Autor Wątek: Restauracja Ceremonia Szczecin Opinie  (Przeczytany 49873 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Odp: Restauracja Ceremonia Szczecin Opinie
« Odpowiedź #120 dnia: 15 Stycznia 2012, 16:54 »
Wątek o Ceremonii już istnieje i proponuję go sobie poczytać : https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=17168.0
Ja miałam tam wesele i jestem mega zadowolona. Jeśli chciałabyś czegoś konkretnie się zapytać to śmiało na priv.

Offline Anulka_szn

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.2012
« Odpowiedź #121 dnia: 16 Stycznia 2012, 10:31 »
Byłam na weselu we wrześniu 2011.  Klimatyzacja jest i działa pełną parą.  Generalnie zastrzeżeń nie miałam żadnych, wręcz przeciwnie - wszystko mi się podobało.  Dlatego też sami zdecydowaliśmy się tam zorganizować wesele w maju 2012 :) Rozwiązanie z dwoma salami jak dla mnie jest fajne.  Niektórzy krępują się tańczyć kiedy ich obserwują i komentują wszyscy siedzący przy stołach, a tak to Ci co chcą siedzieć - siedzą i gadają, a ci którzy chcą tańczyć idą na salę i to robią, a nie się gapią :) Mi to obojętne, ale np dla mojej drugiej połowy jest to istotne.

Offline szalwia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #122 dnia: 22 Stycznia 2012, 10:45 »
mielismy wesele w ceremonii calkiem niedawno:) wszystko odbywalo sie na 1 sali-tam, gdzie sa okragle stoly, wszystko wyszlo super, jedzenie pyyyszne, obsluga sprawna, dla nas dekoracja byla sama sala plus kwiaty na stolach i nic wiecej tam nie bylo trzeba! mielismy menu za 199 i jedzenia bylo bardzo duzo, to co zostalo moglismy wziac do domu.  mam tylko 1 rade- aby n apoczatku imprezy poinformowac gosci, ze czesc potraw jest w banerach, starsi goscie nie sa przyzwyczajeni , ze sie pod noski wszystkiego nie przynosi i troche czasu im zajelo zeby to dostrzec:) aaa co do klimatyzacji- w ceremonii nie maja takowej, sa nawiewy, u nas to zdalo egzamin,ale nie wiem jak to bedzie , gdy temp. na zew. bedzie powyzej 30st:) pozdrawiam:)

Offline Anulka_szn

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #123 dnia: 23 Stycznia 2012, 09:12 »
Hmmm. . .  co do klimatyzacji to już sama nie wiem. .   :) W tym dniu kiedy tam byłam, było bardzo ciepło na zewnątrz a z nawiewów leciało zimne.  Do tego stopnia ze przy stole narzucałam żakiet.

Offline megim17
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: 1 Lutego 2012, 11:34 »
Ja tam byłam na weselu rok temu i nie smakowalo mi jedzenie, salatki jakby takie nieswierze, a porcje malutkie, moze to kwestia tego ze bylo duzo jakis udziwnionych salatek np z krewetkami, nie kazdy to lubi a mysle ze powinno sie wybirac takie zeby wiekszosc sie najadla.
sama sala ladna i tez bylismy w jednej sali. 

Offline paulalala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.06.2013
« Odpowiedź #125 dnia: 15 Lutego 2012, 11:32 »
Witam wszystkich:)
Ktoś tu jeszcze zagląda? Jeśli tak to bardzo proszę o jakieś zdjęcia z wierzchu ;) i z wewnątrz :) Zastanawiam się nad zorganizowaniem tam wesela w 2013 roku.  Trochę jeszcze wcześnie, żeby jeszcze jeździć i się umawiać, ale umieram z ciekawości jak to wygląda:) Mój mail paulina. moras@op. pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam:)

Offline k8libby

• forumowicz
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #127 dnia: 20 Kwietnia 2012, 16:22 »
dobór menu to decyzja młodych, jak zażyczyli sobie krewetki to były.
My mieliśmy najtańsze menu i jedzenia zostało pełno. Ślub był w lipcu 2010, dzien był bardzo upalny i klimatyzacja nie dawała rady. Mało która sala ma sprawna klimę, a wiać za mocno tez nie może, bo jak się zgrzeje w tańcu a potem owieje klimą... to już wolę jak jest ciepło :) W upalne dni, tez jedzenie nie schodzi, u nas została cała masa. Wszystko było pyszne, ale w upał nie chce się jeść. Obsługa przemiła, otoczenie bardzo mi odpowiadało, co kto lubi, ja lubię surowy klimat, nie lubię przepychu i balonów, więc byłam zadowolona. Gdybym miała jeszcze raz się decydować, też bym wybrała Ceremonię.

