Autor Wątek: 13.06.2009 - MagdaN i Adasiek - czy to wszystko mi się nie przyśniło?  (Przeczytany 20793 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kobietka
  • maniak
NARESZCIE!!
witamy młodą żonkę,
strasznieeeeeeee długo kazałas nam czekać na siebie i dalszą częśc relacji:) 
ale teraz już sie kochana nie wywiniesz tak łatwo....
prosimy o reztę;)

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
Jas super wyglądacie w tym tańcu !! :)
A te twoje opisy co i jak po kolei - będziesz miała niezłą kronikę, jak to gdzieś zapiszesz - super !!! :)

odliczam

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Madzia jak pognałaś relację to ho ho jest co czytać i oglądać  ;D

Jaka Ty jesteś niesamowicie podobna do mamy no szok, jak by ktoś skórę zdjął albo was sklonował  :o

i najlepsze zdjęcie to oczywiście zasłonięta teściowa  ;)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Fajnie, że ruszyłaś z relacyjką!!
Bo juz tak byłysmy ciekawe  :D
Żeby każde wesele było takie wspaniałe bo na zdjęciach widać że goście zadowoleni:)

A ja mam teraz pytanko!
Z tego co przeczytalam to po "przywitaniu" i rzuceniu kieliszkami od razu zasiedliście do stołu na obiadek.
Czy nie nastapił w tym momencie pewien moment konsternacji wśród gości?
Dlaczego pytam? Otóż na każdym weselu jakim byłam przed obiadem był pierwszy taniec  i wręcz goście "czekali na niego w tym konkrentym momencie". Mnie się bardzo Wasza "wersja" podoba i ciekawe jakby to wyszło u mnie  ;D
kasia

Offline kobietka
  • maniak
katrishja ja może powiem, że u mnie było dokładnie tak samojak u Magdy- pierwszy taniec po obiedzie, było to dla nas oczywiste, ze Młoda para rozpoczyna częśc taneczną własnie swoim "występieniem" :)
Obiad to obiad- pyszny, wyczekany weselny...
a potem szaleństwo!!

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Ojoj jak pognała z relacją  ;) super  ;)
Tak na poczatek katrishja pzyznam szczerze ze mnie zaskoczyłas bo na kazdym weselu którym byłam pierwszy taniec po obiedzie, ooo przepraszam na jednym był przed ale to w innym województwie  ;)

Piękne ujęcia  ;)

Fajny pomysł z tym polonezem  ;)

co do piosenki o torcie - nie wypowiem się bo mi się nie podoba  ;D

Bardzo ładny torcik  ;)

co do wódki to hmmm u nas juz stała od początku, a po obiedzie na niektore stoły trzebabyło już donosic, bo kumple mojego G to chyba ją pili zamiast wody  ;D ;D ;D
przed obiadem był toast , po pierwszym daniu kolejny toast ... po obiedzie przed pierwszym tańcem kolejny , po pierwszym tańcu kolejny .... ;D
« Ostatnia zmiana: 20 Lipca 2009, 14:55 wysłana przez Justys851 »

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
PRZESLICZNE zdjecia, a wodeczke to tez mi sie wydaje, ze dopiero po obiedzie najlepiej, ja tak przynajmniej tylko widzialam, chociaz tak z 10 lat temu jak bylam u kuzynki, to wodka wjechala dopiero po 22  ;D
u nas tez taniec jest po obiedzie.  :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
Kasia ale mnie zaskoczyłaś, przecież ja jestem ze Szczecina tak jak Ty i nie spotkałam się z pierwszym tańcem przed obiadem  :hmmm: a gdzie było to wesele?

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline anetka1232

• forumowicz
miło znów podczytywać relacyjke. nikt tak nie potrafi tego oddać jak ty.

Pierwszy taniec wyglądał rewelacyjnie:D

Offline MagdaN

• forumowicz
  • data ślubu: 13.06.2009

Cześć, dziewczynki!

