Autor Wątek: Pudlowe odliczenie! 01. sierpnia 2009:)  (Przeczytany 15096 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LittlePoodle

• forumowicz
  • data ślubu: 01. 08. 2009
Odp: Pudlowe odliczenie! 01. sierpnia 2009:)
« Odpowiedź #90 dnia: 3 Marca 2009, 08:46 »
Zdjatka- no własnie. A wiec, był wtedy taki piekny dzien:

a ogrody krolewskie to  to cudowne miejsce- piekne roslinki

i rybki

A to moj pierscionek na zywo;)  Troche  sie rozmazało, ale łapki mi sie trzesły   :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #91 dnia: 3 Marca 2009, 09:22 »
Zdjęcia cudowne - a pierścionek chyba podobny do mojego  ;D

Pozdrawiam wtorkowo :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #92 dnia: 3 Marca 2009, 10:58 »
zdjęcia śliczne... jak ja uwielbiam takie widoczki  :Serduszka:
a pierścionka za bardzo nie widać  :-\

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #93 dnia: 3 Marca 2009, 16:24 »
Piekne sa pierwsze dwa zdjecia, kolory sa bardzo soczyste!

Pierscionka rzeczywiscie dobrze nie widac, ale wyglada troszke podobnie do mojego rowniez :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #94 dnia: 3 Marca 2009, 16:27 »
Śliczne widoczki  ;) pierścionka nie bardzo widać niestety  :)

Offline LittlePoodle

• forumowicz
« Odpowiedź #95 dnia: 3 Marca 2009, 23:00 »
Obiecuje, ze przesle jutro jeszcze raz zdjecie pierscionka!

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #96 dnia: 3 Marca 2009, 23:13 »
widoki cudne :D mrrrrr.... jak romantycznie :)))
czekamy wiec na lepsza foteczke :D

Offline LittlePoodle

• forumowicz
« Odpowiedź #97 dnia: 4 Marca 2009, 09:58 »
Dzisiaj mam  beznadziejny nastrój. Przyszło do mnie pismo z USC, ze mamy się stawić w Szczecinie w sprawie wyjaśnienia  jakiejś sprawy związanej z naszym zapewnieniem przy zaklepywaniu terminu.  Jako, ze jestem w Warszawie to zadzwoniłam i dowiedziałam sie  , ze mamy duże problemy bo jesteśmy w świetle prawa bigamistami.  Czy któreś z nas ma innego małżonka?  Nie. Po prostu wcześniej w tym roku planowaliśmy pobrać się w Rzymie ( na początku wychodziło tanio) i okazuje sie ze przez to ze w grudniu wzielismy zaswiadczenie o braku przeciwskazan do slubu za granica  a po zaprzestaniu współpracy z firma organizująca ( nie miała terminu  w sierpniu) zdecydowalismy sie na slub w szczecinie i tutaj zaklepalismy termin. Okazuje sie ze pobranie zaswaidczenia o braku przeciwskazań do slubu za granica i zaświadczenia do braku przeciwskazan do slubu w Polsce to wg pani z urzedu  jest bigamia. I nie wazne , ze to z ta sama osoba. Nie jestem prawnikiem ale to p* bzdury! Musimy teraz jechac do Szczecina  z pisemnym wyjasnieniem ze tam to zaswiadczenie   do slubu za granica  zostało zniszczone przez firme organizujaca slub i mamy składac jakies wyjasnienia. Wtedy moze se uda tp rozwiazac i zachowac date slubu. Nienawidze takich ludzi, ktorzy robia niebotyczne problemy ze sprawy ktorej nie ma:( Ze wiedzac jak dla kogos jest wazny slub i przygotowania specjalnie utrudniaja :( Ide pisac to głupie pismo :beczy:

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
« Odpowiedź #98 dnia: 4 Marca 2009, 12:18 »
LittlePoodle współczuję tej biurokracji :(

