Autor Wątek: w telegraficznym skrócie - 27 czerwca 2009r.  (Przeczytany 24565 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: w telegraficznym skrócie - 27 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #330 dnia: 22 Czerwca 2009, 11:46 »
witam wszystkie poniedziałkowo  :kawa:
zrobiłam sobie wczoraj wolne od forum ale od dzisiaj ostatnie dni będą z pewnością na bieżąco  :)

widzę, że wypowiedziałyście się wszystkie na ten niezręczny dla mnie temat, jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI, tak myślałam, że można na Was polegać  :-* :Daje_kwiatka:
tak więc z pewnością zrobię tak jak powiedziała większość, niech odkręca kto nabroił, w nosie to mam, ja na jej panieńskim się nie bawiłam a wiem że było huczne.

a teraz sprawozdanie co zrobiłam przez weekend  ;D  
-kupiliśmy nową koszulę dla R, co by miał na zmianę i czół się komfortowo, identyczna jak ta pierwsza, delikatnie szara (o białej nawet mowy nie ma  :-[)
-byłam na solarium, nie mogę chodzić za dużo bo będzie kontrast na zdjęciach więc może jeszcze tylko raz
-zrobiony został pedicure i brwi, kochane podajcie mi cenę pedicure w Polsce to sobie porównam z ciekawości
pedicure razem z piętami i malowaniem - french - bez żadnych dodatkowych zdobień; jestem ciekawa czy przepłaciłam czy nie
-zostały zrobione też łapki, w środę tylko ekstra malowanie

na dzisiaj w planach do kupienia płatki róż bo okazało się w weekend przez telefon, że rzucania w nas czymś to nie przepuszczą  :-\ muszę powiedzieć, że ja jestem przeciwniczką tego i powiedziałam ok może być ryż, a tu nie, mają być pieniądze, więc na nasz zdecydowany protest poparty informacją, że ja tego z całą pewnością zbierać nie będę  :protestuje: :nerwus: stanęło na płatkach, ok płatki mogą być
na razie to na tyle lecę do Waszych wątków  :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #331 dnia: 22 Czerwca 2009, 13:02 »
muszę dodać parę słów bo mi umknęło właśnie mój R leci już do kraju o 15:15 Waszego czasu będzie już na lotnisku w Goleniowie, więc dzisiaj rano było pakowanie i uwaga pierwszy raz obyło się bez awantury przy okazji; do Polski leci dziś moja sukienka, buty, garnitur, obrączki  ;D

a w Szczecinie zaistniała mała zmowa - okazuje się, że szykują dla nas samochód, a dlaczego? żeby było ładnie  :-\ może niektóre z was to zdziwi ale mi nie zależy na takich rzeczach (tak samo jak na tych płatkach) i trochę nam to pokrzyżowało plany. Szczecinianki wiedzą jak wygląda droga z Zamku z USC do Park Hotel. Idzie się krótko, parkiem i jest cudnie i taki był plan, przejść się spacerkiem po ceremonii. Zastrzegłam sobie w związku z tym, że na Zamek dam się zawieźć niech już tam będzie, ale po nawet nie ma mowy żebym ja do jakiegoś samochodu wsiadła, no nie ma mowy >:(

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
« Odpowiedź #332 dnia: 22 Czerwca 2009, 13:05 »
o ile się tu dzieje..
co prawda decyzja już podjęta, to może dopisz tylko, że ją popieram  - koleżanka zakręciła, więc niech odkręca ...:)
Widzę, że też przynajmniej 1 dzień w tygodniu przeznaczasz na porządne wyspanie się :)

odliczam

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #333 dnia: 22 Czerwca 2009, 17:04 »
fajnie że tyle już załatwione... ani się obejrzysz a już będziesz żonką  ;D
ja spotkałam się z pedicure w granicach ok. 50 zł (widziałam taniej i widziałam też drożej)... ja przed ślubem miałam kompletny pedicure z fantazyjnym malowaniem i zapłaciłam za to 55 zł  :)

