Autor Wątek: w telegraficznym skrócie - 27 czerwca 2009r.  (Przeczytany 24267 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Odp: w telegraficznym skrócie - 27 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #300 dnia: 18 Czerwca 2009, 19:13 »
katrishja - normalnie już nie mogę się doczekać relacji z Twojego Panieńskiego..coś czuję, że bedzie "groźźźźne"..tak jak moje było!! :skacza:..

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #301 dnia: 18 Czerwca 2009, 22:24 »
Anullo
Nie marudź tylko na panieński proszę się szykować!!!
Za egzemin kciuki trzymam!!!
I z niecierpliwością czekam na relację ze ślubu!!!
Całuski  :-*  :-*  :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #302 dnia: 19 Czerwca 2009, 00:02 »
widzę dziewczynki, że mnie zachęcacie a ja mam właśnie tak jak ma margolka, najpierw mi się chciało a teraz sama nie wiem mam nadzieję, że się rozkręcę  ::)
pamela widzę, że jesteś rozpieszczana i przybędziesz na gotowe ale Cię rozpieszczają  ;D
Kasia dzięki za napisanie o lokalach bo ja przez to, że mnie w sumie w Szczecinie nie ma nawet nie do końca wiem gdzie się warto wybrać, cenne informacje, dzięki czyli jeszcze opiszesz nam bajla ok czekam
jedno jest pewne, że jak R będzie w Szczecinie już od poniedziałku to zamówi mi "specjalny tort" od Woźniaka

ale jedno co mnie cieszy, że dzisiaj już jeszcze przed egzaminami dostałam rekomendację na następny poziom angielskiego  :hahahaha: a z mojej grupy dostały w sumie jeszcze tylko dwie osoby  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #303 dnia: 19 Czerwca 2009, 02:29 »
Super, moje gratulacje! :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #304 dnia: 19 Czerwca 2009, 07:18 »
No to gratulacje  ;)

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #305 dnia: 19 Czerwca 2009, 08:13 »
Anulla nie ma tu marudzenia na temat panieńskiego dziewczyno musisz zaszaleć tego dnia i basta  :protestuje: :protestuje: :protestuje:!!!!!
Szkoda tylko że brak świadkowej w tych przygotowaniach ale to chyba nie jest najważniejsze prawda?!?!  ;D ;D
Jesli chodzi o angielski to gratuluje serdecznie :)
A co do baila to umieszcze info w weekend lub w poniedziałek:)
kasia

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #306 dnia: 19 Czerwca 2009, 08:20 »
anulla_p   - gratulauję!! ;D

Offline marta86star

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #307 dnia: 19 Czerwca 2009, 08:33 »
Gratulacje :)

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #308 dnia: 19 Czerwca 2009, 12:22 »
gratulację  :Najlepszy:

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
« Odpowiedź #309 dnia: 19 Czerwca 2009, 12:52 »
no no to gratuluje!!! :)

ja też jakoś tak ostatnio zastanawiam się na moim panieńskim- tzn. w jakim wydaniu go zrobić - bo raczej się odbędzie ;] 
Chocna tą chwilkę jakoś sie nie wyrywam.. może w ten dzień nabierzesz ochoty na imprezkę !! ;)

odliczam

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #310 dnia: 19 Czerwca 2009, 17:32 »
oj dziewczyny spokojnie z tymi gratulacjami, rekomendacja to jeszcze nie znaczy ze zdałam egzaminy  :D

Kasia a do czego tu świadkowa potrzebna? Poza tym ja mam dwie świadkowe, a żadnego faceta i nie mogę zwalać czegokolwiek na jedną z pań, która jest w Szczecinie a dać luz drugiej, mojej siostrze, która jest również jak ja w Londynie.
U mnie jak już będzie to tak: data godzina i idziemy jak sobie poczytałam o klubach szczecińskich to już sama nie wiem co mam o tym myśleć, wcale mi się to nie podoba pewnie skończ się pójściem gdzieś na piwo czy winko.
W moim słowniku brak jest również słowa MUSISZ i NIGDY ot taka mała fanaberia  :P
arvena pewnie masz rację, że nabiorę jeszcze ochotę

