Autor Wątek: Wakacje z maluszkiem  (Przeczytany 351431 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
Odp: Wakacje z maluszkiem
« Odpowiedź #690 dnia: 19 Grudnia 2012, 11:12 »
my byliśmy rok temu na Kos: Kipriotis Panorama Aqualand ****
http://www.tui.pl/wakacje-rodzinne/kluby-scan-holiday/grecja/hotele;show,1541,kipriotis-panorama-aqualand-kgs13552?hotel=6085&m=h#
lecieliśmy z TUI.
całość za 3 osoby wyniosła nas jakieś 6000zł ale te 6000zł to już z kupnem kosmetyków, dojazdem na lotnisko, parkingiem, bo same wczasy za 3 osoby kosztowały nas 4250zł.
Z hotelu byliśmy zadowoleni. Pokoje wyglądają identycznie jak na stronie z TUI. Jedynie ten cały aqualand jest troszkę inny ale dla mnie bardzo fajny.
W skład tego Kipriotis wchodzi 4 hotele, które są obok siebie. Jest jeden 5*, dwa 4* i jeden 3*. Ze wszystkiego można korzystać. Byliśmy w 5* na kolacji włoskiej - super. Każdy zamawiał sobie co chciał z menu.
mieliśmy wrażenie, że większość osób schodzi się do naszego hotelu właśnie na ten aqualand.
Co więcej świetne animacje i czas zorganizowany dla dzieci, łącznie z przedszkolem i opiekunką za opłatą. Dzieci te panie uwielbiały :D
Jedzenie fajne, każdy znajdzie coś dla siebie.

to się nazywa dobra reklama ;D

Offline cytrusiaaa
  • bywalec
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #691 dnia: 19 Grudnia 2012, 11:35 »
również jestem na etapie poszukiwań wycieczki na Zakynthos lub Korfu na Zakuynthos jest polski przewodnik po wyspie i troszkę bardziej to przemawia za http://www.zantemagictours.pl/ może ktoś ma sprawdzone hotele?

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #692 dnia: 19 Grudnia 2012, 11:44 »
baska a plaża piaszczysta? oferta dość fajna..  ;)

cytrusia ja właśnie szukam na zakynthosie nie mam opinii odnośnie hotelu. Chcesz jechać z dzieckiem? mam dzisiaj wolne także szukam na forach, czytam opinie.. ale w sumie mały wybór jest hoteli.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #693 dnia: 19 Grudnia 2012, 11:53 »
Ja mialam nawet wybrany na Zakynthosie hotel....poczekaj poszukam.

jedna z forumek tam byla tez, fajny park wodny.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #694 dnia: 19 Grudnia 2012, 12:07 »
baska a plaża piaszczysta? oferta dość fajna..  ;)
plaża z takich malutkich kamieni i jakieś 200m od hotelu. Dowóz na plażę busikiem z hotelu.
Nam jakoś specjalnie nie zależało na ładnej plaży, bo atrakcje hotelu rekompensowały to.
jak widać na zdjęciach jest w hotelu taki zamknięty (wewnątrz) part rozrywki - Dmuchane zamki, zjeżdżalnie itp. Spędzaliśmy tam bitą godz. dziennie ;D

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #695 dnia: 19 Grudnia 2012, 12:08 »
mnie na plaży zależy..

anusiaa ok, to czekam ;D

Offline cytrusiaaa
  • bywalec
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #696 dnia: 19 Grudnia 2012, 12:29 »
cytrusia ja właśnie szukam na zakynthosie nie mam opinii odnośnie hotelu. Chcesz jechać z dzieckiem? mam dzisiaj wolne także szukam na forach, czytam opinie.. ale w sumie mały wybór jest hoteli.
[/quote]

Tak oczywiście że z dziecmi nawet tym brzuszkowym my weterany podróżnikowe:) jak na razie z moich poszukiwań jak dla mnie hotel godny uwagi to http://www.wakacje.pl/oferty/grecja/zakynthos/caretta-beach-resort-177435.html?od-2013-09-06,do-2013-11-20,7-dni,samolotem,all-inclusive,z-poznania,2dorosle-1dziecko-5lat
a tu nawet polska strona hotelu jest co mnie zaskoczylo mile
 http://www.carettabeach.com/pl_home.php

tylko cena też konkretna:) ale dla dzieci fantastyczne miejsce nawet z aquaparkiem dla klientów hotelu gratis tylko nie znam biura greccos dają parę gratisów między innymi wycieczkę na wyspę żółwi

