Autor Wątek: IMIONA  (Przeczytany 185002 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: IMIONA
« Odpowiedź #270 dnia: 26 Listopada 2007, 22:58 »
a mi się Jagna podoba...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
« Odpowiedź #271 dnia: 29 Listopada 2007, 13:41 »
jak kiedyś będe miała córeczkę to napewno będzie ZOSIA bardzo mi się podoba :)
czekam aż szczęście powróci...

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #272 dnia: 29 Listopada 2007, 22:21 »
A jednak bedzie chłopak :) Dzisiaj na usg widzialam jajeczka :)
Bedzie Jakub Michał

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #273 dnia: 29 Listopada 2007, 23:09 »
Gratuluje synusia :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #274 dnia: 6 Grudnia 2007, 16:12 »
a dziekuje bardzo  :)
zastanawiamy sie nad tym Jakubem.... za duzo ich troche i nie chce zeby moje dziecko bylo jednym z 10 w klasie tak jak ja kiedys (Kasia) nic fajnego
a co myslicie o tym zeby syn mial na imie tak jak tatus?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #275 dnia: 6 Grudnia 2007, 16:35 »
Ja nie przepadam za dawaniem imion takich jak u rodziców.... uważam że jest dużo ładnych imion i można coś wybrac bez problemu... ale to tylko moje zdanie ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #276 dnia: 6 Grudnia 2007, 20:40 »
Jest duzo ladnych imion ale najgorsze jest to ze imie dla dziecka musi podobac sie obu rodzicom  :P a my ni jak nie mozemy sie dogadac... Mi sie podoba Marcel i Oliwier a jemu Piotr i Pawel (moze chce siec marketow otworzyc :P)

♡ Szymon & Leon ♡

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #277 dnia: 7 Grudnia 2007, 08:02 »
kjp83 ale pamięaj że Oliwier i MArcel to też BARDZO popularne teraz. TO ja już wolę normalnego pawła albo piotra.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 7 Grudnia 2007, 20:07 »
ale Piotr tez robi się popularnym imieniem....

kjp83 to moze jakiś konkurs zrobicie albo kupcie księgę imion, niech każde wypisze wszystkie imiona które mu się podobają. może znajdziecie coś pokrewnego...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #279 dnia: 7 Grudnia 2007, 20:08 »
a mi szczerze powiedziawszy Oliwier i Marcel się zupełnie przejadły....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #280 dnia: 7 Grudnia 2007, 23:39 »
ooo z tym konkursem to niezly pomysl  ;)
ksiazka z imionami moze pomoc... jutro biegne do ksiegarni i zakupie  :) Tylko boje sie ze z moim M bedzie taki problem ze on wpisze tylko swoje imie- jako ze jedyne ktore mu sie podoba :P ahh ci faceci  ;)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #281 dnia: 30 Stycznia 2008, 22:16 »
U nas bedzie Miłosz :)

Offline asia-be

• bywalec
  • data ślubu: 8 wrzesień 2007
« Odpowiedź #282 dnia: 31 Stycznia 2008, 20:25 »
oj z tymi imionami zawsze problem....u nas pomogla ksiega imion....ja chcialam Teodora a moj P sam nie wiedzial....staneło na Wojtku....
ale co do dziewczynki jestesmy zgodni Hana, Zosia, albo Krysia

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #283 dnia: 23 Lutego 2008, 13:11 »
tak sobie przejrzałam ten wąteczek i zaskoczyła mnie jedna rzecz.... bardzo wiele z Was pisało, jakie imiona się Wam podobają i jakie wybierzecie dla swojego dziecka, kiedy się urodzi.... Co się okazało? Teraz kilka z Was już zostało mamusiami , a Wasze dzieci mają zupełnie inne imiona, niż te, które wcześniej się Wam podobały,.. :o

Agulkaa chciała Maćka, po paru miesiącach Adriana, ma Michała
 Asia myślała o Nataszy, ma Oleńkę
Martulka chciała Patryka albo Grzesia, ma Wiktorka
Anitce podobały się takie imiona jak Martynka czy Amelia, ma Nelcię
Tajusia myślała o Patryku lub Adrianie , ma Aleksa
``monika`` chciała Kacperka, ma Filpia..

