Autor Wątek: Szczecin czerwiec 2010  (Przeczytany 84861 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
Odp: Szczecin czerwiec 2010
« Odpowiedź #120 dnia: 24 Marca 2009, 13:39 »
adze.m chyba chodziło o glądanie sukienek w internecie wyłącznie i na modelkach z kolekcji dużych firm, któe mają salony w całej Polsce np. Ja też uważam, że to się mija z celem, ale fajnie potraktowac to jako kopalnie pomysłów :)

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 03.06.2010 r.
« Odpowiedź #121 dnia: 24 Marca 2009, 13:44 »
Właśnie dokładnie o to mi chodziło!
Że można je oglądać w internecie na modelkach i mieć swoje typy i czerpać stamtąd swoje pomysły  ;) i to jest bardzo dobra metoda! Tyle, że nie zawsze model, który nam się podoba na modelce, dobrze wygląda na nas  ;)

Sorka, wcześniej nieprecyzyjnie się wypowiedziałam  ;)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #122 dnia: 24 Marca 2009, 13:46 »
Wcale nie Aga, bo ja gdzieś w jakimś wątku czytałam, że dziewczyna zamówiła swoją sukienkę przez internet. Wybrała model i wysłała swoje wymiary i czeka chyba 2 miesiące czy jakoś tak - odważna co?? Ja bym tak w życiu nie zrobiła :)
A poza tym to cała frajda z przymierzaniem różnych sukienek :)

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #123 dnia: 24 Marca 2009, 13:50 »
o kurde! ja też bym się nie odważyła! chciałbym ją wcześniej przynajmniej dotknąć...poza tym, nie wszytko co na zdjęciu wygląda dobrze, wygląda też tak w rzeczywistości!
Dobrze, że są wśród nas takie odważne!  :o
I ja właśnie tez nie mogę się tego momentu przymierzania doczekać....no ale jeszcze trochę ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #124 dnia: 24 Marca 2009, 13:50 »
No tak to wiadomo!  ;)

A co do tej odważnej dziewczyny, to podejrzewam, że ona przymierzała sukienki w salonach, a w internecie znalazła taką samą taniej i zaryzykowała!  ;) Ot taka spryciula! ;)   ;D

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #125 dnia: 24 Marca 2009, 13:54 »
No ja tez się dziwię :) chyba, że przymierzyła i widziała tą sukienkę, a teraz tylko czeka na swoją własną

Sukienki n azywo wyglądaja zupełnie inaczej, był okres że sobie oglądałam sukienki z kolekcji la sposa, san patrick itp i ostatnio przechodziłam koło salonu, w którym one były. zupełnie inaczej wyglądają, niestety moim zdaniem gorzej, ale byłoby z pewnościa jeszcze inaczej gdybym którąś przymierzyła :)

Macie takie same avatary piłeczko i ago.m , śliczne te kaczuszki, ale mi się mylą :)

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #126 dnia: 24 Marca 2009, 14:11 »
 ;D ja jestem młodsza forumowym stażem więc powinnam ustąpić!  ;) ale ta kaczuszka śliczna jest i do tego taka mocno wiosenna (chociaż wiosny za oknem nie widać)  :)
Dodatkowo mamy chyba tak samo na imię...Piłeczko, jesteś też Agnieszką?  ;)

A z innej beczki: jeśli chodzi o przygotowania, wszystkie decyzje, to zajmujecie się tym same, macie jakiś podział zadań z narzeczonymi czy jak?
U nas jest śmieszna sytuacja, bo mój ukochany od 5 r. ż mieszka w Niemczech i ogólnie mało wie o tym jak wygląda polska tradycja weselna (nie miał pojęcia o oczepinach, błogosławieństwu itd), ale wczuwa się we wszytko z niesamowitą pasją i energią  ;) no i są, sprawy, którymi zajmie się tylko on ;)

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #127 dnia: 24 Marca 2009, 14:16 »
Nie no żadna nie musi ustępować :) Jakoś sobie poradze!

