Autor Wątek: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)  (Przeczytany 305318 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
Odp: Moje 9 miesięcy stwarzania małego świata :)
« Odpowiedź #870 dnia: 29 Lipca 2009, 13:19 »
Tak, zuzka miała pić wodę na zwiększenie ilości wód płodowych...

Pati, najpierw eksperymentowałaś z środkami do pielęgnacji włosów, sprawdzając co działa a co nie a teraz zostaniesz ekspertem

od mieszania smaków w dość niekonwencjonalny sposób ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #871 dnia: 29 Lipca 2009, 13:24 »
Ewa o dziękuję Ci za wyrażenie zgody  :blagam: :blagam: :blagam: hehehe  ;)

A tak na poważnie to i tak jutro muszę się podnieść bo czeka mnie wizyta u dentysty, mam nadzieję że akurat jutro nie rozboli mnie znowu głowa  ;) a tak to czeka mnie borowanie...

Adiana ale teraz natrafiłam na super odżywkę do włosów :) Bardzo fajna, włosy są mięciutkie i lśniące :) ale nie chce mi się teraz wstawać to nie napiszę Ci jak się dokładnie nazywa :)
A z tym eksperymentowaniem to zawsze jeszcze można wypróbować rozpuścić czekoladę i wtedy dodać chili  :D zawsze jest jakieś wyjście  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #872 dnia: 29 Lipca 2009, 14:23 »
oj o nacisku na pęcherz nic mi nie mów...  ;D ja latam co chwila!!!

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #873 dnia: 29 Lipca 2009, 14:36 »
A czy bedziesz musiala tak dlugo lezec ? Z tego co tu czytam to nie musisz plackiem lezec i troche gdzies wychodzisz. Lekarz zalecil ci odpoczynek? Dlugo?

Trzymam kciuki co by to borowanie bezbolesne bylo  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #874 dnia: 29 Lipca 2009, 15:51 »
Morgan ja też latam co chwila i co chwila sikam jakby co najmniej 3 godziny nie sikała ;)

inesk no jak byłam w sobotę w szpitalu to lekarz powiedział "kilka dni" - przyjmuję, że to są 4 dni, czyli od jutra już się ruszam. A ogólnie teraz już nie musiałam plackiem leżeć, ale ze względu na te sobotnie bóle na wszelki wypadek miałam poleżeć.
Borowanie bezbolesnego nie wyobrażam sobie ;) hehehe, ale fajnie by było gdyby akurat takie się mi trafiło ;)

A ja chciałam wyjść na balkon i sobie pospać na leżaku, a tu wyszły dzieci na balkon i ogórki i bawią się, piszczą, jęczą, kwękają... i tyle wyszło z mojego spania :)

Cała woda 1,5 litrowa na dzisiaj już wypita  ;D szybko mi poszło i pewnie dlatego non stop chce mi się siku :)

I jako, że niewiele się dzieje na forum to zaczełam sobie przeglądać wózki na allegro  ;D wiem, że to wcześnie, dlatego teraz tylko spisuję sobie do odpowiedniego pliku jakie wózki mi się podobają wizualnie - no i oczywiście cenowo, a potem będę porównywała funkcje i przyglądała się im bardziej szczegółowo  ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #875 dnia: 29 Lipca 2009, 16:02 »
Patrycja z tymi wozkami to ja tez tak robilam hihihihi :)) Ja sie zdecydowalam na Tako tak jak pisalam juz ;)) Tako Jumper X 3 w 1.

Oj z siusianiem to sie zgadzam nie dosc ze czesto to duzo...  ;D juz sie przyzwyczailam i w nocy nie wiem ile razy swiadomie a ile razy nieswiadomie bylam :D:D:D

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #876 dnia: 29 Lipca 2009, 16:21 »
Ja wypijam 2-3 litry wody dziennie ale to dlatego ze nic innego mi nie wolno :) .. u nas woda idzie jak woda :) zgrzewka na cały dzień starcza bo malzowina na diecie i pije tyle co ja :)

Mi sie jeszcze nie zdazyło bezbolesne borowanie. ..a szkoda :)