Tylko Madziulek i Mariolka pozostały wierne swym wyborom ;D

To jak to jest dziewczyny?  ???  Wam gust się zmienia, czy zaczynacie słuchać mężów, koleżanek, rodziny? Zaczynacie zastanawiać się nad ich propozycjami? czy po prostu dochodzicie do wniosku, że Wasz poprzedni wybór nie był doskonały i dlatego zmieniłyście zdanie? a może jest tak, że dopiero będąc w ciąży przychodzi Wam do głowy wspaniały pomysł- kolejne imię, które bierzecie pod uwagę?  ;D

Zastanawiam się nad tym, gdyż jak zakładałam ten wątek, to myślałam o Tomku, Mateuszu i Kacperku... potem mi się zmieniło na Marcela, Nikodema, Kacpra i Filipa... obecnie z tego zestawu został chyba tylko Nikodem.. ale patrząc na Wasze wybory, to jeśli miałabym kiedyś synka, to będzie nosił zupełnie inne imię  ::)

a tak w ogóle, to u mojej znajomej, która uczy sześciolatki obecnie są: Angelika, Ida, Emma, Tatiana, Martin, Marianna, Nicol.... jeszcze parę męskich takich rzadszych, ale wyleciały mi z głowy...  :D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #284 dnia: 23 Lutego 2008, 14:31 »
Masz racje wiele typow sie zmienilo :)
Poczatkowo sami chcelismy Pawełka lub Paulinkę ale mamy Kacperka - imie to bylo na 1 miejscu wsrod ulubionych wiec w sumie zostalismy przy swoim :)

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #285 dnia: 23 Lutego 2008, 15:59 »
a ja mam na imie aksela (axela) i jeszcze nigdy nie spotkalam nikogo kto mialby tak imie (jedynie psy o wdziecznym imieniu axel  ::) )
pomysl byl mojej mamy do 16 roku uzywalam drugiego imienia ewy ale teraz jak najbardziej podoba mi sie axela bo jest wyjatkowe i rzadkie..:)
swoim dzieciom dalabym nicola i jakub ale sa to tak oklepane imiona ze pewnie to odpadnie...za pare lat gust mi sie napewno zmieni :)
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #286 dnia: 23 Lutego 2008, 16:50 »
a ja mam na imie aksela (axela) i jeszcze nigdy nie spotkalam nikogo kto mialby tak imie

no to Cię zdziwię, bo na naszej-klasie można znaleźć pięć osób o tym imieniu: 3 razy występuje Aksela (jedna z nich to pewnie Ty) i 2 razy jest Axela ;)   więc jak się okazuje są inne osoby, o takim imieniu

Moja mama też ma nietypowe imię, bardzo często przekręcane (np. wysyła gdzieś jakieś zgłoszenie, jakieś dane podaje, a potem przychodzi zaświadczenie, czy cokolwiek innego na inne zupełnie imię, mimo, że pisze je drukowanymi literami i bardzo wyraźnie, żeby było czytelnie, ale to nie pomaga). Do tej pory myślałam, że jest jedyną osobą w Polsce, która ma takie imię, ale na naszej klasie znalazłam jeszcze 8 osób o takim imieniu, a to oznacza, że w naszym kraju znacznie więcej osób nosi takie imię. Ciekawe tylko, czy też mają problemy.

a co do tych zmian ... Antalis potwierdza, że wiele rzeczy się pozmieniało.. hmm zastanawiają mnie jeszcze przyczyny tego zjawiska.. czyżby znaczenie miało tu powiedzenie "kobieta zmienną jest" ?

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #287 dnia: 23 Lutego 2008, 17:07 »
tak wiem ze na naszej klasie sa 2 osoby oprocz mnie ktore maja na imie aksela i dowiedzialam sie o tym po 22 latach...a co do axeli (x) to nie widzialam kiedys nie moglo sie dac dziecku imie z niepolskim znakiem teraz wszystko mozna wiec mozliwe ze sa to osoby ,,po upadku komuny" dlatego maja prawidlowo nadane imie tak jak powinno byc w oryginale...
ale co nie zmienia faktu ze nigdy nie SPOTKALAM osoby o tym imieniu ani moi znajomi... dlatego w szkole i w pracy kazdy mnie kojarzy z imienia bo jest oryginalne...
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #288 dnia: 23 Lutego 2008, 17:23 »
Mi sie nadal podoba imie Mikolaj dla chlopca i Olga dla dziewczynki :)

Axela od czego pochodzi Twoje imie :?: naprawde jest orginalne

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #289 dnia: 24 Lutego 2008, 10:34 »
To jak to jest dziewczyny?    Wam gust się zmienia, czy zaczynacie słuchać mężów, koleżanek, rodziny? Zaczynacie zastanawiać się nad ich propozycjami? czy po prostu dochodzicie do wniosku, że Wasz poprzedni wybór nie był doskonały i dlatego zmieniłyście zdanie? a może jest tak, że dopiero będąc w ciąży przychodzi Wam do głowy wspaniały pomysł- kolejne imię, które bierzecie pod uwagę?