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #311 dnia: 19 Czerwca 2009, 22:28 »
Ja tez, ze tak powiem, mam dwie swiadkowe ;) Jedna oficjalna, druga nie oficjalna, hehe. Czyli mam pare: swiadek i swiadkowa, plus moja siostra, ktorej na poczatku nie moglam prosic by byla moja swiadkowa... Teraz okazuje sie ze bardzo mi pomaga, no i z nia wlasnie zrobie sobie panienski, o ile takowy bedzie :P

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #312 dnia: 19 Czerwca 2009, 22:30 »
..ja już dawno zauwazyłam, że jak sie nie chce specjalnie iść sie gdzies bawić..to później są najlepsze balety, imprezy, spotkania itp!!zobaczyś Anulla..będzie git!! ;D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #313 dnia: 19 Czerwca 2009, 23:48 »
Anulla mnie juz tak troszkę się zachciało, tak minimalnie  ;) Po prostu humorek mam lepszy niż ostatnio  :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #314 dnia: 20 Czerwca 2009, 00:28 »
Ja tak mialam przed 100dniowka... A teraz - oj, powtorzyloby sie ta impreze ::)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #315 dnia: 20 Czerwca 2009, 00:56 »
jednej forumce radziłam kiedyś asertywność a sama zostałam wzięta z zaskoczenia i postawiona trochę pod ścianą

opiszę Wam dzisiejszą jedną sytuację,
jak wiecie, jeżeli chodzi o moje panieńskie to do końca nie jestem przekonana, ale wstępnie poinformowałam wszystkie potrzebne koleżanki o dacie i godzinie i, że ewentualnie może nawet nie wypalić
mam jedną bardzo dobrą koleżankę, której malucha jestem chrzestną i jest ona zaproszona. Kiedyś a było to kilka lat temu poznałam jej sąsiadkę, z którą utrzymuję kontakty tylko okazyjne tzn jak np spotkamy się przypadkiem u mamy mojego chrześniaka, (z tą sąsiadką) nigdy nie umawiamy się same, nie dzwonimy do siebie, nie byłyśmy nigdy nawet we trzy na wspólnej imprezie innej niż domowy grill. I dzisiaj w trakcie rozmowy telefonicznej usłyszałam od mojej kumpeli:
-"Słuchaj a (nazwijmy ją) Beata szykuje się na twoje panieńskie i powiedziałam jej, że na pewno nie będziesz miała nic przeciwko jak przyjdzie"
No to ja na to OK. Po chwili jednak przemyślałam sprawę i doszłam do wniosku, że dziewczyna ta mimo, że mamy po tyle samo lat, do mojego towarzystwa pasować nie będzie. I o czym tak naprawdę będziemy z nią rozmawiały? o tym, że jej małżeństwo się teraz rozpada niestety życie bywa i tak (co prawda całe szczęście dla niej, że się rozpada) a temat ten znając ją na tyle, z pewnością wrzuciła by na tapetę. A nawet jeżeli mam ochotę na naprawdę spokojny wieczór powiedzmy przy winie, to ona jak się rozkręci spokojna bynajmniej nie jest.

Mam nadzieję, że nie zamotałam za bardzo i poradzicie mi jak ją teraz spławić. Myślałam co by zwalić sprawę na mamę mojego chrześniaka jak wyskoczyła z zaproszeniem to niech teraz to odkręca, bo ja nie mam pomysłu...