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 4 Marca 2009, 12:23 »
Nikt specjalnie nie utrudnia, nawet ta Pani która do Ciebie dzwoniła, po prostu takie jest prawo  ;) jeśli raz została wydana zaświadczenie o tym że nie ma przeszkód i później chcesz jeszcze raz to są podstawy żeby przypuszczać że już raz ślub został wzięty  :) firma która miała Wam zorganizować we Włoszech powinna wystawić zaświadczenie że tamto zaświadczenie zniszczyli, a swoją drogą dlaczego zniszczyli dokument zamiast oddać go Wam ?  ;) Nie ma co się złościć bo tego i tak się nie przeskoczy, nawet jeśli wydaje Nam się to bezsensowne  ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #100 dnia: 4 Marca 2009, 13:40 »
 :przytul: nie martw się LittlePoodle  - na pewno sprawa się wyjaśni i nie stracicie terminu
a swoją drogą to dziwne, że tamta firma zniszczyła zaświadczenie  ::)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #101 dnia: 4 Marca 2009, 14:30 »
LittlePudle bardzo mi przykro ze tak sie stalo, ale trzymam kciuki aby jak najszybciej sprawa sie wyjasnila!

Mi sie wydaje ze dobrze by bylo gdybyscie  od tamtej firmy dostali pismo ze wczesniejsze zaswiadczenie zostalo zniszczone!!! TO bedzie wygladalo wiarygodnie!

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #102 dnia: 4 Marca 2009, 14:47 »
no niestety prawo jest prawo, ale i tak dobrze ze zadzwonili a nie zrobili wam neispodzianki w dniu slubu , ze nei da rady bo trzeba wyjasniac :)

ale co do zdjec to naprawde sa swietne, i musi tam byc pieknie no i czekam na wyrazniejsza fotke pierscionk a:)

Offline LittlePoodle

• forumowicz
« Odpowiedź #103 dnia: 4 Marca 2009, 15:11 »
Byłam w firmie slubnej- napisali pismo i oswiadczyli w nim ze  do organizacji slubu nie doszło i ze zniszczyli te dokumenty. Do tego napisali ze zniszczyli na poczatku  lutego  a my bylismy zarejestrowac termin  w polsce 9 lutego wiec wynika, ze zostały zniszczone jeszcze przed rejestracja. Jutro mam odebrac pismo podpisane przez  pania dyrektor czy kierownik. Troche mnie to uspokoiło, bo kiedy pojedziemy przedłozyc takie pismo, to pani chyba nie bedzie miała argumentów:) Olucha , rozumiem, ze takie jest prawo, ale ja np nie wiedziałam, ze wydanie zaswiadczenia o braku  przeszkód prawnie oznacza to samo co slub- pani nie pytała mnie czy wystepowalismy wczesniej o jakies dokumenty slubne- skoro to takie wazne uwazam , ze powinna to zrobic. Mam nadzieje, ze wszytsko sie wyjasni, ze jak to zobaczy to anuluje to pierwsze. Gdyby była jakas wredna to by przyszło pismo, ze anulowali date, a przyszło takie, ze mam sie skontaktowac z nia i porozmawiac- sadze , ze to przejaw dobrej woli.:)

Tak w ogole to jak dostałam to oswiadczenie to troche mi ulzyo i kupiłam w Cymbelinie  butki slubne. W koncu wesele bedzie napewno- a jak nam przesuna termin( czego chyba nie zrobia) to zrobimy kiedy indziej np wczesniej w piatek- nie sadze, zeby ludzie sie bili o piatek np godzina 13-  nie bede sie martwic! Zaraz poszukam fotek butków- ecru Cymbeline sandałki, obcas 7,5 ( hehe) z tasiemka satynowa do zawiazania dookoła kostki  ;D

Dzieki za słowa otuchy dziewczyny :przytul:
A na poprawe nastroju  mam dla was fajna kiecke slubna  Cymberline ;D  Ciekawe czy ten model dobrze sie sprzedaje:)?

