Autor Wątek: Hotel Dworski  (Przeczytany 14903 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
Hotel Dworski
« dnia: 1 Lutego 2009, 11:58 »
Czy któraś z Was wie coś o nowym hotelu Dworski? Wiem, tyle że otwierają się na Przecławiu a na ich www ciągle pisze Wkrótce Otwarcie. Czy wiecie może kiedy to "wkrótce" i czy któraś z Was widziała ten hotel, okolice?? Będę wdzięczna za info ponieważ nadal szukam miejsca na wesele
pozdrawiam

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
Odp: Hotel Dworski
« Odpowiedź #1 dnia: 9 Lutego 2009, 19:24 »
Widze, ze nikt nic nie wiedzial...hihi. Za to mi udalo sie pare rzeczy ustalic, wiec sie z wami podziele - hotel stoi przy głównej drodze na przecławiu jadąc do granicy po prawejm, przy skrecie na RolHurt. Takze z tego co wiem oni sa wlasicielem tego hotelu.ma ruszyc od marca  i wtedy mozna przyjechac ogladac.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Lutego 2009, 12:11 »
Dokładnie tak jak napisałaś, stoi przy głównej drodze na Kołbaskowo.

Jeszcze w trakcie budowy, ale wygląda fajnie, jak na ten etap budowy i wyobrażenie jak to bedzie wyglądać.

Offline justakapusta
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.09.2008
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lutego 2009, 17:58 »
a ja tam dzwonilam w grudniu i otwarcie miało byc 25 stycznia , no i ceny od 220 zł do chyba ponad 300 zł za osobe, tak mnie Pani poinformowała

Offline mk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 4 Grudnia 2009, 14:48 »
Oglądałam już salę w Hotelu Dworskim.  W związku z tym, że niedawno otworzyli lokal mają dużo wolnych terminów na wesela, nawet w okresie letnim :).  Ceny całkiem konkurencyjne, szczególnie że obejmują już alkohol i tort, a dekoracji nie trzeba dużo, bo wszystko nowiutkie.   Czy ktoś może był na weselu albo Andrzejkach w tym hotelu??? Jak obsługa, jedzenie, czy nie było ciasno? Lokal przewidziany jest na 90 do 100 osób, a ja mniej więcej tyle planuje gości.  Jeszcze nie zapłaciłam zaliczki i chciałabym poznać wasze opinie.  W innych wątkach są jakieś pojedyncze opinie, ale nic konkretnego.  ???

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Grudnia 2009, 12:09 »
Nie wiem jak wyglądają wesele czy inne imprezy - my w ten weekend odbieraliśmy naszą nagrodę (kolacja przy świecach+nocleg w pokoju małżeńskim ze śniadaniem)

Jesteśmy z mężem na prawdę zadowoleni. Pani z recepcji od razu, jak tylko weszliśmy nie chciała nawet widzieć zaproszenia bo wiedziała, że to my ;D

Obsługa sali uśmiechnięta, bardzo miła Pani. Kucharzowi należą się wyrazy uznania. Wszystkie dania były po prostu wyśmienite.

Pokój przytulny, a ogromna wanna z hydromasażem to świetny pomysł dla zmęczonej pary po weselnych harcach.

Śniadanie zamówiliśmy do pokoju. Było nie do przejedzenia (ogromna ilość :D), dla mnie osobiście pyszna kawa ;)

Aha - nie było łatwo zgrać nam terminy. Jak nam pasowało to hotel nie był w stanie nam zapewnić odbioru nagrody. W związku z tym otrzymaliśmy dodatkowo od Dworskiego koszyk owoców+wino do pokoju.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Grudnia 2009, 12:56 »
Ach, Maju, zazdrosze... I gratuluje;)

Powiem Wam,ze w ogóle nie brałam pod uwagę tego "lokalu" na organizację wesela, bo blisko ulicy itp. Ale teraz zachęciłyście mnie do obejrzenia tego lokalu od środka;)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #7 dnia: 8 Grudnia 2009, 00:25 »
uuuuuuuuu.. majeczko.. jak tylko zobaczyłysmy tą wanne   chciałyśmy z lilą  do niej wskoczyć ;)  brawa dla obsługi :)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #8 dnia: 8 Grudnia 2009, 12:26 »
Mówicie, że tam tak fajnie jest? ;D ;D Kiedyś muszę zacząć ten maraton po lokalach...wpisuję na listę ::)

Offline mk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 8 Grudnia 2009, 14:37 »
Dziękuję Maju za opinię :).  Chciałabym jednak wiedzieć jak się spisują na dużych imprezach typu wesela.  To już kolejna opinia o smacznej kuchni, ale sama tam jeszcze nie jadłam.  Lokal jest nowy lokal to powinni się starać o dobrą renomę :) Może ktoś jeszcze coś dorzuci???

