Autor Wątek: JABŁKO BĘDZIE ŻONĄ....no ładnie 18.07.2009  (Przeczytany 28383 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Odp: JABŁKO BĘDZIE ŻONĄ....no ładnie 18.07.2009
« Odpowiedź #270 dnia: 18 Czerwca 2009, 13:44 »
Mnie się podobają:
3,5,6,7,8... ;D

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #271 dnia: 20 Czerwca 2009, 18:40 »
hej, dużo tych bukietów wkleiłaś  :P podobają mi się: 3,5,6,9,13,14,15, 16... ten ostatni - to mój bukiecik ślubny, właśnie ten wybrałam jako MÓJ  ;)

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #272 dnia: 21 Czerwca 2009, 20:12 »
zostawiam  :-* :-* :-*

Offline Green Apple

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #273 dnia: 21 Czerwca 2009, 21:08 »
witam dziewczyny!

długo się nie odzywałam, bo

-w pacy sezon urlopowy - pracuję po 10h + 2h na dojazdy
-mam sesję, więc ciągle w książkach
-i staram się dopinać sprawy związane ze ślubem
-i nie zwariować

ale po kolei

bukiet wybrany :)
zastanawiam się, czy może ten krem złamać delikatnym różem, jeszcze nie wiem

odesłałam buty ślubne - wyobraźcie sobie, że obie pary były super wygodne - aż przymierzyłam je z pończochami - masakra! trzy palce wypadły mi przodem :( po namyśle odesłałam obie pary - więc wróciłam do punktu wyjścia w poszukiwaniach - wybrałam dwie nowe pary - prawie idealne - dalej szukam idealnych

świadkowa dalej nie ma sukienki - nie odbiera ode mnie telefonu!!!! >:( >:(  podniosła mi staaaarsznie ciśnienie, bo w sobotę miałyśmy iść do kwiaciarni :( w rezultacie nie poszłam, bo nawet nie wiem w jakim kolorze zamówić dla niej kwiaty  >:(

umówiłam paznokcie i farbowanie włosów przed ślubem :)

wybrałam papier na winietki na stół

walczę z rozsadzeniem gości - każda wersja wydaje mi się zła :(

i najgorsze!!!!! miałam "awanturę" z teściową o pieniądze - właściwie to tylko jedno zdanie jej powiedziałam - mój PM kontynuował ...
zbliżają się płatności, więc dzwonię do niej umówić się na przelew/gotówkę

moja teściowa: zadzwoń do mnie za 2-3tyg, bo teraz nie mam do tego głowy, jestem zajęta
ja: ??? ale ja nie mogę, za 4tyg mamy przecież ślub i wcześniej trzeba wszystko opłacić
mt: to nie moja wina, że taki drogi lokal sobie wybrałaś...ja teraz mam inne wydatki....normalnie za wesele to się płaci 100zł/osobę, a nie takie pieniądze...
ja: (myślałam, że wybuchnę, wyjdę z siebie, albo pojadę do niej i uduszę!) daliśmy kosztorys w styczniu...i wszystkie koszty były wtedy ustalane, nie było z pani strony zastrzeżeń, więc nie bardzo rozumiem...przecież TRZEBA ZAPŁACIĆ...my nie mamy w zanadrzu ekstra pieniędzy....co mamy zrobić???
mt: no nie wiem, ja teraz nie mam - zresztą dałam wam 2tyg temu 2tyś - na co to wydaliście?
ja: kupiliśmy obrączki
mt: drogie jakieś
ja: ale co zrobimy z płatnościami???
mt : no nie wiem...może zapłacicie po weselu - trzeba się z ludźmi dogadać, że im się później zapłaci, no może do końca lipca, albo nie! lepiej do końca sierpnia...

oddałam telefon PM prosząc, żeby wyjaśnił z mamą sytuację, bo przecież to jakaś paranoja!

jakbyśmy mieli mało problemów...oczywiście stanęło na tym, że i tak nie da nam teraz całości jej wkładu, tylko 3tyś - resztę nie wiem skąd wytrzaśniemy...jakiś dramat....
najgorsze jest to, że obraca dużymi pieniędzmi i jej wkład nie powinien stanowić dla niej absolutnie żadnego problemu!!!

sama nie wiem, co o tym wszystkim myśleć...