Dziś tylko na chwilkę, bo od południa męczy mnie paskudny ból głowy... ;( Już doprawdy nie wiem, na co zwalać te moje bóle, pogoda czy co... ;(

Tak czy siak:

madzia_n - w imieniu mamy bardzo dziękuję :-) Sama uważam, że wyglądała wystrzałowo w swojej sukni (którą jej szyła ta sama krawcowa, co moją ślubną), jak porządna matka panny młodej ;-)

kobietka - nasi wspólni znajomi mi podkablowali, jak to opowiadałaś, jakie będzie auto, fryzura, garnitur ;-) Świat jest mały :-)

arvena - bo ja to tak trochę piszę dla siebie, żeby nic nie zapomnieć, na pamiątkę...

anulla_p - dużo osób mówi, że jesteśmy bardzo podobne. Kiedyś stanęłyśmy przed lustrem i patrzymy: oczy inne, nosy inne, usta inne, kształt twarzy inny. Zupełnie nie widzimy tego podobieństwa! Strasznie dziwne :-)

katrishja - tak jak dziewczyny piszą, u nas nie było specjalnie innej opcji, tak jest i koniec. Godzina jest późna, bo już w naszym przypadku około 15.30, w brzuchu burczy :-) Goście chcą jeść! Nie bardzo jest jak jeszcze pierwszy taniec zapodawać. Nie wiem, może to śląska tradycja, jak i to, że dość wcześnie są śluby. Jeśli ktoś idzie na ślub po obiedzie, np. na 17, to potem można trochę przeciągnąć to wszystko. Zależy od tradycji i zwyczajów :-)

Justys851 - to Wam się będzie wiodło, skoro tyle toastów, hihi, uśmiałam się :-)

pamela - dzięki wielkie, u Ciebie już końcówka odliczania, muszę poczytać i nadrobić, ale chyba już nie dziś jednak...

anetka1232 - dziękuję Ci bardzo :-)

Ok, po torcie przyszedł czas na zabawę na maksa. Ja byłam wyluzowana przez cały czas, od samego rana, ale w tym momencie to już zupełnie, bo wiedziałam, że następny krytyczny moment będzie dopiero przy podziękowaniach dla rodziców.

Nastąpiły balety :-)

Ja i mąż możemy już się bezkarnie całować ;-) Więc korzystamy!

Nieśmiertelne "jedzie pociąg z daleka!" Adam ma na głowie czapkę wysępioną od wodzireja - zresztą, Piotrek dysponował całym arsenałem różnorakich nakryć głowy. Już widziałyście go z czapką krakowiaka przy polonezie, a i jeszcze będzie okazja zobaczyć kilka następnych :-)

Mnie porwał w tany kumpel Adaśka ze studiów. Zresztą, w czasie całego wesela nieźle mną pozamiatał podłogę tam... :-)

Kącik młodzieżowy :D Akurat przyjaciel Adaśka ze studiów wygłasza toast:

Obowiązkowy taniec z tatą:

Zrobiło się już po 18, goście się rozluźnili, więc my postanowiliśmy wyskoczyć za dom na skwerek i tam cyknąć małą sesyjkę fotograficzno - filmową.

Trzeba przyznać, fotograf był doskonale przygotowany - były i bańki mydlane, i prześcieradło, i kieliszki z sokiem porzeczkowym :-)

Oto efekty:

Sesja ta była tylko "dodatkowa", cały czas pamiętaliśmy, że prawdziwą sesję robimy gdzie indziej, więc nie przykładaliśmy się za bardzo. Ja też nie chciałam za dużo czasu spędzić poza salą, szkoda mi było wesela. Całość zajęła może pół godziny.

Najpierw byliśmy sami, więc było łatwiej, ale potem zbiegł się tłum i coraz trudniej było nam (szczególnie mnie, bo Adasiek się nie przejmował :D) naturalnie odgrywać takie sceny.

Potem był rozkaz: na ziemię! No to my grzecznie się położyliśmy... :-)

Przy okazji baniek opowiem Wam, że kupiłyśmy z mamą kilka "przyrządów" do dmuchania baniek w kształcie tortu weselnego, chciałyśmy je rozdać dzieciom pod kościołem. I co? I żadna z nas nie pamiętała, żeby je zabrać! :-) Przydadzą się na inne weselicho... :-)

Huśtawka:

Powiem Wam, że kosmicznie się bałam, że za moment przysmaruję kolanami/butami/sukienką o ziemię, bo to była huśtawka dla dzieci i ziemia była bardzo nisko :-) Na szczęście nic nie narobiłam, a i fajnie się huśtało :-)

Skoro już się wszyscy zbiegli nas podziwiać, to nie mogliśmy nie wykorzystać okazji i nie pstryknąć paru fotek z rodziną i znajomymi.

Rodzice x 2 i bracia x 2

Moje obie babcie - byście widziały, jak dawały czadu przy "Twist again!" :-) To muzyka ich młodości :>

I ostatnie z tej serii. Adasiek zatytułował je: "Ostatnia próba odbicia przez wierne fanki zakończona niepowodzeniem" :D A teść spytał: "a gdzie rzepka"? :-)

Gości spowrotem na salę ściągnęło dopiero ogłoszenie wodzireja, że podano barszcz z krokietem - udało mi się wszamać (i nie pochlapać sobie sukni) - było to pyyyszne! :-)

Ok, uciekam, serdecznie dziękuję za wszelkie wyrazy sympatii!

