Autor Wątek: "W życiu piękne są tylko chwile..." a ta chwila już 1 sierpnia :D  (Przeczytany 59843 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
Odp: "W życiu piękne są tylko chwile..." a ta chwila już 1 sierpnia :D
« Odpowiedź #90 dnia: 12 Lutego 2009, 08:06 »
Przebiegły plan z tymi obrączkami  ;D Zaintrygowałaś mnie teraz strasznie swoimi zaproszeniami-bardzo jestem ciekawa jak wyglądają! :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #91 dnia: 12 Lutego 2009, 12:20 »
pomysł super :) tylko jedno "ale"... Czo oni faktycznie oddadzą Wam kasę? Bo ja już słyszę "to pani problem, ze się termin zmienił, my umawialiśmy sie inaczej, na późniejszy termin". Ech... Trzymam kciuki, żeby się udało :) Czekam teraz na zaproszenia :) mnie też nimi zaintrygowałaś :P

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #92 dnia: 12 Lutego 2009, 20:30 »
Hania nie kracz  :-\  termin odebrania obrączek mamy wyznaczony na 14 marca :)

na zaproszenia mamy czekać do 2 tygodni i jak tylko je dostane to zaspokoję Waszą ciekawość ;)

a ja wylądowałam na 2-dniowym zwolnieniu  :( mam taki atak migreny, że cały dzień spałam  :(

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 12 Lutego 2009, 20:40 »
no mam nadzieje ze dobrze bedzie,
ale powiecie mu ze date slubu zmeiniacie czy jaka date?(jak date slubu to on grawer tez wam robi?)

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 12 Lutego 2009, 20:47 »
powiedzieliśmy mu, że datę ślubu zmieniliśmy na 21 marca natomiast co do grawera to jeszcze nie jestesmy pewni czy wogóle chcemy. jak stwierdzimy, że tak, to coś sięwykombinuje  ;)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 12 Lutego 2009, 21:53 »
Hania nie kracz

przepraszam ;) Na pewno będzie ok :D

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 12 Lutego 2009, 22:00 »
no ba  ;D musi być ;)

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 15 Lutego 2009, 22:26 »
Witam w ten niedzielny wieczor :)
Mam nadzieję, że walentynki wszystkim się udały. Moje były cudooowneee  ;D i w zasadzie zaczęły się już w piątek kiedy moje Kochanie zabrało mnie do siebie... ech... winko, świeczki... mmmmm... szkoda tylko, że pogoda nie pozwoliła na przejażdżkę w dzień na romantyczny spacer nad morze...

a w tzw. międzyczasie załatwiłam sobie (z dużą pomocą mamy) fryzjerkę i wizażystkę. próbny fryz i makijaż mam 16 maja :)

Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego poniedziałku (ja poniedziałków nie cierpię wrrrrr...)

PS.
cicho jakoś tu :(

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #98 dnia: 15 Lutego 2009, 22:36 »
ciao seniorita :D pewnie ze walentynki sie udaly.... :) kwiatki , swieczki :D dobrze z e zalatwilas fryzurke i maijaz :) ja sie dzisiaj umowilam na probny na kwiecien :D pozdrawiam

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #99 dnia: 16 Lutego 2009, 11:46 »
u mnie tez Walentynki sie udaly :)))
no i grtuluje zalatwienia fryzjera i makijazu :D

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 16 Lutego 2009, 11:53 »
u mnie walentynki tez ok tak bez rewelacji ale ok bylismy w Oslo potem maraton filmowy :)
ja tak mysle ze probny makijaz i fryzure zrobie przy okazji jak bede w maju szla na slub :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 16 Lutego 2009, 13:17 »
Witam poniedziałkowo :)
Walentynki u mnie pijacko ze znajomymi ;) :P raczej nie romantycznie ;) ale kwiatki przed wyjściem dostałam ;D
Super że masz już make-up i fryzurke zaklepane :D

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #102 dnia: 16 Lutego 2009, 14:01 »
U mnie walentynki udane  ;) choć nie przepadam za tym świętem  ;)

:-* zostawiam

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #103 dnia: 16 Lutego 2009, 16:56 »
Ja też poniedziałków nie cierpię, ale ten wyjątkowo mi się podoba ;D

Moje walentynki przeszły miło- wpadła siostra z mężem na chwilkę, pogadaliśmy sobie i tyle, oni już ok 23 pojechali do domu bo zmęczeni a ja jeszcze do 24 gadałam z K po czym też padłam ;) Nic specjalnego, ale takie zwykłe wieczory też są bardzo fajne :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline mag
  • bywalec
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #104 dnia: 16 Lutego 2009, 17:09 »
a ja w sobotę nie porabiałam nic specjalnego..niestety spędziliśmy ją z paru względów osobno..zresztą uważam, że każdego dnia lub od własnego widzi mi się powinniśmy okazywać sobie uczucia i się wzajemnie adorować a nie bo tak tradycja każe..miłość i szacunek powinniśmy okazywać sobie codziennie! ale fakt faktem, jest to jakiś magiczny dzień..

super, że masz już załatwioną fryzurke i makijaże..ja jeszcze nie jestem nigdzie zapisana, nie wspominając o próbnych! nie dobrze!

