Autor Wątek: 13.06.2009 - czy ja nie śnię? ;-)  (Przeczytany 15282 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: 13.06.2009 - czy ja nie śnię? ;-)
« Odpowiedź #180 dnia: 8 Czerwca 2009, 14:54 »
No nie jest to zabronione! Na naukach przedmałżeńskich ktoś tam specjalnie o to pytał i ksiądz nam powiedział, że nie jest. Okropne usłyszeć coś takiego, i to jeszcze, chyba od młodego księdza?

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #181 dnia: 8 Czerwca 2009, 16:40 »
ale pojechał ten ksiądz... chyba tylko on ma takie skojarzenia  :P

dobrze, że jednak proboszcz jest OK  :)

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
« Odpowiedź #182 dnia: 9 Czerwca 2009, 12:39 »
Ile u Ciebie się dzieję.
Jak czytam o tym ostatnim tygodniu przed ślubem, to na samą myśl mam małego stresika. Tyle załatwiania i o tylu rezczach trzeba pamiętać.
Świetnie, że panieński się udał - wytańczyć się i wybawić - to na mnie też działa  relaksująco :)
Widzę, że Nie będziesz miała problemu z sesją zdjęciową - uśmiech filmowy :)
To życzę, żeby w tych ostatnich dniach wszytsko szło zgodnie  z planem :)

odliczam

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #183 dnia: 9 Czerwca 2009, 17:06 »
Ciekawa jestem co by Ksiądz powiedział gdybym powiedziała że mam dwie świadkowe... ::)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #184 dnia: 9 Czerwca 2009, 17:31 »
madzia_n ja mam dwie świadkowe

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #185 dnia: 9 Czerwca 2009, 18:03 »
A to coś mi się poplątać musiało, bo myslałam że masz dwóch świadków :)
Moi rodzice pomysł dwóch świadkowych odrzucili. Tzn, gdybym chciała, to pewnie bym się uparła, bo to moje wesele :P Ale w sumie mają trochę racji w swoich argumentach, a mam jeszcze kilku kuzynów do wyboru ;) ;) ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #186 dnia: 9 Czerwca 2009, 18:12 »
haha dobre, ten ksiadz to chyba zartowal, taki psikus przedmalzenski. jejku juz tylko 4 dni. denerwujesz sie?

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #187 dnia: 10 Czerwca 2009, 14:58 »
Jeszcze 3 dni i będzie w końcu ten oczekiwany dzien :)

Ja się w sobotę też bawię na weselu, ale szkoda że nie Twoim :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #188 dnia: 10 Czerwca 2009, 17:02 »
no ładnie... ale się ubawiłam z tym podtekstem seksualnym  :D

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #189 dnia: 11 Czerwca 2009, 14:59 »
jeszcze tylko 2 dni ;D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #190 dnia: 11 Czerwca 2009, 15:01 »
Oj, Magda juz czasu dla nas nie ma  ;) Ale może jeszcze zajrzy przed ślubem  ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #191 dnia: 11 Czerwca 2009, 17:19 »
ja liczę na to, że jeszcze nas odwiedzi choć na chwilę  :D a jak nie to za karę otworzymy relację i się tak przeniesiemy  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #192 dnia: 11 Czerwca 2009, 17:21 »
Ojej! To już pojutrze - pewnie nasza PM ma teraz urwanie głowy!!!
Liczę jednak na to, że do nas zajrzy na chwilkę!!!
Buźki!!!

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #193 dnia: 11 Czerwca 2009, 19:48 »
Powoli zaczynamy trzymac kiuki za piekna pogode i szczescie na nowej drodze zycia   :ok: :ok: :ok: :ok:

Buziaczki  :-* :-* :-*

Offline MagdaN

• forumowicz
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #194 dnia: 11 Czerwca 2009, 20:36 »
Jestem, dziewczynki, Adam mnie zmusił, żebym coś napisała. W ogóle, nie ma dnia, kiedy bym nie myślała o wiśniowej i o tym, jak to ona spokojnie ostatnie dni przeżywała, a nie w takiej cholernej gorączce...