Buźka na dobranoc :*:*:*

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
jejku madziu twoje zdjecia sa magiczne, tyle w nich milosci, i wcale nie widac, zebys sie krepowala  ;D
ale kobieto jaka ty masz figure, normalnie talia osy  ;D rzucilo mi sie w oczy bo sama bym chciala taka miec  ;D
banki sa super, ale nie ma jednego zdjecia, ktore by mi sie podobalo najbardziej, bo wszystkie sa cudne.
 :-*

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
ślicznie wyglądałaś, zgadzam się z pamel,że masz talię osy
wszystkie fajne zdjęcia, a ostatnie zdjęcie bardzo pomysłowe i śmieszne  ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
ale masz młode babcie   :brewki:

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
śliczna ta fotka z bańkami... super pomysł  :) :) :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
MagdaN!!!
Przebacz  :mdleje:  jak ja mogłam przegapić Twoją relacyjkę... już nadrabiam.
Jeśli mogę dołączam - zdjęcia REWELACYJNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeszcze raz się powtórzę - przepiękna z Ciebie kobitka!!!
Buźka  :-*

Offline anetka1232

• forumowicz
ale co jak co twojemu męzowi do twarzy w takim nakryciu głowy:D:D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
czy mogę sobie skopiować to z huśtawką, proszę jest takie piękne  :bukiet:

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Ależ przepiękne zdjęcia, aż sobie zapisałam pomysły :-)

Śliczna z Was para, ze zdjęć bije gorąca miłość :-)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
a ja się już zastanawiałam, gdzie żeś się podziała ze swoimi cudnymi fotkami :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Piękne zdjęcia, jak zawsze zresztą :) Bardzo podoba mi się to z bańkami! :) Nawet pozwoliłam sobie zgapić taki pomysł :)

Offline MagdaN

• forumowicz
  • data ślubu: 13.06.2009

pamela
matrix0007
Justys851
wiśniowa
frezyjka81 -
- witam, zapraszam, cieszę się, że jesteś :-)
anetka1232
anulla_p
selena
Castia
madzia_n

Bardzo Wam dziękuję, dziewczyny :-) :* Jesteście przekochane z tymi komplementami :przytul: :Daje_kwiatka: :bukiet: :*

Tak naprawdę to ja nie mam talii osy, tzn. mam dużą różnicę między talią a biodrami (figura klepsydra), ale tak naprawdę to zasługa gorsetu...

Cieszę się, że zdjęcia się Wam podobają :-)

A moje babcie nie są aż takie młode (ta po lewej ma 76 lat, ta po prawej - 68)

Dziewczyny, zgapiajcie i zapisujcie, co tylko Wam przyjdzie do głowy - po to jest to forum, żeby się inspirować innymi :-) Te zdjęcia wszystkie to jest całkowity spontan, sesja prawdziwa była dopiero w poniedziałek, a i tak nie można jej nazwać "pozowaną"... :-)

Wyjeżdżam jutro rano znów, wrócę w niedzielę wieczorem - heh, kiedy będzie wreszcie czas Was ponadrabiać?

Uściski wieczornośrodowe i na całą resztę tygodnia!

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
Udanego wyjazdu!!!
I dziękuję za przebaczenie  ;)
Buźki
 :-*  :-*  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
No to udanego wyjazdu życzę! Wracaj do nas szybciutko :)

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
Zdjątak cudne :) Takie naturalne i pełne pozytywnej energii, aż mi się buzia uśmiecha :) :)
Pierwsze zdjęcie na ławeczce powaliło mnie na kolana :)  ;D ;D ;D

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
  • data ślubu: 04.09.2010
Zdjęcia macie przepiękne, miłość bije od Was na kilometr:)   

PS. jejciu jesteś tak bardzo podobna do mamy (dwie krople wody)
Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
chciała bym tak dobrze wyglądać jak będę miała tyle lat co Twoje babcie  :o, patrz jak Ci to dobrze na przyszłość wróży  :D

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
miłej podróży  :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
udanego wyjazdu Madziu... i wracaj szybko do nas  :-*

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
Udanego wyjazdu :) :)
Jeszcze raz oglądałam zdjęcia i wszystkie są takie "do ramki" :) Superrrrrrrrr :D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Piękne zdjęcia!!!!
Udanego wyjazdu!!!