Offline MagdaN

• forumowicz
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #334 dnia: 22 Czerwca 2009, 19:07 »
A ja się na pedicurze nie znam, nad czym ubolewam bardzo ;-)

Super, że część "wyprawki" weselnej już leci do PL :-) Niech tylko narzeczony pilnuje bagażu na lotnisku :D

A płatki róż to fajny pomysł i właśnie mnie oświeciło, że ja też zamawiałam, a nie dostałam w kwiaciarni, normalnie uśmiać się można :D Dobrze, że w dniu ślubu zupełnie o tym zapomniałam :D

I zobaczysz, takie drobiazgi robią fajny nastrój, jeśli nie dla Ciebie, to dla gości i ładnie wyjdą na zdjęciach ;-) A jeśli Tobie na tym nie zależy i nie Ty masz to organizować, to tym lepiej ;-)

Za 5 dni będziesz już żonką :D

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #335 dnia: 22 Czerwca 2009, 19:13 »
Ja płacę za pedicure 60 -70 zł w zależności od wzoru jaki maluję na paznokciach.
Buźki  :-*  :-*  :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #336 dnia: 22 Czerwca 2009, 19:41 »
mhm platki roz pieknie wygladaja :)

ja za pedicure place podobnie jak Frezyjka ok 60 -70 zł chyba ze taki z maskami, masazem itp to ponad 100
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #337 dnia: 22 Czerwca 2009, 23:31 »
widzę wiśniowa, że ty to taniutko ale reszta cen jest podobna jak płaciłam znaczy w normie, tzn nie do końca chyba, dziewczyny macie ceny jak w Londynie  :o
MagdaN "wyprawka" doleciała cała i zdrowa  ;D
jutro od rana przed egzaminem dla rozładowania stresu zabieram się za sprzątanie, czy ktoś mi może wytłumaczyć jak dwie dorosłe osoby mieszkające mieszaniu same mogą zrobić tak niepojęty bajzel  ??? sama jestem w szoku nie wiedziałam, że mam takie możliwości normalnie jak by huragan przeszedł  :cegly:

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #338 dnia: 23 Czerwca 2009, 00:20 »
przed egzaminem najlepsze jest sprzątanie na niemyślenie ;)

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #339 dnia: 23 Czerwca 2009, 08:27 »
Man fotograf na spotkaniu powiedział, żebyśmy pomyśleli o płatkach bo fantastycznie to na zdjęciach wygląda. Z resztą pokazał nam swoje zdjęcia. Cieszę się, że te płatki można gdzieś kupić, bo już myślałam, że bedę musiała całe lato zbierać i suszyć.

Offline marta86star

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #340 dnia: 23 Czerwca 2009, 08:38 »

My też wybraliśmy płatki róż. Wolę tę opcję niż ryż we włosach :)

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #341 dnia: 23 Czerwca 2009, 08:43 »
We włosach jak we włosach. Jak jak byłam świadkową to ryż powpadał mi w gorset. Jak się rano po weselu rozbierałam to powypadał mi prawie ugotowany  :hahahaha:

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #342 dnia: 23 Czerwca 2009, 14:00 »
Myślę o bohaterce tego wątku i o tym, że ma egzamin, za który trzeba trzymać kciuki :-)

A co do bajzlu, to ja Ci to mogę wytłumaczyć krótko i zwięźle: tak jest :-) U nas też zawsze bajzel niesamowity i generalnie zazwyczaj jest to moja wina, więc nawet jedna osoba jest w stanie nieźle narozrabiać :-)