A co do oglądania wozków to tez zaczełam oglądac bardzo wczesnie przynajmniej teraz juz napewno wiem ktory wybiore :)

17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #877 dnia: 29 Lipca 2009, 19:25 »
Morgan wiem, który to Tako Jumper X i ja też mam go zapisanego - to był mój pierwszy wybór, jeszcze zanim zaczełam w sumie spoglądać na wózki, ale teraz doszły jeszcze inne do wyboru :) narazie nie będę pisać, co mam upatrzonego, jak będzie odpowiednia pora - czyli ok października, listopada to wtedy wyłuszczę swoje typy do wyboru :)

Lilith a nie możesz np oprócz wody kompotów niesłodzonych pić? ALbo herbaty owocowej niesłodzonej?

Ja w nocy do wc chodzę różnie :) Ale jeszcze mniej niż 3 razy to mi się nie zdarzyło, a najczęściej to miałam jak w zegarku co godzinę...

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #878 dnia: 29 Lipca 2009, 19:28 »
A kiedy masz nastepne USG ? Ciekawska jestem co w brzuszku u Ciebie mieszka ?  ;D

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #879 dnia: 29 Lipca 2009, 19:48 »
Właśnie kiedy USG
co do częstego odawania moczu to ja latam często i w nocy ze 2 razy

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #880 dnia: 29 Lipca 2009, 19:48 »
ja tam nie wiem piłam baaardzo dużo w ciąży wody (i zostało mi do dziś) a do wc nigdy w nocy nie wstawałam  :D

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #881 dnia: 29 Lipca 2009, 19:51 »
Pati moge pić herbaty owocowe i zwykłe...ale jakos mi niepodchodzą :) jak juz to pije do sniadania herbatke cytrynowoa albo karmelowo-waniliową :) ...kompoty niesłodzone maja w sobie cukier naturalny wiec tez niemoge :(

Patyś juz niedługo bedziesz mniej chodzila do wc ja jakoś od połowy ciązy miałam taki okres ze nawet w nocy niewstawalam :) poprostu młody juz nieuciskał pęcherza :) ...ale teraz to znowu wstaje raz o 01:00 drugi o 05:00 trzeci około 8 - 9 rano i juz wtedy niekłade sie spac ...no chyba ze mnie bardzo muli :P
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #882 dnia: 29 Lipca 2009, 20:10 »
Jagna teraz wizytę mam 6 sierpnia, czyli w przyszły czwartek, ale nie wiem czy będę miała usg robione. Będzie to dokładnie 16t 1d.

marzenieee ja potrafię iść siku po 5 minutach a wysikać chyba z litr...  ::)

madziq może masz już organizm i pęcherz przyzwyczajony :) Bo ja z reguły raczej nie piję aż tak dużo wody, bardziej soki a po sokach jakoś tak mnie nie ciągnie do wc :)

Lilith ale w razie co wybór jakiś masz :) No ja nie wiem, czy u mnie zmiejszy się nacisk na pęcherz... Jak już teraz tak mam to widzę to wszystko w sikających barwach i pewnie tak będzie do końca :) ale co tam, raz sie żyje - niech i tak będzie  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #883 dnia: 30 Lipca 2009, 07:59 »
a ja pije i herbate i soki i mleko ktore kocham, a potem latam :))
fajnie ze masz pare typow wozka, ja tez mialam ;) u nas wlasnie wybor na ten padl :))

moze akurat kochana zrobia Ci USG na wizycie ;))
ja tez mam wizyte ale 7 sierpnia ;) mnie pobiora krew ostatni raz ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #884 dnia: 30 Lipca 2009, 09:29 »
Zaczeliśmy 16 tydzień!!!

