Autor Wątek: JABŁKO BĘDZIE ŻONĄ....no ładnie 18.07.2009  (Przeczytany 28475 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
Odp: JABŁKO BĘDZIE ŻONĄ....no ładnie 18.07.2009
« Odpowiedź #210 dnia: 9 Czerwca 2009, 21:31 »
jak dla mnie 3 wersja zdecydowanie wygrywa  ;D

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #211 dnia: 10 Czerwca 2009, 15:04 »
Jak dla mnie 3 bardzo skromna, ja wole wystawniejsze, ale z jednym sie nie moge nie zgodzic, Ty najlepiej wygladasz własnie w 3 tak wiec popieram calkowicie wybor :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #212 dnia: 10 Czerwca 2009, 18:48 »
jej czemu ja napisalam 2??? oczywiscie mialo byc 3 najlepsza.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #213 dnia: 10 Czerwca 2009, 19:23 »
3 sukienka bezapelacyjnie najlepsza  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: i nawet widzę cień uśmiechu jak ją założyłaś  ;) Jabłuszko uśmiechaj się więcej  :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #214 dnia: 10 Czerwca 2009, 20:55 »
faktycznie, prawie się jabłuszko uśmiecha  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Green Apple

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #215 dnia: 11 Czerwca 2009, 10:08 »
dobrze, że jakieś wolne :)

sukienka jeszcze w zawieszeniu - umówiłam się na piątek rano do jeszcze jednego salonu pomierzyć rybki - dziękuję pamela

w piątek też fryzurka ślubna i makijaż na sesję :) paznokcie i masaż - więc pełen relaksik  ;D

okazało się, że jeszcze 4 osoby będą na weselu - potwierdziły dopiero wczoraj, choć pierwotnie miało ich nie być - dobrze, że nie będzie kłopotu w restauracji

czekam na plan sali - będę intensywnie analizować rozmieszczenie gości  ;)

jedna z agencji ślubnych może podjąć się dekoracji kościoła moimi kwiatami - jestem ciekawa jak to wyjdzie finansowo....może ktoś ma namiary do florystki ????

znalazłam dwie osoby do czytań  ;D oboje są zachwyceni rolą  :skacza:

aaaaa....wycieczka :) mamy dwie naprawdę dobre oferty - Egipt i Turcję - dzisiaj podejmiemy decyzję - gdzie :) najważniejsze, że JEDZIEMY!!!!

uściski w ten pochmurny dzień  :uscisk:

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #216 dnia: 11 Czerwca 2009, 11:19 »
Super ze z tą wycieczką sie tak udało;)

Buziaki  :-* w ten słoneczny dzień ;)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #217 dnia: 11 Czerwca 2009, 11:24 »
Fajnie, że udało Ci się znaleźć fajne wycieczki!!!
Ja osobiście polecałabym Turcję na podróż poślubną!!!
Buźki!!!

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #218 dnia: 11 Czerwca 2009, 12:14 »
mi się najbardziej podobasz w sukni nr 3, a dobrze że się wszystko ułożyło i jedziecie :)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #219 dnia: 11 Czerwca 2009, 17:01 »
Green Apple  - zazdroszcze tych masazy..tez by mnie sie przydały!! :))

fajnie ze masz chętne osoby do czytania..u mnie jak rzuciłam taki temat to "ciszaaa"...zero chętnych..wiec niestety zrezygnowaliśmy..a szkoda, bo bardzo fajnie to wyglada.. ;D

a jak mozesz to wyslij mi na priva info co do tych wycieczek Turcja/Egipt oki?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #220 dnia: 11 Czerwca 2009, 17:11 »
czy możemy się zamienić na jutro? Ty za mnie pójdziesz do pracy a ja pobiegnę na masaż i resztę też załatwię  ;D
Turcja, Egipt, Turcja, Egipt, Turcja, Egipt,  hmm ciężki wybór bym miała... daj znać o decyzji

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 11 Czerwca 2009, 17:15 »
fajnie, ze bedziesz mierzyc rybki, koniecznie wrzuc zdjecia, bardzo jestem ciekawa jak bedziesz wygladala. zazdroszcze masazu, ale i na mnie przyjdzie czas, zrelaksuj sie, bo niemalo mialas stresow ostatnio. a co do podrozy, to ja bym chyba wybrala tam, gdzie lepszy hotel hihi luksusowy, skoro i w turcji i w egipcie jest pieknie.  :-*

