Autor Wątek: Wiosenna kropeczka Eweliny i Michała :)  (Przeczytany 57289 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
Odp: Wiosenna kropeczka Eweliny i Michała :)
« Odpowiedź #150 dnia: 23 Września 2009, 15:17 »
ja mam chyba wladnie 135/100 koldre, a lozeczko 120/60.
duza ma na pewno ta zalete ze mozna podwinac na rogach, jesli, jak w przypadku mojej coreczki, dziecko jest ruchliwe i potrafi przemierzyc cale lozeczko w nocy :)

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #151 dnia: 23 Września 2009, 15:44 »
czyli lepiej większy rozmiar:)
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #152 dnia: 23 Września 2009, 18:57 »
Dokładnie, ja mam łóżeczko po synku 120x60, pościel miałam ta iwększą i teraz też większą kupiłam. Po pierwsze będzie miał na długo, a po drugie - jeśli chodzi o poduszkę - to z Feretti jest ona tak płaska że dziecko może od początku na niej spać.

Ja słyszałam nie jeden raz, że skonczony 34tc jest już bezpieczny.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #153 dnia: 23 Września 2009, 19:52 »
ja się w takim razie zdecyduję na tą większą  kołderkę. Jutro jedziemy po łóżeczko  ;D ;D ;D ogromnie się cieszę. może kupimy też wanienkę jeśli będzie jakaś sensowna. 2 komplety poszewek i wkłady kupię chyba na allegro.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #154 dnia: 24 Września 2009, 12:53 »
Ewelinko udanych zakupków :)))

toscanum a Ty  jak sie czujesz? :) Nie ma nigdzie Twojego watku i tak sie zbieralam zeby zapytac , mam nadzieje ze Ewelinka mi wybaczy ze pytam u niej w watku :))

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #155 dnia: 24 Września 2009, 15:46 »
haha wybaczam :)

Offline toscansun

• maniak
« Odpowiedź #156 dnia: 24 Września 2009, 18:33 »
Morgan, miło mi że pytasz:)
czuję się dobrze, chociaż brzuszek bardzo ciąży...no i nasza Mała jest ułożona pupcią w dół i być może będzie cesarka...na razie modlę się, by się przekręciła...
(o swoim wątku myślałam, ale z moją systematycznością nie jest zbyt dobrze:(  może kiedyś...)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #157 dnia: 25 Września 2009, 07:39 »
Hej!
Wczoraj byliśmy na zakupach i … kupiliśmy:
- łóżeczko
- materacyk gryczano-kokosowy
- wanienkę do kąpieli
- wkład do podusi i kołderki dla maluszka
- przewijak usztywniany na łóżeczko
:) :) :)
bardzo się cieszę. W domu zaczyna być widać, że niebawem pojawi się u nas dzieciątko. Ekstra. Mąż był na tyle podekscytowany, że w domu na próbę złożył i rozłożył łóżeczko :) śmiesznie tak.. nasz pokój i łóżeczko :) Kolorki na razie wybieramy uniwersalne. Przewijak jest żółty, wanienka zielona. Bardzo się cieszę, aż mi głupio, bo to niby nic takiego, a tyle radości. Za wszystko zapłaciliśmy 400 złoty co wydaje mi się nie być wygórowaną ceną jak na tyle akcesoriów. Ta hurtownia, która jest w naszym mieście okazała się mieć ceny dosłownie jak na allegro. Nawet zestaw startowy butelek z aventu jest jedynie 2 zł droższy niż na all więc nie opłaca się zamawiać, bo z dostawą wyjdzie drożej.
Teraz planuję zrobić listę „co już mammy” i „co trzeba kupić” i powpisywać co mi do głowy przyjdzie. Będę wiedziała jak finansowo jeszcze się szykować. Zaczęliśmy zakupy od tych „grubszych” rzeczy więc mam nadzieję, że nie będzie tak źle.

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #158 dnia: 25 Września 2009, 09:06 »
takie przygotowania sa niesamowite!