Offline Anulka_szn

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 3 Lipca 2012, 10:46 »
Po bardzo udanym weselu mogę szczerze polecić lokal Ceremonia.  Jesteśmy zadowoleni w każdym calu, spełnił wszystkie nasze oczekiwania.  Jeśli chodzi o właścicieli i kontakt z nimi - wzorowo.  Są otwarci na propozycje, doradzają, współpracują.  Widać, że mają ogromne doświadczenie w organizacji tego typu imprez.  Mieliśmy wesele na 75 osób i dwie sale do dyspozycji - jedną do konsumpcji - 7 stołów i jedną do zabawy i tańców, gdyż na tym nam bardzo zależało.  Wystrój przepiękny! Wnętrze dla wymagających - eleganckie, z klasą, zero tandety serpentyn balonów i innych badziewi. . .  i te przepiękne żyrandole! Na stołach białe długie obrusy i świeże kwiaty do wyboru, u nas było nowocześnie - ciemnoróżowe storczyki, z witkami wierzbowymi w wysokich wazonach.  Jedzenie pyszne i bardzo duuużo (mieliśmy menu złote).  Wszystko w formie bufetu, gorące dania też - w takich dużych podgrzewanych zamykanych naczyniach.  Dzięki temu jedzenie nie wala się po stołach i lekko podchmieleni goście nie wybierają palcami sałatek czy mięs.  Można na koniec wszystko pozabierać, na poprawinach nawet wszystko nie "zeszło".  Tort jest w cenie.  Nasz był z "Domowej" pyszny i piękny ozdobiony tymi samymi storczykami, które były na stołach.  Obsługa bardzo sprawna, dyskretna, pomocna.  Jesteśmy niesamowicie zadowoleni i polecamy! :)

Offline smoczyca008
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: 13 Września 2012, 11:11 »
cóż moja wypowiedź na pewno zaskoczy ale . . . .  jeśli chcesz usłyszeć że jesteś panną młodą drugiej kategorii bo robisz wesele tylko na 60 osób to zapraszamy do ceremonii tylko pn-pt bo w soboty to nam się nie opłaca . . . .  bo w soboty możemy mieć większe wesele. . .  o właścicielce można powiedzieć że jest rzeczowa ale na pewno nie że jest miła i uprzejma i wprost mówi że jak ktoś chce tradycyjne ustawienie stołów to ona tego nie lubi bo to staroświeckie i brzydkie i że jej się to nie podoba bo to kicz i ona radzi okrągłe. . .  itd to w skrócie moja prywatna opinia nie piszę o jedzeniu obsłudze itp piszę o tym co mnie spotkało aby i inne forumowiczki o tym wiedziały  ;D przecież po to jest takie miejsce  ;D

Offline krotka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: 11 Października 2012, 10:56 »
Zgadzam się ze Smoczycą i osobiście nie polecam Ceremonii.

Braliśmy ją pod uwagę więc poszliśmy na rekonesans.  Zjedliśmy obiad (gulaszowa pyszna, pomidorowa w miarę, devolay palce lizać, ale schabowy!! - proszę, jak można zepsuć schabowego - totalny kapeć! suchy! niedobry!).

Po restauracji przemieszczał się pies, miał dostęp do kuchni!!!

A pani menager - po krótkim wstępie zaczęło się pouczanie.  Potraktowała nas jak potencjalnych alkoholików.  Szybko straciła do nas cierpliwość i potraktowała jak parę podlotków.  Zdecydowała za nas jaki przebieg ma mieć impreza. .  kiedy tort, toasty, itp itd. .  Nie potrafiła odpowiedzieć na oczywiste pytania np dot parkingu, napoju bezalkoholowego na powitanie gości dla osób, które nie mogą pić.  Narzuciła okrągłe stoły.  Z góry zakazała rozmawiać z kelnerami.  Od razu chciała podpisywać z nami umowę.  Zrobiła na nas bardzo złe wrażenie. 