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #343 dnia: 23 Czerwca 2009, 17:10 »
trzymam kciuki za egzamin, jak jeszcze jest za co, daj znac jak poszlo.  :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #344 dnia: 23 Czerwca 2009, 20:08 »
wpadam tylko na chwilkę zdać relację z egzaminu: był straszny, czteroczęściowa kobyła. Tekst pierwszej części czytała ze 4 razy bo nie mogłam zrozumieć o co tam do ch....y chodzi. Na szczęście teksty z trzech pozostałych części były łatwiejsze ale z czasem wyrobiłam się na styk, a nawet jak ktoś dał by mi jeszcze z 15 min to bym się nie obraziła. Najgorsze jest to, że wyniki przychodzą do domu po około 2 miesiącach także mogę sobie teraz siedzieć i gdybać na temat zaliczenia  ??? Ale co tam ponieważ nadzieja matką głupców a mama kocha swoje dzieci liczę na to, że będzie ok  ;D

Po egzaminie zdążyłam już zaliczyć mój ulubiony sklep  ;D IKEA i kupiłam takie klejące wałeczki co ściągają paprochy z ubrań, wałeczki jadą do Polski ponieważ moja mama - właścicielka kota nie bardzo chce zrozumieć, że komuś może przeszkadzać biała kocia sierść na ubraniach ech życie w związku tym wałeczków jedzie ze mną ilość prawie hurtowa to starczy na parę razy  ;D

Nie ma R to ja oczywiście nie gotuję a dzisiaj jadłam: kanapkę z jajkiem, trochę kuskus a teraz miseczka lodów, świetna dieta przedślubna  ;)
uciekam na solarium a wrócę wieczorem albo jak mam czasem w zwyczaju coś koło 24 albo 1

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 23 Czerwca 2009, 21:42 »
Egzamin na pewno poszedł dobrze  ;)
Solarium - już nie pamiętam kiedy byłam! Ehh...
A jak się rozwiązała sprawa z tą koleżanką kolezanki ??

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #346 dnia: 23 Czerwca 2009, 22:46 »
a więc po egazminie już!! mam nadzieje, że "do przodu"!! :tak_2: :ok:

..ty masz u mamy w domu białego kota..a ja mam czarnego jamnika..i tą krótka czarna sierść mam tez wszedzie.. ;D wiec ciebie świetnie rozumiem! taki klejacy wałeczek również posiadam...i czesto korzystam.. ;D

ja tez musze jeszcze jutro machnać sie na solce..ale tak delikatnie, bo miss solarium i tak nie zostanę!! ;)

...bajzel domowy tez ostatnio jakos wiekszy niz zazwyczaj, powiem tak: "przejscie huraganu", ale jeszcze nie "lej po bombie"..wiec jest nadzieja..hehhhe

..ok.,.zostawiam :-* i biegne dalej!!

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #347 dnia: 23 Czerwca 2009, 23:11 »
A przyznasz się nam, cóż to za certyfikat językowy zdobywasz?

Siedzę na forum i myślę właśnie, że może pomykasz komunikacją miejską do domu po solarium, bo to taka mniej więcej pora :-)

A Ikea to też mój ulubiony sklep, niestety ;-) Miałabym ochotę czasami ją całą wykupić ;-) A wałeczki przydają się też na "sierść" mężowską, jeśli mężuś ma długie włosy...

I życzę smacznej dietki :D

Offline matrix0007
  • maniak
« Odpowiedź #348 dnia: 24 Czerwca 2009, 10:23 »
też uwielbiam sklep Ikea ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #349 dnia: 24 Czerwca 2009, 12:42 »
ja też... muszę się wybrać na jakieś polowanie jak już skończymy ten cały remont  ::)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #350 dnia: 24 Czerwca 2009, 12:54 »
hej. ja ostatnią sesję na solarium zaliczyłam wczoraj- 12 minut  :D bo dziś robiłam paznokietki i z solarium już koniec... może to i dobrze, bo od tych lamp to mi tyle piegów wyskoczyło  :P mam nadzieję, że do soboty zbledną  ;)

a jak u Ciebie z pogodą?? bo u nas na śląsku tragedia  :'( dobrze, że kupiłam parasol  ;)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 24 Czerwca 2009, 13:14 »
oj laseczki juz tylko pare dni :)

