Autor Wątek: Restauracja Amfora Mysłowice  (Przeczytany 11768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline juliaborejko

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18 lipca 2009
Restauracja Amfora Mysłowice
« dnia: 2 Marca 2008, 13:58 »
Czy ktoś organizował/organizuje wesele w Amforze? Będę wdzięczna za wszelkie opinie na temat tej restauracji

Offline juliaborejko

• nowicjusz
  • *
Odp: Restauracja Amfora Mysłowice
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Marca 2008, 14:49 »
Naprawdę nikt nie wie nic o Amforze?? :(

Offline saipha
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Marca 2008, 11:28 »
ja mam wesele w amforze 15. 08. 2009 :)

zdecydowaliśmy się na tą salę, bo jest przepiękna :) pozytywne opinie zbierałam na różnych forach, z niczym negatywnym się nie spotkałam.
jedzenia kosztowałam osobiście, bo byliśmy tam kiedyś incognito na obiadku ;) wszystko rewelacyjnie i ładnie podane :)

byłaś już podpisywać umowę? czy na razie tylko wstępnie zaklepałaś termin?

Offline juliaborejko

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Marca 2008, 18:00 »
dzięki, właśnie o jedzeniu nic nie wiedziałam; na razie mam tylko wstępnie zarezerwowane, może ktoś jeszcze zrezygnuje z tych terminów, które bym wolała :(

Offline saipha
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Marca 2008, 23:49 »
a na jakie inne terminy "polujesz"? ;)
i jak tam przygotowania do ślubu? masz już zespół i fotografa?

Offline juliaborejko

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Marca 2008, 12:27 »
chciałabym 1 sierpnia albo 25 lipca, no ale chyba nic z tego :( fotografa nie będzie, a nad dj-em pracuję :)

Offline justi_sc
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010 LIPIEC -SIERPIEŃ
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Czerwca 2008, 11:15 »
hej dziewczyny powiedzcie dokładnie jak tam jest ?? na ile osób Wy robicie wesela?i jaki tam mają parkiet czy duży i czy przy sali jadalnej? jak wyglądają meni i w jakich cenach są??

Offline juliaborejko

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Lipca 2008, 20:54 »
jest tam dosyć ładnie, moja mama była tam wczoraj się rozejrzeć (jak wygląda latem) i podobno jest super; w środku też ładnie; ja robię wesele na 50-70 osób; więcej tam chyba się nie zmieści, a mniej amfora nie chce; parkiet jest raczej średniej wielkości, na czymś w rodzaju zabudowanego balkonu, można pootwierać wszystkie okna i wtedy jest prawie jak na dworze; z tego co pamiętam, oddzielone ścianką od sali jadalnej (ale głowy nie daję); propozycja menu, którą dostałam całkiem w porządku (obiad, 3 kolacje, zimna płyta, tort, deser, wszystkie napoje w cenie), 180 PLN od osoby; jedyny minus, to że trzeba rezerwować chyba 1,5 roku - 2 lata wcześniej, jak byłam na początku marca, to moich preferowanych terminów: 1 albo 8 sierpnia 2009 już nie było, a z lipcowych została chyba połowa :(

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Października 2008, 12:30 »
Restauracja jest ładna, okolica także, gdyby nie fakt, że pomieści max 76 osób pewnie byśmy się na ten lokal zdecydowali... Składa się ona z 2 sal, i szef poinformował nas, że na jednej sali jest w stanie umieścić 50 osób, natomiast reszte gości na drugiej, a my nie chcieliśmy dzielić gości. Wesele planujemy na około 80 osób..Także uważam że jest wręcz idealną salą - ale na mniejsze wesele.
Właściciel gratis daje młodym apartament na noc poślubną oraz jest możliwość wynajęcia jeszcze 2 pokoi dla gości.
Oszklony taras jest też ciekawym rozwiązaniem. Kolejnym plusem jest klimatyzowana sala.
Ogólnie w lokalu jest czysto i pachnąco ;) a obsługa miła. Menu weselne które dostaliśmy było bogate, jak na cenę .

Wrzucę fotki, gdyby ktoś był zainteresowany wystrojem, ponieważ zdjęcia na ich stronie Internetowej są już nieaktualne.

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
« Odpowiedź #9 dnia: 3 Listopada 2008, 16:12 »
Bylam tylko przed restauracja, nie pamietam czy byla to sobota, czy niedziela, ale nie weszlismy (ja i moj PM), bo byla tam jakas impreza, byc moze wesele. To co mi sie rzucilo w oczy, to to, ze przed sama restauracja byla budka z piwem, a przed nia stoliki. Bylo cieplo, wiec klientela dopisywala. Nie wiem, moze w restauracji nie bylo wesela tylko jakas tam impreza, a w trakcie wesela wlasciciele zapewniaja wylacznosc dla wesela. W kazdym badz razie nie podobalo mi sie to.
Okolica bardzo ladna, duzo zieleni, bo to park i jeziorko. Trzeba tylko uwazac, aby nie wybrac daty, kiedy organizuja tam festyny, czy jakiejs imprezy dla mieszkancow Wesolej i okolic. Mysle, ze nad tym wlasciciele czuwaja.

