Autor Wątek: Odliczanie do 17 czerwca 2006 roku rozpoczęte !  (Przeczytany 19926 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odliczanie do 17 czerwca 2006 roku rozpoczęte !
« Odpowiedź #180 dnia: 26 Maja 2006, 08:03 »
Do soczewek się przzwyczaisz, pamiętak jak na początku po prostu je czułam-tak jakby mi się opierały o dolną powiekę  :roll: myślałam, ze już tak zostanie ale szybko przestałam odczuwać ten dyskomfort; ja nie wiem w jaki sposób stałas się posiadaczką soczewek ale ja otrzymałam je od swojego okulisty, który mi je założył i wytłumaczył jak ja mam to robić :wink: ja w przeciwoeństwie do Beth nie kieruję wzroku do góry tylko na wprost bo jak mam w górę to mi się soczewka zawija ale każdy ma swój sposób - Ty tez go znajdziesz :wink:

aha

welon ze złotą nitką, kończy się dokładnie tam gzie powinien - tam gdzie zaczynają się drapowania na sukni - ślicznie wyglądasz :P

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #181 dnia: 26 Maja 2006, 08:06 »
co do bukietu....

Cytat: "Julia"
Z boku sukni jest kwiat, dobrze byłoby powtórzyć jego kształt w bukiecie, np poprzez eustomę

z eustomą to niegłupi pomysł, dzięki Julia za uwagę.

Cytat: "Julia"
racji złotych dodatków nie byłoby lepiej gdyby bukiet był jednak pomarańczowy?

no i właśnie tego się obawiam, nie będę się czuła dobrze z pomarańczowym bukietem. Ładne są, niepowiem ale jakoś do mnie zupełnie nie przemawiają.

Jeśli chodzi o kolor kwiatów to myśłałam o czymś takim:

Jeśli chodzi o formę to skolei podoba mi się  coś takiego:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #182 dnia: 26 Maja 2006, 08:10 »
Cytat: "Maja"
pamiętak jak na początku po prostu je czułam-tak jakby mi się opierały o dolną powiekę

też tak czułam- dobrze, że to normalne, bo już się obawaiałam że nici wyjdą mi z tych kontaktów.

nie wiem w jaki sposób stałas się posiadaczką soczewek ale ja otrzymałam je od swojego okulisty, który mi je założył i wytłumaczył jak ja mam to robić

u mnie też tak było; poszłam do vision expres, i pani dr mi je dobrała, pokazzywała mi jak je zakładać, ale jak po ponad 40 minutach nadal mi się nie udawało, to mi je założyła; potem już spieszyłam się na ostatni autobus do domciu, wiec nie mogłam dłużej ćwiczyć .

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #183 dnia: 26 Maja 2006, 08:12 »
dalej bukiety:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #184 dnia: 26 Maja 2006, 08:18 »
bukietów , które mi się podobają mam 4 strony. nie mogę się zdecydowac, ale najmniej przemawiają do mnie odcienie pomarańczu.

z tych co Julia wleiła to najbardziej podoba mi się ostatni, i ten 3 od końca (podobny do ostatniego)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #185 dnia: 26 Maja 2006, 09:36 »
Przed chwilą odkryłam na forum kolejny fajny bukiecić:

tylko może kolorki nieco ciemniejsze (przynajmniej małej calli) i zamiast tych różyszecz, jakieś eustomy..

Julia czy ty nie jesteś florystką?

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #186 dnia: 26 Maja 2006, 10:24 »
Gosiaczek - po prostu musisz się z tymi soczewkami zaprzeć i je jakoś założyć. To naprawdę jest trudne tylko za pierwszym razem i wystarczy się przełamać, wmówić sobie, że dasz radę i już. Dość istotne jest też, aby soczewka nie była zbyt mokra - możesz ją sobie kilka razy między palcami poprzekładać, bo jak jest zbyt mokra to nie "przylepia" się tak łatwo do tęczkówki. Ja niestety nie jestem w stanie tak jak Maja patrzeć przed siebie przy zakładaniu i koncentrować się na tym jak to robię, bo po prostu zaczynam zbyt dużo mrugać. Ale faktycznie - musisz odkryć swój sposób :)
Trzymam kciuki, żeby dzisiaj się już na pewno udało!

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #187 dnia: 26 Maja 2006, 11:26 »
Cytat: "Gosiaczek80"
Przed chwilą odkryłam na forum kolejny fajny bukiecić:

Śliczny!!  :serce:  :serce: A ja już myślałam, że trafiłam na swój jeden jedyny...a to co róż coś pięknego oglądam...