ja tez lubie ikee, duzo fajnych pierdolek bo tak naprawde wszystko made in china czego stanowczo unikam np. w przyborach kuchennych itp
ale swieczniki maja boskie
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #352 dnia: 24 Czerwca 2009, 13:25 »
zaczynam od początku:
margolka - sprawa się nie rozwiązała, bo ona jeszcze do mnie nie zadzwoniła (a mówiła, że to zrobi, nawet smsa nie napisała) więc obie nie wiedzą gdzie w końcu będzie to panieńskie, miałam z nią porozmawiać jeszcze w sprawie chrześniaka ale naprawdę mam już dosyć ZAWSZE, ale naprawdę ZAWSZE dzwonić pierwsza a jej się nawet na email nie chce odpisać (słuchawki do Skype kupuje pół roku) oj nazbierało się trochę i chyba właśnie brakuje tej jednej kropli ale to dłuższa sprawa, może później opiszę i doradzicie mi czy takiej przyjaciółki należy się pozbyć...

Agulek - pocieszyłaś mnie tym "lejem po bombie" ale wierz mi nie wiele brakowało, miałam iść jeszcze dzisiaj na solarium ale też zrezygnuję, od miss solarium jak najdalej  ;D

MagdaN - to nie certyfikat jeszcze niestety ale kolejny poziom ESOL jeżeli coś Ci to mówi, tego języka mieszkając tutaj tak naprawdę uczysz się całe życie a nigdy nie będzie perfekt, moja znajoma (polka, anglista uniwersytecki z wykształcenia) mieszkająca ponad 5 lat w Australii łapie się czasem na braku słownictwa. Certyfikat w Polsce to pewnie już dawno był by zdany  ;) Sierść mężowska, wiem coś na ten temat, mój też ma dłuższe włosy, może nie tak imponująco długie ale za ramiona są.  ;D

matrix - nie dziwię się, że lubisz co dobre  ;)

wiśniowa - polowanie w Ikei zawsze wskazane  :D

buraczek - ja na paznokcie idę dzisiaj po egzaminie a potem pakowanie i wypad na lotnisko o 2 w nocy  >:( a pogoda w Londynie fantastyczna  ;D jak dojadę do Szczecina wypowiem się na temat pogody szczecińskiej  ;) ale podobnież nie jest źle

paooolka - następna Ikeowa maniaczka  ;)

buziaczki dla Was dziewczynki

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #353 dnia: 24 Czerwca 2009, 19:04 »
ooo to juz w nocy odlatujesz??? ale ci fajnie, daj znac co i jak jak dolecisz. no pogoda w UK piekna ale nie wiadomo jak dlugo sie utrzyma, a na ten ESOL sama sie wybieralam, ale juz sie wybieram odkad przyjechalam do UK i sie wybrac nie moge, a jak to wyglada ? przydatne? ciezko jest?  :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #354 dnia: 24 Czerwca 2009, 20:19 »
Ja sobie chwalę, egzaminy mam dwa razy w roku podzielone na: słuchanie i mówienie w styczniu i drugi na koniec czerwca czytanie i pisanie. Na początku jak ktoś do nich przychodzi robią testy i sami kwalifikują Cię na poziom na podstawie testów, tak ,że nie możesz sobie sama wybrać. Powiem tak, ludzie z którymi pracuję mówią, że robię bardzo widoczne postępy, chociaż tutaj akurat nie jestem pewna czy to zasługa szkoły, bo duży wpływ przy języku mają też zdolności personalne danej osoby. Co mogę jeszcze dodać, że ja praktycznie bardzo mało mówię teraz po polsku, tylko tyle co z R i czasem z moją siostrą. Sporadycznie zdarzy mi się porozmawiać z kimś innym po prostu nie ma w moim otoczeniu przez przypadek Polaków. Jak się wybierasz do szkoły to się wybierz, jakakolwiek ale się wybierz i nie zastanawiaj się pamela ciężko czy nie a później będziesz miała w nagrodę satysfakcję.