Co do klimatu sali - kwestia gustu, wg mnie na żywo nie wygląda ładnie.  Jest szara i przygnębiająca.

Offline ReneR
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #131 dnia: 12 Listopada 2012, 21:56 »
Mam nadzieje , ze lokal który wybralas w pełni spełni Twoje oczekiwania. 
Ja miałam wesele w Ceremonii na początku września i z całego serca mogę polecić ten lokal.  Świetny kontakt z właścicielami zarówno przed weselem jak i trakcie jego trwania .  Bardzo kompetentny personel.  Świetne jedzenie.  Pyszny tort ( ale to już nie zasługa restauracji - zamawiają w domowej) .  Piękne dekoracje .  Jestem szczesliwa, ze spedzilismy ten dzien w Ceremonii . Nic dodać nic ująć .
A pies jest super !!!

Offline smoczyca008
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: 27 Listopada 2012, 16:17 »
Piękne dekoracje??? hahaha ;D ;D ;D ;D wystrój wnętrz w szarości i imponujące kandelabry to wystrój wnętrz stały...
 jako dekoracje właściciele dają jakiegoś kwiatka na środku stołu bo cała reszta w stylu tiule na stołach  świece itp to coś co jest wstrętne dla właścicielki i ona ręki do tego nie przyłoży.... więc jak chcesz to sobie sama zrób albo innej firmie zapłać
a poza tym jeszcze nie widziałam żeby panna młoda cieszyła się z tego że lata koło niej obcy pies( bo swój to zawsze skarb) ale w sytuacji gdybym miała sukienkę z tiulem i pies zahaczył by pazurami i go uszkodził...suknia nie do odsprzedania... albo przepada kaucja...
no i pies w kuchni ...Gesslerowa miała by używanie  ;D ;D

Offline Daenerys

• forumowicz
  • data ślubu: 28.08.2015.
« Odpowiedź #133 dnia: 28 Listopada 2012, 12:41 »
mi sie tam nie podoba,ani otoczenie ani srodek,za ciemno,szaro,ponuro.kto to w ogole wymysli takie kolor smutny, jak na pogrzeb. plus za okragle stoliki,jak nic innego nie znajde,to wezme ten lokal,ale szalu nie ma jesli chodzi o wystroj. narzeczony tam byl na weselu i sie zdziwil,bo byl szwedzki stol tylko,bez obslugi kelnerskiej i kazdy gosc musial sobie wszystko sam nakladac.mowi,ze dziwnie bylo,i ze raczej by tam nie chcial.

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #134 dnia: 28 Listopada 2012, 13:47 »
szwedzki stol polega na tym ze sie samemu naklada ::)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #135 dnia: 28 Listopada 2012, 16:09 »
szwedzki stol polega na tym ze sie samemu naklada ::)
tak,serio?no patrz,nie wiedzialam, chodzi o to,ze tylko na tym weselu byl szwedzki stol i nic poza tym. ameryke odkrylas,dzieki za uswiadomienie:)he he.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #136 dnia: 28 Listopada 2012, 19:43 »
Daenerys, napisałaś/napisałeś jakbyś nie wiedział co to jest szwedzki stół Kasia Ciebie uświadomiła, Na tym forum jesteśmy po to aby sobie pomagać  ;D

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #137 dnia: 29 Listopada 2012, 10:20 »
dobrze wiem co to jest,ale dziekuje za wyjasnienie. chodzilo mi tylko o to,ze tam byl tylko szwedzki stol,brak obslugi kelnerskiej.

Offline krotka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: 29 Listopada 2012, 15:24 »
@ReneR - cieszę się, że jesteś zadowolona :)

Mi się wydaje, że to jest dobry lokal na spotkania firmowe, studniówki, stypy? Wesela - tylko te bardziej nowoczesne, bo co starsi goście mogą się czuć zażenowani (wiecie, są przyzwyczajeni do tego, że siedzą przy stołach a kelnerzy przynoszą im jedzenie). 

