Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2011 czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 492390 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2011 czyli nasze 400 dni do...
« Odpowiedź #120 dnia: 7 Grudnia 2009, 16:05 »
Si, si  justys0101...maj ;D Muszę wpisać w profil...ale zaraz mnie zmolestujecie o odliczanko...no i chyba w końcu założę ;D

Ja ponawiam prośbę o prezentację potomstwa ;D ::)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #121 dnia: 7 Grudnia 2009, 16:10 »
Aaaa tam zaraz zmolestujemy  ;D

Najwyżej grzecznie poprosimy  ;)

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta
« Odpowiedź #122 dnia: 7 Grudnia 2009, 17:38 »
Jola śliczny pierścionek. Gratulacje  ;)

My także zwolniliśmy z przygotowaniami...szukam kamerzysty i jakoś nic ciekawego nie znalazłam. Co prawda bardziej zależy nam na dobrym fotografie niż na kamerzyście...film lub reportaż z wesela nie zawsze spełnia oczekiwania młodych więc zostają zdjęcia. Mój brat na swoim weselu miał kamerzystę polecanego przez innych i niestety film z wesela pozostawia dużo do życzenia    :-\

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta
« Odpowiedź #123 dnia: 7 Grudnia 2009, 20:31 »
Dziewczyny...przeczytałam tu na forum że można zamówić "organizer ślubny" czy wiecie coś więcej na ten temat? Z góry dzięki za pomoc

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
« Odpowiedź #124 dnia: 7 Grudnia 2009, 22:15 »
Kochane przede wszystkim dziekuje za gratki  ;D
a moje dzieci to Julia ur.7 stycznia 2005r oraz Miruś ur. 5 stycznia 2008r jest jeszcze Michałek synek Łukasza ur. 30 marca 2005r.

co do organizera to tez pytalam ale odpowiedzi mi nie udzielono i sciagnelam sobie darmowy i wydrukowalam sama

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #125 dnia: 7 Grudnia 2009, 22:35 »
Kochane co do organizera to odsyłam do formularza:

http://www.e-wesele.pl/redakcja.php?kid=548&tid=9369c923241efd9

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #126 dnia: 8 Grudnia 2009, 13:47 »
Jola piękny pierścionek tak więc zostałaś oficjalną narzeczoną  ;D ;D w sumie ja też czekam na swój  ;D ;D jak dostane to też się pochwalę  ;D ;D ;D

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #127 dnia: 8 Grudnia 2009, 13:52 »
To jak to jest?Planujecie ślub bez zaręczyn? Czy zaręczyny były,ale bez pierścionka?? :D Nadmieniam, że takie też są ważne  :skacza:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #128 dnia: 8 Grudnia 2009, 14:12 »
Myślę, że teraz kiedy jest taki boom na śluby i tak wczesną rerzerwację terminów, kwestia zaręczyn spada na dalszy plan. Nie ma przeszkód we wczesniejszym planowaniu wesela, nawet jesli nie dostało się jeszcze pierścionka, a ma sie pewność, że jest to tylko kwestia czasu i że takowy prędzej czy póżniej będzie się nosiło.

Ja salę weselną zarerwowaną mam już od czerwca, aczkolowiek mój PM oświadczył mi się we wrześniu... Także w momencie kiedy dokonywaliśmy rezerwacji nie miałam jeszcze statusu narzeczonej ;)

A propo zaręczyn, "nasze" - takie tylko we dwoje zaręczyny odbyły się we wrześniu, ale "oficjalne", czyli razem z rodzicami będą dopiero pierwszego dnia Świąt Bożonarodzeniowych.

Gdybym czekała z rezerwacjami do 25.12.2009, żeby oficjalnie zostać narzeczoną, pewnie mogłabym tylko sobie pomarzyć o terminie na który się zdecydowaliśmy :) A tak najważniejsze rzeczy już są pozałatwiane...

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #129 dnia: 8 Grudnia 2009, 14:17 »
No właśnie dziewczyny, a u Was jak wyglądały zaręczyny?

Zaręczyliście się sami, czy odbywały (bądź będą odbywać) się z rodzicami?

Ja, jak już wspomniałam mam i takie i takie... z tym, że pierścionka już sciągać nie będę :)

U mnie - te świąteczne - będą bardziej na zasadzie zapoznania aniżeli typowych zaręczyn...

Ale i tak mam tremę  :???:

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #130 dnia: 8 Grudnia 2009, 14:41 »
Hmm...my też od dawna wiedzieliśmy, że chcemy być razem..ale jakoś wizja załatwiania np.terminu i sali przed zaręczynami nam nie przyszła do głowy..:) Mój R.strasznie pilnuje kolejnośic takich rzeczy..nie wiem co będize jak nam dzidzia się przytrafi (hihihi ;D ).