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #697 dnia: 19 Grudnia 2012, 12:49 »
cytrusiaa tak ten hotel widziałam, ale cena nie dla mnie ale też daleko do plaży i blisko lotniska. Dlatego odpada.
Jeszcze znalazłam Best Western Galaxy, nowość w Grecosie, teraz rozmawiałam z koleżanką, była na Rodos z Grecos i mówi że super ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #698 dnia: 19 Grudnia 2012, 13:11 »
Popieprzylo mi sie  ;D

Myslalam o tym od baski na Kos 8)

Ale na Zakynthosie mialam wybrany ten http://www.wakacje.pl/hotele/grecja/caretta-beach-17002.html

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #699 dnia: 19 Grudnia 2012, 14:11 »
A macie jakieś sprawdzone miejsca w Mielnie? tak, żeby z 8 miesięcznym dzieckiem jechać?
Natalka 4.11.2012

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #700 dnia: 19 Grudnia 2012, 14:14 »
Do Mielna z dzieckiem to bym nie pojechała...to imprezowania jakich mało ;)
Same kluby dla małolatów ;)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #701 dnia: 19 Grudnia 2012, 16:27 »
Mielno jest ok ale nie z dzieckiem... z dzieckiem to warto jechac do JAstarni, Władysłwowa...

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #702 dnia: 19 Grudnia 2012, 20:13 »
:martyna: my w tym roku byliśmy 5km od Puli w małej miejscowości Pjescela Uvala czy jakoś tak się nazywała :) Wcześniej byliśmy też w Novi Vinodolski to jest ciut niżej region -Kvarner i jeszcze byliśmy w Baska Voda riwiera Makarska ale to już kawałek. Ja się zakochałam w Chorwacji nie ważne gdzie jesteś jest inaczej i jest pięknie.

Maja no nie wiem nasi znajomi byli we Włoszech w 2011 roku a rok wcześniej byliśmy razem wszyscy w Chorwacji i stwierdzili, że dużo taniej jest pod względem jedzenia na mieście. Byli w Bibione, nie wiem może w innym regione jest inaczej, ale oni nie narzekali jeszcze kase przywieźli ze sobą, co na wakacjach w Chorwacji się raczej nie zdarza i stołowanie to w większości gotowanie samemu.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #703 dnia: 19 Grudnia 2012, 20:31 »
Ja tez byłam w Bibione...20 lat temu (JAK to brzmi!!!)...pamiętam za to jak wczoraj...to się liczy ;)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #704 dnia: 19 Grudnia 2012, 20:41 »
...pamiętam za to jak wczoraj... ;)

To chyba normalne:) Ja na pierwszej zagranicznej wycieczce byłam 12 lat temu, a wydaje mi się jakby to było z tydzień temu ... :) Fajnie tak powspominać :Zakochany:

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #705 dnia: 19 Grudnia 2012, 21:57 »
Baska te 6 tys to za tydzien prawda? Bo ja tam wbijam tydzien i teraz na 3 osoby wychodzi 7250 w sierpniu...