Co do tego szwedzkiego stołu, to pamiętam, że nam zaproponowano 2 na dwóch końcach sali.  Jeden ciepły i jeden zimny, ale jakoś nie wyobrażam sobie naszych dziadków (77, 80 i 85l), którzy wędrują z talerzami przez całą salę.  Nie widzę też siebie w sukni ślubnej niosącej zupę - bałabym się, ze dodatkowo upiększę swoją kreację malowniczą plamą :)

Aha, warto też zauważyć, że sama restauracja mieści się na bodajże 1 piętrze, do pokonania jest klatka schodowa, nie widziałam udogodnień dla osób niepełnosprawnych, więc jeśli macie takie w swoich rodzinach potrzeba Wam silnych męskich ramion do wniesienia Waszych gości na górę. 
Kabiny łazienkowe są tam zwykłe - w sensie małe i panna młoda w szerokiej sukni może mieć problem. 
Co dla mnie było ważne - atrakcje dla dzieci, bezpieczne wyjście na podwórko (one zawsze migrują na weselu i poprawinach), tutaj tego nie ma, ale niestety jest to problem wielu restauracji, więc może to nie powinno być kryterium.

Pomyślałam też o znalezieniu plusów :)
- podobało mi się to, że można było zagospodarować przestrzeń na 2 oddzielne strefy (biesiadną i taneczną). 
- parking jest na noc zamykany, więc auta są bezpieczne, jeśli goście zostawią je pod restauracją i wrócą do domów taksówkami.
- mieliśmy nawet ochotę na te okrągłe stoły (niespotykane w większości restauracji), więc fajnie, że jest taka opcja, powiedziano nam też, że jeśli się uprzemy to można zrobić tradycyjne ustawienie.
- można zrobić rachunek otwarty w barze i ustalić limit - drinki mogą być dla kogoś atrakcją na weselu.
- mają też gwarancję ceny, jeśli podpisuje się umowę w danym roku, a cena wzrośnie w roku ślubu (zmienią cennik), to i tak liczy się ta cena z umowy - niby powinno być to wszędzie, ale niektóre restauracje w dobie kryzysu rezerwują sobie prawo do nieznacznej podwyżki (wszyscy jednak wiemy, że podwyżka razy X gości robi czasem dodatkowy tysiąc)

Pozdrawiam i życzę satysfakcjonujących wyborów :)

Offline ReneR
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 29 Listopada 2012, 21:58 »
Moje wesele było nowoczesne o ile można to tak nazwać . Dekoracje były takie jakie ustaliłam z właścicielką  a chyba o to w tym wszystkim chodzi , żeby było tak jak się podoba młodym.  Nie zawsze trzeba iść na ilość żeby było ładnie .   Lokal mi się podoba bo jest nowoczesny , mam awersję do wiejskich dworków, miejskich rezydencji i chłopskich chat.  Tak jak już napisałam wcześniej mam nadzieję ,że wybrałaś lokal , który będzie najwspanialszy i z całego serca życzę Ci tego.  Jeżeli Ci na tym zależy to życzę ci kilometrów tiulu , kurtyn świetlnych ,setek balonów i wystrzałów na torcie .  Wybór lokalu to indywidualna sprawa i niech taka pozostanie.  Nie namawiam nikogo ,żeby zrobił tam przyjecie ale ja ze swojego jestem zadowolona a propos na moim weselu nie było psa, więc to co piszesz o ewentualnych zniszczeniach sukni jest po prostu śmieszne ( jak rozumiem widziałaś ich psa w kuchni ?- bo jeżeli nie to mogą narobić Ci problemów za pomówienia- internet już od dawna nie jest anonimowy ) A Magda Gessler  powinna najpierw związać te blond loki przed wejściem do jakiejkolwiek kuchni.
Aha jeszcze jedno - u mnie byli kelnerzy i też miałam szwedzkie stoły, teraz to standard w większości lokali ale posiłki gorące podawali do stołów bo tak chcieliśmy .  Myślę, że nie powinnaś robić wesela w lokalu , który nie podoba się ani Tobie ani Twojemu narzeczonemu .  To zbyt ważny dzień .
Jest takie polskie przysłowie
Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził

Offline krotka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #140 dnia: 30 Listopada 2012, 00:47 »
Mam wrażenie, że swoją odpowiedź skierowałaś tylko do mnie, a raczej odnosi się też do moich przedmówczyń.  Dodatkowo wydaje mi się, że odebrałaś wcześniejsze posty jako personalny atak - chcę Cię wyprowadzić z błędu, z mojej strony padła garść informacji nt.  MOICH spostrzeżeń, wyobrażeń i poglądów, bez zbędnego krytykowania czyichkolwiek.  :) Powtarzam - cieszę się, że jesteś zadowolona - Tobie się tam podobało, ja (my) się zniechęciłam, nie wszystkim musi podobać się to samo.

