Autor Wątek: Wiosenna kropeczka Eweliny i Michała :)  (Przeczytany 57322 razy)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Odp: Wiosenna kropeczka Eweliny i Michała :)
« Odpowiedź #240 dnia: 23 Listopada 2009, 20:26 »
Karola jasne że możesz :) Będzie mi bardzooo miło :)

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #241 dnia: 23 Listopada 2009, 21:30 »
Kupiłam też dwie paki podkładów poporodowych   - nie powiem, nie podoba mi się ich rozmiar

spodoba Ci się zaraz po porodzie ;) Ze mnie tak się lało (pomimo CC), że dziękowałam w duchu za ich rozmiar, grubość i chłonność.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #242 dnia: 24 Listopada 2009, 09:37 »
Ewelina moja też kopie mnie niemiłosiernie, zawsze tylko się modle jak w nocy idę do wc żeby ona się nie obudziła bo jak się obudzi to kaplica - ja wtedy nie śpie :) A człowiek czekał wcześniej z niecierpliwością aż zacznie kopać :) hahaha

Poka te koszule :) Ja się właśnie motam, czy kopertowe, czy odpinane na środku i sama nie wiem.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #243 dnia: 24 Listopada 2009, 14:49 »
Koszulki wkleję jak tylko fotki cyknę. Generalnie nic specjalnego. Najbardziej jestem zadowolona z tej koszulki z kopertowym dekoltem. Wygląda w miarę kobieco, a że to bawełna to na luzie cycucha można wystawić i dziecko nakarmić. Te odpinane to wiesz takie do połowy tułowia.
Powiem Ci, że ja też nie miałam wyobrażenia jak to będzie z tym rozpięciem dopóki nie założyłam tej koszuli na siebie. I tobie też ta polecam. Zobaczysz wtedy czy będzie ci taki system odpowiadał. Aha ja wybrałam takie rozpinane lub kopertowe też dlatego, że koszuli z nacięciami po bokach już potem nie wykorzystam. A ta w razie "w" sprawdzi się jeszcze w innych sytuacjach :)

A ja witam u progu 35 tygodnia ciąży !!!Jednogłośnie stwierdzam, że jazda autem to już nie dla mnie. Siedzę brzuchem prawie na kierownicy, bo inaczej nie dosięgam do pedałów. Napinam się przy skomplikowanych manewrach i nie potrzebnie stresuje ten swój brzuch. Ogólnie nie kocham jeździć więc to pewnie dlatego. Dziś byłam świadkiem jak gość potrącił młodą dziewczynę. Szok. Widok jak przeleciała przez maskę mam do tej pory w głowie i nie mogę darować temu komuś, że po tym jak się podniosła i zeszła z drogi nie wyszedł z auta by sprawdzić czy nie połamała się tylko popatrzył i pojechał. Jasne, ja też nie lubię jak ludzie przechodzą w miejscach niedozwolonych lub jak wchodzą w ostatniej chwili na pasy, ale to nie ma nic do rzeczy. Mam żal, że gość nie sprawdził czy dziewczyna po prostu nie jest potłuczona, czy nie potrzeba by obejrzał ją lekarz... mogła być po prostu w szoku, a dopiero po czasie poczuć ból. Ech... szkoda słów.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #244 dnia: 24 Listopada 2009, 16:41 »
no no juz blizej niz dalej... teraz to juz z gorki poleci!!! :)

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #245 dnia: 24 Listopada 2009, 16:53 »
juz 35? szok!
gratulacje!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #246 dnia: 25 Listopada 2009, 08:49 »
35 tydzień? O jejku, ale to leci :)

A ten gościu to jakiś popieprz***!!!! Pojechał dalej? Ja bym szybko zapamiętała numer rejestracyjny i zatrzymała się przy dziewczynie... Teraz mogła być w szoku a po jakimś czasie coś się mogło okazać i kogo teraz pozywać o odszkodowanie? A jak tak przeleciała przez maskę to nie wierzę, że nic dziewczynie nie jest... Może kamery gdzieś są na ulicy i będzie coś widać bo normalnie aż mi się krew zagotowała od rana...

A ta koszula co mówisz odpinana to właśnie nie wiem jak wygląda dlatego chciałam, żebyś zdjecie wkleiła :)

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
« Odpowiedź #247 dnia: 25 Listopada 2009, 17:15 »
Brak słów na takich kierowców  >:(

A zdjęcia koszuli też chętnie zobaczę  ;)
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #248 dnia: 25 Listopada 2009, 17:28 »
jejej 35 tydzień ale czas zasuwa

a ten facet to szooook  trzeba było kogoś kto spisałby numery. A może jest tam monitoring to dało by dojść  kamery kto był sprawcą

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #249 dnia: 26 Listopada 2009, 10:59 »
gdybym stała bliżej to mogłabym zobaczyć numery, a tak to lipa. Mam tylko nadzieję, że dziewczyna tego zdarzenia nie odchorowała i jest dobrze.

A z innej beczki. Mam dla was fotkę piżamek i postaram się ją dziś wkleić.