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #10 dnia: 8 Grudnia 2009, 14:44 »
Któraś z forumek wygrała andrzejki w Dworskim - może ona coś skrobnie :drapanie:

Offline Kraspedia

• nowicjusz
  • *
  • Going out of my mind
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #11 dnia: 9 Stycznia 2010, 18:41 »
Dziewczyny i chłopaki

Macie jakieś nowe wieści o hotelu
Jeśli ktoś robił tam wesele niech skrobnie jakieś info

Pozdrawiam

Offline mk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Stycznia 2010, 22:25 »
Po rozmowie z panią dyrektor i kucharzem zdecydowaliśmy się na wesele w tym hotelu.
Naszym zdaniem to interesująca oferta za atrakcyjną cenę. 
Najlepiej poczytać na stronie, a potem umówić się na spotkanie.
Ty też zdecydowałaś się na ten hotel?
Z tego co się dowiedziałam to organizowali na razie obiady weselne, chrzciny.
Ostatnio też Andrzejki i Sylwester. 
Może ktoś bawił się u nich???

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Stycznia 2010, 20:53 »
Witam.  Nie wiem jak wygląda sprawa z weselem w Hotelu Dworskim, ale robiłam tam w październiku chrzciny mojej Zuzi na 30 osób a wcześniejszego dnia mój tato wyprawiał tam swoją 50-tkę na tą samą liczbę osób i obie imprezy wyszły rewelacyjnie! Jedzenie bardzo dobre a obsługa miła i sprawna, że tak powiem :) I dali nam zniżkę na dwie imprezy więc nie wyszło tak drogo :)

Offline izzaro74

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2010
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Stycznia 2010, 22:45 »
Witam! Tak jak obiecalam w moim watku, zglaszam sie tu by podzielic sie moimi wrazeniami po "rozmowach" w Hotelu Dworski. Po wielkich dyskusjach, niemalze rodzinnych , zdecydowalismy ze wybierzemy miedzy trzema lokalami: Hotelem Boncza, Hotelem Park i Hotelem Dworski. Wszystkie organizowaly imprezy na m.w. 60-70 osob, mialy baze hotelowa, i wystroj na jakim nam zalezalo. Odwiedzilismy jednak jedynie dwa z nich (Boncze i Dworski) ,by podjac finalna decyzje. Wybor padl na Hotel Dworski :) Po pierwsze sala : moze nie tak piekna jak w Bonczy, ale za to cos w stylu jakim tak naprawde szukalismy ,polaczenia swojskosci z wykwintnoscia ( nie umiem tego inaczej ujac) :) Kuchnia: polska- taka chcielismy najbardziej, bo nie ma to jak rosol i schabowy :) No i wreszcie cena : baaaardzo atrakcyjna :)Do tego pokoj dla pary mlodej, znizki na pokoje dla gosci i przemily Szef Kuchni :)Konkretny, spokojny, budzacy zaufanie i przede wszystkim otwarty na wspolprace przy wyborze menu. Naprawde duuuuzy plus! Z wlascicielka Hotelu mialam przyjemnosc mailowac w dosc nieprzyjemnym dla mnie momencie,a mianowicie podczas negocjacji zmiany terminu. Pani Malgosia okazala sie jednak bardzo wyrozumiala i pomocna i nie bylo z tym zadnego problemu :) Troche tu "pieje" z zachwytu, ale uwierzcie, ze jestem bardzo szczesliwa ,ze sie zdecydowalismy wlasnie na nich. Pozostaje mi tylko miec nadzieje, ze wszystko sie uda i ta "wspolpraca" bedzie przebiegac bez zaklocen do konca :) Oczywiscie wtedy rowniez zdam relacje.... Pozdrowki

Offline mikrik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.10.2010
Hotel Dworski Szczecin Przecław
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Marca 2010, 13:57 »
Witam .  Proszę o opinie o tym lokalu .  Czy ktoś organizował wesele u nich ?