Kilka wyjaśnień
1.  Nie wspominałam o "pójściu na ilość", więc nie rozumiem o co Ci chodzi i w jakim kontekście. 
2.  Tak, wybraliśmy lokal, który nam się podoba i spełnia nasze oczekiwania.  Ale dziękuję za szczere życzenia :)
3.  Wybór lokalu jest indywidualną sprawą i ja w żaden sposób nie krytykuję czyichś decyzji, mówię tylko o SWOIM zdaniu nt restauracji, Z MOJEJ perspektywy, wizyty tam, rozmowy.  Mam do tego prawo.
4.  Nie pisałam nic o zniszczeniu sukni przez psa! Ani o pani Gessler.  (napisała to smoczyca) Więc jeżeli zwracasz się do kogoś personalnie to może podziel informacje na właściwych adresatów :) To wykluczy ewentualne nieporozumienia.

Co do samego psa, wiesz, nie mam namacalnych dowodów na to, że tam wszedł (zdjęcia czy coś) - zatem, bardzo przepraszam za informację niepodpartą dowodami.  Co więcej - drodzy czytelniczki i czytelnicy proszę o zweryfikowanie swojej wiedzy i zredukowanie jej do prostego - w restauracji znajdował się pies! (To przyznałaś nawet Ty mówiąc: "a pies jest super!" - znaczy musiałaś go tam widzieć).   

Serdeczności.

Offline krotka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #141 dnia: 30 Listopada 2012, 01:06 »
Aha, żeby uspokoić co poniektórych - nie widziałam żeby pies dotykał żywności, a to jest główny problem wedle Sanepidu (poszperałam z ciekawości).  Więc nie ma się czego bać :)

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #142 dnia: 30 Listopada 2012, 08:58 »
psia afera, niezle,u mnie na weselu bedzie moj pies i bedzie mogl robic co chce-jak zywkle zreszta.hau:) pies jest maly-wazy 4 kg.

Offline ReneR
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #143 dnia: 30 Listopada 2012, 17:03 »
Przepraszam ,jeżeli źle mnie zrozumiałaś.
Maja odpowiedź była ogólna i odnosiła się zarówno do Twojego komentarza jak i do komentarzy późniejszych.  Nie jestem zapaloną " forumowiczką " i myślę,że nią nie zostanę , wiec nie znam wszystkich reguł . 
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młode i życzę udanych przyjęć weselnych :)

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #144 dnia: 10 Grudnia 2012, 21:02 »
Miałam w Ceremonii ślub jakis czas temu i gdybym miała wybierać, ponownie wybrałabym Ceremonię. Pies jest genialny. Psy tej rasy to strażnicy, wszystkich mają gdzieś, pilnuja tylko drzwi, jeśli kogoś atakują, to nieźle musiał je ktoś wkurzyć :) Jakoś nie widzę go rzucającgo się na kogokolwiek, a jeśli ktoś ma taką wizję, to musi mieć niezłą wyobraźnię i zerowe pojęcie o zwierzętach.
Właścicielka wie co mówi, proponując tort po obiedzie. To był świetny pomysł, bo słodki tort po alkoholu, gwarantuje sensacje żełądkowe. Dzięki temu, wszyscy zjedli torta ze smakiem po obiedzie, zapili kawką i potem pili wódeczkę i drineczki (mieliśmy wynajętego barmana).
Co do wystroju... No cóż, jeśli ktoś lubi tandetę, to takie surowe wnętrze mu się nie spodoba. Mnie właśnie przekonała ta surowość. Lokal użądzony w bardzo dobrym guście, bez zbędnych ozdobników. Co jest lepszą ozdobą niż żywe kwiaty? balony i inne tandeciarstwo tu nie pasuje...
Schody jak dla mnie in plus :) wszyscy jak je widzieli, to zastanawiali się jak po pijaku zejdą na dół, dzięki schodom, wszyscy trzymali fason ;)
Jeśli ktoś chce "tradycyjne" wesele, z kelnermi, balonami i disko polo, to niech omija ten lokal szerokim łukiem, on się do tego nie nadaje :)