Zareczyny odbyły się w czasie Wigilii i były "spodziewane"...a i tak emocje byly tak duże, że mało co pamiętam  :skacza:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #131 dnia: 8 Grudnia 2009, 14:44 »
I właśnie tego się boję  ;)

Przynajmniej klękanie itp. rzeczy mamy z moim PM z głowy  :skacza:

Reszta wyjdzie w praniu :)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
« Odpowiedź #132 dnia: 9 Grudnia 2009, 09:25 »
w naszym przypadku jest dokładnie tak jak napisała Justyna  ;) tzn. Mój M zaprowadził mnie do jubilera i powiedział żebym wybrała pierścionek taki jaki mi się podoba, więc wybrałam  ;D ;D A co rezerwowania sali bez zaręczyn to rozchodziło nam się o termin więc doszliśmy do wniosku że zarezerwujemy już  ;D ;D oficjalne zaręczyny będą w pierwszy dzień świąt, ale chcemy wcześniej tylko takie nasze romantyczne  :Serduszka: :Serduszka: a kiedy to zrobi to nie mam pojęcia  ::) ::)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #133 dnia: 9 Grudnia 2009, 09:55 »
Oooo Kacha, to widzę że "rodzinne posiadówki", zaręczynowo - zapoznawcze mamy tego samego dnia :)

I jak tam? Masz stresa?

Bo mnie chyba zaczyna dopadać ;) Ale liczę, że przejdzie :)

Offline JolaM85

• maniak
« Odpowiedź #134 dnia: 9 Grudnia 2009, 10:35 »
My takze wczesniej załatwialismy rzeczy typu sala i kamerzysta niz odbyly sie zareczyny co widać... :D....
Jesli chodzi o oficjalne zareczyny to zrobimy je na koniec stycznia najprawdopodobniej bo musimy to jakos zorganizowac gdyż zarowno moi jak i Ł. rodzice nie sa razem...
Wczoraj moj misiek zrobił mi niespodzianke i kupil mi piekny kosz z rozami  ;D pochwale sie wam fotkami pozniej

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #135 dnia: 9 Grudnia 2009, 10:40 »
No to czekamy na fotki :)

Stara się ten Twój PM, oj stara  ;D ;D ;D

Offline kacha8609

• Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 9 Grudnia 2009, 11:35 »
Justyna wiesz co szczerze mówiąc to nawet nie mam stresa hehe nasi rodzice się już znają więc to tylko tak żeby oficjalnie powiedzieć im że jesteśmy narzeczeństwem hehehe
Jola w takim razie czekamy na fotki róż  ;D ;D

Offline Epciulka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #137 dnia: 9 Grudnia 2009, 12:11 »
Sluchajcie, a kiedy idziecie do kosciola zamowic sobie termin i godzine??

Offline JolaM85

• maniak
« Odpowiedź #138 dnia: 9 Grudnia 2009, 12:12 »
Oto fotki  :)

Offline JolaM85

• maniak
« Odpowiedź #139 dnia: 9 Grudnia 2009, 12:16 »
Ja juz mam zarezerwowany kościół...Nie musze się teraz martwić,że ktoś zajmie mi godzinę którą chce....
Dziewczyny byłam wczoraj w salonie sukien ślubnych Sarah w Katowicach na Kościuszki...Normalnie bajka pani mi powiedziala,zebym przyjechala w drugiej polowie stycznia i jesli sie zdecyduje na model i zaplace calosc oni daja wtedy 30% znizki a suknie odbiore pare dni przed slubem np 3-4....Takze jade z mama w styczniu  ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #140 dnia: 9 Grudnia 2009, 12:27 »
Joluś - kwiaty cudne  ;D Ja jeszcze sukien nie mierze... Boję się, że jest za wcześniej i do 2011 roku jeszcze mi się odmieni ;) Ale fakt oglądam, oglądam, oglądam  ;D

Kasia - zazdroszczę braku stresu, u mnie jednak będzie to pierwsze spotkanie naszych rodziców, więc mam obawy, ale myślę, że będzie miło :)

Epciulka - ja jeszcze nie rezerwuje terminu w kościele... Ale myślę, że to zależy od wielkości miejscowości w której bierzesz ślub i liczby parafian...Jeśli jest obawa że ktoś inny podkradnie Ci godzinę, to lepiej wcześniej :) Sama widzisz, że Jola już ma to z głowy, a ja nawet o tym nie myślę ;) Pewnie zarezerwuję rok, max i 2-3 miesiące wcześniej...