Offline mikrik

• nowicjusz
  • *
Odp: Hotel Dworski Szczecin Przecław
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Marca 2010, 22:05 »
Podnoszę temat  .  Nikt nic nie wie ??? .  Zamierzam u nich zorganizować swoje przyjecie weselne wiec proszę o opinie .  Czy ktoś planuje u nich wesele  ???

Offline jadef
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Kwietnia 2010, 22:31 »
Ja mam zarezerwowany termin na maj przyszłego roku, ale widziałam na forum kilka tegorocznych Panien Młodych, które będą miały tam wesele (jedno chyba w czerwcu), także też czekam na relacje.

Offline mikrik

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Kwietnia 2010, 12:50 »
 :D Super więc pewnie się czegoś dowiemy o lokalu   :) .  Czekamy z utęsknieniem na pierwsze miejmy nadzieję pozytywne opinie  :P Pozdrawiam.

Offline bonio4
  • nowicjusz
  • *
  • PO PROSTU PAULINKA:)
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Maja 2010, 21:39 »
Ja tez czekam na jakiekolwiek wiesci:),jestem zachwycona wnetrzem tego lokalu,mila pania ktora wiedziala jak sie nami zajac:)Sale mamy zarezerwowana na 26.06.2011 wiec mam nadzieje ze duzo dobrych opinii sie uzbiera na temat lokalu:)

Offline bonio4
  • nowicjusz
  • *
  • PO PROSTU PAULINKA:)
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Maja 2010, 23:31 »
Witajcie,
Bylismy dzis w hotelu dworskim juz praktycznie pewni ze jedziemy wplacic tam tylko zaliczke i zabukowac ostateczny termin...i sie ogolnie bardzo zawiedlismy..na recepcji siedziala pani ktora ogolnie nie potrafila nam odpowiedziec na nasze zadne konkretne pytania,ale to pomijam(nie byla to kierowniczka wiec sie nie czepiam),okazuje sie ze cena na 2011 rok to 170zl w cene ta wchodzi alkohol 0.5 na pare i nie mozna wniesc bron boze swojego,chyba ze dokupimy pakiet za 20zl bez ograniczen(mi sie to nie kalkuluje bo mam mozliwosc zalatwienia alkoholu we wlasnym zakresie za 15 zl..przy 70 osobach wzrasta troche cena)w dodatku niezaleznie co zostanie po weselu nic nie mamy prawa zabrac do domu!!!szczerze powiem ze to menu tez mi wcale nie wyglada na takie rewelacyjne,ogolnie wydaje nam sie dosc skromne,no ale moze sie myle,czytalam tylko z karty ktora pani mi pokazala, w dodatku na poprawiny rowniez nie mozna miec swojego alkoholu pani zaproponowala nam 80 zl za 0,5:D:D(powiem ze poprawiny kosztuja 70-80 zl) nie chcecie wiedziec jakie mielismy  miny:D,jakos mi  sie to srednio kalkuluje z 70 osob przychodzi mi ok 40 i mam za jakies smieszne poprawiny placic 150zl..tego jeszcze nie bylo...za  kurtyne swietlna chca 600 zl..smiech na sali,stol wedliniarski 1200,w umowie bylo napisane ze mamy zaplacic za ZAIKS  czy tak jest wszedzie???
Hotel jako miejsce na wyprawienia wesela wyglada naprawde slicznie,jest elegancki i naprawde zrobil na nas ogromne wrazenie ale przyznam szczerze ze te koszta mnie przerazily,narazie zaliczke wplacilismy szukamy dalej,jak nic sie nie znajdzie ..trudno.. zdecydujemy sie..najwyzej zrobimy bez poprawin bo uwazam ze za duze koszta jak na nasz budzet:(:(.Nikogo nie chce zrazac ,bo naprawde bajeczne miejsce-troszke drogo ale zalezy od  budzetu panstwa mlodych,chcialam was tylko uswiadomic jak tam wyglada sytuacja,bo duzo informacji o tym hotelu nie ma na naszym forum.

pozdrawiam was kochane dziewczynki:)