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #222 dnia: 12 Czerwca 2009, 11:37 »
hej, fajnie że pojedziecie w podróż jednak, daj znać na co się zdecydowaliście, bo ja szczerze mówiąc nie wiedziałabym co wybrać  ::)   :-* :-*

Offline matrix0007
  • maniak
« Odpowiedź #223 dnia: 12 Czerwca 2009, 14:56 »
miłego relaksowania się  :-*

Offline Green Apple

• forumowicz
« Odpowiedź #224 dnia: 12 Czerwca 2009, 20:57 »
 :)
. :skacza:tak mi wesoło :)

ale po kolei :)

byłam mierzyć sukienki, ale zapchałam całą kartę i mam tylko dwa zdjęcia i to nie rybek - ale powiem szczerze, że w nich nie czuje się dobrze, więc z pewnością ich nie wezmę, ale warto było pomierzyć.

poniżej zdjęcia fryzury ślubnej - nie zamieszczam tych "od frontu", bo przed ślubem cała grzywka będzie cieniowana i odpowiednio dopasowywana :)

miałam też próbę fryzury do sesji - ale nie dam zdjęć - mała niespodzianka będzie :)

uściski  :-* :-*

Offline matrix0007
  • maniak
« Odpowiedź #225 dnia: 12 Czerwca 2009, 21:01 »
ale ładna fryzurka, wg mnie pasuję do Ciebie Jabłuszko idealnie, a czy te włoski z tyłu są rozpuszczone, bo czy wytrzymają tak się zastanawiam...

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 13 Czerwca 2009, 00:21 »
jejku pomyslalam dokladnie to samo, idealnie do ciebie pasuje ta fryzura a ten kwiatek do fryzurki.  :-*

Offline Green Apple

• forumowicz
« Odpowiedź #227 dnia: 13 Czerwca 2009, 10:42 »
kwiatek oczywiście sztuczny - niezbędny dla określenia kształtu :)

myślę o kaliach i stąd taki "wyciągnięty" kształt fryzury :) pani kasia jest czarodziejką :)

przyciemnię jeszcze kolor włosów na bardziej karmelowy - taki jak wcześniej i :) cały dzień się cieszę :)

teraz idziemy po garnitur :)

aha....małe spięcia ze świadkową, jeśli chodzi o sukienkę...w jakich kolorach wasze świadkowe wystąpią?>?

koleżanka podsunęła mi pomysł na wieczór panieński - zabytkowy tramwaj - po całym Szczecinie - baloniki, transparent, muzyka i litry alkoholu :) podobno - możliwe :D

:-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #228 dnia: 13 Czerwca 2009, 11:55 »
Bardzo ładna fryzurka, jedyne co mi się nie podoba to kalie, bo jakoś ich nie lubię  ;) Co do świadkowej czyli mojej siostry to jeszcze nie ma kreacji, ale mówi że na pewno jakieś żywe kolory, z pewnością nie będzie to biały bo to byłby  nietakt  ;) A jaki masz spór ze swoją świadkową?

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #229 dnia: 13 Czerwca 2009, 11:56 »
Super pomysł na panieński, daj znac czy sie uda załatwić :)

Ja jako świadkowa bede występowała w turkusie ale uzgadniałam to z młodą. A Wam o jaki kolor poszło. Jak rozumiem ona chce jakis na jaki Ty sie nie chcesz zgodzic? O ile to nie jest kolor Twojej sukni to czy to ważne? Ważne żeby była przy Tobie i tu sie sprawdziła :)

A fryzurka, popieram dziewczyny, idealnie do Ciebie pasuje, delikatna taka jak Twoja uroda.