Wrócę do Was jutro wieczorem, miłego weekendu   :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #316 dnia: 20 Czerwca 2009, 01:06 »
Hmm.. Pogadaj najpierw delikatnie z mama chrzesniaka, co i jak. Powiedz ze to impreza glownie dla najblizszego grona, z ktorymi utrzymujesz glebsze kontakty. Mysle ze albo ona doradzi Ci, co zrobic, albo sama o zalatwi. Swoja droga... Nieladnie tak wpraszac sie na czyjas impreze.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #317 dnia: 20 Czerwca 2009, 07:54 »
ona namieszala, to niech ona odkreca, to twoja impreza i ty zapraszasz swoich gosci a nie z osobami towarzyszacymi. a jak nie bedzie chciala, to sama sie skontaktuj z nia, ze zaszla pomylka i robisz tylko dla najblizszych spotkanie zeby sie nie szykowala. albo muszisz sie przemeczyc z jej towarzystwem jak juz nie chcesz odkrecac. napewno cos wymyslisz i bedzie dobrze.  :-*

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 20 Czerwca 2009, 16:30 »
anulla życzę powodzenia na egzaminach!!!

co do tej sąsiadki, to powiedz koleżance, że skoro ją zaprosiła bez Twojej wiedzy i zgody to niech teraz odkręca... mnie się wydaje że wieczór panieński to jest taka specjalna impreza którą chcemy spędzić z najbliższymi koleżankami i znajomymi a nie z każdym co popadnie...

buziaki zostawiam  :-* :-* :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #319 dnia: 20 Czerwca 2009, 17:27 »
ja też bym zwaliła na tą Twoją koleżankę odkręcenie tego skoro sama to nakręciła  ::) swoją drogą dziwne tak się wpraszać na imprezę i do tego tak specyficzną jak wieczór panieński  ;)

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #320 dnia: 20 Czerwca 2009, 18:02 »
w 100% sie zgadzam z Dziewczynami. Niech to odkręca Chrzesniaka mama..skoro ona tak namotała!! Powiedz że na Panienskim mają być TYLKO NAJBLIZSZE koleżanki i koniec kropka. Ona do tego grona nie nalezy i nie chcesz żeby Ona była. I miej w d..pie czy Tamta się obrazi czy nie..bo w końcu żadna z niej koleżanka a tym bardziej przyjaciółka.
Ja też przed swoim Panienskim zastanawiałam sie czy zaprosić Naszego Świadka Narzeczona - bo może wypada itp. Ale raz że nie przepadam za nią..to moje przyjaciólki szybko mi uśwadomiły własnie, że TO BEDZIE MOJA IMPREZA i maja być tylko te osoby które ja CHCĘ mieć!!A nie, że wypada itp...
Więc nie zastanawiaj sie i powiedz Koleżance żeby to szybko odkręcała!!

Offline katrishja

• entuzjasta
« Odpowiedź #321 dnia: 20 Czerwca 2009, 18:44 »
Jak najbardziej niech odkręca świadkowa!:)

Jeśli chodzi o niechciane osoby to ja mam taki  problem z dziewczyna przyjaciela mojego PM. Akrutnie jej nie znoszę-samo jej imię działa mi na nerwy!!! grrr!
Niestety nie uniknę jej na weselu  :-\ :-\ ale posadzę ją NAAAAJDALEJ byle od nas!!! brrr!!
A najlepsze było jak wreczalismy im zaproszenie napisałam koledze "z osobą towarzyszącą" no bo sorry batory ale są raptem rok ze sobą więc bez przesady a poza tym jej nie znoszę. To ręce jej się trzęsły jak otwierała zaproszenie- a jasno dałam je jej FACETOWI DO REKI I NA KOPERCIE TEZ BYLY JEGO NAZWISKO I IMIE to jak zrobiła minę i walnęła "tekst" o możesz wziąść kogo chcesz! I parę innych...szkoda słów :o :o
to myślałam że jej w zęby dam  :-X :-X :-X
kasia

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #322 dnia: 20 Czerwca 2009, 21:35 »
Dziewczyny, serdeczne dzięki za opinie na temat "sąsiadki" czyli okazuje się, że mam słuszne odczucia