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #188 dnia: 26 Maja 2006, 11:32 »
Cytat: "Beth"
Trzymam kciuki, żeby dzisiaj się już na pewno udało!

o tak, Beth trzymaj, trzymaj mocno. Najlepiej wszystkie trzymajcie.

Cytat: "Beth"
ystarczy się przełamać, wmówić sobie, że dasz radę i już

ja się zapieram, wmawiam i wierzę jednocześnie że to nic strasznego (newet jak szłam do okulisty to myśląłmam "rach ciach ciach i będzie po krzyku) a tu te przeklęte rzęsy latają jak szalone  :?  :(

dziś spróbuję twoim sposobem, może lepiej jak nie będę widziała palucha, który się zbliża  :(
Te moje rzęsy i oczy zaczynają mnie doprowadzać do szewskiej pasji  :evil:  :evil:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #189 dnia: 27 Maja 2006, 12:06 »
Witam Was Wszystkie i Wszystkich :)

od teraz  za równe 21 dni, czyli 3 tygodnie będę wychodzić pędem od kosmetyczki i lecieć do domciu ubrać suknię ślubną, aby pare godzin później powiedzieć"...biorę sobie Ciebie, Dariuszu, za męża.."

Wczoraj poczyniliśmy pewne kroki, ku naszemu weselu, otóż Darek zakupił soki na przyjęcie, a ja zamówiłam kosmetyczkę. Za tydzień mam ślub i wesele przyjaciół, więc trochę ją przetestuję i dogadam szczegóły mojego ślubnego makijarzu.

A dziś rano udaało mi się założyć soczewki; po ponad pół godzinnej męczarni. I przez to zakładanie spóźniłam się do pracy pare mint (bo jak już założyłam "oczka" to jeszcze musiałam włoski wysuszyć  :? ) Noa razie jest ok, choć tak jak Maja pisze, czuję je na oczach. Zobaczymy jak będzie jutro. Soczewki mam na sobie już prawie 6 h, a kiedy je zdjemę to nie wiem (dziewczyny czy aby nie robię źle ?).
Dzisiaj mam podwójne panieńskie: swoje i koleżanki. Niby mam się niczym nie martwić (organizuje je nasz wspólna fantastyczna światkowa) ale jakoś tak się denerwuję. Czy iść na panieński w soczewkach czy lepiej dać odpocząć oczkom ? A jak w nich iść, to zdjąć je na chwilę w domu czy też nie ma takiej potrzeby?
Ach i jeszcze jedno; makijarz zmywa się przed czy po zdjęciu soczewek? pytam bo to co czytam w ulotkach jest sprzeczne z  tym co robi zawsze moja koleżanka - i już sama zgłupiałam)

oj coś się zaczynam denerwować....ciekawe tylko czym :?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #190 dnia: 29 Maja 2006, 10:38 »
Ja już się do tego nie stosuję, bo niby makijaz należy robić po założeniu - to niby logiczne bo bez patrzałek niewiele widać i nie wiem jak by ten mój makijaż wyglądał - na pewno abstrakcyjnie :mrgreen: demakijaż natomiast po zdjeciu szkiełek-ja czasem robię demakijaż przed zdjęciem soczewek i jakoś żyję, poza tym nie wiem jak Ty ale ja moge swoje szkiełka nosić przez 48h bez zdejmowania jeśli zajdzie taka potrzeba, czyli mogę spać dwie noce :wink:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #191 dnia: 29 Maja 2006, 10:45 »
demakijaż natomiast po zdjeciu szkiełek-ja czasem robię demakijaż przed zdjęciem soczewek i jakoś żyję

Ale wtedy trzeba koniecznie używać nietłustych płynów do demakijażu, bo mleczka i śmietanki osadzają się na soczewkach i widzi się gorzej. Sa teraz takie płyny do demakijażu o konsystencji wody. Jednak najlapiej najpierw ściągnąć soczewki. Takie "partyzanckie" rozwiązania zostawić tylko na jakieś wyjątkowe okazje. ;)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #192 dnia: 29 Maja 2006, 10:59 »
Gosiu sliczna suknia :) a welon mi sie podoba strasznie ten krótszyt dodaje takiej lekkości i elegancji . Bukiecik jest przepiękny na poprzedniej stronie pierwszy wklejony przez Julię :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #193 dnia: 29 Maja 2006, 11:01 »
Cytat: "azzurra"
Sa teraz takie płyny do demakijażu o konsystencji wody

teraz u żywam płynuu Ziaji, taki w niebieskiej buteleczce - jest przeznaczony dla osób "kontaktowych" i jest tani jak barszcz (3-4 zł)- a pasuje mi najbardziej ze wszystkich wypróbowanych :wink:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #194 dnia: 29 Maja 2006, 11:07 »
teraz u żywam płynuu Ziaji