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #230 dnia: 13 Czerwca 2009, 13:45 »
Rzeczywiście Twoja fryzjerko to czarodziejka - przepiękna fryzura idealna dla Ciebie!!!
Pomysł na wieczór panieński bombowy!!! Cały Szczecin będzie wiedział,że Jabłuszko ma wieczór panieński.
Moja świadkowa czyli moja siostra wystąpi w sukni albo jasno zielonej albo jasno fioletowej, wyczytałam w zwyczajach ślubnych, że Goście weselni - dotyczy to Pań, pod żadnym pozorem nie mogą wystąpić ani w bieli ani też w czerni - bo to podobno, źle wróży Parze Młodej. Moim zdaniem dla świadkowej wyłączone są kolory: biel, czerń i czerwień - jakoś tak dziwnie wyglądałoby to przy Pannie Młodej.
Buźki!!!

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #231 dnia: 13 Czerwca 2009, 14:01 »
moja siostra swiadkowa bedzie miala bordowa sukienke
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 13 Czerwca 2009, 14:13 »
ale chodzi dokładnie o kolor czy też o krój tej sukienki? Moim zdaniem w tym przypadku Ty masz prawo decyzji czy jej decyzja Ci pasuje czy nie i frezyjka ma rację żadnej bieli czy nawet powiedziała bym: kremowe, ecru, maślane, ivory, kość słoniowa i takie tam zdecydowanie ODPADAJĄ. A powiem jeszcze tak, że jeśli ktoś nie chce być nie taktowny w stosunku do panny młodej nie powinien w ogóle tych kolorów brać pod uwagę. I tutaj nie ma znaczenia tłumaczenie typu: bo świetna sukienka i doskonale się w niej czuję, nie i koniec.

Offline Green Apple

• forumowicz
« Odpowiedź #233 dnia: 13 Czerwca 2009, 14:55 »
anulla - nieświadomie oddałaś kwintesencję sytuacji...

moja świadkowa MA sukienkę w kolorze ivory - bo cudowna i idealnie leży - pomimo mojego sprzeciwu i wcześniejszego uprzedzenia, że w grę nie wchodzi kolor biały, kremowy i wszystkie pochodne, jak również czarny (ewentualnie jakoś złamany - panowie będą w czarni).

powiedziała mi o tym, kiedy formalnie szukałyśmy dla niej kreacji. sukienka ivory jest pożyczona, a ona upiera się, że jak nic nie znajdziemy - ubierze ją. mierzenie każdej kończyło się "nie, no nie wiem, ale nie taka, nie taki kolor, za mała, za duża..."

wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :klotnia:

w rezultacie nic nie kupiłyśmy, ona jest nieziemsko obrażona...bo powiedziałam, że jak w niej przyjdzie to ją pogonię  :Kill:

teraz naprawdę jest trochę trudno coś znaleźć - wydaje mi się, że największy wybór był w lutym/marcu - w okresie studniówkowym, potem trochę na komunię, a teraz tylko wysprzedają zatowarowanie. ale żeby znaleźć - trzeba szukać...

sama już nie wiem, co o tym wszystkim myśleć...

dodatkowo ma na mnie focha za sukienkę ślubną - jej najbardziej podobała się beza - ja wybrałam nr 3

jakoś tak nie tak....

a z rzeczy przyjemnych - MAMY GARNITUR!!!! właściwie to ubranie smokingowe - coś pomiędzy smokingiem a garniturem - ale pas jest i mucha też :) misiek wygląda....WOW!!!! jak tylko wrócę ze spotkania - pstryknę mu kilka fotek :)

buty dla PM zamówiliśmy na allegro - fotka poniżej :)

Offline Green Apple

• forumowicz
« Odpowiedź #234 dnia: 13 Czerwca 2009, 15:39 »
jeszcze jedno :)

pewna kwiaciarnia zaproponowała mi chyba całkiem niezła cenę - 1150zł za
-bukiet mój
-bukiet świadkowej
-bukiet na rączkę dla mojej chrześnicy
-3x butonierka
-2x kosz do kościoła
-2x kosz dla rodziców
-60x rożki z płatkami róż
-28x dekoracja na ławkę (tiul i kwiat - typowa dekoracja ławki)

podstawowe bukiety (mój, świadkowa, butonierki i maluszek dla hani) - kalie

reszta mieszana - eustoma, róże, piwonie, hortensje....coś w tym stylu - jeszcze dokładnie do ustalenia...

co o tym myślicie??