Wiem już wszystko na temat lokalu, sprawa zakończy się tak, że pójdziemy posiedzieć sobie nad winkiem i torcikiem a z tego to powodu, że w Szczecinie, pięknej wsi z tramwajami nie ma imprez z tańcami w czwartki. Jeżeli był by to piątek to co innego ale w czwartek nie ma i koniec. To znaczy może są w lokalach, które z kolei mi nie odpowiadają więc nie zamierzam się bawić w miejscu, którego nie lubię.

Kasia świadkowa nie ma czego odkręcać bo ona nie jest mamą mojego chrześniaka i nic nie zepsuła. Mowa jest o zupełnie innych osobach nie związanych zupełnie z moją świadkową  ;D
Ale tak przy okazji właśnie to wspomniana mama mojego chrześniaka dostała zawiadomienie do urzędu wypisane UWAGA: Sz.P Sylwia......... oraz Konradek (czyli mój chrześniak) + Patryk (jego starszy brat) nie dopisałam na zawiadomieniu jej faceta z którym spotyka się od prawie czterech lat a ja mimo wielu pobytów w Polsce nie poznałam go do tej pory. Trochę za to obraziła więc ja jej na to: słuchaj co to za fochy, jak mogę zapraszać osobę której nie znam zupełnie i widziałam raz na zdjęciu poza tym to informacja tylko o urzędzie bo wesela nie robię o czym wie doskonale. Chodziło więc o zasadę wpisana jego imienia, hmm bywa....
Kasia ty przynajmniej znasz dziewczynę tego przyjaciela, są rok, możesz jej nie lubić ale ją znasz, a tu miałam dawać info osobie nieznajomej to dla mnie tak jak bym komuś wręczyła w autobusie czy tramwaju. Dla mnie sytuacja nie do przyjęcia.

trochę Wam ponudziłam na wieczór  ;D szkoda, że nie mamy usłanego niczego różami  :Daje_kwiatka:
ale się cieszę od jutra już nie muszę chodzić do pracy  ;D ach jak ja uwielbiam wolne mieć a jutro niedziela śpię do 12 w południe  ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #323 dnia: 21 Czerwca 2009, 01:25 »
Niestety, zycie nigdy nie jest usłane różami ;)
Kochana, zostawiam :-* :-* :-* juz na caly najblizszy tydzien, gdyz nie bede miala okazji zajrzec na forum... A szkoda, bo pewnie wiele bedzie sie dzialo :(
POWODZENIA!

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #324 dnia: 21 Czerwca 2009, 16:18 »
Anullo!!!
Jak ja rozumiem Twoją sytuację z zapraszaniem "obcych" ludzi. Ja niestety też musiałam wykazać się asertywnością. Po prostu powiedziałabym tak - na panieński zaprszam, tylko te osoby, które będą  na moim przyjęciu weselenym. I więcej nie tłumaczyłabym się.
Pozdrawiam!!!

Offline MagdaN

• forumowicz
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #325 dnia: 21 Czerwca 2009, 20:04 »
Wróciłam i będę znów wtrącać swoje 3 grosze ;-)

Widzę, że tematy łóżkowe jeszcze się ciągnęły przez czas jakiś - pękałam ze śmiechu  ;D ;D ;D

Mnie się na panieński strasznie nie chciało iść, myślałam, że to marnowanie czasu, ale BYŁO SUPER, więc każdej polecam :-)