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #274 dnia: 21 Czerwca 2009, 21:16 »
o rany współczuję tej sytuacji  :o :o :o teściową masz faktycznie jakąś niepoważną, świadkową zresztą też  :przytul:

co do butów to może trzeba było spróbować tych poduszeczek scholla? jak się je wklei w buty to nóżka się nie ślizga i pewnie byłby dobre... trochę szkoda, że je odesłałaś skoro były takie wygodne  ::)

Offline matrix0007
  • maniak
« Odpowiedź #275 dnia: 21 Czerwca 2009, 21:24 »
biedne Jabłuszko :przytul:
co do tych wkładek to nie jestem do końca przekonana bo mojej koleżance odkleiły się na studniówce(i akcja była taka,że kamerzysta od razu na to zbliżenie a to wyglądała jak wkładka do stanika na powiększenie-to na rozśmieszenie podałam ;) )
co do świadkowej przykro mi to pisać, ale może kogoś bardziej zaufanego znajdziesz ???
a teściowa :mdleje: ciekawe gdzie znajdzie wesele za 100 zł za osobę, chyba na działkach i też nie wiem, bo przecież Sz-n jest drogi...albo, że może w sierpniu zapłacicie... a to dobre :frajer: to może niech  sama pójdzie gadać z właścicielem i robić z siebie idiotkę ::)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #276 dnia: 21 Czerwca 2009, 22:08 »
Jabłuszko kochane!!!
Zastanów się poważnie nad zmianą świadkowej - masz jeszcze trochę czasu. Za ten numer z sukienką i teraz za nie obieranie telefonów -tak bym zrobiła. Takie postępowanie to kompletny brak taktu z jej strony!!!
Jeśli o kasę chodzi to przejdź się do swojego banku, w którym masz konto, i zapytaj i możliwość pożyczki bądź jakiegoś ekspresowego kredytu. Ja byłam niedawno w podbramkowej sytuacji i mimo obciążenia kredytem mieszkaniowym, dostałam bez żadnych formalności 10 tys w 2 dni - może to nie jest tanie rozwiązanie i kasę będzie trzeba zwrócić -ale o nic nie będziesz musiała się prosić!!!
Trzymam kciuki żeby się udało!!!
Buźki zostawiam  :-*  :-*  :-*

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #277 dnia: 21 Czerwca 2009, 22:56 »
oooo szczerze współczuje Jabłuszko! :przytul:
Świadkowa dla mnie do wymiany..jest nie poważna! a przeciez to powinna być osoba która TOBIE pomoże w tym czasie a nie będzie robić problemy...Jednak przysłowie "Prawdziwych przyjaciół..."  jest takie w takiej sytuacji jak najbardziej prawdziwe..
Niestety nie możesz zmienić Teściowej...i tu najbardziej wspólczuje.. i powiem Tobie, że ja też nie mam za kolorowo ze swoja, bo raz że nie dokłada sie do wesela (bo NIBY nie ma, a mój P jest zbyt honorowy żeby prosic o kase), a dwa to tylko wymysla, chce decydowac i wybierac za nas..oczywiscie ja sie na to nie zgadzam...i przez mojego P słysze co Ona o tym sądzi (przy mnie jest jak najbardziej miła)..wiec NA PRAWDE..łacze się w bólu z Tobą  ;) ;D
Bukiecik bardzo ładny. :D
A co do kasy..ja na przykład pożyczyłam w pracy (bez procentu i bez żadnych papierków ) własnie 3 tyś bo nam brakowało i oddam zaraz po ślubie. Moze u Ciebie też tak można, zapytaj sie?

Zostawiam  :-* na dobranoc!