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 16 Lutego 2009, 23:09 »
Witam jak zwykle wieczorowo :)
poniedziałek już na szczęście za mną... brrrr... a do tego Szczecin zasypało. Nie znoszę zimy, zwłaszcza w takim wydaniu. z domu muszę wychodzić dobre 20 minut wcześniej niż zwykle, bo zanim ruszę, muszę wydobyć swoje autko spod chałdów śniegu. wrrrrrr... uwielbiam to zwłaszcza o 7 nad ranem  :-\ >:(
Do tego wszystkiego jakiegoś dziwnego dołka złapałam... ja wiem, że to rodzice panny młodej są zawsze bardziej zaangażowani w przygotowania, ale moi teściowie to chyba nieco przesadzają. Z ich strony zaangażowanie jest zerowe. Co prawda większość rzeczy załatwiamy sami z Kotem, ale moi rodzice a zwłaszcza mama, jakoś tak inaczej podchodzą do tego... nie wiem... może jestem nieco przewrażliwiona...
Martwię się tymi obrączkami...
Martwię się tym, że mój PM nadal nie wypłynął w związku z czym powrót też mu się przesuwa. I już wiem, że nie zdązymy przygotować Naszego mieszkania, żeby w nim zamieszkać po ślubie. Czeka nas mieszkanie z moimi rodzicami...  :-\ Obawiam się, że będziemy mieli problem z przygotowaniem tańca (dobrze, że ja jestem "taneczna" i w razie co to sama coś wymyślę). no i wogóle jakoś tak ten czas w sierpniu się kurczy...   :(
No i wogóle KIEDY WRESZCI BĘDZIE WIOSNA????????

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 16 Lutego 2009, 23:13 »
wiesz co do tesciow i zaangazowania to ojciec mojego N. jak spodkal nawet moja mame i ona cos tam do niego ze no dzieci sie nam hajtaja a on ze i tak nie wierzy (nie wiem co wtym dziwnego, w koncu jestesmy ze soba ponad 8lat)

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 16 Lutego 2009, 23:17 »
nasi rodzice już się 2 razy spotkali (1 raz przy oficjalnych zręczynach u moich, 2 raz była rewizyta)i tamci niby chcą pomóc, ale im ciężko bo nie mieszkają tutaj... ale od tamtego czasu nawet się niczym nie zjąknęli  >:(

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 16 Lutego 2009, 23:21 »
Kochana- chyba przyroda nie znosi próżni i moja teściowa ma chyba za dużo zaangażowania w sobie- działa mi tylko na nerwy ;) A Tobie przeszkadza, że oni się nie angażują ;) Jak zwykle najtrudniej znaleźć złoty środek... ::)
Wydobywanie auta faktycznie nie jest przyjemne- próbowałaś taką dużą miotłą na długiej rączce (nie zmiotkę)?? Ostatnio odkryłam, że taka miotła pełnowymiarowa o wiele szybciej załatwia sprawę odśnieżania ;D
O obrączki jeszcze się nie martw, póki co nie ma podstaw :)
A taniec- ja tam ostatnio myślę, że wcale nie trzeba się uczyć choreografii, bardzo ładnie na pewno będzie wyglądać zwykły taniec- przytulaniec :) A przy tym będzie mniej z nim stresu :)

A wiosna będzie od 21 marca- ta kalendarzowa :D Ale bardzo możliwe, że pierwsze oznaki będą już wcześniej :D

Justyna, a może on to tak tylko pół żartem powiedział, że nie wierzy? :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 16 Lutego 2009, 23:37 »
Pełnowymiarowa miotła (ta sama, którą odśnieżam schody przed domem) też już była w ruchu, jak wczoraj po weekendzie wróciłam do domu ;)
Taniec - przytulaniec... hmmm.. jest ok, ale ja jestem zbyt taneczna, żeby tak to zostawić. tym bardziej, że:
- chodziliśmy już z Kotem na kurs tańca, sam tgo chciał i też chce przygotować coś ładnego
- mamy z dj'em naprawdę niesamowity pomysł jak ten taniec urozmaicić od strony techniczno-wizualnej (dymy, światła itp.) to musi być wielkie wow, które zrobi furrorę na youtubie  ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 16 Lutego 2009, 23:41 »
No jeśli tak podchodzicie do sprawy, to na pewno jakoś dacie radę- w końcu chcieć to móc! :D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 16 Lutego 2009, 23:56 »
A tak wogóle to zastanawiam się nad tymi kursami przed... nauki w kościele generalnie mamy z głowy dzięki zaświadczeniom z liceum, ja tylko na jakieś 2-3 spotkanka mam iść a mój PM z racji bycia marynarzem "zaliczy" eksternistycznie" via mail. a co z poradnią małżeńską??? mam mały mętlik...