Odpowiadam po kolei :-)
pamela z ogórka na panieńskim wyszło mi to, co kazały mi skopiować z mydełka, które również dostałam. Robiłam, bo mi każą, bo skąd ja mam niby wiedzieć, co mi będzie potrzebne na noc poślubną?  :P :P :P

pamela i madzia_n Gazetka: planuję jeden egzemplarz na 3-4 osoby mniej więcej, myślę, że wystarczy, a jeśli nie, to roześlę w pdfie. Na pierwszej stronie artykuł niby relacjonujący nasz ślub ze wzmianką o tym, kto jest świadkiem i kto błogosławił, na drugiej krótkie informacje o nas + definicja kobiety i mężczyzny z nonsensopedii, na trzeciej niby reklama naszego domu weselnego, że organizują pokazowe wesele i jest darmowe jedzenie (tam podałam menu i orientacyjne godziny podawania posiłków), na czwartej zabawny regulamin wesela. Mam ochotę ją jeszcze o dwie strony powiększyć (całość zajmuje 1 kartkę a4), ale chyba nie dam rady... Robiłam ją we wtorek w nocy i w środę rano, chciałam ją w środę wydrukować, ale nie zdążyliśmy, więc jutro...

anulla_p, nie zaśmiecasz wątku, ja wiem, że to problem, akurat na moim kierunku był jakiś wysyp osób o "nienormatywnej orientacji seksualnej" - jak to się mówiło ;-) I akurat jedną z nich okazała się być moja przyjaciółka, więc patrzę na sprawy z drugiej strony też i wiem, że homofobia u nas straszna...

Tak czy siak, dziewczyny ksiądz mało mnie nie doprowadził do zawału - ciekawe, gdzie bym świadkowej szukała na parę dni przed ślubem. Pewnie kumpela któraś by się zgodziła i zrozumiałaby wyjątkowość sytuacji, ale i tak na szczęście dobrze się skończyło.
Co do księdza, to naprawdę fajny chłopak, sympatyczny, dowcipny, ale hmm, jak to określić? Młody w zawodzie :-) Wiecie jak to jest na początku, każdy jest "bardziej papieski od papieża" i myślę, że to o to chodziło... Tak czy siak, jest po sprawie :-)

Dobrze, teraz krótka relacja z ostatnich dni :-)

W poniedziałek spotkaliśmy się z naszym wodzirejem, również kumplem Adama (kurczę, wygląda, jakbyśmy całe wesele robili po znajomości ;-)) i omawialiśmy szczegóły organizacyjne weselicha. Zajęło nam to chyba ze 3 godziny, bo on jest bardzo kontaktowy - jak na wodzireja przystało :-)

We wtorek po pracy podjechałam do krawcowej odebrać moje dwa cudeńka :-) I zapłacić, więc kasy się pozbyłam. Suknię zawiozłam do moich rodziców. Wróciłam do domu, odrobinkę posprzątaliśmy jeszcze po remoncie, a potem siadłam pisać gazetkę, co mi zajęło dość dużo czasu... Spać poszłam po północy.

W środę miałam urlop, ale wstałam o 7, bo koniecznie chciałam dokończyć gazetkę, i nawet mi się to udało, ale za to nie zdążyliśmy podjechać jej wydrukować (chcę na laserówce). Potem pojechaliśmy do znajomego przedszkola i tam zabarykadowaliśmy się w sali gimnastycznej, żeby poćwiczyć pierwszy taniec. Na 12 byliśmy umówieni na płacenie w domu weselnym, więc z jęzorem jechaliśmy tam, a potem spowrotem w okolice przedszkola, bo na 13 miałam umówione paznokcie. Po dwóch godzinach (po 15) pojechaliśmy do supermarketu na zakupy spożywcze, do apteki po lód w sprayu na wesele (nie mieli pianki do zmęczonych stóp, muszę kupić jeszcze) i landrynki dla dzieci. Potem szybko do domu i wielkie pucowanie i sprzątanie mieszkania (remonty są złe, a szczególnie przed weselem...) i na 19 podjechaliśmy do moich rodziców, u których już siedziała rodzinka przyjezdna z Niemiec - wypadało ich przywitać. U nich też popakowaliśmy cukierki dla gości i paczki z cukierkami dla dzieci, które przyjdą do kościoła. Do domu zmyliśmy się ok. 23 i do 2 nad ranem kleiliśmy winietki i robiliśmy podziekowania dla świadków i moich babć.

Dziś pobudka o 9.30 - wstałam z uczuciem paniki ;( Cała byłam rozdygotana, nie mogłam się uspokoić... Zrobiłam sobie melisę (teraz piję kolejną...), ale niespecjalnie pomogła... Pojechaliśmy do kościoła, zaliczyliśmy drugą spowiedź, mszę, a potem do rodziców Adama naklejać etykiety na wódki. Potem do domu, końcowe sprzątanie i na 17 wspomniana wyżej niemiecka rodzinka wpadła na kawę - chciała zobaczyć, jak mieszkamy, a nie będzie już okazji...

Naprawdę, nie wiem, co to za histeria mnie ogarnia... Czuję, że serce mi wali i ręce się trzęsą. Autentycznie boję się, że w sobotę w kościele zemdleję albo coś... A jeszcze tyle rzeczy przed nami...