Offline truelove
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #145 dnia: 11 Grudnia 2012, 15:31 »
k8libby. A jakiego barmana braliście ? :) i ile płaciliście ? :)

Offline Daenerys

• forumowicz
« Odpowiedź #146 dnia: 12 Grudnia 2012, 14:06 »
Narzeczony byl u swojego kuzyna chyba na weselu tam,nie podobalo mu sie,mi zdjecia z tego wesela tez nie.ciemno,szaro i ponuro w tym lokalu,jak na stypie lub konsolacji,komus sie chyba okazje i imprezy pomylily.zarcie mowil,ze tez takie sobie.i okolica beznadziejna,wiec o fajne fotki przed lokalem ciezko,brak ogrodu-kolejny minus. o schodach nie wspomne,bo mozna sie wywalic.ja sie na prostej drodze przewracam,a nic nie pije,tym bardziej w sukni dlugiej i szpilach mozna zachaczyc i sie potknac.tym bardziej jest to niewygodne dla starszych gosci.

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #147 dnia: 12 Grudnia 2012, 22:03 »
k8libby. A jakiego barmana braliście ? :) i ile płaciliście ? :)
Mieliśmy Miłosza z Free Bluesa, nie kosztował nas, bo to znajomy, który był gościem na weselu i zgodził się barmanić :)

Offline smoczyca008
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #148 dnia: 15 Stycznia 2013, 13:10 »
Krotka ciekawi mnie co szperałaś odnośnie wymagań sanepidu.... bo z tego co wiem to pies w takim miejscu jak restauracja, salon fryzjersko -kosmetyczny, studio tatuażu, piekarnia itp ==== MANDAT :) jak by pies dotykał żywności to lokal został by po prostu zamknięty :)

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #149 dnia: 26 Kwietnia 2013, 09:48 »
u nas psa w trakcie wesela nie było, więc o co chodzi z tym psem... jak podpisywalismy umowe to byl raz i lezal w chlodnym miejscu, a nie w kuchni ;) był mega sympatycznym akcentem :) bo to taki uroczy śpioch ;)

co do toalet - ja sie zmiesciłam razem z suknią i świadkową do pomocy ;)

co do szwedzkiego stołu - to u nas był owszem, ale obiad podawali kelnerzy... a bufet służył do tego, że ciepłe posiłki były cały czas i można było zjeść wtedy kiedy się miało na to ochotę... to było akurat na plus, a o bacię sama zadbałam i przyniosłam jej ciepłą zupkę :) w ogóle kelnerzy byli super, bardzo na bieżąco i sprawnie obsługiwali stoły, sprzątali i wódeczkę donosili

jedzenie było smaczne - wszystkim smakowało - może jadłam w życiu lepszy rosół - ale generalnie wszystko było na plus :)

wystrój na zdjeciach wygląda pięknie, co do dekoracji to można się dogadać, balonów faktycznie nie chcą tam wieszać na całe szczęście, ale my np chcieliśmy wstążki do kwiatów i do serwetek i szefowa sama wiązała kokardki na 80 serwetkach i na kwiatach na stole :) całość wyszła bardzo elegancko. mają duży wybór wazonów na stoły - więc można ciekawie dobrać te kwiaty i wazony. także można zrobić tak, żeby wyglądało na bogato. widziałam tam też fajny patent z podkolorowaną wodą - pod kolor kwiatów - jakby ktoś chciał więcej kolorów :)

a co do ilości gości - to w wielu jest tzw minimalna ilość gości na wesele. jak ktoś ma duży lokal to dlaczego ma robić wesele dla 50ciu osób skoro w tym samym terminie może zrobić dla setki gości. więc szczerze mówiąc zdziwił mnie ten akurat zarzut.

teraz planujemy tam chrzciny :)