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #112 dnia: 17 Lutego 2009, 08:39 »
A co w firmie PM-a mówią o dacie jego wypłynięcia? Mój narzeczony prawie już od powrotu na początku stycznia wie na jaki statek go zamustrują i zna mniej więcej datę wypłynięcia (będzie to około 15 marca  :( ). Spróbujcie może przedzwonić, popytać, wyjaśnić, że są takie a nie inne okoliczności.

My też na szczęście mamy zaświadczenia o ukończeniu kursu przedmałżeńskiego z liceum. Wydaje mi się, że te 2-3 spotkania na które musisz iść to właśnie poradnia, bo skoro macie zaświadczenia o kursie to już nie musicie na niego chodzić-przynajmniej tak jest w mojej parafii. Do poradni trzeba umówić się indywidualnie-też poluję na namiar do takiej, gdzie będzie można odbyć z 1 spotkanie i odbędzie się to bezboleśnie  ;)

Ja też chcę już wiosnę !!!  :tupot: :tupot: :tupot:  :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 17 Lutego 2009, 12:06 »
my tez nauki mamy z glowy (zaswiadczenie z liceum), a o poradni ksiadz nic nie mowil , ale jak bedziemy w polsce to go zapytamy zeby pozniej jaj nie bylo

Fasolku . ojciec mojego n. to raczej zartem nie powiedzial bo jak na swieta dostalismy ksiege gosci to on a to naprwde sie hajtacie , a pozniej wlasnei spodkala moja mame i tak powiedzial ale on to jest dziwny, i dobrze ze kontakt z nimi mam ograniczony do minimum :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 17 Lutego 2009, 12:13 »
No to faktycznie dziwne- co myślał, że się rozmyślicie?? :hmmm:  Natomiast np wiem, że mój tata byłby w stanie coś takiego powiedzieć, ale byłby to żart, taki szyty grubymi nićmi ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 17 Lutego 2009, 12:21 »
a tam nie wiem co on tam sobie mysli, jego sprawa

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #116 dnia: 17 Lutego 2009, 12:29 »
W sumie to racja- czasem lepiej nei wiedzieć, co siedzi w czyjejś głowie, bo można by się przerazić ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 17 Lutego 2009, 13:20 »
Witam witam :)
Justyna faktycznie dziwinie to powiedfział. Ale racja - czasami dobrze po prostu coś takiego olać :P
Co do trzech spotkań - ja tam jestem przekonana że to o poradnię chodzi ;)

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 18 Lutego 2009, 00:14 »
o co by nie chodziło to jest to do przelknięcia ;)

co do firmy PMa - na który statek też wie, ale termin podmiany z różnych przyczyn się przesuwa  :-\

dzisiaj generalnie odechciało mi się wszystkiego. już od jakiegoś czasu zbierałam się do rozmowy z moim PM. No i dzisiaj  jestem właśnie po takiej "poważnej" rozmowie. i szlag mnie normalnie trafia. a poszło o jego listę gości. Bo wysyła 23 zaproszenia, ale przewiduje, że z tych zaproszeń przyjedzie około 20-kilku osób. lokal mamy na 40-50. i tak mnie ostatnio coś tknęło - a co będzie jak jednak wszyscy przyjadą? wtedy razem z moimi gośćmi przekraczamy ilość 2-krotnie  >:( a on na to "spokojnie, nie przyjadą". A ja specjalnie się mocno ograniczałam z listą swoich gości, żeby ich za dużo nie było... co najśmieszniejsze, to okazała się, że On z tych swoich gości większość widziała może 1-2 razy w życiu! i skoro przewiduje, że ktoś nie przyjedzie, to po co wysyłąć zaproszenia? przecież wystarczyłyby zawiadomienia wysłać....  >:( >:( >:( >:(
wyć mi się chce normalnie...

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 18 Lutego 2009, 00:24 »
Nie panikuj- skoro wie ze nie przyjdą to pewnie ma rację... Ja też mam policzone osoby, które wiem, że na 99% nie przyjdą, a jak jakimś cudem potwierdzą o zamiast wesela do 60 osób będzie ich z 80... A niektórych z listy mojego narzeczonego to w ogóle nie widziałam, a on je widział ostatnio jak miał z 8 lat >:( Tak to jest z gośćmi i nic na to nie poradzisz- trzeba się z tym pogodzić a im szybciej to zrobisz tym szybciej przygotowania zaczną znowu cieszyć- wiem z autopsji ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011