Wow, ale się cieszę :)

Ostatnio R. kupił mi taki żel z Perfecty Mamy na zmęczone nogi i sobie posmarowałam - bardzo przyjemny, faktycznie trochę chłodzi i pomaga, ale najbardziej to ochłodziło mi te cieniutkie skóreczki między palcami u dłoni... brrr, jak ja nie cierpię tego uczucia  ::) ciężko się go pozbyć... Następnym razem muszę zwerbować R. co by on mi smarował, jemu niech się mrożą skórki a nie mi  ;)

Morgan a wiesz, że ja w ogóle mleka nie pije? Nie mam ochoty na nie. Zobaczymy, czy zrobi mi usg, fajnie by było, ale jak nie to nie będę naciskać ani płakać :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #885 dnia: 30 Lipca 2009, 09:40 »
Ja mam z Niemiec taka maśc na zmeczone nogi, jest na recepte w Niemczech, ale w ciazy chyba nie mozna nia smarowac... dobrze, ze nic mi z nogami poki co sie nie dzieje, ze nie puchna ani nic :)

Kochana widzisz ja Kocham mleko i zawsze pilam go duzo... dziennie nawet pol litra, tak strasznie je uwielbiam, w ciazy mi zostalo.. przeważnie wieczorem oboje z mezem pijemy przed snem :) jak małe dzieci normalnie :) 2 litry mleka mam na dwa dni ;)) czyli litr dziennie u Nas idzie :) Nie żeby ktos pomyslal, ze jak ejste w ciazy to celowo mleko pije... absolutnie :) Uwielbiam! :)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #886 dnia: 30 Lipca 2009, 11:03 »
Moja mama będąc ze mną w ciąży pochłaniał mleko  :) Lekarze mówili, że dzięki temu po urodzeniu miałam piękną cerę - atłasowa, jednolita, bez przebarwień  :) Mama mi opowiadała, że inne mamy przychodziły mnie oglądać, bo z podziwu wyjść nie mogły  :D Także Reniu  :brewki: 

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #887 dnia: 30 Lipca 2009, 11:08 »
Gratuuluje kolejnego tygodnia  :P juz prawie polowa ciazy ;D ;D

ps. a jaka masz odzywke bo moja beznadziejna zreszta juz sie konczy  ::)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #888 dnia: 30 Lipca 2009, 11:11 »
OOOO to ja już wiem skąd mam taką cerę :)) mlekową  ;D tylko nie białą pomyślcie  ;D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #889 dnia: 30 Lipca 2009, 12:13 »
Moja cera teraz niestety daje mi wiele do życzenia, ale ogólnie nigdy większych problemów z nią nie miałam  :) Nawet trądzik młodzieńczy był dla mnie łaskawy i wyskakiwało mi coś na ruski rok w ilości pojedynczej  ;)

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #890 dnia: 30 Lipca 2009, 12:17 »
Pati gratuluje rozpoczęcia nowego tygodnia...ale ten czas leci :)

Ja tez mam ten krem do nóg z perfect mama jest super ..i czasmi pomaga a zwłaszcza wieczorem :)

Ja na ogół mleka przed ciążą nie piłam bo niemogłam ...mam od urodzenia skaze białkową ...ale w czasie ciązy jakoś tak mi przeszło ehhe i pije mleko litrami bo uwielbiam ale tylko 0,5% albo 1,5% , bardziej tłustego nie moge :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #891 dnia: 30 Lipca 2009, 12:35 »
A ja jakoś w ogóle nie piję mleka, tzn bardzo rzadko i jak już się zdarzy to raczej pod postacią kakao  ;D ;D ;D

Z tą cerą to może i tak być, ja zawsze w bardzo znikomych ilościach piłam mleko i mojej cerze baaaaaaaaaaaaaardzo daleko do doskonałości... I może dlatego też zawsze miałam słabe zęby??

A jak już mowa o cerze to właśnie mi się zepsuła... I plecy całe wp ryszczach... ojej, normalnie czuję się jakbym miała 14 lat...