Z aktualności...taaaadaaaaam..... właśnie włączyłam pierwsze pranie dzieciowych rzeczy. Na pierwszy rzut poszły poszewki na pościel, ochraniacz, prześcieradło i pieluszki flanelowe (akurat mi się kolorystycznie zgrało). Na podłodze leży jeszcze stos ubranek z przewagą bieli i masa w błękitach, granatach itp. Nie wiem czy uda mi się to wszystko dziś wyprać, bo pogoda niestety nie służy suszeniu. Zobaczymy :)

Dziewczyny wy też macie takie nieprzyjemne uczucie w brzuchu gdy się schylacie? ja mam wrażenie jakby mnie wtedy skurcze łapały, ale zastanawiam się czy to po prostu nie dzieciak się przemieszcza i uciska.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #250 dnia: 26 Listopada 2009, 11:04 »
No tak, jak stałaś daleko to i nie ma jak zobaczyć...

Ja do dzieciowego prania też się zbieram, ale muszę najpierw kupić proszek :)

A jak się schylam to nie mam takiego uczucia jak opisujesz, po prostu nie mam jak się zgiąć bo brzuszek przeszkadza :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #251 dnia: 26 Listopada 2009, 12:49 »
wiecie co, wyszło słonko i wieje wiatr więc już dwa prania powiewają na dworze... jest inny problem...zabrakło mi żabek do wieszania :) takich maleńkich  ciuszków to wchodzi duużo na bęben pralki.
wiecie co... mam ochotę wziąć aparat i zrobić parę fotek tych suszących się ciuszków...no ale sąsiedzi pomyślą, że już całkiem zdurniałam :) 

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #252 dnia: 26 Listopada 2009, 13:45 »
a tam zdurnialas :) jak chcesz to porob fotki :P

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
« Odpowiedź #253 dnia: 26 Listopada 2009, 14:19 »
Pewnie że tak rób fotki jak masz ochotę i nawet możesz nam je pokazac jak się prezentują  ;D i oczywiście fotki piżamek  ;D
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #254 dnia: 26 Listopada 2009, 14:42 »
A tam sąsiedzi :) Co to ich obchodzi :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #255 dnia: 27 Listopada 2009, 09:55 »
Jesteśmy po wizycie u lekarza.

Ogólnie jest wszystko dobrze. Maluch ruchliwy, w trakcie badania strzelił sobie "karpika". Serduszko ładnie pracuje. Siedzi główką w dół i kolejny raz potwierdza, że jest chłopcem. Waży już sporo, bo około 2,8 kg. Trochę dużo jak na ten etap, ale lekarz twierdzi, że czasem dzieci tak przybierają. Jeśli nie będzie "utuczony" to przy rozwiązaniu powinien osiągnąć wagę około 3,5 kg. Wszystko będzie się powoli w najbliższych tygodniach klarować.
Ponadto nie mam paciorkowca, a wyniki Hbs i WR również są ujemne co mnie bardzo cieszy. Morfologia odrobinę się poprawiła. Dalej mam trzymać dietę cukrzycową i pilnować wagi. Jeśli dobrze pójdzie to będę miała jeszcze wizytę kontrolną 21 grudnia.
To tyle z wieści powizytowych.

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #256 dnia: 27 Listopada 2009, 12:23 »
super  :)

czyli jest szansa na kolejny Klocuszek forumowy :) Chociaz pewnie Toscansun nie przebijesz

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #257 dnia: 27 Listopada 2009, 13:30 »
obiecana fotka piżamek... nie przerażajcie się rozmiarem..ja teraz wszystko kupuje xl bo tak mi jest wygodnie po prostu.

a tu moje dzisiejsze prasowanie :)

teraz będzie dobry rozmiar zdjęć?

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #258 dnia: 27 Listopada 2009, 14:05 »
o tak Karolinka pobila wszystkie maluszki!

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #259 dnia: 30 Listopada 2009, 12:18 »
Hejka!

A do nas wkradło się małe przeziębienie. Zaczęło się od bólu gardła, węzłów chłonnych, a dziś doszedł jeszcze katar i osłabienie. Powoli jakoś dajemy sobie z tym radę. Wygrzewam się w domu, więc niebawem powinnam dojść do siebie.

Z wieści ciążowych to dalej trzymamy się w dwupaku. Ostatnio troszkę więcej mam białawych plamień, ale już czytałam, że to normalne. Brzuszek generalnie już ciąży i utrudnia np. schylanie się czy kucanie. Jutro zaczniemy 36 tydzień, a potem powitamy 9 miesiąc. Bardzo ten czas ucieka.

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #260 dnia: 1 Grudnia 2009, 18:00 »
Jejku, jak już niewiele zostało czasu  :D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #261 dnia: 2 Grudnia 2009, 01:04 »
xl kochana to nie tak dużo !

Ja przed Dominikiem nosiłam XS a do porodu XXL  ;D
Im wieksze tym wygodniejsze :)

Pij sobie mleczko z miodzikiem , jakies witaminki i przeziębienie szybko sobie pójdzie .

Poleciła bym czosnek ale po tym ma sie cholerną zgagę no i obniża cisnienie co moze powodować złe samopoczucie .

