła non stop także wódka podawana na stół była zawsze dobrze zmrożona. Były również lodówki gdzie mogły chodzić się napoje lub wkładane były rzeczy, które zostały np. po obiedzie a były potem zabierane do domu.

Jeśli chodzi o lokal Pinocy to bardzo fajny lokal i dużo pozytywnych opinii na jego temat. Osobiście sama tam nie byłam na weselu miałam okazje tylko oglądać ale od znajomych słyszałam same dobre rzeczy. Tylko przerażające jest to jak prędko rozchodzą się terminy. I dla mnie to jest trochę chore, bo skoro lokal tak dobrze funkcjonuje i jest tyle chętnych aby organizować tam swoje wesela to nawet na rok przed ślubem jakby się rezerwowało to i tak byliby chętni i na pewno wszystkie weekendy byłyby obstawione. A druga sprawa to szybko rosnące ceny. Pytając w 2007 było od osoby 180zl jakoś, koleżanka za dwa lata robi tam wesele, czyli 2011 będzie płacić już od osoby 230 zł. 

Natomiast Club 99 nie powala mnie na nogi. Byłam tam na weselu. Wystrój taki sobie (była to jakaś dodatkowa sala na większe ilości ludzi), przypominało bardziej świetlice, klimatyzacja na początku nie dawała rady a był wyjątkowo upalny dzień. Obsługa była miła i nie można powiedzieć, ze sie nie przykładali do swojej roboty. Jeśli chodzi o jedzenie było całkiem dobre. Zawiodłam sie jedynie a raczej przeliczyłam z tym, ze miały być krokiety a tu zamiast krokietów były paszteciki :| I obeszłam się smakiem :)

Offline Dziobasek25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Kwietnia 2010, 15:47 »
witajcie dziewczyny i nie tylko :):)
odświeżam wątek ;) ponieważ nasza liczba gości została porządnie zminimalizowana ;) (zdecydowaliśmy się na ślub w najbliższym gronie ok 50 os. a przedtem nie schodziło poniżej 120 ;) więc ogromny postęp:))
poszerzyły się nasze horyzonty odnośnie sali ;) nie potrzebujemy już noclegów i olbrzymiej sali dlatego wzieliśmy pod uwagę takie sale jak : Delta, Carpe diem, Lari, Krasowia w Mysłowicach itp...
niestety o Delcie duuużo naczytałam się negatywnych komentarzy więc nawet tam nie dojechaliśmy.
o Carpe diem slyszałam od znajomej która robiła tam wesele że jest wspaniale więc pojechaliśmy tam i faktycznie jest pieknie :) są dwie sale na dole mniejsza na górze sala podobno do 80 os. ale moim zdaniem maks 70! sale przepiękne!! można się potwornie zakochać ;) jeżeli chodzi o menu to troche okrojone(bez ciast tortow, napoji lodow, slodyczy oraz bodajże dwie kolacje) w cenie do maja br. 155zl a od maja 165, za rok mogą wzrosnąc o kolejne 10zł. więc to nas troche zmartwiło. dodatkowo braliśmy pod uwagę ta górną salę, jednak ponieważ na naszym weselu będzie osoba niepełnosprawna, wejście po schodach b yło by sporym utrudnieniem. Jest klimatyzacja i taras które wzajemnie się wykluczają : jest ciepło otwieramy taras bo ktoś chce iść zapalić klima zostaje wyłączona, taras podczas imprezy zamkniety (goście palą przed restauracja) - klima włączona... jest to dosyć logiczne jednak może być uciążliwe niestety...
o Krasowi słyszalam że jest fajnie ale jedzenie lepsze w Larii więc tam się wybraliśmy ;) cena menu to 150 lub 160 zl w zależności od zestawu. w każdym ciasta i tort w cenie. z napoji tylko kawa i herbata reszta łącznie z szampanem w naszym zakresie. Sala  ładna, wystrój wybieramy przed dniem wesela sami i jest w cenie :) plusem w naszym wypadku jest lokalizacja na parterze :) ( podobno na pietrze tez jest sala ale nic wiecej o tym nie wiem ;)) na dole dwie sale jeżeli gości jest ok 100 to na jednej się je na drugiej tańczy. My planujemy tak jak już wspomniałam między 50 a 60 więc wydaje mi się że spokojnie zmieścimy się na jednej :) jeżeli chodzi o terminy to jest ciężko i jeżeli ktos ma jakiś wymarzony na 2011  rok to może zapomnieć ;) a że w naszym  przypadku termin nie gra roli (byle nie zima adwent ani post ;)) to coś się może znajdzie ;):):):)  teraz mam pytania do osób które znają ta sale:
1. czy ktoś wie jak wygląda sprawa opłat za dzieciaki?? (bo zapomnieliśmy dopytac;))
2. podobno na górze są jakieś dwa pokoje do dyspozycji gości czy to prawda?? i czy np.  w czasie wesela dzieciaki mogły by tam sobie drzemnąć?
3.czy ciacha i tort który organizuje Lari są dobre?? jak wygląda tort?? (w opisie jest tylko że w stylu angielskim;))
4. czy całość trzeba płacic jeszcze przed weselem czy można już po??
5. czy lokal narzuca swoj zespół grający?? (bo wiem że czasem tak bywa)
6. i pytanie do osób które robiły tam wesele w tym lub ubiegłym roku: jakie są wasze odczucia poweselne?? jak wyglądają tam sprawy organizacyjne?? czy wszystko było ok??
bardzo prosze o Wasze opinie i komentarze bo zamierzamy w tym tygodniu podpisac umowe i chcielibysmy wiedziec co Wy myslicie na temat tego lokalu :):):)
pozdrawiam, Dziobasek i Moj PM :)