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #159 dnia: 25 Września 2009, 10:55 »
Wow ale zakupy... widac ze udane ;))) Ewelinko wbrew pozorom to nie sa najgrubsze zakupy ;)) jeszcze nieraz wydasz ponad 400zl ;)) ale systematycznie po trochu i nie odczujesz naprawde nic :)) ja tez tak robilam a potem sie zdziwilam ze mam wszystko a bynajmniej ze tak duzo sie tego uzbieralo... nie wspominajac juz o ciuszkach! :))

Toscanum- moja sie przekrecila w 33 tygodniu glowa w dół ;) Nie panikuj jeszcze, masz czas do 36 tygodnia ;) potem chodz na czworaka ;) buziaki

Offline toscansun

• maniak
« Odpowiedź #160 dnia: 25 Września 2009, 11:02 »
Ewelinko, mnie też takie zakupy niesamowicie cieszą, nawet najmniejsze "pierdółki":) W środę mój mąż odebrał zamówiony wózek, chyba ze 2 godziny go składaliśmy i rozkładaliśmy ;D nie mogliśmy się nacieszyć ;)

Morgan cały czas mam nadzieję, że się przekręci, ale ma coraz mniej miejsca:(

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #161 dnia: 28 Września 2009, 14:41 »
Wg mojej gin: skończony 37 tydz... bezpiecznie.... i lepiej urodzić w 7-dmym m-cu niż 8-smym... pod względem rozwoju, szczegółów nie znam.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 29 Września 2009, 07:40 »
Hejka!
Witam w 27 tygodniu !!!
U nas na razie bez większych zmian. Dziś powitał mnie dość mocny ból krzyża, ale daję radę i jestem już w pracy. Jutro wizyta kontrola u gina i u diabetologa.
Z dietki bezcukrowej wynika, że jestem już 4 kg na minusie. Ciekawa jestem co powie na to lekarz, bo ja odnoszę wrażenie, że to wszystko mocno mnie osłabia. Ale skoro kazali to się stosuję. Jutro dowiem się czy tak ma być, czy może mam sobie ciut poluzować.
Zaczynam też zastanawiać się nad kolejnymi zakupami. Mój mąż mnie ostatnio zaskoczył bo obserwuje aukcje z monitorami oddechu i nianie elektroniczne. Szok. Ja na razie te zakupy odstawiłam na dalszy plan z racji ceny i tez dlatego , że niekoniecznie jestem przekonana o słuszności posiadania monitora oddechu. Wiem, że niania z monitorem będzie nam niezbędna, ale co do tego drugiego sprzętu to nie mam przekonania. Zobaczymy co czas pokaże i jakie będą nasze zdolności finansowe. Teraz bardziej planuję skupić się nad zakupem kolejnych akcesoriów i ubranek dla dziecka. Niebawem będę szykowac listę i wtedy poproszę Was o pomoc. Pewnie sama wszystkiego tak dobrze nie ogarnę.

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #163 dnia: 29 Września 2009, 12:58 »
Nianię elektroniczną jak najbardziej popieram.

Ale monitor oddechu po co???  uważam, że to jest dobre dla dzieciaczków, które rodzą się z jakimiś problemami, chorują itp, to wtedy się rodzicom przydaje. Ale jeśli dziecko rodzi się zdrowe to po co się niepotrzebnie nakręcać? uważam, że to bez sensu i tylko niepotrzebny stres.

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #164 dnia: 30 Września 2009, 10:14 »
Ja mam monitor z nianią i jestem bardzo zadowolona. Owszem, mam zdrowe dziecko i już nasłuchałam się na forum, że to głupota, ale co tam. Jestem spokojna. Kiedy Maleństwo zaczęło dłużej spać, budziłam się i dziwiłam, czemu ona jeszcze śpi. Ale słyszałam jej oddech w monitorze i byłam spokojna.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #165 dnia: 1 Października 2009, 07:26 »
Hej!
wczoraj nie miałam możliwości popisać z pracy, a wieczorem po wizycie u gina padłam szybko spać.

Więc po kolei:
Diabetolog był trochę zaskoczony tak szybkim spadkiem wagi, ale jednocześnie kazał się dalej trzymać diety i zastanowić nad L4, żeby trzymać ten cukier w ryzach. Kolejną wizytę u niego mam za 3 tygodnie.