Rodzinka przed chwilą poszła, a my musimy:
 :arrow: dorobić winietki - zupełnie zapomniałam o małych dzieciach! (2-3 latkach) ;(
 :arrow: przygotować kilka zawieszek na szampana i jutro wydrukować (nagrody dla gości + dla fryzjerki - bo tam w sb będzie imprezka normalnie: ja, mama, 2 ciotki niemieckie i babcia + ciasto + szampan na rozluźnienie :D)
 :arrow: sprawdzić gazetkę i jutro wydrukować
 :arrow: przygotować "mapę" stołów do postawienia na sztaludze na sali
 :arrow: zawieźć na salę winietki, mapę, gazetki, wódkę, koszulę dla Adama na zmianę, dla mnie baleriny i wszystko inne, co może być potrzebne
 :arrow: zrobić hennę brwi i rzęs + regulacja + potwierdzić sobotnie fryzury u fryzjerki
 :arrow: Adam - delikatny manicure (chcę, żeby miał ładne dłonie)
 :arrow: podskoczyć do rodziców, żeby mama sprawdziła, ile czasu zajmuje jej założenie mi sukni
 :arrow: zrobić ostatnie zakupy (plastry, pianka do zmęczonych nóg, biała biżuteria na poprawiny [dotąd nie znalazłam nic :/], skarpetki dla Adama, wstążka na samochód...
 :arrow: przyozdobić nasze drzwi do mieszkania napisem "Państwo Młodzi", balonami i gołąbkami
 :arrow: ostatecznie zdecydować się na podróż poślubną i ew. bukować miejsce
 :arrow: zadzwonić do fotografa, potwierdzić czas i miejsce, zadzwonić do kwiaciarni i zamówić bukiet dla teściowej (prosiła mnie o to)
 :arrow: spakować ciuchy na sobotę rano i inne ważne rzeczy (KARTECZKI ZE SPOWIEDZI!!!) i jechać do rodziców.

Na 16 mamy być u nich, żeby się przygotować, bo od 17 - drzwi otwarte i zaczyna się polterabend - kolejna śląska (?) tradycja, pewnie znacie - czyli tłuczenie porcelany pod drzwiami do mieszkania na korytarzu. Młodzi muszą sprzątać, a tłuczący wchodzą do mieszkania, piją wódkę i jedzą kołocz weselny :D Sssssssuper. Chociaż może to ma jakiś sens, bo panna młoda nie ma czasu myśleć o pierdołach i się stresować, tylko sprząta :-) Rodzina i znajomi przychodzą na pół godzinki i wychodzą, więc towarzystwo ciągle się zmienia.

Myślę, że to wszystko potrwa max do 22. Wtedy Adasiek zabiera od moich rodziców niemiecką rodzinkę i swojego brata (świadka) i jedzie z nimi do nas. Ja zostaję u rodziców spać.

Sobota
 :arrow: 07:30 - fryzjerka
 :arrow: 10:00 - makijażystka
 :arrow: ok. 12:15 Adam u mnie: wykupiny i błogosławieństwo
 :arrow: 13:00 msza
 :arrow: 14:00 jestem już żonką :D
 :arrow: ok. 14:30 przywitanie na sali i reszta niech się już toczy sama :-)

Co Pan Młody musi mieć ze sobą?
- obrączki
- gotówka i biżuteria na wykupiny
- wódka i słodycze na bramy

Coś jeszcze?

Chcę, żeby Adam wziął do samochodu, który będzie nas wiózł zamrożoną wodę mineralną, bo ja bez niej odpłynę po prostu. Niech ona sobie w czasie mszy spokojnie topnieje - będę mogła się napić zimnego...

Tyle. Szaleństwo do potęgi entej, naprawdę...

Kilka zdjęć:
Winietki

Paznokcie - na serdecznym trochę cyrkonii, nie do końca w moim stylu, ale może odrobina szaleństwa błyszczącego jest ok... Chcę je jeszcze pomalować mlecznym lakierem, zeby wyglądały bardziej naturalnie.

Wódka na bramy - na wódce weselnej jest taka sama naklejka, tylko na małe butelki musieliśmy trochę obciąć od góry i od dołu.

Księga gości z allegro - kiedyś o niej mówiłam. Ten zielony prostokąt włożyliśmy my, tymczasowo, na niego nakleimy kremową karteczkę z napisem "Księga Gości".

Tyle.

Dzięki za wszystkie słowa wsparcia. Trzymajcie za mnie kciuki i nie zapomnijcie o mnie! Spróbuję jeszcze jutro coś skrobnąć, ale nie wiem, czy się uda.