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #278 dnia: 22 Czerwca 2009, 08:46 »
Kochane Jabłuszko!
Swiadkową zmień jesli masz jeszcze możliwosć- szkoda by było żebyś to wspominała w taki niemiły sposób...przykro mi że tak ci "sie trafiło".
Teściowej współczuję...może ona to celowo robi i ostatecznie w ostatniej chwili zapłaci... może chce ci "pograć na nerwach".... szkoda słów. Pomyśl może o pożyczce w pracy... to nie jest taki zly pomysł.
Jesli chodzi o bukiet jest przecudny!!!
Zaś jeśli chodzi o te wkładki do butów to ja je przerabiałam i niestety u mnie kompletnie się nie sprawdziły wręcz mnie jeszcze bardziej uwierały także może uda ci się znaleść butki w których będziesz czuc się idealnie bez nich :D :D :D
Pozdrawiam!
kasia

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #279 dnia: 22 Czerwca 2009, 09:25 »
Tak jak piszą dziewczyny to może faktycznie zmień swiadkową, na kogokolwiek kto po prostu będzie się zachowywał normalnie  :) Co do kasy to przykre że Twoja Teściowa zachowuje się w ten sposób, no chyba że faktycznie nie ma tej kasy, pomyśl może nad jakimś kredytem, jesli pracujesz na umowę o pracę przez jakiś dłuższy czas i nie figurujesz w BIKu powinnaś dostać bez problemu  ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #280 dnia: 22 Czerwca 2009, 12:35 »
weszłam sobie do Ciebie Jabłuszko po weekendzie i powiem, że mi włosy stanęły z wrażania po tym co Ty tu opisujesz  :o
jeśli chodzi o świadkową to czy możesz nam powiedzieć kto to dla Ciebie jest, znaczy czy jest to ktoś z rodziny siostra czy kuzynka, że ta osoba powinna być Twoją świadkową bo coś tam. Bo jak nikt z rodziny tylko koleżanka to zdecydowanie do wymiany, masz jeszcze czas;
a propos bukietu to dla świadkowej powinien być taki sam jak dla ciebie a już na 100% w tym samym kolorze tylko taka jak by miniaturka. Co prawda Ty nie będziesz miała kalii ale np jak panna młoda ma bukiet z 3 lub 5 kalii to świadkowa ma jedną kalię rozumiesz na tej zasadzie (tak mi się wydaje)

a teraz teściowa: ciśnie mi się na usta parę niecenzuralnych słów w kierunku tej kobiety, tak jak napisała wiśniowa, baba jest co najmniej nie poważna, 100zł za osobę, ona sobie kpiny jabłuszko z Ciebie robi a później może będzie chciała od Ciebie usłyszeć "mamusiu" albo coś w stylu " dziękujemy Ci mamusiu za piękne wesele" ten typ tak ma wiem co mówię mam z kimś takim styczność, w jakim ona świecie żyje: obrączki z 2tys drogie? czy ona cen nie zna  ??? szczerze powiem jestem przerażona tą sytuacją , to jakaś paranoja. Jabłuszko bardzo mi Cię żal, że musisz przechodzić przez coś takiego zamiast się cieszyć tym co ma być, serdeczne współczucia  :przytul:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #281 dnia: 22 Czerwca 2009, 14:06 »
Kochana czytam i nie wierze... :przytul:
Współczuje przyszłej tesciowej naparwde... ona chyba sobie zartuje z tym wszystkim i w ogole w jakim ona świecie żyje..czy ona wie jakaie sa teraz ceny?!
Ehhh...mam nadzieje ze uda Ci sie wszystko pozytywnie rozwiązac ;)
Co do świadkowej to brak słów...

Bukiet piękny ;)

Offline matrix0007
  • maniak
« Odpowiedź #282 dnia: 23 Czerwca 2009, 00:41 »
nocne  :-* :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #283 dnia: 23 Czerwca 2009, 10:06 »
wspolczuje klopotów z tesciowa, aktualnie przezywam to samo  :przytul: :przytul: :przytul:
moja "wyrzygała" mi ze moglismy isc na obiad do knajpy i po sprawie... ze jej nie zalezy na gosciach na weselu i do tego zachudzilam jej syna!
glowa do gory, mam nadzieje ze sprawa szybko sie wyjasni
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Green Apple

• forumowicz
« Odpowiedź #284 dnia: 23 Czerwca 2009, 19:25 »
ślicznie dziękuję dziewczyny za rady i wsparcie!!!!!!

emocje już troszkę opadły... :Blee: :Blee:

ze świadkową jeszcze wczoraj miałam spięcie o panieński - nie chce organizować, to nie - nikogo nie będę zmuszała, oczywiście jest mi przykro, ale na to są "czasoumilacze"  ;) ubierze inna sukienkę i ogólnie ma focha.
zdecydowałam, że nie będziemy mięć zdjęć plenerowych ze świadkami, bo na chwilę obecna absolutnie nie mam na to ochoty.

