Tak, z tym wnoszeniem to prawda, też się tutaj zawiedliśmy i zdecydowaliśmy się jednak na ten wariant +20 zł

, natomiast odnośnie wynoszenia znam inną wersję. Menu akurat mi się podobało (zresztą na ich stronie można sobie różne warianty przejrzeć; zrobią też wycenę, jeśli będziecie chcieli mix, aczkolwiek od razu mówię, że się nie opłaca), ale nie jestem obcykana w tych kwestiach, więc trudno mi obiektywne stwierdzić, czy jest skromne czy nie. . .
Kurtyna, szynka szefa itp. to rzeczywiście bardzo drogie "dodatki", więc my zdecydowaliśmy się na standardową dekorację (czyli organza na stołach, serwetki, świece i serduszka nad Młodymi - musimy się jeszcze wybrać w jakąś sobotę i zobaczyć, jak to wygląda; można samemu też wnieść jakieś swoje dekoracje, więc też nad tym pomyślimy, ale będą to jakieś niedrogie rzeczy - może jakieś baloniki na tarasie czy przy wejściu itp. ) i nie bierzemy żadnych "dodatków".
Tym ZAIKSem też byliśmy zaskoczeni, większość lokali (z tego, co mówił nam dj) płaci sama jakoś ryczałtowo chyba. Szukaliśmy na stronie ZAIKSu, jak to wygląda i nie jest to jakaś duża kwota (radzili jednak zadzwonić do oddziału, więc na początku przyszłego roku będziemy wiedzieć).
Aha - nasze wizyty w hotelu przebiegały w bardzo przyjemnej atmosferze (umawialiśmy się jednak wcześniej na wizytę i zawsze spotykaliśmy się z panią kierownik - bardzo uprzejma) i mamy również bardzo dobry kontakt mailowy.
Podsumowując - my jesteśmy na plus, choć pewne rzeczy nas zaskoczyły. Nasz dj obiecał nam relację z wesela, które prowadził w miniony weekend w Dworskim, więc może będę miała jakieś nowe informacje. Liczę też na Panny z najbliższych terminów.
Czekam na wieści z wypraw po innych miejscach.
Pozdrawiam