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #104 dnia: 4 Marca 2009, 15:14 »
Super ze to pismo juz jest prawie gotowe!

Z checia zobaczymy zdjecia butkow, a tak przy okazji to nie pamietam czy pokazal nam zdjecie sukni. Pamietam ze jest krotka ale nie pamietam modelu  ??? ???

Suknia ktora wkleilas - no comments :):)  Trzeba byc odwaznym aby wlozyc ten model :)

Offline LittlePoodle

• forumowicz
« Odpowiedź #105 dnia: 4 Marca 2009, 15:40 »
Z suknia jest taki problem ze mam dwie:D Jedna to cymbeline taka

a druga mam nadal długa ale chce obdiac do kolan, równo- powiedzcie mi , ktora lepsza- wiem, ze chce k rotka , bo w długiej wygladam ciezko i jakos jak ciotka , poza tym slub bedzie cywilny wiec odpada problem z gołymi nogami w kosciele itp.  Drugi wariant to :

obcieta  do kolan lub ciutke nizej

Ktora sie bardziej nadaje? Co w ogole o tym sadzicie? ;D

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 4 Marca 2009, 15:47 »
mi sie ta 2 jakos bardziej podoba :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 4 Marca 2009, 15:52 »
Ta pierwsza moim zdaniem za krótka  ;) taka do kolanka byłaby w sam raz, to jednak ślub i wydaje mi się że mini to nie wypada  ;)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #108 dnia: 4 Marca 2009, 16:10 »
Pierwsza jest bardzo dziewczeca, rzeczywisce krotka - ale zalezy kto co lubi.

Druga mi sie bardzo podoba, obcieta do kolan, moim zdaniem, powinna bardzo pasowac na slub cywilny.

Offline LittlePoodle

• forumowicz
« Odpowiedź #109 dnia: 4 Marca 2009, 16:12 »
Olucha masz racje- ta druga bedzie  chyba rezerwowa na wypadek upaćkania sie  czekolada z fontanny czy wylania na mnie wina,  ;D bo chyba do tancow ok, ale do urzedu hmm....

Gdybym mogła naprawde kupic taka wymarzona , nie balabym sie opinii i miałabym 4800 zł  to bym kupiła taka:

Ale moj facet chociaz stary rockowiec , to mowi ze panna w bialej ( ecru, kremowie- nie rozróznia:) )musi byc, wiec co sie bede wyłamywac   ;D

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 4 Marca 2009, 16:15 »
ojj panny mlodej w czarnej kiecce to  ja nie widzialam , ale ja tam tradycjonalistka jestem i kiecka musi byc biala

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #111 dnia: 4 Marca 2009, 16:22 »
WOW piekna i odwazna ta czarna suknia :)

ja kiedys ogladalam program "najdziwniejsze sluby swiata" i bylo tam kilka panien mlodych w czarnych sukniach, jedna para brala slub na cmentarzu   >:( a nastepnie jechali na sale weselna samochodem, ktory przewozi zmarlych, to sie chyba nazywa "karawana"  :D Pomyslowo :)

Offline LittlePoodle

• forumowicz
« Odpowiedź #112 dnia: 4 Marca 2009, 16:51 »
Hehe, suknia dla mnie piekna ale dobra na impreze gotycka albo cos, ale na slub w niej nie pojde:) Bo wiecie co , panna młoda musi sie sobie podobac ale nie powinno byc tak, ze tylko sobie. Powinna sie podobac zwłaszcza mezowi, gosciom tez. Dlatego ubiore te druga, długsc do kolan bo jest fajna ale nie taka zwykła- w sumie jakas laska moze przyjsc w bialej krotkiej nieznajac tego ze  kolor biały dla panny młodej i bedziemy wygladamy tak samo! A ta do kolan jest taka klasyczna .