Wieczorem byliśmy u ginekologa.
Przy badaniu lekarz stwierdził, że brzuch trochę twardnieje i generalnie przydałoby się już więcej odpoczynku, a jak weszłam na wagę to lekarz prawie nie skakał pod sufit z radości. Jego reakcja mnie zaskoczyła i rozśmieszyła, bo po prostu był tak szczęśliwy ze spadku kg, że szok. Potem było badanie. Z szyjką na razie ok, o brzuchu twardniejącym pisałam. Wg usg dziecko waży już około 1,3 kg więc trochę dużo… ja schudłam od ostatniej wizyty 4 kg, a dziecko przybrało 0,6…ciekawa zależność. Generalnie taka waga dziecka teraz jest ciut za wysoka, ale lekarz powiedział, że to może być spowodowane tym, że cukier nie był od początku trzymany w normach. Generalnie nie jest to jeszcze jakaś konkretna nieprawidłowość. Serduszko bije równo, nerki ok - choć ja tam nerek nie widziałam…. no i……. widzieliśmy siusiaka…..to znaczy, że będzie chłopak. Lekarz mówi, że to tak na 90%, ale potem jeszcze doszukał się „chyba” jajek więc myślę, że dylematu już nie ma. Małż szczęśliwy a ja…wiecie ja się muszę przestawić, bo chyba mimo wszystko miałam ogromną nadzieję na dziewczynkę. Jakoś mi teraz jest tak dziwnie. Potrzebuje czasu.
Jak się zdecyduję na L4 to mam przyjść w poniedziałek po zwolnienie, wtedy od wtorku będę już w domu prawdopodobnie do końca ciąży.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #166 dnia: 1 Października 2009, 09:21 »
Gratuluję synka :) Przyzwyczaisz się do tej myśli :)

Ewelina idź na to zwolnienie ja nie wiem nad czym Ty się zastanawiasz.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #167 dnia: 1 Października 2009, 10:46 »
Gratuluje synka Ewelinko!
Ciesz sie z dziecka i zeby tylko zdrowy był... bo przeciez chyba nie chcialas dziecka tylko dla dziewczynki nie?Neich bedzie zdrowy! :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 1 Października 2009, 11:07 »
Gratuluję syneczka!!!!

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 1 Października 2009, 14:20 »
Dziewczyny nie zrozumcie mnie źle - oczywiście bardzo się cieszę z synka, ale zwyczajnie od paru ładnych tygodni nastawienie miałam zupełnie inne. Stąd moja dziwna pierwsza reakcja. Najważniejsze jest dla mnie by dziecko było zdrowe. Reszta się nie liczy. Potrzebuje paru dni na oswojenie z "nowym", bo mimo iż lekarz nigdy nie mówił co będzie, ja umysliłam sobie że skoro nie widać, to będzie dziołszka :) To wszystko.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #170 dnia: 1 Października 2009, 14:29 »
Kochana alez w zyciu bysmy tak nawet nie pomyslaly! :) Przyzwyczaisz sie niebawem.. a potem jak juz ciuszki chlopiece bedziesz kupowala! :)

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #171 dnia: 1 Października 2009, 15:59 »
Ja miałam dokładnie na odwrót, nastawiłam się na synka, a tu dziewczynka. Nie potrafiłam nic kupić na początku az do momentu, kiedy wpadłam w szał zakupowy :D

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 1 Października 2009, 17:31 »
to co piszecie jest pocieszające... znaczy się że i ja dojrzeję