Skutki demokracji...imię musi mieć akceptację męża....i tak np Adaś, który mi się podoba jej nie ma jak i parę innych...
W tym wypadku to co mi się podoba znaczenia nie ma, bo musi się spodobać też i tatusiowi...stąd zmiany.
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 31 Marca 2008, 10:55 »
Tylko Madziulek i Mariolka pozostały wierne swym wyborom
nio a o mnie to zapomniałaś  ;)

jak szwagierka dowiedziała się jak nasza córka będzie miała na imię to próbowała na nas wpłynąć co byśmy zmienili jej imię. ale jej się to nieudało...:D:D

Znam przypadek, gdzie pierwszy syn miał spolszczone imię amerykańskie. Jak im się urodził drugi syn to też chcieli dać spolsszczone imię amerykańskie ale tu już jedna z babć się wkurzyła i zamiast Kevina jest Marcel.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #291 dnia: 6 Kwietnia 2008, 12:49 »
u nas tez od początku miał być Szymek i jest, wiec o mnie też zapomniałaś :)

My dla chłopca nie mieliśmy imienia, ale po dłuższych zastanowieniach i rozmowach został Szymek i tak właśnei jest.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #292 dnia: 6 Kwietnia 2008, 20:54 »
U nas dlugo nie bylo koncepcji na imie. M chcial Julka, ja Zuzie..............ale tyle ich dookola. A Tosia jest Tosia..i pasuje do niej :)

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #293 dnia: 17 Kwietnia 2008, 21:36 »
mnie się strasznie Tymon podoba, ale Olkowi się ta koncepcja nie bardzo widzi  >:(

tak więc jeśli będzie chłopiec to stawiamy na Kacpra, Filipa, Bartosza albo Adasia, a jeśli dziewczynka to Alicja albo Amelka. No chyba, że się jeszcze coś pozmienia  ::)

a w kwestii tych śmiesznych imion - co powiecie na Dolores? Jeszcze dwa przykłady z mojej okolicy BRENDON i BRAJAN. Pisane tak, jak napisałam oczywiście :pogrzeb:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #294 dnia: 17 Kwietnia 2008, 22:45 »
takkkk...............Denis - Penis.

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #295 dnia: 18 Kwietnia 2008, 12:43 »
Ja na ten moment jesli bedzie chlopczyk to bedzie Mikołaj,zakochalam sie w tym imieniu jak mialam praktyki w żłobku,natomiast dla dziewczynki jets wiekszy problem generalnie podobaja mi sie Wiktoria i Weronika ale tyle mam dookola takich dziewczynek wiec odpada i na ten moment stawiamy na Lena albo Olivia

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #296 dnia: 18 Kwietnia 2008, 14:44 »
ja od zawsze chcialam Jagode i mam
co prawde wiele osób mysli ze to zdrobnienie od Jadwigi (nie wiem z jakiej racji) ale mam to gdzies

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #297 dnia: 18 Kwietnia 2008, 14:47 »
Ja stawiam na Mikołaja - juz dawno zakochałam się w tym imieniu i nie wiem co kiedyś będzie, jak mi się córcia trafi ;D bo dla córki nie mam koncepcji - Jagoda bardzo mi się podoba ale przy nazwisku mojego męża to nie wiem...bo dzieci będą miały jego nazwisko, a on ma (nie powiem wiele osób mówi, że ładne) ptasie ;) tzn.od pięknie śpiewającego szarego ptaszka i jakoś tak mi dziwnie - imię roślinne, nazwisko zwierzęce ;D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #298 dnia: 18 Kwietnia 2008, 14:50 »
maja no to bedzie łatwo zapamiętywalna

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #299 dnia: 18 Kwietnia 2008, 14:56 »
Mikołaj :) mi też się bardzo podoba!

z mężem od lat kilku już kochamy się w imieniu Pola :) i jeżeli przy kolejnych staraniach trafi nam się dziewczynka, to tak będzie miała na imię :)
ANCYMONEK :)