R. weźmie pożyczkę z firmy bez odsetek, a ja malutki kredyt z banku - jakoś to poskładamy - tylko mi przykro, że to wszystko tak wygląda - każdy rodzic powinien chcieć dla swojego dziecka jak najlepiej...a tu takie...wrrrrrrr
chcieliśmy w pierwszej chwili zrezygnować z podróży poślubnej, ale szybko nam przeszło - trudno, zaczniemy "nowe życie" od kredytów, ale nie będziemy siedzieć 2tygodni w domu - depresja i awantury.

butki nosiłam z wkładkami i bez - w wersji wkładkowej uwierały i były niewygodne...poszukuję nowych, ale tą kwestią nie przejmuję się zbytnio - kilka par podobało mi się, może nie zachwyciło, ale z pewnością nawet na ostatnią chwilę coś kupię  ;D

wczoraj byłam w poradni - sama, bo R. jest na wyjeździe i będzie dopiero w środę. oczywiście pani mnie "pogoniła" i kazała wrócić z przyszłym mężem i już - nie ma innej opcji  >:(

bukiet dla świadkowej chciałam zamówić w kolorze jej sukni - podoba mi się rozwiązanie, kiedy panna młoda ma kremowy bukiet do sukni ecru, a świadkowa bukiet z tych samych kwiatów, tylko mniejszy i w kolorze własnej sukni.

a teściowa...no cóż - najwyraźniej dla niej dane słowo nie stanowi żadnej wartości - takie układy mają krótkie nogi - z pewnością jej tej sytuacji nie zapomnę - przesadziła - R. strasznie to przeżywa - w końcu to jego matka, a tu takie zachowanie - raptem zaczęły jej przeszkadzać koszty na 4tyg. przed weselem.

jest też światełko w ten zimny wtorek  ;D byłam w biurze podróży w poszukiwaniu oferty last minute i mając do dyspozycji 6tyś na dwie osoby możemy wybierać między typowymi kurortami - Turcją, Kretą czy Egiptem, ale również w grę wchodzą: Zjednoczone Emiraty (Dubaj), Majorka, Sri Lanka czy Tajlandia (Bangkok)  ;D więc o wiele lepsza oferta niż nasza niedoszła Antalya  :skacza:
tak chyba miało być  ;)

:-* :-* :-*dla was Misiaki :)

paooolka
zachudzić przyszłego męża :) mój osiwiał ode mnie  ;D....ach te DRUGIE MAMY  :P

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #285 dnia: 23 Czerwca 2009, 20:04 »
kochana przykro jak takie sytuacje zadrzaja sie na 25 dni przed slubem, a zwlaszcze od pozornie jednej z najblizszych osob, ja to bym ta swiadkowa pogonila z hukiem, a tesciowa zlala, zwlaszcza teraz jak juz sobie poradziliscie sami, a tez bym jej tego nigdy nie zapomniala, jak juz sie zobowiazala, to powinna slowa dotrzymac.
i jaki wybor podrozy? fajnie miec tyle opcji i mozliwosci wyjazdu  :-*

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
« Odpowiedź #286 dnia: 23 Czerwca 2009, 22:19 »
nie zdązyłam skomentować zachowania przyszłej teściowej, ale skoro emocje już opadły, to nie będę za wiele pisać  , żeby nie rodrapywać gojących się ran powiem tylko, że masakra-każdy by się wkurzył ( może trzeba było z przyszłą mamą też spisać umowe  ;D )

