@ReneR - cieszę się, że jesteś zadowolona

Mi się wydaje, że to jest dobry lokal na spotkania firmowe, studniówki, stypy? Wesela - tylko te bardziej nowoczesne, bo co starsi goście mogą się czuć zażenowani (wiecie, są przyzwyczajeni do tego, że siedzą przy stołach a kelnerzy przynoszą im jedzenie).
Co do tego szwedzkiego stołu, to pamiętam, że nam zaproponowano 2 na dwóch końcach sali. Jeden ciepły i jeden zimny, ale jakoś nie wyobrażam sobie naszych dziadków (77, 80 i 85l), którzy wędrują z talerzami przez całą salę. Nie widzę też siebie w sukni ślubnej niosącej zupę - bałabym się, ze dodatkowo upiększę swoją kreację malowniczą plamą

Aha, warto też zauważyć, że sama restauracja mieści się na bodajże 1 piętrze, do pokonania jest klatka schodowa, nie widziałam udogodnień dla osób niepełnosprawnych, więc jeśli macie takie w swoich rodzinach potrzeba Wam silnych męskich ramion do wniesienia Waszych gości na górę.
Kabiny łazienkowe są tam zwykłe - w sensie małe i panna młoda w szerokiej sukni może mieć problem.
Co dla mnie było ważne - atrakcje dla dzieci, bezpieczne wyjście na podwórko (one zawsze migrują na weselu i poprawinach), tutaj tego nie ma, ale niestety jest to problem wielu restauracji, więc może to nie powinno być kryterium.
Pomyślałam też o znalezieniu plusów
- podobało mi się to, że można było zagospodarować przestrzeń na 2 oddzielne strefy (biesiadną i taneczną).
- parking jest na noc zamykany, więc auta są bezpieczne, jeśli goście zostawią je pod restauracją i wrócą do domów taksówkami.
- mieliśmy nawet ochotę na te okrągłe stoły (niespotykane w większości restauracji), więc fajnie, że jest taka opcja, powiedziano nam też, że
jeśli się uprzemy to można zrobić tradycyjne ustawienie.
- można zrobić rachunek otwarty w barze i ustalić limit - drinki mogą być dla kogoś atrakcją na weselu.
- mają też gwarancję ceny, jeśli podpisuje się umowę w danym roku, a cena wzrośnie w roku ślubu (zmienią cennik), to i tak liczy się ta cena z umowy - niby powinno być to wszędzie, ale niektóre restauracje w dobie kryzysu rezerwują sobie prawo do nieznacznej podwyżki (wszyscy jednak wiemy, że podwyżka razy X gości robi czasem dodatkowy tysiąc)
Pozdrawiam i życzę satysfakcjonujących wyborów