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
« Odpowiedź #10 dnia: 4 Listopada 2008, 17:33 »
Dokładnie mesitini... w 100% zgadzam się z Tobą z tym, zeby dowiadywać się o organizowanych tam w lato imprezach... Jest to bardzo słuszna uwaga! ;)
To samo dotyczy Turkusa i Trojaka na Słupnej..jeżeli mowa o mysłowickich lokalach.. :P
a wybierając miejsce na wesele każdy powinien wziąć to pod uwagę, by później nie narzekać ;)

Offline atraM
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Listopada 2008, 08:09 »
Cytat: lovelusia link=topic=10004. msg733200#msg733200 date=1225452657
Restauracja jest ładna, okolica także, gdyby nie fakt, że pomieści max 76 osób pewnie byśmy się na ten lokal zdecydowali. . .  Składa się ona z 2 sal, i szef poinformował nas, że na jednej sali jest w stanie umieścić 50 osób, natomiast reszte gości na drugiej, a my nie chcieliśmy dzielić gości.  Wesele planujemy na około 80 osób. . Także uważam że jest wręcz idealną salą - ale na mniejsze wesele.
hmmm a to dziwne. . . . rozmawialam z szefową i powiedziała, ze sala mieści max90 osób (o minimalnej liczbie gości nie wspominala).  Nic nie mówiła o dzieleniu gości na dwie sale, owszem, mówiła, ze druga mniejsza salka będzie otwarta, gdyby ktoś chciał się wyłożyc na mebelkach ratanowych. . . . 

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
« Odpowiedź #12 dnia: 5 Listopada 2008, 08:32 »
Gdyby tak było, pewnie zdecydowalibyśmy się na tą salę, dopytaj dokładnie, bo widzę, że masz złe informację.
Tam nie sposób jest umieścić tyle gości, no chyba że porozsadzają ich po tarasie i schodach... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
« Ostatnia zmiana: 5 Listopada 2008, 09:48 wysłana przez Maja »

Offline atraM
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #13 dnia: 5 Listopada 2008, 14:17 »
przed chwilą rozmawialam z kierownikiem-2 sale pomieszczą 100 osób, na jednej sali jest dokładnie 76 miejsc, czyli 76 osób zmieści się na jednej. . . . taras do tanczenia.  Dzieci do lat 3 nie płaca, do lat 7 placą 50%. 

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
« Odpowiedź #14 dnia: 7 Listopada 2008, 11:05 »
Ten budynek z zewnatrz nie wygladal na taki, ktory pomiesci 100 osob, chyba, ze w malo komfortowych warunkach, czyli ze bardzo ciasno.

AtraM
Piszesz tylko, ze rozmawialas, mam nadzieje, ze rowniez widzialas i na tym opierasz to co piszesz.

Nie mam zamiaru nikogo zniechecac, ale moje watpliwosci wziely sie stad, ze w Carpe Diem zapewniano mnie, ze zmiesci sie tam 100 osob. Widzialam obie sale i szczerze w to watpie, chyba, ze rozdzielajac gosci na parter i pietro. Nie byloby to dobre rozwiazanie w tym przypadku.

Offline saipha
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2 Października 2009, 14:44 »
ja już po weselu w Amforze. nie mam nic do zarzucenia lokalowi. obsługa na wysokim poziomie, pełna kultura.
polecam ten lokal.

co do ilości miejsc to my mieliśmy 56 osób i myślę, że około 60 zmieści się idealnie. z większą ilością mogą być problemy.

aha, jedzenie rewelacyjne!

Offline ROZGORYCZONA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.10.2010
« Odpowiedź #16 dnia: 8 Listopada 2010, 18:30 »
HEY:)
DO NIEDAWNA TA RESTAURACJA RZECZYWIŚCIE ŚWIETNIE PROSPEROWAŁA.  OD NIEDAWNA JEST INNY WŁAŚCICIEL, KTÓRY NIE LICZY SIĘ Z TYM ABY KLIENT BYŁ ZADOWOLONY.  MIMO TEGO IZ OKOLICE I JEDZENIE JEST PYSZNE I ŁADNIE PODANE.  TO NIE WSZYSTKO BY IMPREZA BYŁA UDANA.  WŁAŚCICIEL KOLOKWIALNIE NAS OSKUBAŁ I ZA TA KASĘ NIE ZADBAŁ BY BYŁO JAK NALEŻY.  W MENU BYŁY NA DESER LODY I OWOCE.  NIESTETY NA STOLE ICH NIE BYŁO.  APARTAMENT WE WSZYSTKICH LOKALACH JEST GRATIS-NIE DZIAŁAŁY DWA GRZEJNIKI, A PAŹDZIERNIKOWE WIECZORY SĄ CHŁODNE.  NA 45 OSÓB BYŁA 1 KELNERKA- KOBIECINA STARAŁA SIĘ JAK MOGŁA.  \PRACOWAŁ W KOŃCU ZA 3OSOBY.  ALE TO NIE ZMIENIA FAKTU IŻ NIEKTÓRZY GOŚCIE MIELI JUŻ ZIMNE POSIŁKI.
NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!

Offline partygirls
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.10.2010
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Stycznia 2011, 20:42 »
Ja szczerze powiedziawszy jestem bardzo zadowolona z wesela w Amforze.  Jedzenie smacznie i więcej niż dało się zjeść.  Byłam pozytywnie zaskoczona gdy pojawiły się dodatkowe atrakcje w gratisie, czyli pokaz kręcenia sushi i podpalania udźca wieprzowego co zrobiło wrażenie na gościach.  Mimo małych błędów które zostały szybko naprawione nie mam większych zastrzeżeń.  A jak wspomnieliśmy o awarii grzejników szybko przyniesiono nam nowe zastępcze.  obsługa jest miła i idzie się dobrze dogadać.  Ja z mojej strony polecam lokal.

Offline konwalia2006

• forumowicz
  • data ślubu: ustalam
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Kwietnia 2011, 20:09 »
1 wpis i od razu opinia????
Pokój jest najczystszą formą szczęścia