I faktycznie dziwna sprawa z tą nieproszoną osobą... Ja miałam nieco inną sytuację - w pracy (mała firma, wszystkich pracowników 10 osób) miałam bardzo napięte stosunki z jedną dziewczyną i generalnie nie chciałam jej znać, bo uważałam ją za osobę zachowującą się poniżej pewnego poziomu. W zasadzie demonstracyjnie nie rozmawiałyśmy ze sobą, co w takiej małej firmie nikomu nie umknęło. Ale zbliżał się panieński i zastanawiałam się, co zrobić. Wreszcie pomyślałam "a co mi tam" i publicznie powiedziałam: "będzie panieński, wszystkie zapraszam, oto telefon do mojej przyjaciółki organizatorki, chętne niech się zgłaszają." Zastanawiałam się, co "ona" zrobi - ale byłam zadowolona z siebie, bo miałam czyste sumienie - ja zrobiłam krok, a jeśli ona chce stroić fochy, to niech stroi. I przyszła! Wprawdzie posiedziała ze 2 godzinki, ale była i nawet normalnie rozmawiałyśmy - to był przełom w naszych relacjach.

Morał: jasne, to Twoja impreza i mają być te osoby, które Ty sobie życzysz. Ale - imho - czasem nie warto kruszyć kopii, może ona w ogóle nie przyjdzie, a może szybko pójdzie, a może nikt z nią nie będzie rozmawiał, a może okaże się rozrywkowa, a może potrzeba jej wyjść między ludzi, skoro małżeństwo się sypie...

Przepraszam za zaśmiecanie, ale pomyślałam, że może warto to powiedzieć. Życie nam z każdej strony daje w dupę, szkoda jeszcze sobie wzajemnie je utrudniać...

Tylko jedna kwestia: czy Ty płacisz za całą imprezę czy każda za siebie? Bo jeśli Ty, to na pewno i absolutnie nie ma o czym rozmawiać i przychodzą osoby tylko przez Ciebie zaproszone...

Tak czy siak, zrobisz, jak uważasz za stosowne :-) Jak i w każdej innej kwestii :-)

O ile dobrze doczytałam, to  pojutrze masz egzamin? Będę trzymać kciuki! I gratulujemy "promocji" :-) (to moja branża, więc ze szczególnym zainteresowaniem śledzę tę sprawę :D)

Pozdrawiam cieplutko!

Offline Green Apple

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #326 dnia: 21 Czerwca 2009, 20:11 »
kochana! przemyśl, przeanalizuj, policz straty i zyski i podejmij decyzję

trzymam kciuki, żeby wszystko zakończyło się dobrze

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #327 dnia: 22 Czerwca 2009, 09:26 »
A bym jej nie zapraszała z jednego głównego powodu. Z tego co powiedziała anulla, ta sąsiadka nie jest osobą, która spokojnie siedzi w kącie tylko lubi skupiać na sobie uwagą. Do tego jej małżeństw się sypie i (o czym anulla również wspomniała) ten temat również będzie poruszany na przyjęciu. Więc nie wiem czy w sytuacji kiedy za kilka dni wstąpię w związek małżeński chciałaby wysłuchiwać "opowieści z krypty" o nieudanym małżeństwie. I również porozmawiałabym z mamą chrześniaka, że skoro strzeliła taka gafę i ją zaprosiła (wiedząc o tym wszystkim o czym napisałam wyżej - mega gafa) to niech teraz to odkręca.
A jeśli dziewczyna potrzebuje wyjść do ludzi to zawsze można się z nią w innym terminie umówić na piwo, ale nie w taki dzień.

Wychodzę tez z założenia, że na wieczorze panieńskim/kawalerskim powinny być osoby przy których czujemy się swobodnie i które nie działają nam na nerwy.

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #328 dnia: 22 Czerwca 2009, 10:10 »
..nadal podtrzymuję to co napisałam - niech kumpela odkręca. ;D
chociaz też "nie głupio" gada - MagdaN

jestem ciekawa jak zakończy się ta sprawa.  ;D

Offline katrishja

• entuzjasta
« Odpowiedź #329 dnia: 22 Czerwca 2009, 10:21 »
Anulla sorka za pomylenie świadkowej z mamą chrzesniaka  :glupek: :glupek:
kasia