Tego nie próbowałam, ale mam płyn Biodermy i jest rewelacyjny - bardzo wydajny. No ale fakt, że droższy od Ziaji.  :roll:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #195 dnia: 29 Maja 2006, 11:08 »
Cytat: "azzurra"
mam płyn Biodermy i jest rewelacyjny

też próbowałam... :wink:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #196 dnia: 30 Maja 2006, 12:00 »
co do demakijarzu to używam od długiego czasu specjalnego płynu Garniera. Jest on przystosowanych nawet dla wrażliwców i osób noszących szkła kontaktowe. Mleczka mnie zraziły, a po wiekszości płynów, które stosowałam, oczka mnie szczypały.

szisiaj drugi raz założyłam sobie soczewki, tylko ok 10 minut na prawe oko, na lewym nieco kroocej - czynię jakieś postępy . (A ile radości jak się juz uda "szkiełko" założyć).

wczoraj, tak jak całe poprzednie dwa tygodnie były bardzo intensywne. otóż kupiliśmy  buciki dla mnie do sukienki na poprawiny oraz figi brązowe (w tą sobotę idę w tej sukience na ślub i wesele przyjacół, wiec wkleję zdjęcie moje w całej okazałości), a Darkowi koszule i krawat, również na tę okazję. (drugi gajerek na to wesele udało nam się kupić w ubiegłą środe).
dziś idę po pracy odebrać sukienkę na poprawiny z poprawek (w domu okazało się, że ramiączka są trochę za długie), wiec zostaną mi do kupienia tylko pończochy i ja różnież będę wyszykowana ubraniowo. Nio może tylko zakupię kolczyki - kileczki- wkrętki (jedne z moich ulubionych, ale nie fart straszny z nimi mam, bo ciągle jednego kolczyka gubię).
Dziś jeszcze idziemy do pani z lokalu dać jej zaliczkę i zapytać się o konkretną cenę jednego krzesełka. (orientayjnie wiemy).
A wieczorkiem ma do nas przyjść nasz swiadek; nie widzieliśmy go strasznie długo, i strasznie się cieszę na nasze spotkanie - powitanie.
A na wieczór mam  jeszcze sesję telefoniczną. Ciekawe czy tym razem dodzwonię się do kogo chcę, czy tak jak ostatnio usłyszę, że numer zajęty lub "abonent czasowo niedostępny..."

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #197 dnia: 15 Czerwca 2006, 08:19 »
Gosiaczku co tam u Ciebie slychac? jak tam samopoczucie 2 dni przed slubem? Napisz choc pare zdan bo my tu z ciekawosci umieramy :mrgreen: na jaki welon sie w koncu zdecydoalas? ni o co z kwiatkami? nieladnie jest tak trzymac nas w niepewnosci :mrgreen:
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #198 dnia: 15 Czerwca 2006, 15:38 »
Gosiaczku życzę Wam super pogody, mało stresu i bardzo dużo uśmiechu.  :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #199 dnia: 16 Czerwca 2006, 11:48 »
Bardzo WAS prszeproaszam, że mnie nie było na forum tyle czasu. Od początku czerwca jestem na chorobowym bo przygotowywałam się do egzaminów końcowych. A w domu nie chciałam za dużo siedzieć na necie bo czas przy kompie strasznie szybko płynie. A tu czasu było niewiele.

Welon mam średniej długości: pierwsza warstwa sięga mi lekko za ramiona, druga jest nie wiel e dłuższa. Welon bedę miała między diademem, a loczkami koka. Diadem będzie upięty jak stroik (straszznie jest ciężki, wiec trzeba go mocnao upiąć).

Kwiaty, ..... gdzieś w wątku wklejałam taki zwijany bykiet z kremowych Canadesek (czyli małych calli) . Teki bez prawie żadnego ubioru czyli jak ja to nazywam - zieleniny. Tylko kolor ich nie będzie kremowy (bo zlałby się z suknią) a taki bordowy lub ciemno różowy.  
Trudno mi wytłumaczyć ten kolor. Mama nadzieję, że będzie wyglądać pieknie, bo jak w środę zamawialiśmy jeszcze bukiet dla rodziców, to ten pan nie miał jeszcze moich kwiatów.