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #113 dnia: 4 Marca 2009, 17:11 »
Masz racje ze trzeba podobac sie rowniez mezowi  :D  i gosciom, a przynajmniej wiekszej czesci :)

Ja rowniez uwazam ze w drugiej sukni do kolan bedziesz wygladala super, a kto bedzie Ci ja skracal? krawcowa? jesli ze Szcz to z checia poprosze o namiary bo jesli kupie uzywana to rowniez bede potrzebowala krawcowa do poprawek.

Offline LittlePoodle

• forumowicz
« Odpowiedź #114 dnia: 4 Marca 2009, 18:35 »
Bedzie skracac mi babcia- nie jest krawcowa ale lubi czasem uszyc to i tamto i wiem, ze bede mogła jej spokojnie wyjasnic co i jak. Chcce doszyc jeszcze taka materiałowa roze z boku sukni i  chyba pokryte kwiatkami ramiaczka . Jesli usłysze o jakiejs dobrej krawcowej to dam znac.

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 4 Marca 2009, 19:31 »
LittlePoodle można jeszcze dołączyć ? Watek już cały nadrobiłam  :P
Opis zaręczyn czytałam juz wcześniej w innym wątku  :) Bardzo romantycznie  :D
Fajna ta czarna suknia, no ale nie na ślub  :) Ale jakby była w innym kolorze, ecru, kolor szampana, toffi - to bym sie mogła zastanowić  ;)
A z tych 2 slubnych które wkleiłaś to trudno mi wybrać, która lepsza  ;) Ta pierwsza fajna, ale za krótka rzeczywiście, a tej drugiej nie umiem sobie skróconej wyobrazić  ::) A Ty masz je obie w domu ??

Offline LittlePoodle

• forumowicz
« Odpowiedź #116 dnia: 4 Marca 2009, 20:28 »
Margolka - jasne, ze mozna dołaczyc, witam:)

Co do sukienki to krotsza mam w Szczecinie- kupiłam uzywana za 500 zł , ta dłuzsza mam w Warszawie i kupiłam  za 250 zł:) Mam chyba szczescie do okazji i ogolnie bo kupowałam bez mierzenia na allegro ;D- Ta druga  na tym zdjeciu jest strasznie napuszona bo ta pani ma ja na kole- jak jest bez koła to ladnie lezy i naturalnie sie układa tak, ze az sie prosi zeby ciachnac:D Sukienke bede skracac dopiero na Wielkanoc, bo babcia wtedy bedzie miała wiecej czasu i ja bede mała kilka dni wolnego - ale efekty zamieszcze napewno. Co do naszych strojów to kupilismy wczoraj stroj dla mojego Mena- surdut angielski . Czeka teraz w salonie  na poprawki wiec wkleje jakiegos przypadkowego   pana  w tym stroju( ten nasz jest taki jak w srodku- bez kapelusza:)

Zdjęcia usunęłam ze względu na stornę www
« Ostatnia zmiana: 4 Marca 2009, 21:09 wysłana przez ela »

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #117 dnia: 4 Marca 2009, 21:06 »
Oj współczuję tych problemów ale niestety - takie prawo.

Hihi w tej sukni Cymberline  którą wkleiłaś, to jeśli któras by to włożyła to chyba tylko po to, by sprawdzić czy naprawdę facet kocha ją nawet w czymś w czym wygląda jak w worku po ziemniakach ;D

Suknia podoba mi się zdecydowanie 2, bo ta 1 za krótka.

Strój młodego - muszę przynać, robi wrażenie :)

Offline LittlePoodle

• forumowicz
« Odpowiedź #118 dnia: 4 Marca 2009, 21:32 »
Juz nie ma zdjecia w srodku, bo cos pokreciłam i było cos nie tak  i trzeba było usunąć. A wiec stroj jest tak jak na tym zdjeciu , ktore sie uchowało tylko nie ma krawata tylko taki uciety krawat:)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #119 dnia: 4 Marca 2009, 22:47 »
Surdut - rewelacja!  ;D