Rany, ale będziecie mieli śmiesznie na weselu jak młody jest z zagranicy i nie do końca łapie się w polskich zwyczajach :) chociaz on, jak on, z pewnością Go dobrze wyedukujesz, ale jego rodzinka :)

My wszystko załatwiamy razem, w jedne rzeczy N. jest bardziej zaangażowany (tak było z fotografem) w inne ja, ale ostateczna decyzja jest zawsze wspólna. Z pewnościa ja poświęcam więcej czasu na sprawy okołoślubowe w stylu oglądanie sukienek itp. ale tak to współpraca. Najprzyjemniej jest jak N. sam wychodzi z jakims pomysłem, czy inicjatywą, wtedy czuję że Jemu tez zależy na ślubie i że się z niego cieszy :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #128 dnia: 24 Marca 2009, 14:31 »
Mój ukochany interesuje się wszystkim tak samo mocno jak ja :) i bardzo mnie to cieszy :D
Nie było sprawy, którą załatwialibyśmy osobno.
Jak już pisałam, była to dla nas ogromna przyjemność, której troszkę nam brakuje ;)

Uważam, że jest to nasz wspólny Wielki Dzień i powinniśmy o wszystkim decydować razem.

Wybór sukni to oczywiście inna sprawa. ;) O tym będę decydować sama ;)

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #129 dnia: 24 Marca 2009, 14:37 »
:) Pewnie, ja też uważam, że to wspólny dzień i trzeba się we wszytko angażować! U nas też tak właśnie jest...ale np pierwszym tańcem (choreografią) zajmie się mój Narzeczony- ma do tego smykałkę  ;)
Rodzinka to Polacy, ale jest bardzo mała i będzie wielu kolegów z Niemiec, dla nich to będzie dopiero folklor  ;D Ciekawe jak poradzą sobie z piciem wódki....hihihi  ;D
Chociaż specjalnie dla nich zamówmy też piwo  ;)
Napewno będzie wesoło!

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #130 dnia: 24 Marca 2009, 14:59 »
Mój N. zajmuje się sam orkiestrą ( Sam- hihi, wolne żarty ale niech tak uważa). Poza tym, jak każdy typowy facet- przejmuje się ale nie da tego po sobie poznać !!!

Co do sukien z internetu- w życiu bym tak nie kupiła, za wiele razy kupiłam coś na allegro a potem okzało się niezgodne ze zdjęciem. Poza tym- chodzenie po salonach i mierzenie to cała frajda!

Co do ramiączek- też mnie to zastanawia bo mi także się nie podbają ale moja suknia jest tak ciężka że nie wiem... Pani w pracowni mówi, że ta uszyta na mnie nie zsunie się ani milimetr tak jak mówisz pileczka...chyba trzeb uwierzyć!

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #131 dnia: 24 Marca 2009, 15:00 »
aga.m z przyjemnościa będę czytac Twoje odliczanie a potem realację, coś czuję że będzie wesoło :)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #132 dnia: 24 Marca 2009, 15:04 »
Aga pewnie, że kaczuszki są słodkie i bardzo wiosenne - dlatego nie musimy chyba z nich rezygnować  :D
Suwaczki mamy inne  ;D

Oleńka - jak jest szyta na Ciebie, to na pewno się nie zsunie :) Moja też była cieżka - chyba każda suknia trochę waży :)

U mojej kuzynki na weselu był jeden koleś  z Niemiec - troche nawet mówił po polsku :) Może nie wszystko rozumiał ale bawił się rewelacyjnie - fakt, że szybko odpadł, więc chyba pomysł z piwem jest trafiony w 10  :D :D :D

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #133 dnia: 24 Marca 2009, 22:46 »
Hej, wydaje mi się, że obcokrajowcy na weselu to ciekawa sprawa ale organizacyjnie więcej pracy bo wiadomo, że wszyscy muszą być zadowoleni ;) Ale czego się nie robi by zadowolić nową rodzinkę ;)

A teraz obiecane foty, na pierwszej owa niziutka koleżanka w innej sukni, a na drugiej fotce właśnie w rybce, także macie porównanie. I jak ???

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #134 dnia: 24 Marca 2009, 23:04 »
Olenka u nas byl jeden Irlandczyk i był zachwycony - w zyciu tyle alkoholu za darmo nie widzial  ;D ;D ;D

A co do sukienek to mi se osobiscie bardziej podoba pierwsza, ale to dlatego, ze ja za rybkami nie przepadam  :D

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #135 dnia: 24 Marca 2009, 23:35 »
piłeczka22 u nas tez będzie jeden irlandczyk o ile oczywiście jego frau, moja kumpela z nim wytrzyma do tego czasu :)

olenka83 dzieki za zdjęcia, mi sie druga bardziej podoba, Twoja koleżanka wygląda w niej moim zdaniem smuklej, fajnie :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 24 Marca 2009, 23:55 »
No rzeczywiście!!
Moim zdaniej lepiej wyglądała w rybce.  Nawet trochę na wyższą! ;)

Ale to rzecz figury i gustu:) Może ja będę lepiej wyglądała w balowej...??? Kto wie...  :)

A dziewczęta powiedzcie mi, ile mniej więcej planujecie wydać na kieckę?! :)

Pozdrawiam.

PS. Oleńko83 dziękujemy bardzo za fotki :-*

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #137 dnia: 25 Marca 2009, 08:51 »
Mi też podoba się bardziej Twoja koleżanka w sukience rybce :) A jaką w końcu wybrała? Jest już po ślubie? Mówiła coś o wygodzie?  ;)

Macie rację, że zagraniczni goście na weselu to bardzo fajne urozmaicenie, ale też dość duże wyzwanie! Jednak to wszytko i tak zależy od ludzi, a o nich akurat wcale się nie martwię  ;D I tak się też składa, że u nas na weselu większość to młodzi ludzie, także z mojej strony.
Tam gdzie robimy wesele, mamy możliwość posadzenia gości przy okrągłych stolikach- 10 bądź 8 osobowych...co o tym myślicie? Naprawdę fajnie to wygląda...ale jak się sprawdzi w takim mieszanym towarzystwie...macie w tym aspekcie jakieś doświadczenia?  ;)

Miłego dnia  :-*

Offline aga.kwa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #138 dnia: 25 Marca 2009, 09:27 »
czesc wam:)
a mi osobiscie lepiej podobaja sie te duze, balowe suknie z duza iloscia falban.
uwazam, ze taka suknia lepiej lezy na niskich dziewczynach o wiekszych udach i nogach -wtedy sprytnie je ukrywa ;)
no i ja wlasnie do takich naleze i napewno taka bede miala ;D
pozdrawiam

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #139 dnia: 25 Marca 2009, 09:54 »
Właśnie to jest takie piękne w sukniach ślubnych - zawsze można znaleźć taką, która ukryje wszelkie nasze mankamenty  :D

Offline aga.kwa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #140 dnia: 25 Marca 2009, 09:58 »
aagatkoo na suknie planuje wydac tak ok 2500 zl mysle, ze tyle wystarczy. no ewentualnie jeszcze dodatki i mam nadzieje, ze zamkne sie w sumie 3 tys.
pozdrawiam

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #141 dnia: 25 Marca 2009, 11:02 »
Hej!

malavi - ja tez bede miec jednego Irlandczyka-zupełenie zapomnialam!, chlopak mojej swiadkowej!
Co do sukien koleżanki - wybrała rybke, była zachwycona, nawet halka jej nie spadala bo panie w salonie dopasowaly do niej, w sumie to dzieki niej trafilam do pracowni slubnej bo ona tez tam kupila. suknia wyniosla ja 2300zl w cenie halka, welon!!! a byla szyta na jej miarę! moja z reszta kosztuje podobnie,  takze i  cenowo ten salon to rewelacja.

aagatkaaa- wlasnie w rybce, paradoksalnie, niska osoba moze wygladac na wyzsza!