Na marce  będzie bukiet z kremowych eustom z .... takim samym "drewieeńkiem"  ( nie pamiętak jak to się nazywa ) jak w moim bukiecie, tylko wszysko będzie jasne, bo samochód mamy czarny.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 16 Czerwca 2006, 11:55 »
Gosiaczek80 - jak nastrój?bo to już niedługo?trzymaj sie ciepło i mam nadzieje, ze te dni upłyną ci w miłej atmosferze!

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #201 dnia: 16 Czerwca 2006, 11:55 »
Nie wiem co jeszcze.....tyle tego... a ja już rawie zjadłam całego rogala, wiec pora iść sprątać balkon.  W poniedziałek i we  wtorek miałam egzaminy ,a i przy pokazji załatwolliśmy wiele spraw, a całą środę spędzilliśmy w samochodzie, załatwiając jeszcze drobiazgi.

W poniedziałek jak byliśmy u księdza, to dowiedzieliśmy się, że na naszej ślubnej mszy będzie procesja, bo to masz z oktawą Bożego Ciała. Szok, po prostu szok. Przez te pare ostaatnich dni przyzwyczailiśmy się do tej myśli, ale Darek już dziś nie mógł z nerwów spać (wczoraj byliśmy na ślubie aby zobaczyć co i jak (nota bene był to ślub mojej koleżanki z klasy) i Darek strasznie się zestresował. Boję się o niego.

dobra uciekam do poządków, bo na 18 do śpowiedzi, potem tipsy,  i jeszcze rozmowa z orkiestrą.

jak bede miała siłeę to wejde na forum, a jak nie to ... do poklikania po moim ślubie.

Trzymajcie dziewczyny kciuki za nas i za pogodę, oby tylko nie padało.

papapa   :serce:  :serce:  :serce:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #202 dnia: 16 Czerwca 2006, 11:58 »
jest nerwowy, bo nie wiem czy wyrobię się ze sprzątaniem, darek jest nerwowy, cały chodzi w nerwach.
ja kompletnie nie czuję że jutro zmieniam stan panieński, tylko przejmuje sie czy o wszystkim pamiętam i ze wszystkim zdążę

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #203 dnia: 16 Czerwca 2006, 12:17 »
Na pewno bdzie dobrze! Trzymam kciuki!

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #204 dnia: 16 Czerwca 2006, 13:03 »
Gosiaczku trzymajcie się dzielnie i nie stresujcie tak bardzo! Bedzie co ma być ale na pewno będzie przepięknie!
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #205 dnia: 17 Czerwca 2006, 10:50 »
Gosiaczek80 dziś Wasz wielki dzień!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Będzie piękny!!!! Powodzenia!

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #206 dnia: 17 Czerwca 2006, 12:56 »
Gosiaczku!
To już dzisiaj  :serce:  Trzymam kciuki za WAS!!!  :mrgreen:
Będzie pięknie.... :serce:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #207 dnia: 21 Czerwca 2006, 07:17 »
DZiękuję dziewczyny za życzenia i trzymanie kciuków.

Rzeczywiście miałyście rację było pięknie mimo, iż pogoda nam nie bardzo dopisywała (na takim ślubie to jeszcze nigdy nie bylam). Dziś wieczorem jestem sama, bo mój mąż (ojojoj jak to fajnie brzmi - jeszcze się nie przxyzwyczaiłam) jedzie w delegacje. Dziś mam wiec kompa i całe mieszkanko tylko dla siebie. Wieczorem założę swój nowy wątek, w którym w telegraficznym skrucie postaram si wam wszystko opisać. A jak uda mi się pozmniejszać zdjęcia to pare również dziś wkleję. dozobaczyska.
w przerwie ( pracy jestem ;) ) poczytam nowe posty, bo mnie u was straszsnie długo nie było. papap
 :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #208 dnia: 21 Czerwca 2006, 07:20 »
aha dziękuję z całego serduszka :Doni i Pieronowi, Asi, Anusi ze Szczecina, Dorocie 77 , Rafałowi, Zibiemu, Aniuli i wszystkich, których niechcący pominełam (wybaczcie mi) za życzenia urodzinowe. Sprawiliście mi niesamowitą niespodziankę i radość. Dzaiękuję . :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce: