Autor Wątek: PAŹDZIERNIKOWE PM 2010  (Przeczytany 26539 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
Odp: PAŹDZIERNIKOWE PM 2010
« Odpowiedź #30 dnia: 3 Listopada 2009, 09:16 »
pasqualine witam Cię serdecznie na forum.
Przykro czytać, że nie jesteś zadowolona z terminu. W końcu teoretycznie ślub bierze się tylko raz. Może warto porozmawiać jeszcze z narzeczonym i da się go przekonać na ślub latem 2011. A jeśli nie, to myślę, że razem z dziewczynami wypiszemy Ci listę "dlaczego warto brać ślub właśnie w październiku" :)

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #31 dnia: 3 Listopada 2009, 10:13 »
Właśnie!!!  ;D

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #32 dnia: 3 Listopada 2009, 22:30 »
Ja bym października nie zamieniła już na inny miesiąc! Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę!!!! Macie swój październik jeszcze przed sobą, a zobaczycie, jak szybko zleci!

To co, robimy listę, dlaczego październik? :D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #33 dnia: 4 Listopada 2009, 09:02 »
Chyba pasqualine jednak przekonała narzeczonego na inny miesiąc bo się tu nie pojawia.

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 4 Listopada 2009, 09:44 »
Zabawex - 9 października tego roku była słoneczna pogodna, choć wietrzna, ale nie padało :-) A po południu całkiem się wypogodziło ;-)

Ja miałam 16 stopni! Bezwietrznie, słoneczko, idealnie! W Waszych Dniach też tak będzie!

Co do złotych liści, to ja właśnie bardzo chciałam jesienną sesję w parku, wśród złotych liści i wyszło super :-) Całkiem inaczej, niż typowe sesje latem :-)

Offline pasqualine
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 4 Listopada 2009, 23:03 »
Witajcie!
Fotograf już wstępnie zaklepany. . rezerwacja sali i kapeli :)
Jakoś taki zły humor miałam ostatnio i ta moja odpowiedź odnośnie października wyszła taka dramatyczna  :-\ ale w sumie to jesień jak dla mnie jest najpiękniejszą porą roku :)
Jeżeli ktoś poczuł że "kręcę nosem" to przepraszam - to z wrodzonego buntu. . . . "jak Ty tak to ja siak!"
Najgorsze jest to że na co dzień mieszkamy z moim chłopakiem 150km od siebie i wszystkie rozmowy są przez tel.  A mnie takie ustalenia irytują lekko.  Wole spokojnie usiąść i porozmawiać w 4-ry oczy.  Przedyskutować za i przeciw. .
No i tak się właśnie dziś stało! I już nawet się cieszę. . .  tylko podliczyliśmy koszty i trochę to przerażające.
Ale jak się ma wymagania to trzeba płacić. . .
No to zabieramy się do dzieła i ustalamy dalej.  :P

Offline aneta.dg
  • forumowicz
  • data ślubu: cywliny 19.12.2009, Kościelny 23.10.2010
« Odpowiedź #36 dnia: 5 Listopada 2009, 08:25 »
Ja tam wiem,że za rok będzie super piękna pogoda w październiku. W końcu zasłużyłyśmy na nią :)
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #37 dnia: 5 Listopada 2009, 09:28 »
pasqualine cieszę  się bardzo, że poprawił Ci się humor  :jupi:

A tak z innej beczki. Czy macie już sny związane ze ślubem? Ja dzisiaj miałam prawdziwy koszmar senny. śniło mi się, że do ślubu miałam się przygotowywać w zakrystii kościoła w mojej parafii (ślub chcemy brać gdzie indziej ale mi się przyśniło że bierzemy właśnie tam) i wszystkie rzeczy do przygotowania mnie miała przynieść moja siostra. Okazało się, że przyniosła jakąś straszną sukienkę, która była na mnie za krótka. Do tego czarne podkolanówki i czarne buty, bo stwierdziła że innych nie mogła znaleźć u mamy ( ja już 1,5 roku nie mieszkam z rodzicami i mało tam moich rzeczy zostało). Potem stwierdziła, że nie umówiła fryzjerki i makijażystki, bo ona sama się tym zajmie. Przeczesała mi włosy grzebieniem i stwierdziła, że jestem już uczesana. Pomalować już się nie dałam, chciałam zrobić to sama, ale tak płakałam że nie mogłam. W między czasie przyjechał mój narzeczony w rodziną i wyglądał po prostu bosko, a ja taka straszna. Nie chciałam tak do niego wyjść. W końcu stwierdziłam, że wole w dżinsy i bluzkę, niż tak wyjść w za krótkiej sukni z czarnymi podkolanówkami i czarnymi butami. A nie napisałam jeszcze, że te czarne podkolanówki zsuwały mi się na kostki.  :hahahaha:
Masakra jakaś. Nie spodziewałam się, że gdzieś tam w podświadomości zaczęłam już się tresować. Jeszcze prawie rok do ślubu. Jak mam mieć teraz takie koszmary to chyba w ogóle nie będę spać  :taktak:

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 5 Listopada 2009, 10:26 »
Zabawex, pocieszę Cię, że ja miałam takie koszmary właśnie na początku, po ustaleniu daty ślubu i wpłaceniu zaliczki za salę - przez około miesiąc śniło mi się kilka koszmarów.

Potem przez dłuższy czas miałam spokój i dopiero tuż przed ślubem trafiło się kilka :D

Może z Tobą też tak będzie :-) A to nawet dobrze, jeśli są koszmary :D

Mojej świadkowej tuż przed ślubem śniło się, że zapomniała wziąć dowodu i strasznie się na nią wkurzyłam :D I już o nim pamiętała  ;D

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #39 dnia: 5 Listopada 2009, 10:52 »
pasqualine - nas też dzieli odległość 100km i wszystkie początkowe rozmowy o ślubie, prowadziły do kłótni, bo przez telefon nigdy tak się nie dogada jak osobiście :)
Dobrze, że już ważniejsze rzeczy załatwiliśmy i na razie jest spokój.

Offline pasqualine
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 5 Listopada 2009, 23:32 »
 :D Ja na szczęście nie mam koszmarów jesczcze...
Za to koszmarem jest szukanie zespołu- a raczej cena jaką musimy zapłacić (lub też nie- bo jeszcze się nie zdecydowaliśmy)
Ale jak się wymaga to trzeba płacić  :-\
Pozdrawiam :D

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #41 dnia: 6 Listopada 2009, 14:59 »
A jaka to cena jeśli można spytać? :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #42 dnia: 30 Listopada 2009, 10:35 »
Coś nam tu ucichło :)
Jak tam dziewczyny idą przygotowania?
My wybieramy się w tym tygodniu do kościoła zarezerwować datę ślubu. Zobaczymy co uda nam się załatwić, bo chcemy brać ślub w kościele, który nie jest ani w mojej ani w K. parafii. Zobaczymy....

Wiszę, że akirka nam uciekła :)

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #43 dnia: 30 Listopada 2009, 10:54 »
Zgadza się uciekłam :) ale myślami będę z Wami w październiku :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 3 Grudnia 2009, 13:52 »
Dziewczyny czy macie już zarezerwowany termin w kościele? My właśnie byliśmy wczoraj. Mieliśmy trochę obaw, ponieważ chcemy wziąć ślub, że tak powiem "w obcej" parafii. Ale obyło się bez problemów. Przyjęła nas taka miła pani, wszystko wytłumaczyła, dostaliśmy tez karteczki na nauki przedmałżeńskie. I wszystko układa się na razie idzie po naszej myśli :) Najbardziej ucieszył nas fakt, że zgodę na ślub w innej parafii musi przynieść tylko jedno z nas i nie będę musiała prosić o to proboszcza z mojej parafii.

Offline pasqualine
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 6 Grudnia 2009, 13:55 »
Cena mojego wymarzonego zespołu to 6500 - jednak zrezygnowaliśmy z niego.
Teraz zabieram się za szukanie sukienki- bo figurę od 10 lat mam taka samą (wiec nic się raczej nie zmieni) a widziałam że są duże przeceny...
Pozdrawiam
 ;)

Offline aneta.dg
  • forumowicz
« Odpowiedź #46 dnia: 6 Grudnia 2009, 15:28 »
My też już mamy zarezerwowaną godzinę w Kościele  :), ale czeka nas rozmowa kanoniczna z naszym proboszcze :-\, który nie jest zachwycony ze w innym kościele bierzemy ślub .
i czekają nas nauki przedmałżeńskie.
Orkiestrę tez mamy, kamerzystę i fotografa i sale. za sukienka możne w styczniu zacznę jeździć  :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #47 dnia: 7 Grudnia 2009, 09:19 »
Cena mojego wymarzonego zespołu to 6500 - jednak zrezygnowaliśmy z niego.

:o  cena jest masakryczna.

Ja za suknią też po nowym roku zacznę chodzić i to bardziej od lutego niż stycznia (trzeba zrzucić trochę po świętach). Po nowym roku tez zaczniemy chodzić na nauki.

Offline pasqualine
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 7 Grudnia 2009, 23:47 »
a ja nie wiem jak nam się te nauki uda zrobić..
Ja na codzien mieszkam w Krakowie i chciałbym u Dominikanów..a u nich to chyba w piątki o 18:30 ...a mój luby pracuje do 18 ...150 km od Krakowa ;)
Na szczęście pracuje "u siebie" - więc może się uda ;D
Na razie ja też nie mam czasu na nic.. od 2 tyg siedzie po 12-14h w pracy.

