Autor Wątek: Restauracja Ceremonia Szczecin Opinie  (Przeczytany 49837 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marta88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2015
Odp: Restauracja Ceremonia Szczecin Opinie
« Odpowiedź #150 dnia: 10 Lutego 2014, 15:12 »
Witam,

miał ktoś niedawno wesele w Ceremonii? Bardzo poważnie biorę tą salę pod uwagę.  Ale nie słyszałam żadnej opinii, poza tymi na forum. 
Może ktoś podzielić się bardziej aktualnymi opiniami?

Offline Asija89

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.06.2015
« Odpowiedź #151 dnia: 5 Czerwca 2014, 00:44 »
Byliśmy na spotkaniu, zadawanie pytań itd. 

Sala nie spełniała moich oczekiwań, ale nie była zła :)

Niestety nie dogadałam się z Właścicielką/ menagerem.
Poczułam się źle w jej towarzystwie i podczas rozmowy.

Pozdrawiam

Offline aambrozjaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #152 dnia: 29 Lipca 2014, 10:32 »
Jesteśmy świeżo po weselu w Ceremonii i muszę powiedzieć, że było rewelacyjnie.  Uważam jednak, że to nie jest miejsce dla każdego.  Nam zależało na sali, która będzie elegancka, bez balonów, serpentyn, obrączek i gołębi, dlatego wystrój od razu zrobił na nas duże wrażenie.  Dekoracje z różowych kwiatów, które wybraliśmy zdecydowanie ożywiły sale i zrobiły wrażenie na gościach.

Szybko też dogadaliśmy się z właścicielką - panią Izą.  Nie jest może najbardziej sympatyczną osobą na świecie, ale za to jest świetnie zorganizowana, co sprawia, że łatwo jej zaufać.  Byliśmy pewni, że jeśli coś nam obieca, to tak właśnie będzie.  Przyszłe Panny Młode - to jest naprawdę ważne, żeby nie zwariować w tym całym przedślubnym stresie.  Pani Iza zawsze odbiera telefony lub po chwili oddzwania (dzwoniła do nas nawet z lotniska we Włoszech). Dzięki jej profesjonalizmowi nie musieliśmy się o nic martwić - to obsługa rozkładała winietki na stołach - my jedynie dawaliśmy plan usadzenia gości.  Pani Iza dba też o każdy szczegół sali - dzwoniła do mnie z zapytaniem o odcień różu w kokardkach na serwetkach.  Jej mąż jest przemiłą osobą, która jest na sali w czasie całego wesela - zawsze był do naszej dyspozycji. 

Jedzenie było świetne - karkówka w sosie jabłkowym na obiad zachwyciła gości.  Kelnerzy wspaniali - przemili, odpowiadali na każdą naszą prośbę błyskawicznie. 

Jedynym minusem jest temperatura w sali - było gorąco.  My mieliśmy duże wesele - osobną salę do jedzenia i tańczenia, ale i tak było bardzo ciepło.  Na szczęście goście wychodzili przed budynek, żeby się ochłodzić - właściciele ustawiali stoliki przed budynkiem, więc można było się ochłodzić.

Offline monis737
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15-06-2015
« Odpowiedź #153 dnia: 28 Września 2014, 14:09 »
Byłam gościem na weselu w Ceremonii i powiem szczerze, że się rozczarowałam.  Wcześniej sama oglądałam tę salę na swoje wesele i brałam ją pod uwagę, jednak całe szczęście, że się nie zdecydowałam. 
Jedzenia było niewiele, poukładane na malutkich miseczkach w innym pomieszczeniu, niż wszyscy siedzieli.  Małe porcje, w smaku nie zachwycały.  Dania w podgrzewaczach były zimne.   Na stołach stał jedynie kwiatek wódka i karafki z napojami. . nie wyglądało to zbyt atrakcyjnie. 
Stół Państwa Młodych nie został w żaden sposób odznaczony, na początku się rozglądałam gdzie oni siedzą.
Co myślałam, że będzie dużym problem, czyli I piętro nie okazało się takie straszne, po prostu jak ktoś nie palił to nawet nie wychodził na zewnątrz. 
W lokalu dość gorąco. 

Offline Kambodża
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.01.2015r
« Odpowiedź #154 dnia: 7 Listopada 2014, 10:46 »
My kilka miesięcy temu oglądaliśmy tą salę. I niestety, ale nie zachwyciła nas. Przede wszystkim na samym początku zraził mnie ten wielki pies, który mógł chodzić wszędzie... Pani która z nami rozmawiała też nie zrobiła na nas pozytywnego wrażenia. Potraktowała nas bardzo chłodno i z góry...
Sala sama w sobie ładna- elegancka. Jednak chyba nie nadawała się dla nas i naszego towarzystwa. Po prostu hmm...za poważny wystroj- ale jest to kwestia gustu oczywiście.

Offline amelia555
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.07.2015
« Odpowiedź #155 dnia: 29 Listopada 2014, 18:54 »
witam,

moja siostra robila wesele w ceremonii w maju 2013.  obsluga byla super mila, niewidoczna i zawsze na zawolanie.  jedzenie bylo bardzo dobre.  jedyny minus, to polozenie lokalu.  alkohol miala siostra swoj, placila tylko korkowe.  ja moge polecic z czystym sumieniem.
pozdrawiam
amelia

Offline karolina.b
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 13 Kwietnia 2015, 09:23 »
Ja co prawda byłam tam tylko gościem, ale: sala mnie bardzo urzekła - nowoczesny butikowy design, no a z racji tego iż na weselu najważniejszy jest catering i muzyka - to od tej pierwszej strony z całą pewnością mogę polecić.  Catering - przepyszny, bardzo sprawna obsługa.  Moi znajomi organizowali tam wesele z ich DJem, który bardzo fajnie też rozkręcił imprezę.  Ceremonia to zdecydowanie górna półka na wesele w Szczecinie.