Moja przyjaciółka ma ślub we wrześniu 2010, a ksiądz kazał jej przyjść na początku roku. Także 9 miesięcy przed planowaną datą ślubu... także jak widzisz, nie ma czym się sugerować wszytsko zależy od parafii :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #141 dnia: 9 Grudnia 2009, 12:32 »
Znów literówkę zrobiłam  :-\

Miało być rok, max rok, 2-3 miesiące wcześniej :)

No ale zobaczę jak będzie rozwijać się sytuacja... Jak się okaże, że już wszystkie macie zarezerwowane terminy w kościele, to może przyspieszę ;)

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #142 dnia: 9 Grudnia 2009, 14:39 »
Eeeee nieee jeszcze nie idziemy do kościoła..nawet się jeszcze nie zdecydowaliśmy który to ma być ;D Ale jak już wiedzieć będziemy, to tylko podejdziemy zapytać się ile wcześniej trzeba przyjść-no chyba, że zaproponują to sie odrazu zapiszemy,ale niektóre parafie maxymalnie rok wcześniej zapisują.

Jola...normalnie miłość kwitnie...u Nas po 7 latach to taka trochę rutynka się zrobiła :P ::)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #143 dnia: 9 Grudnia 2009, 15:22 »
Hehe, no to u Joli początki  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

A wiadomo początki są najlepsze  :Zakochany:

Jest co wspominać ;) Choć teraz też nie mam powodów do narzekań  :serce:

Kwiaty bez okazji dalej się pojawiają, smsy na dzień dobry i dobranoc również, pamięta o rocznicach, urodzinach i tym podobnych świętach, mówi że kocha itd.... nie mam źle  :grin:

A Was dziewczyny jak się sprawy mają? Po tych kilku miesiącach, latach?

Napiszcie kilka słów o Waszych PM  ;D ;D ;D

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #144 dnia: 9 Grudnia 2009, 17:32 »
Smski jak najbardziej..kwiaty rzadziej...ale mój R. to ma peha do kwiaciarek bo mu zawsze jakieś wiechcie wepchną i on już boi mi się kupować żebym kwaśniej miny nie miała po zobaczeniu tegoż kwiatka :mdleje: ::) ::) ::)

Nadal są chwile uniesienia :D Ogólnie jest tak jak po tylu latach może być-czyli znamy sie jak łyse konie ;D

Offline kacha8609

• Chuck Norris
« Odpowiedź #145 dnia: 9 Grudnia 2009, 19:28 »
Jola piękny kosz  :skacza:  hmm co do rezerwacji terminu w kościele to ja myślałam iść dopiero po wakacjach  ;D  Jola a to faktycznie fajna oferta z tą suknią chociaż ja jeszcze nie przymierzam  ;D a masz jakaś fotkę sukni która Ci wpadła w oko  ??? ???

A co do mojego PM to hmmm podobnie jak mka znamy się jak łyse konie ja wiem co on lubi i na odwrót heheh nie powiem po tylu wspólnych latach nadal jest romantycznie i zaskakująco  ;D ;D ;D

Offline JolaM85

• maniak
« Odpowiedź #146 dnia: 9 Grudnia 2009, 20:03 »
no fakt u nas poczatki ale zdazaja sie gorsze dni...Zreszta ja to jestem tak wyczulona na facetow ze szok bylam mezatka 4 lata i 4dni po 4rocznicy moj eks przyszedl i powiedzial mi ze mnie nie kocha i nie mozemy byc razem-odszedl do kochanki
Wkoncu teraz udalo mi sie trafic na normalnego faceta

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta
« Odpowiedź #147 dnia: 9 Grudnia 2009, 20:36 »
My także nie wybieramy się do księdza, ślub będzie w małej miejscowości więc o terminy nie ma walki...myślę, że wybierzemy się na zapisy rok przed ślubem  :)
Jola śliczne kwiaty...ehhhh...zazdroszczę  ;)
U Nas po 5 latach też trochę rutyny, ale i niespodzianek nie brakuje. Staramy się raz na jakiś czas wyjechać gdzieś na weekend oderwać się od pracy, domu. Każdą miłość trzeba pielęgnować żeby trwała całe lata    ;) :D ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #148 dnia: 9 Grudnia 2009, 20:52 »
Każdą miłość trzeba pielęgnować żeby trwała całe lata    ;) :D ;D

Święte słowa  ;D

ja to jestem tak wyczulona na facetow ze szok bylam mezatka 4 lata i 4dni po 4rocznicy moj eks przyszedl i powiedzial mi ze mnie nie kocha i nie mozemy byc razem-odszedl do kochanki

Może zabrzmi to dosadnie, ale muszę to napisać - dupek!
Nie toleruję zdrady.
Dobrze, że odnalazłaś szczęście u boku kogoś innego.
Trzymam kciuki :)

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta
« Odpowiedź #149 dnia: 9 Grudnia 2009, 21:07 »
Ze zdradami tak to bywa...czasem cementują związek, oczywiście jeśli ktoś potrafi wybaczyć a czasem zdrady kończą wszystko.
Ja wybaczyłam mojemu PM a potem on wybaczył mi...obiecaliśmy sobie że już nigdy więcej żadne z nas nie będzie takie głupie...bo tak mało brakowało a stracili byśmy siebie  ;)