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #49 dnia: 8 Grudnia 2009, 08:45 »
pasqualine jeśli narzeczony pracuje u siebie to chyba będzie mógł te kilka razy wyjść wcześniej :) Lub zróbcie nauki gdzie indziej. W końcu nie ma przymusu co do miejsca chodzenia na nauki.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #50 dnia: 13 Stycznia 2010, 23:49 »
Witam październikowe PM;)

A ja mam wszystko obcykane;)

TERAZ-ZIMA-
Zaręczyłam się 20 grudnia 2009r, a na początku stycznia zaklepałam już salę na październik 2010, tzw. szybka akcja;) Na początku lutego załatwię dj'a i księdza. I do wiosny daje sobie spokój.

WIOSNA-
Muszę zrzucić co najmniej z 10kg, wiec suknia dopiero kwiecień, maj. Obrączki myślę,że też na wiosnę.Wtedy też ON musi zrobić bierzmowanie, więc i nauki postaramy się razem z bierzmowaniem zrobić.Rozejrzenie się za autem(nie jest to konieczność, bo możemy jechać swoim, nie jest brzydkie:))

LATO-
Na lato zostawiam sobie zaproszenia(zakup i osobiste rozdanie) oraz zakup podziękowań dla gości( myślę o zakupie Martini dla każdej pary wraz z czekoladkami i kartką).

JESIEŃ-
Z parę tygodni przed ślubem załatwienie taxi dla gości( między lokalem ,a kościołem mamy parę ulic odległości, wiec blisko), zamówię kwiaty na swój bukiet, dla rodziców na koszyki -podziękowania i na dekorację kościoła.Wyposzczę się też na panieńskie( myślę nad weekendem nad morzem z kumpelkami, albo w jakimś spa...)

Taki jest mój plan, czy wypali, zobaczymy;)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 13 Stycznia 2010, 23:50 »
Nuage, widzę,że masz ślub tego samego dnia co ja, mogę spytać gdzie??

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #52 dnia: 14 Stycznia 2010, 09:56 »
Witaj lola wśród październikowych  :hello:
Może jakieś szczegóły?? Gdzie będziecie mieć wesele? Fotografa i kamerzystę planujecie? Bo nie wiedziałam ich w Twoich wyliczeniach?

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 14 Stycznia 2010, 10:48 »
Witam, witam.

Weselę robimy w Ceremonii, gdyż klimat tego lokalu, jego wystrój są tym czego szukałam. Bardzo nowoczesny i elegancki wystrój.
A jak będzie z jedzeniem i innymi rzeczami to już przekonam się w październiku;)

Kamerzysty i fotografa nie chcę, bo jeśli mogę na czymś oszczędzić to między innymi na tym. Kamerować będzie rodzina tak czy inaczej( u mnie to standard na imprezach rodzinnych), wiec jakiś filmik się sklei. Zdjęcia studyjne,ale ślubne uważam za coś okropnego. A jeśli chodzi o plener to mam dużo pomysłów na ciekawe sesje, wiec zrobię ja sobie sama. Jak ?? Zainwestuje w dobry aparat i ze znajomą, która się uczy fotografii porobimy cosik;)Ja zresztą też mam nie najgorsze oko i parę sesji już zrobiłam znajomym,ale ślubną tylko raz. Uważam,że 50% to pomysł, a drugie 50% to  talent i mamy przepis na udane foty;)

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #54 dnia: 14 Stycznia 2010, 11:42 »
O fajnie, ślubujemy tego samego dnia! My wesele robimy nad morzem, Łukęcin, ośrodek Wielki Błękit :)

My rozglądamy się właśnie za fotografem. Niedługo też planuję przejść się w poszukiwaniu sukienki. No i obrączek. Im bliżej tym więcej do zrobienia :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 14 Stycznia 2010, 12:18 »
Właśnie się rozglądam po forum i widzę,że tylko my mamy 2 mamy 2 października weselicho.  Czy jest tu jeszcze ktoś z tego dnia
??

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #56 dnia: 14 Stycznia 2010, 13:20 »
Chyba nikt więcej. DO tej pory byłam tylko ja :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 25 Stycznia 2010, 16:03 »
Październikowe, jak postępy u Was??

U mnie puki co tylko sala:/

Offline aneta.dg
  • forumowicz
« Odpowiedź #58 dnia: 25 Stycznia 2010, 20:47 »
ja na swojej liście moge odchaczyć suknie
 tyle
reszta stoi w miejscu

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #59 dnia: 26 Stycznia 2010, 11:22 »
My mamy zespol, salę, księdza, a rozglądamy się za suknią i fotografem. Idziemy tez w lutym na nauki przedmałż.
Poza tym wszystkiego po trochu, ale nic jeszcze całkiem nie jest załatwione...