Offline anula.pl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.08.2016
« Odpowiedź #157 dnia: 5 Marca 2016, 20:45 »
Byłam tam gościem i niestety mam mieszane odczucia.

Sala, wystrój bardzo nowoczesny, biało-szaro-czarny z lustrami. Dla kogoś kto lubi takie klimaty sala przypadnie do gustu. Fajnie, że rozdzielone sale do bawienia się i jedzenia, można spokojnie porozmawiać przy stole. Dekoracje subtelne, delikatne. Obsługa kelnerska sprawnie donosiła alkohol, napoje, wymieniała zastawę. Gorące posiłki serwowane są do stolików (dania główne). Toalety ok, czyste, schludne. Słodkości typu ciasta i tort zapewnia domowa więc każdy znajdzie coś dobrego.
Trzecia, oddzielna sala w której znajduje się jedzenie - po każdą przekąskę trzeba chodzić. Wydzielane mini porcje - na spodeczkach o średnicy na oko około 7-8cm - taki nieco głębszy spodek porcelanowy jak kiedyś pod szklanki. Z jedenj strony fajna małą zgrabna porcja śledzika akurat na zagryzkę  - z drugiej komicznie wygląda wydzielona w ten sposób sałatka grecka.... Więc tutaj wypadałoby chyba lepiej dogadać się z Właścicielami co podawać w takich mini gotowych porcyjkach, bo świetnie sprawdziły się one do tatara czy śledzi, ale niekoniecznie już do sałatki czy mix'a serów. Ogólnie jedzenie słabo doprawione, pozostawiało bardzo wiele do życzenia. Borowikowa - wyglądała, pachniała i smakowała okropnie. Przypominała brązowe kisielowate coś na widok czego człowiek miał już jej dość. Wszyscy goście ją wspominają z udrenką. Popsuty (skwaśniały)ser w części porcji sałatki greckiej. Jeśli Wy i Wasi Goście wolicie bardziej tradycyjne, standardowe potrawy na imprezach  - tutaj możecie wyjść z wesela głodni. Z ciepłych dań dostępne np były wątróbki czy kasza z drobiem - powiedzmy sobie szczerze, że na weselu pod wódkę średnio pasujące ciepłe przekąski. Na poprawinach czy w innych okolicznościach chętnie bym spróbowała ale niekoniecznie na samym weselu. Trudno mówić tu o "winie" Właścicieli - raczej młodzi chcieli zaszaleć nie znają do końca gustów swoich gości. Natomiast z dużych minusów - brak klimatyzacji, niby są przenośne klimatozytory ale nie były podłączone, Właściciele woleli okna otwierać, a tym samym my goście siedzieliśmy w przeciagach i jak to bywa na ogół w takich sytaucjach - siedzący zamykali okna u siebie na sali bo było zimno (ślub jesienią), a tańczący mimo otwartych okien u siebie na sali narzekali, że gorąco i nie ma ruchu powietrza. Zwracam też uwagę na dekoracje - tutaj niefortunnie dobrana wysokość wazonów na długiej cienkiej nóżce na kwiaty. Chcąc zrobić wspólne zdjęcie stolika młodych - albo świadków nie wiadać (zasłonieci przez bukiet kwiatów) albo młodych albo trzeba biegać i ściągać kwiaty na podłogę by móc zrobić wspólne zdjecie. Dekoracja taka nie sprawdziła się też z jeszcze jednego wzgledu - przez to że wszelakie przystawki są w oddzielnej sali a na stoliki podawane jest raz na jakiś czas ciepły posiłek to stoły wydawały się być smutne  i puste - cały kolor był poza zasiegiem wzroku. Patrzyło sie na białe obrusy, serwetki, talerze i szkło i siebie na wzajem i wyglądało to smutnie. Nie do takiego wyglądu człowiek jest przyzwyczajony na weselach. Do dogadanie dla lepszego odbioru - mnie osobiście strasznie to irytowało - jest podawanie alkoholu przez obsługę. Wykładają na stół na raz po dwie butelki zabierając jednocześnie od nich nakrętki. Pierwsze co - po co mi od razu dwie - jedna się nie potrzebnie grzeje, drugie - trochę nieestetycznie wyglądają takie dwie na siłę odkręcone butelki. Jedna odkręcona zdecydowanie mneij by raziła po oczach i nie grzała się nadaremno. Rozumiem że jest to pewnie jakaś forma rozliczenia ile butelek wódki zostało wypitych na weselu ale jakoś w takim wydaniu nieco drażnił.
Ogólnie my tam naszego wesela nie zorganizowalibyśmy, ale wierze w to, że po zwróceniu uwagi na pewne kwestie może to być miejsce godne polecenia.

Offline lola bunny

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28-08-2015
« Odpowiedź #158 dnia: 6 Marca 2016, 08:30 »
mi sie podoba w srodku,ale na zewnatrz odstrasza, lokal przy ulicy, brak ogrodka, brzydki,stary budynek z zewnatrz odrapany, nawet fotki sprzed lokalu sie nie zrobi porzadnej. za to niestety odpada.