Ściskam wszystkie razem i każdą z osobna :-)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #195 dnia: 11 Czerwca 2009, 20:54 »
O kurcze troche roboty jeszcze zostalo - ale to takie drobnostki aczkolwiek duzo czasu pochlona  ;)

Sliczne winietki :) I ksiega gosci rowniez - tez musze jakas wybrac na allegro  :-\

Zycze spokoju kochana  :-* :-* :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #196 dnia: 11 Czerwca 2009, 21:27 »
Odpocznij trochę Kochana!!!
Super paznokietki - takie delikatne!!!
Trzymam kciuki, żebyś wszystko zdążyła przygotować!!!
Buźki!!!

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #197 dnia: 11 Czerwca 2009, 21:52 »
trzymam kciukasy mocno za wszystko, oby wam sie udalo wszystko tak jak chcecie. oddychaj gleboko i ciesz sie tym zamieszaniem, bo juz raczej takiego nie przezyjesz nigdy ze soba w roli glownej.  :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #198 dnia: 11 Czerwca 2009, 21:57 »
Śliczne pazurki, bardzo mi się podobają  ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #199 dnia: 11 Czerwca 2009, 22:32 »
takie jak lubię - naturalne
pamiętaj kochana tylko spokój Cię uratuje, ale na nic silniejszego od meliski nie namawiam może jedynie kolejną meliskę
myślami jesteśmy z Tobą  :list_milosny:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 12 Czerwca 2009, 00:26 »
Kurcze, ale napięty charmonogram, szlaeństwo!  :o
Ale trzymam mocno za Was kciuki, żebyście z wszystkim zdążyli, wszystko załatwili i jeszcze zdążyli odpocząć :)
Świetne winietki, pazurki też ładne, też trochę nie w moim stylu ;)
Wreszcie jakaś forumka, która ma Ślub na 13 ;D Potem mi podpowiesz, czy z wszystkim się wyrobiłaś(bo ja strasznie panikuję że tak wcześnie... ;) )

MOCNO ZACISKAM KCIUKI!

Offline Diankusia

• entuzjasta
« Odpowiedź #201 dnia: 12 Czerwca 2009, 10:20 »
Kochana paznokietki prześliczne, jestem pod ogromnym wrażeniem.
Widzę wszystko masz zaplanowane, super, w takim wypadku nie może coś się nie udać, będę trzymała kciuki :)

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #202 dnia: 12 Czerwca 2009, 15:20 »
śliczne paznokcie, ładna księga gości i nie martw się, na pewno ze wszystkim zdążycie  :-*

Offline nikaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #203 dnia: 12 Czerwca 2009, 17:38 »
Wow to juz jutro ;) życzę spokoju;) na pewno bedzie wszystko dobrze ;)
Trzymam kciuki ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #204 dnia: 12 Czerwca 2009, 20:51 »
Trzymam kcikasy :)

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #205 dnia: 12 Czerwca 2009, 21:05 »
nooo pieknie...
szał ciał, ale to juz końcówka wiec będzie ok:0
jutro ten najpiękniejsyz dziń wiec trzymam kciukasy:)

być może.......... pojawię sie jako drajwer pewnej parcy gosci więc podglądnę, ajk to sie pięknie prezentują Państwo Młodzi w kosciele.... 8)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #206 dnia: 12 Czerwca 2009, 23:08 »
Śliczne winietki, księga gości i paznokcie  :D
Powodzenia jutro! Ale wcześnie zaczniesz tę sobotkę  :D :P

Offline MagdaN

• forumowicz
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #207 dnia: 13 Czerwca 2009, 00:38 »
Cześć, dziewczyny!

ZROBILIŚMY WSZYSTKO! :-)

4 godziny zamiatania porcelany (no, w tym moze z pól godziny przerw w sumie) to nie dla mnie ;-) Przewinęło się 29 osób przez mieszkanie rodziców, a my padaliśmy na twarz :-)

Właśnie pomalowałam sobie paznokcie mlecznym lakierem i kładę się spać :-) Jestem u rodziców, Adam u nas... Ostatnia noc w panieńskim stanie... Własnie dostalam ostatni prezent panieński od rodziców - pierścionek z brylancikami... No i oczywiście w ryk... Oczy mi spuchną ;-)

Pobudka o 6.30 i do fryzjera... Ciekawa jestem jutra i zastanawiam się, co takiego może pójść nie tak :-)

kobietko miło Cię będzie zobaczyć :-)

Dobrej nocy, trzymajcie się! :*:*:* Wrócę do Was jako żona :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #208 dnia: 13 Czerwca 2009, 02:08 »
Super ze udalo sie Wam wszystko pozalatwiac :)
Czeka cie naprawde wczesna pobudka, ale dasz rade, a my trzymamy kciuki by wszystko poszlo jak najlepiej :)

Offline Diankusia

• entuzjasta
« Odpowiedź #209 dnia: 13 Czerwca 2009, 11:18 »
To już dziś :)

Powodzenia, trzymam kciuki żeby się wszystko udało, w sumie to już niewiele ponad półtorej godzinki :)