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 13 Czerwca 2009, 15:46 »
cena wydaje mi sie bardzo korzystna.
co do swiadkowej to powinna zrozumiec i uszanowac twoj wybor. ja sama bylam w czarnej dlugiej satynowej sukni na weselu i wygladalam bardzo elegancko, no i to byl slub w zimie, ale jakbym byla swiadkowa, to pewnie bym nie zalozyla, ale uwazam, ze czarna lepsza niz biala.
facet w smokingu musi wygladac zabojczo, moj niestety nie chcial slyszec o niczym takim, nie pasowaloby mu zreszta nic innego, tylko garnitur,
a butki super tak mi sie skojarzyly, ze takie ... swingowe. wiec pewnie bedzie mu sie dobrze tanczylo.
 :-*

Offline matrix0007
  • maniak
« Odpowiedź #236 dnia: 13 Czerwca 2009, 15:53 »
fajne buty takie stylowe ;) a świadkowa to specjalnie nic na zakupach nie chciała znaleźć 8) Cena wydaję mi się korzystna a skąd ta pani?

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
« Odpowiedź #237 dnia: 13 Czerwca 2009, 16:16 »
No świadkowa się nie popisała...Oczywiście, że są podstawowe kolory które przynależą TYLKO DO PANNY MŁODEJ. I jesli tego Świadkowa nie rozumie...to trochę "nie halo!" A wybór sukienek jest teraz na prawde duzy i tłumaczenie, ze nic nie ma to poprostu ściema!

Buciki dla Młodego rewelka- mój PM tez tak powiedział!!  ;D

Kwiaciarnia - myślę że to korzystna cena, za tyle różnych rzeczy.

Fryzurka bardzo fajna. Podoba mi sie!Na prawde super! Co do kalii....hmmmm...ogólnie te kwiaty są piekne ale mnie się kojarzą tylko z przykrymi sprawami..ale nie chce o tym pisac..skoro z nich ma byc bukiet ślubny.

Pomysł na panieńskie baaaaaaaaaaardzo oryginalny!! :brawo_2: Myślę, ze możesz trafić do "Kroniki Szczecińskiej" lub MMmoje miasto!!  ;D
« Ostatnia zmiana: 13 Czerwca 2009, 16:25 wysłana przez Agulek79 »

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 14 Czerwca 2009, 00:42 »
Green Apple to zaczynam:
- cena za kwiaty bardzo dobra
- buty świetne bardzo mi się podobają ale niestety mój  :Kill: by takich nie założył
- bardzo również podobają mi się pasy do garnituru dla mnie nawet nie musi być zdjęcia wiem, że to świetnie wygląda i może być w dowolnym kolorze to był by dodatkowy atut
- do ślubu masz powiedzmy miesiąc, spytaj świadkowej czy ona w ogóle chce być świadkową bo jak się nie chce dostosować to ja nie widzę tu możliwości współpracy cóż "lajf is brutal", nikt jej na siłę nie będzie zmuszał do świadkowania
Gdzieś tam przy okazji już się wydało, że ja mam dwie świadkowe, my mamy, nie będzie faceta i powiem Ci, że obie skaczą i tylko pytają mnie co sobie życzę i czy jestem zadowolona z ich wyborów kreacje. Całe szczęście, że już pokazałaś kto tu rządzi i trzymaj tak dalej jabłuszko.
  :-* na dobranoc

Offline Green Apple

• forumowicz
« Odpowiedź #239 dnia: 14 Czerwca 2009, 09:39 »
dziewczyny - to forum to taka czysta serdeczność.... wspaniałe jesteście  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

ze świadkową poczekam do poniedziałku i zadzwonię - sklepów w sz-nie jest sporo - trzeba się spiąć i zacząć szukać. jeśli znowu będzie się tak zachowywała (może w piątek miała ciężki dzień...no nie wiem), zapytam wprost.

pewnych rzeczy nie da się przewidzieć...nigdy nie pomyślałabym, że zdarzy się moment w przygotowaniach, kiedy absolutnie nie będę mogła na niej polegać. a tu już kilka takich wpadek - sukienka, wieczór panieński, kwiaty (kwiatu miały być z hurtowni za absolutny bezcen, ale ktoś musiałby je układać w kosze - ona ABSOLUTNIE NIE!) - więc granica mojej cierpliwości właśnie się skończyła.