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #173 dnia: 1 Października 2009, 18:15 »
Ewelina ja choć miałam przeczucie na dziewczynkę od początku to wszyscy mi wmawiali chłopaka a jak już wiedzieliśmy że jest córeczka to przez kilka pierwszych dni ciężko było się przestawić na mówienie już po imieniu bo wcześniej mówiłam "kruszynko, bąbelku. robaczku"... ale po kilku dniach już było tylko Natalka :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #174 dnia: 2 Października 2009, 07:41 »
wiecie wczoraj strasznie naszło mnie na zrobienie usg 3d. Tak na pamiątkę. Odstrasza mnie głównie jego cena i brak możliwości wykonania go tu u nas na miejscu. Szukałam czegoś na śląsku ale nie znalazłam gabinetu gdzie w soboty by wykonywali takie badania. Wyjazd do Wrocławia to już spora wycieczka. eee i chyba sobie odpuszczę. Potem już dzieciak będzie za duży.
Coś nastrojowo ostatnio podupadłam. Kurcze... taka przybita chodzę. Może to już przesilenie jesienne.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #175 dnia: 2 Października 2009, 10:09 »
Ewelinka sprobuj w Katowicach na Żelaznej, maja strone www wygoogluj i zapytaj, moze sie zgodza na weekend :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 5 Października 2009, 07:40 »
Morgan dzięki. Sprawdzałam. Niestety w weekend nie było możliwości wykonać usg. Wobec tego chyba sobie daruję, bo jak pojedziemy za 3 tygodnie to już będzie chyba za późno.
A teraz z innej beczki. Jesteśmy na etapie zastanawiania się nad wyborem szpitala na poród i chyba to nie będzie nasz "miejscowy" szpital. Jak już będę wiedziała dokładnie co i jak to Wam napiszę. Na razie nie chcę zapeszać, tym bardziej, że musimy trochę pokombinować.
U nas samopoczucie w miarę dobre. Z dietą cukrową idzie coraz lepiej. Schudłam już prawie 5kg. Szok. Jak tak dalej pójdzie to prosto z porodówki wyskoczę na wybieg dla modelek :) haha. A brzuszek to mam zmienny...raz jest duży i wypukły, raz taki jak teraz, że można go nie zauważyć. Jedno jest pewne. Coraz mocniej go odczuwam przy schylaniu, dźwiganiu itp. Muszę uważać.
Powiem Wam, że jeszcze nie przywykłam do myśli o chłopcu, ale w tej kwestii jest już znacznie lepiej. hihi do porodu się naprostuję :)
A teraz już uciekam do pracy. Dziś chyba jestem ostatni dzień w pracy przed pójściem na L4 i chciałabym wszystko pokończyć i nie zostawić komuś zaległości.
buziaki i do potem :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #177 dnia: 5 Października 2009, 10:54 »
Teraz bedziesz miala wolne to sobie odpoczniesz i przywykniesz ;))

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #178 dnia: 8 Października 2009, 11:18 »
Hejka!

u nas względnie spokojnie. Od wtorku jestem na zwolnieniu lekarskim, ale tak na prawdę dziś jestem drugi dzień rzeczywiście w domu. Czuję się dość dobrze. Trochę pobolewa mnie brzuch, ale nie jakoś bardzo uciążliwie. Sądzę, że to raczej wina zaparć, bo przy tej diecie wc odwiedzam co 3-4 dni ;/ niestety. Widziałam, że acitvia ma jogurt naturalny, ale zaglądałam na skład i mimo wszystko ma w sobie cukier. Szkoda.
U mnie dieta przebiega dość dobrze. Zdarzają się jeszcze przypadki, że cukier skoczy ponad normę, ale dzieje się to już na prawdę rzadko. Waga spadła o kolejny kilogram. To już piąty na minusie. Na szczęście teraz kilogramy nie lecą tak szybko w dół jak na początku i nie czuje się już tak mocno osłabiona. Oby tak dalej.
Co poza tym.. coraz trudniej ułożyć się wygodnie do spania z brzuchem. Albo coś uwiera, albo przeszkadza, albo nie da rady w takiej pozycji zasnąć. A tu jeszcze 3 miesiące :)
Ostatnio mam mały kryzys z małżem więc sama nastrojowo też nie jestem w formie. Mam nadzieję, że to szybko minie, bo póki co nawet nie mam ochoty z nim rozmawiać. A tłumaczyć mu o co mi chodzi też mi się nie chce, bo mam wrażenie, że tylko się powtarzam, a to i tak potem ma krótkotrwały efekt. I bądź tu mądry.
A teraz z innej beczki:
Ostatnio nachodzą mnie chęci kupna ubranek dla dziecka. Nie wiem tylko od jakiego rozmiaru zacząć. Oglądam głównie rozmiary od 62, ale nie mam przekonania czy dobrze robię. Znajoma poleciła mi śpiochy i bodziaki z early days - ponoć dobra i trwała bawełna no i nie są drogie. Co myślicie?

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #179 dnia: 8 Października 2009, 12:02 »
My mamy ciuszki od rozmiaru 56 kupowane. Nie jest ich niewiadomo ile, ale nigdy nie wiadomo jakie duze urodzi sie dziecko, takze ja polecalabym spiochy i bodziaki i pajace od 56 rozmiaru. MY juz kupujemy 68, 74 i 80 ;) Buziaki