Dzisiejszy egzamin był o niebo łatwiejszy  ;D po egzaminie już zdążyłam zrobić paznokcie, są piękne (nie ma jak skromność) ale największą frajdę mam z tego, że jednak nie założyłam tipsów  ;D zapomniałam napisać, że dzisiaj zastosowałam samookaleczenie czyli wydepilowałam sobie nogi (sama aż w to nie wierzę) a teraz wyglądam jak oskubany kurczak bo pełno podrażnień w postaci czerwonych kropek mam tylko nadzieję, że do soboty zejdą

teraz tylko wszystko spakować i fruuuu
obiecuję, że w trakcie pakowania będę sobie robiła małe przerwy i nadrobię Wasze wątki  :-*

Offline matrix0007
  • maniak
« Odpowiedź #355 dnia: 24 Czerwca 2009, 21:41 »
a woskiem się potraktowałaś czy depilatorem ;D, bo mi już po depilatorze albo plastrach wyskakują krostki, ale pomaga na to peeling, nawet codzienny jakiś delikatny, miłej podróży życzę :-*
a co do języków to czyje, że się uwsteczniłam-brak styczności robi swoje :-\

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #356 dnia: 24 Czerwca 2009, 21:43 »
oj ja to potrzebuje poteznego kopa w d... zeby sie wybrac do szkoly, ale od czego ma sie meza. mi sie tez udalo i nie mam w otoczeniu zadnych Polakow, tylko ja i maz, ale kontakt z polskim wiekszy, bo mamy polska tv no i nasze szanowne forum. w sumie to ja myslalam o czyms innym niz kurs jezykowy, raczej cos bardziej ukierunkowanego jak np, moje ukochane nauczanie, zeby miec potem prace z dzieciakami, ale nie ma nic na part time, a pracy nie rzuce, no coz, musze poszperac bardziej, jak nie to to cos innego, ale musze koniecznie po slubie cos zaczac robic.
a ciekawa jestem jak u ciebie z pisaniem? bo ja jak tu przyjechalam to wolalam pisac niz mowic, a teraz to i pisania zapominam, bo wiecej sie mowi niz pisze, i wiele osob wlasnie mowi, ze tak ma, gorzej z pisaniem, bo sie nie uzywa tego tak bardzie, a co za ty idzie zasady gramatyczne ida w kat, bo w mowie tez sie nie przydaja, przynajmnie nie te skomplikowane.
oj kurde wybacz mi ta emigrancka gadke.
pochwal sie pazurkami!!!!

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #357 dnia: 24 Czerwca 2009, 22:20 »
Anulka..przyznaje sie do bycia maniaczką wszelakich "dupereli" w stylu Ikeowksim..i bardzo, ale to bardzo żałuję, ze nie ma i raczej juz nie bedzie Ikei w Szczecinie -(mój Piter pracuję w UM i wie wczesniej co ma sie dziac w Sz-nie). Najblizej Ikea w Berlinie...niestety.

Pogoda w Sz-nie i okolicach - bardzo ładna. Oby sie nic nie zmieniło.

Jutro Twoje Panienskie. Bedziem czekac na foty i na relacyjkę!!

A dzi wieczorkiem zostawiam Kissa :-* i uciekam dalej!!
 ;D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 25 Czerwca 2009, 00:21 »
pamela to ja mogę przyjechać i Cię kopnąć  ;D z pisaniem nie jest źle ale czasem tworze polskie konstrukcje  ;D ja nie mam nawet tv w domu żadnej i wszyscy się dziwią jak ja potrafię funkcjonować bez telewizora, no da się, internet to potęga  ;D tylko proszę nie dopytujcie się bo ja na serio nie mam tv  ;D
Agulek widzę że prognozę pogody zapodałaś, dzięki ikeowa maniaczko, witaj w klubie
matrix potraktowałam się niestety depilatorem i stąd te podrażnienia, wyobraź sobie, że po plastrach nigdy nie mam problemów

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #359 dnia: 25 Czerwca 2009, 09:48 »
To już tylko dwa dni :) I jak podekscytowana juz? :)