Sylwia taki mam balsam, to ta stojąca butelka, jest jeszcze szampon i chyba maska, ale ja szampony to tylko ziołowe a maskę może innym razem kupię, już i tak nie chce mi się tak długo trzymać na głowie tego wszystkiego, więc po chwili zmywam :)

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #892 dnia: 30 Lipca 2009, 12:50 »
ooo dzieki to sobie ja zakupie i sprobuje.. ;D

a ja nie lubie mleka az mnie odrzuca jedynie jogurty i lody a cere mam bardzo ladna i nie mialam nigdy tradziku a teraz jak mi cos wyskoczy to swieto... 8) wiec nie wiem czy to ma jakis zwiazek z mlekiem  8)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #893 dnia: 30 Lipca 2009, 12:53 »
ja tam samego mleka nie lubię co innego budyń jogurt czy kakao :)

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #894 dnia: 30 Lipca 2009, 14:49 »
Hej Patrycjo jeszcze raz szczerze gratuluję Ci twojego - Waszego szczęścia :)
widze że chodzisz do tego samego lekarza co i ja jak byłam w ciąży z Kubulkiem :)  wspaniały jest ... jakbym kiedyś jeszcze była w ciąży ( :-\ :-\jakbym :-\ :-\) to napewno tez do niego bym chodziła ...
na następnej wizycie nie bedziesz miała usg .... chyba że bedziesz miała wizyte w tym nowym gabinecie z usg to może i tam jeszcze Ci zrobi ja jak byłam w ciąży to on jeszcze przyjmował tylko na słonecznym i tam w gabinecie nie miał usg to jak była w 12-14 tygodniu to potem dopiero miałam usg w 21 i to wtedy kazał mi sie umówic do Węgrzynowskiego na to specjalne połówkowe usg :)
czerp radości ze swojego stanu ... staraj sie dużo odpoczywać bo potem to już nie ma czasu na odpoczynki :)) hihihihihihi
pozdrawiam
p.s. ilość wypitych wód nie wpływa na ilość wód płodowych  :P :P :P a Ira zawsze na usg bada ilość wód więc pewnie jest wszystko ok ...no stressss :) buźka
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #895 dnia: 30 Lipca 2009, 15:00 »
SYlwia niektórzy mają to szczęście, że genetycznie mają ładną cerę i nic nie muszą sobie dopomagać :)

madziulek super że jesteś!  :-* Ja będę do niego chodzić zawsze na Niedużą, bo tu jest mi jakoś bliżej. Pytał się mnie gdzie mi wygodniej to powiedziałam, że tu. Droga może i taka sama, ale tu jakoś lubię, jest ładnie, jasno i telewizor w poczekalni :)
Ja jak będę miała teraz wizytę to pogadam z nim o tym i zobaczę co mi powie, a ten Węgrzynowski to chyba też odległe terminy ma, bo chyba raczej wszyscy lekarze wysyłają do niego pacjentki? No zobaczymy, w przyszły czwartek będę wiedziała :)
Dużo odpoczywam i korzystam narazie ile się da :) 
Zaglądaj częście :)

Na 16 mam wizytę u dentysty. Trzymajcie kciuki aby poszło szybko i bezboleśnie :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #896 dnia: 30 Lipca 2009, 15:18 »
zaciskam więc kciuki kochana :)

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
« Odpowiedź #897 dnia: 30 Lipca 2009, 15:25 »
trzymam kciukasy żeby niebolało :)

Węgrzynowski super gościu ... ja do niego chodze na USG ... jest troszke że tak powiem nieogarnięty ale za to smieszny ...wszędzie go pełno :) no i robi super zdjęcia :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #898 dnia: 30 Lipca 2009, 15:54 »
Witaj. podczytuję na bieżąco, ale nie zawsze mam czas coś napisać  ::) 

U Węgrzynowskiego byłam dwa razy i w sumie długo nie czekałam. umawiałam się na telefon i czekałam ok 7 dni. z tym, że ja byłam ze skierowaniem,

a nie prywatnie. jestem mu wdzięczna bo dzięki niemu i jego decyzjom mam dziś zdrowe dziecko...

Powodzenia u dentysty  :-*

Offline agaga

• zapaleniec
  • data ślubu: 19.08.2006
« Odpowiedź #899 dnia: 30 Lipca 2009, 18:57 »
Patrycja z tego co mi się wydaje to teraz jest dobry moment aby się umówić na usg do Węgrzynowskiego, zawsze na koniec miesiąca robią zapisy na następny. Więc może będziesz miała szczęście i jeszcze Ci się uda. Niestety nie mam numeru telefonu. Ja byłam na USG prawie połówkowym ale niestety 3d nie udało się zrobić bo malutka się odwróciła.