A teraz faktycznie czas pomyslec o czyms przyjemniejszym - może podróż poślubna wynagrodzi wam wszelkie stresy przedslubne :)

odliczam

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #287 dnia: 23 Czerwca 2009, 23:46 »
Ojjj Jabłuszko...moja "cudowna" Teściowa przeszła wczoraj sama siebie!! takiego "focha" i nie zadowolonej miny dawno, a nawet - nigdy nie widziałam u niej!! i to na kilka dni przed slubem!!
 :-\
Cieszę sie, że daliście sobie sami radę!!  ;D

zostawiam :-*

Offline matrix0007
  • maniak
« Odpowiedź #288 dnia: 24 Czerwca 2009, 10:17 »
najgorsze jest to, że to wszystko uderzyło najbardziej w Twojego R., na pewno przekonał się jaką ma kochaną mamusie  8)
co do podróży poślubnej fajnie, że macie taki wybór  ;D ja bym wybrała coś z tego Zjednoczone Emiraty (Dubaj), Majorka, Sri Lanka czy Tajlandia (Bangkok) :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #289 dnia: 24 Czerwca 2009, 13:53 »
fajny wybór macie z tą podróżą  :) na pewno będzie pięknie  :)

ciekawy pomysł z tym bukietem dla świadkowej... chyba się nawet z tym gdzieś spotkałam  ::)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #290 dnia: 24 Czerwca 2009, 13:55 »
Super macie z tą podróżą, ja też olałabym Turcję na rzecz Sri Lanki czy Tajlandi np  ;)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 24 Czerwca 2009, 14:28 »
tajlandia, bajka bajka bajka :) polecam :) 6 tys w 2 osoby? a jaki hotel i wyzywienie? jejy ja placilam chyba 6 tys ale za osobe
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #292 dnia: 24 Czerwca 2009, 20:15 »
Dobrze ze wszystko jakos poskładaliście...
A z podroza...wow jaki wybór chyba dobrze sie stalo ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #293 dnia: 24 Czerwca 2009, 20:26 »
Jabłuszko nie mam za wiele czasu teraz, ale myślę, że może teraz po tych przejściach zacznie Ci się wszystko układać bo naprawdę ślubu się odechciewa  :-*

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #294 dnia: 25 Czerwca 2009, 20:26 »
I tu Jabłuszko sprawdza się powiedzenie (jeśli o podróż chodzi): nie ma tego złego coby na dobra nie wyszło ;)
Buźki zostawiam
 :-*  :-*  :-*

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #295 dnia: 26 Czerwca 2009, 07:55 »
Trzymam kciuki aby wszystko sie ulozylo, a tesciowa niezla kobieta, jakby miala focha za ten slub.

Offline Green Apple

• forumowicz
« Odpowiedź #296 dnia: 29 Czerwca 2009, 20:58 »
Witam wieczorową porą :)

miałam mały kryzys - praca - 12h, uczelnia-sesja, mieszkanie-wykup.....wrrrrr.....24h to za mało....

ale o postępach

świadkowa ma NOWĄ sukienkę :) w kolorze śliwkowym :hopsa: usłyszała w weekend parę niemiłych słów i od poniedziałku wzięła się ;P

ostatnia przymiarka wypadła super - p. Justyna jak zwykle nieziemsko spokojna - obiecała poprawić jeszcze to i owo :) pomogła z welonem i na dodatek obiecała zrobić dla mnie stroik na włosy - kwiat + siatka - na sesję :) inspiracje poniżej

zdecydowałam się zaprosić człowieki z pracy do kościoła - nie wiem tylko, czy dawać imienne zaproszenie dla wszystkich, czy może 1szt./dział....czy "słownie" - jak wy robicie?

pierwsze spotkanie w poradni za nami - mamy teraz mierzyć temeraturę i rysować wykresy...uffff... R. jest średnio zadowolony :P

w weekend - panieński  :cancan: :cancan: :cancan: :cancan: :cancan:

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 29 Czerwca 2009, 21:03 »
witaj, dobrze, ze z swiadkowa juz lepiej, zmienila kiecke, te siatki i toczki  do mnie nie przemawiaja, a powiedz mi co to za wachlarz?? bedziesz taki miala?

Offline Green Apple

• forumowicz
« Odpowiedź #298 dnia: 29 Czerwca 2009, 21:05 »
dubai - le meridien al aqah beach
bangkok - courtyard marriott cha am
abu dhabi sheraton abu dabi resort

mam nadzieję, że nie namieszałam w literówce :)

wachlarz i "stroiki" to elementy na sesję plenerową stylizowaną na lata 50'te :)

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 29 Czerwca 2009, 21:10 »
ah no tak, no to napewno swietnie bedzie wygladac  :-*