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #706 dnia: 20 Grudnia 2012, 06:39 »
Baska te 6 tys to za tydzien prawda? Bo ja tam wbijam tydzien i teraz na 3 osoby wychodzi 7250 w sierpniu...
za tydzień ale nie 6000zł tylko 4250zł.
6000zł to ja napisałam ze wszystkim czyli dojazdem na lotnisko, noclegiem w hotelu, parkingiem, zakupem potrzebnych ciuchów i kosmetyków.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #707 dnia: 20 Grudnia 2012, 17:51 »
Aha no to teraz wychodzi duzo drozej. Najtansza opcja 6 tys.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #708 dnia: 2 Lutego 2013, 23:48 »
Ja z fajnych wypadowych miejsc, chcialam polecic Berlin. Ale tu wystarcza jeden, dwa dni. Atrakcje sa rewelacyjne. Jest Legoland, zoo, Sea Live (aquarium), muzea. Cenowo tez wychodzi fajnie, bo sa opcje biletow kombajnow.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #709 dnia: 18 Marca 2013, 08:22 »
suprynko-my własnie dzis z mężem nt rozmawialismy..to wszystko o czym pisałas+Tropical Island-jako prezent łączony na urodziny Mai.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #710 dnia: 18 Marca 2013, 19:13 »
Super. Ale to na dwa dni rozbijacie rozumiem ;). My teraz na wiosne, jak juz bedzie cieplo, planujemy pojechac do berlina do muzeow i zoo. No i pozwiedzac ogolnie.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #711 dnia: 18 Marca 2013, 19:47 »
Karolina a jezdzicie samochodem czy pociagiem?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #712 dnia: 19 Marca 2013, 08:38 »
Wiesz co autem. O pociagu nie pomyslalam. Nawet nie wiem ile kosztuje.
Co do wakacji to u nas nadal wielka niewiadoma ;)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #713 dnia: 19 Marca 2013, 09:31 »
Suprynka a ile Twoja pociecha ma lat? Bo my też zastanawiamy się nad zoo, ale Majka chyba jeszcze za mała na takie wyprawy, pomyślałam, że może do tego zoo w Ueckermunde się wybrać latem, tylko nie wiem kiedy to tak na prawdę ma sens :)

Ale Wam zazdroszczę tych wakacji, my spędzimy na działce na Kaszubach znowu :P ale w przyszłą zimę może uda się skoczyć na narty   ???

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #714 dnia: 19 Marca 2013, 14:18 »
Moja ma prawie 4 lata. Jak byla taka mala tez z nia jezdzilismy. Dla mnie to zawsze ma sens ;), taki mam charakter. To zoo w uckermunde tez jest fajne. Bylismy z nia tam ze dwa razy. I to wlasnie jak miala nieco ponad rok. Chyba w czerwcu bylismy.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #715 dnia: 19 Marca 2013, 15:28 »
Super, w takim razie postanowione :) źle się trochę wyraziłam, jasne, że to ma sens, zawsze to spacer, nowe miejsce, świeże powietrze i jakieś atrakcje. Tylko nie wiem czy za pół roku Maja będzie już na tyle kumata, żeby się z tego cieszyć, ale skoro na widok kota szaleje to kozy powinny się jej też podobać :P ;) powinna już chodzić do tego czasu, więc będzie sobie mogła poszaleć :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #716 dnia: 19 Marca 2013, 15:37 »
My z Szymkiem też dużo jeździliśmy jak miał niewiele ponad rok. Teraz ma takie fochy że odebrał mi entuzjazm wspólnych wypadów. Spróbujemy na nowo z wiosną.
Karolina wjeżdżacie samochodem do Berlina tak? Jak to wygląda z opłatami?

♡ Szymon & Leon ♡

• Chuck Norris
« Odpowiedź #717 dnia: 19 Marca 2013, 15:45 »
Kasia kupujesz nalepke np w warsztacie w Berlinie. Koszt chyba 5-15e.
Mozesz tez nie wjezdzac do centrum i poruszac sie dobrze skomunikowanymi u-Bahnami etc.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #718 dnia: 19 Marca 2013, 15:52 »
Jeszcze odnosnie podrozy z dzieckiem. My jezdzimy od zawsze, mlodziez przejechala z nami mnostwo km, wiadomo,ze nie kazda podroz jest jak w filmach,gdzie to rodzina wesolo spiewa piosenki na cala pare;-)
Dla nas wyjazd ma zawsze sens,czy dziecko ma 7m-cy czy 7 lat. Zadna odleglosc nie straszna.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #719 dnia: 19 Marca 2013, 16:41 »
Kupilismy ta zielona nalepke na szybe. Wiec do centrum spokojnie mozemy wjechac. Co do parkingow to roznie. Ostatnio za 4 godz w Sony Center placilismy ok 10 euro. Takze jako tako.

My pierwszy raz wyjechalismy nad polskie morze jak mala miala 6 tygodni. Takze jest zaprawiona. Ona ma charakter po nas, wiec uwielbia wszelkie wyprawy. Ale wiadomo dzieci sa rozne. Poki co nie strzela fochow ;), na wyjazdach.