Offline tina300luik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.07.2011
« Odpowiedź #18 dnia: 7 Stycznia 2011, 10:07 »
Witam
Przeszukując internet z glupiej ciekawości wpisałam w google Turkus Mysłowice i mile sie zaskoczylam hxxp: www. dolinaegiptu. pl/. 
Mam wesele w Trojaku, ale widząc co właścieciele zrobili z tym barem/restauracją to jestem pełna podziwu nie wiem niestety jaka jest cena tam bo nie miałam okzaji odzwiedzić to miejsce wydawało mi sie nieładne z zewnątrz :( niestety wygląd zewnetrzny zostawia wiele do życzenia ale środek jest pieknie wyremontowany więc poleacam :).

Jeśli kogos interesuje temat Trojaka to proszę napisać na maila bo nie codziennie tu zagladam.
Pozdrawiam :)

Offline CarpeDiem
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Stycznia 2011, 13:19 »
Z tego cos słyszałem to ceny w Carpe Diem zostały zweryfikowane jeśli chodzi o imprezy okolicznościowe. . 

Jak z cenami w innych Mysłowickich lokalach ?

Offline gulka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Stycznia 2011, 21:01 »
Dom przyjęć IRYS w mysłowicach - brzęczkowicach  150 od osoby
www. halokwiaty. sklepna5. pl

Offline lisa_simpson
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2012
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Sierpnia 2012, 17:20 »
witam;

szczerze polecam salę Finezja w Kuźnicy Podleśnej (obok Pogorii).  Jest co prawda dalej, ale za to z bardzo łatwym dojazdem (trasą).  Sama miałam tam swoje przyjęcie weselne kilka dni temu i pomimo iż ślub był w M-ach uważam, że naprawdę było warto - piękny wystrój, profesjonalna obsługa, pyszne jedzenie, no i przystępna cena. 

Offline aprilka07
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: śląskie
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Listopada 2015, 15:18 »
Czy ktoś ma świeże informacje na temat Carpe Diem  i cen?
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2015, 15:34 wysłana przez zibi »

Offline Basia93931
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.08.2014
  • Ślub w: Warszawa
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Sierpnia 2019, 20:02 »
My chcemy zorganizować wesele w Sosnowcu, żeby było tak w sam raz po środku, jeżeli chodzi o gości. Znacie jakieś fajne miejsca na organizację eleganckiego wesela?

Offline redka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Sierpnia 2019, 20:37 »
W Sosnowcu super miejscem na organizację wesela jest Leśna kraina. Mają tam dwie sale - mniejszą i większą, w zależności od potrzeb. Dużo zieleni wokół jest. Obiekt otaczają trzy piękne stawy. Klimatycznie, idealnie na przyjęcie weselne

Offline Basia93931
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.08.2014
  • Ślub w: Warszawa
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Sierpnia 2019, 18:51 »
W Sosnowcu super miejscem na organizację wesela jest Leśna kraina. Mają tam dwie sale - mniejszą i większą, w zależności od potrzeb. Dużo zieleni wokół jest. Obiekt otaczają trzy piękne stawy. Klimatycznie, idealnie na przyjęcie weselne

Dzięki! Na fotkach miejsce wygląda naprawdę super. Na pierwszy rzut oka spodobało się nam. W weekend może uda się podjechać i ocenić na żywo :) A powiedz - dobrze tam gotują? Smaczne jest jedzenie?

Offline redka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Sierpnia 2019, 18:55 »
Na stronie masz zamieszczone ich menu, ale są otwarci jeżeli chodzi o zmiany. Moim zdaniem jest naprawdę smacznie i co też istotne, dużo jest tego jedzenia, a na tego typu przyjęciach to konieczność, tak uważam

Offline Kinga Matyszczak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.09.2019
  • Ślub w: Hotel Pinocy
« Odpowiedź #27 dnia: 29 Listopada 2019, 21:11 »
Zdecydowanie polecam wszystkim Hotel Pinocy w Lędzinach, którzy szukają miejsca do zorganizowania wesela! Elegancki wystrój sali, przepyszne jedzenie, bardzo dobry kontakt z właścicielami i profesjonalna obsługa kelnerska- miła, pomocna, "niewidoczna dla gości". Z atrakcji dodatkowych rewelacyjny wiejski stół, który wywarł ogromne wrażenie na gościach weselnych