Offline jadef
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Czerwca 2010, 19:44 »
Tak, z tym wnoszeniem to prawda, też się tutaj zawiedliśmy i zdecydowaliśmy się jednak na ten wariant +20 zł :(, natomiast odnośnie wynoszenia znam inną wersję.  Menu akurat mi się podobało (zresztą na ich stronie można sobie różne warianty przejrzeć; zrobią też wycenę, jeśli będziecie chcieli mix, aczkolwiek od razu mówię, że się nie opłaca), ale nie jestem obcykana w tych kwestiach, więc trudno mi obiektywne stwierdzić, czy jest skromne czy nie. . .
Kurtyna, szynka szefa itp.  to rzeczywiście bardzo drogie "dodatki", więc my zdecydowaliśmy się na standardową dekorację (czyli organza na stołach, serwetki, świece i serduszka nad Młodymi - musimy się jeszcze wybrać w jakąś sobotę i zobaczyć, jak to wygląda; można samemu też wnieść jakieś swoje dekoracje, więc też nad tym pomyślimy, ale będą to jakieś niedrogie rzeczy - może jakieś baloniki na tarasie czy przy wejściu itp. ) i nie bierzemy żadnych "dodatków".   
Tym ZAIKSem też byliśmy zaskoczeni, większość lokali (z tego, co mówił nam dj) płaci sama jakoś ryczałtowo chyba.  Szukaliśmy na stronie ZAIKSu, jak to wygląda i nie jest to jakaś duża kwota (radzili  jednak zadzwonić do oddziału, więc na początku przyszłego roku będziemy wiedzieć).
Aha - nasze wizyty w hotelu przebiegały w bardzo przyjemnej atmosferze (umawialiśmy się jednak wcześniej na wizytę i zawsze spotykaliśmy się z panią kierownik - bardzo uprzejma) i mamy również bardzo dobry kontakt mailowy.

Podsumowując - my jesteśmy na plus, choć pewne rzeczy nas zaskoczyły.  Nasz dj obiecał nam relację z wesela, które prowadził w miniony weekend w Dworskim, więc może będę miała jakieś nowe informacje.  Liczę też na Panny z najbliższych terminów.

Czekam na wieści z wypraw po innych miejscach.  :)

Pozdrawiam

Offline mk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Czerwca 2010, 20:45 »
Wydaję mi się, że w ostatnie dwie a nawet trzy soboty odbywały się  tam wesela.  Przejeżdżam obok często i widać było dekoracje nad drzwiami głównymi.  Może wśród tych par są i forumowiczki, które opiszą swoje wrażenia.  Chętnie przeczytam relacje:)

Offline Kraspedia

• nowicjusz
  • *
  • Going out of my mind
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Czerwca 2010, 20:03 »
12.06.2010 odbyło sie moje wesele w hotelu dworskim. Było cudownie. Dobry lokal + najlepszy dj to sposób na udane wesele :) Pomimo wielkiej niewiadomej hotel dworski spisał się w 100%. Nie mam żadnych 'ale'. Polecam.

Offline mikrik

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Czerwca 2010, 09:08 »
Witam , cieszę się bardzo  ;D że chociaż jedna opinia się pojawiła i do tego w 100 % pozytywna . Czekamy na więcej i prosimy trochę bardziej szczegółowo  ;) ( jedzonko  :P, obsługa , wystrój itp.)

Pozdrawiam .

Offline CooLToscA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.03.2010/21.05.2011
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Lipca 2010, 16:45 »
Ja również oczekuję kolejnych opinii - muszę się zdecydować - albo Hotel Dworski albo Vivat, co myślicie?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 4 Września 2010, 20:20 »
My jutro robimy tam chrzciny - co prawda na 15 osób + 2 maluchów, ale strasznie jestem ciakawa jak to będzie :)

Dam znać jak jedzonko i obsługa.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 6 Września 2010, 11:03 »
No to moje wrażenia po:

wszystko super. Pyszne jedzonko, obsługa się uwija cały czas. Zastrzeżeń nie mam :)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #28 dnia: 7 Września 2010, 17:10 »
CoolTosca jeśli chodzi o wesele to zdecydowanie lepszą salą będzie Vivat..

Offline CooLToscA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.03.2010/21.05.2011
« Odpowiedź #29 dnia: 8 Września 2010, 18:04 »
Sama  się już o tym przekonałam i zarezerwowałam Vivat, ale dzięki :) A dla niezdecydowanych powiem, że cena od osoby w Dworskim to dopiero początek. . .  Zresztą idziesz obgadać imprezę za kilkanaście tysięcy a oni Cię kasują za napój, który wypiłeś podczas rozmów w 40" upale. . .  Trzeba wiedzieć jak zdobyć sobie klienta, a w Vivacie to potrafią :)))