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #142 dnia: 25 Marca 2009, 11:17 »
Oleńka83 a możesz wysłać mi na priv adres i nazwę tego salonu?
Będę Ci bardzo wdzięczna! :-*

No to suuuuper! dzięki Wam już się tak nie zadręczam tym, że w rybce mogę źle wyglądać!! ;) ;D

Dzięki dziewczynki! :-*

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #143 dnia: 25 Marca 2009, 15:16 »
aagatkaa ja tak sobie myslałam, że do 3 tys. zobaczymy jak to wyjdzie bo jak suknia moich marzen będzie za 3200 to tez pewnie się zdecyduję, ale generalnie im taniej tymlepiej :) więc będe polować tak jak już pisałam na allegro i w komisach

jeżeli ta pracownia jest z okolic Szczecina bądź Poznania to ja też bardzo proszę o namiary :)

aga.m okrągłe stoły wyglądają bardzo elegancko, tak ze smakiem, ale ciężko powiedzieć czy się sprawdzą, może byc gorzej z integracją, apoza tym część gości by musiała siedzieć plecami do parkietu, a fajnie mieć go na widoku

Offline aga.m1986

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #144 dnia: 25 Marca 2009, 16:01 »
Fakt, ciągle się zastanawiamy....

ale bardzo, ale to bardzo nam się to podoba. Zobaczcie:

http://www.hac.org.uk/images/cms/wedding_reception5.JPG

http://img96.imageshack.us/img96/265/wesele58ut.jpg

Dzięki malavi za uwagi  ;)

Offline malavi

• maniak
« Odpowiedź #145 dnia: 25 Marca 2009, 16:09 »
śliczne te zdjęcia :) jak z bajki

Offline aga.kwa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #146 dnia: 25 Marca 2009, 16:41 »
aga.m tak jak juz ci pisalam stoly te moze i ladnie wygladaja ale napewna sa mniej funkcjonalne niz tradycyjne (opinia swiadkowej na weselu w ducie). poza tym mysle, ze ladnie ustawione i ustrojone tradycyjne stoly wygladaja rownie ladnie :) wiec sie nie martw ;) tym bardzie jak pisalas bedziesz miala gosci z niemiec a to ich dodatkowo wyizoluje i napewno nie beda dobrze sie czuli w takiej sytuacji.
powodzenia

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #147 dnia: 25 Marca 2009, 17:26 »
aga.kwa ma całkowitą rację!! :)

np. w Dworku Hetmańskim (tam odbędzie się nasze wesele ;)), stoły ustawione są w tradycyjny sposób i bardzo pięknie to wygląda!
Można w każdej chwili wejść na ich stronkę i np. podpatrzeć parę pomysłów ;)

http://www.dworekhetmanski.pl/Uroczystość_weselna,15

Pozdrawiam

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #148 dnia: 25 Marca 2009, 17:42 »
okrągłe stoły obsługuje się w specjalny sposób metodą Silver Service,  ale w Polsce się chyba tego nie robi, a już raczej nie na weselach a wiem co mówię bo w temacie jestem i to nawet bardzo, chociaz może być tez plate service i właściwie było by ok. Dekoracja stołu wygląda faktycznie jak na zdjęciach, bardzo atrakcyjnie. Poza tym weselnicy się zawsze kręcą i nie ma znaczenia czy ktoś siedzi tyłem do parkietu czy nie i kolejne, jak są posiłki wydawane to raczej i tak wszyscy w danym momencie jedzą. Nie widziałam jeszcze gości weselnych, którzy siedzą plackiem na tyłku tak jak się ich posadzi.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #149 dnia: 25 Marca 2009, 17:59 »
Nie wiem, czy można podawać linki do takich stron?
Jeżeli nie, to przepraszam :)

Pozdrawiam:)