Plamienia na koniec ciązy to normalka, jakies dziwne upławy tez.
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #262 dnia: 2 Grudnia 2009, 08:50 »
wygrzewanko i domowe sposoby i a kysz chorobsko!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #263 dnia: 2 Grudnia 2009, 09:07 »
Ja też zamówiłam koszule xxl :) i się nie przejmuje :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #264 dnia: 2 Grudnia 2009, 11:06 »
U mnie już lepiej z gardłem, ale jeszcze katar i jakaś wydzielina na gardle mi siedzi. Dajemy radę.

Dziś mam jakiś leniwy dzień. Wiem, że powinnam za coś się zabrać, ale wiecie co... nie chce mi się. Pewnie za trochę zbiorę się w sobie, ale póki co to mam totalnego lenia.
Coś zaobserwowałam.... maluszek nie szaleje już tak jak jakieś 2 tygodnie temu. Raczej przewala się w brzuchu i przekręca, ale już nie tak żwawo jak wcześniej. Wczoraj ku uciesze tatusia, dał mu niezłego kopniaka, ale potem już tylko przekręcał się i leniwie odsuwał. To już chyba taka pora nie? Zaczęliśmy 36 tydzień, więc chyba prawidłowo.
Z plusów zaobserwowałam, że lepiej mi się oddycha i zgaga dokucza znacznie rzadziej. Gorzej jest z kucaniem i schylaniem, bo mam wrażenie, że zginając się upycham małego do dołu i niekoniecznie mu się to podoba, bo oprotestowuje leniwymi ruchami. Kolejny minus to taki, że z byle czego zatrzymuję wodę ...aaa i mam dokładnie 3 rozstępy na brzuchu. Nie tak dawno cieszyłam się, że nie mam nic, a tu ostatnio wyłapałam całe 3 sztuki :) Za to teraz bardziej pilnuję się ze smarowaniem kremem, bo wcześniej robiłam to tylko wtedy, gdy mi się przypomniało. A .. i jeszcze jedno.... siedzenie na twardym i płaskim powoduje ucisk i kłucie krocza... mały ma główkę nisko i to pewnie dlatego.
Lecę pozaglądać do Was, a potem może wreszcie zabiorę się za jakąś konkretną robotę w domku.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #265 dnia: 2 Grudnia 2009, 11:30 »
Normalne że dzieciatko się mniej rusza , a właściwie to sie już tylko przeciąga i przepycha .
Pod koniec to musiałam obserwować burzuch czy sie rusza bo inaczej nie wiedziałam czy się w ogóle rusza .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #266 dnia: 2 Grudnia 2009, 11:43 »
Lepiej się oddycha bo maluszek już zszedł niżej :) Za to własnie gratis masz problemy z kucaniem i schylaniem :)

Ja się kremem smaruję regularnie 2x dziennie po tym, jak obejrzałam "rozmowy w toku" i było właśnie o kobietach z rozstępami... Także mam nadzieję że nic nowego mi nie wylezie...

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 2 Grudnia 2009, 13:50 »
Na dworze wiszą dwa świeżutkie prania, więc moje poczucie winy z powodu błogiego lenistwa zostało nieco załagodzone :) Jeśli do wieczora wszystko wyschnie, to pewnie zaliczę jeszcze prasowanie. Zupkę jarzynową już ugotowałam, a pierożki robiłam z teściową wczoraj, więc mam luz.
Wiecie co... chodzi mi po głowie przytachanie i skręcenie łóżeczka, by zobaczyć jeszcze przed wyjazdem do rodziców jak to wszystko będzie wyglądało. Prawdopodobnie teraz w piątek jak wyjadę, to wrócę już po rozwiązaniu. Mąż będzie wpadał do nas na weekendy, ale generalnie to będę trzymała się już blisko szpitala w którym chcę urodzić. Zastanawiałam się czy nie przyjadę jeszcze na wigilię, bo w tym roku wypada u teściów, ale nie wiem czy będę miała na tyle odwagi by zrobić to w 39 tygodniu ciąży.

Dziewczyny proszę o radę odnośnie łóżeczka turystycznego. Musze kupić takowe do rodziców tylko już tyle różnych się naoglądałam, że sama nie wiem które jest praktyczne. Myślę o czymś do kwoty 250 zł. Aaa i mam pytanie - do takiego łóżeczka powinnam dokupić chyba jeszcze normalny materacyk, bo ten co jest w komplecie to troszkę lipa nie?

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #268 dnia: 2 Grudnia 2009, 16:17 »
Ja nawet nie wiem, jakie mamy łóżeczko turystyczne, bo moja mama sama je kupiła. Materacyk do niego mamy. I zestaw pościeli też jest na miejscu u rodziców.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #269 dnia: 2 Grudnia 2009, 16:58 »
Ja też chciałam kupić łóżeczko turystyczne, ale kwestia się rozwiązała że będzie u teściów i rodziców po sztuce normalnego drewnianego, a ważne dla mnie było aby łóżeczko miało takie poziomy jak normalne łóżko no i jednak trzeba materac dokupić osobno tak myślę - ja się w to tak nie zagłębiałam bo u nas szybko się sprawa rozwiązała.