z tego co pamiętam mieli umowę ale i tak ich wywalili, chyba hotel zaproponował im w końcu (po kłótniach) coś innego w znacznie gorszej lokalizacji i o gorszych warunkach
taak... to była głośna sprawa... i jeśli się nie mylę to chodzi o
hotel 4* !!! koszmar... od lokalu z tyloma gwiazdkami wymaga się czegoś wiecej...
moim zdaniem minusami wesela są:
1)
zbyt długie zabawy oczepinowe - nie raz na cudzych weselach trwały godziny!!!
2)
wybrzydzanie gości jeszcze przed weselem (mój kolega jak usłyszał ze wesele bedzie 30 km od Olsztyna powiedział "a nie mogłaś zarezerwować niczego w Olsztynie?" - odpowiedziałam mu że nie mam milionów i patrzę też na cenę, a w Olsztynie sal na tyle osób co chcę są 4 z czego 3 się nie nadają a jedna jest masakrycznie droga. Dodałam że jeśli mu nie pasuje to po prostu nie przyjdzie - o ile go zaproszę

)
3)
wybrzydzanie po weselu - ale wywieszę listę "przykazań" dla gości gdzie w jednym z punktów będzie tekst "kto będzie narzekał na wesele, ten jest zobligowany w ciągu ... miesięcy zorganizować własne - lepsze" (dorwałam to na jednym z wątków forum e-wesela) - choć w sumie nie wiem czy będzie potrzebna, bo nasze rodzinki są SPOKO - mało wybredne

chyba byliby zadowoleni nawet z noclegu lub wesela w stodole

4)
to że trzeba wszystko załatwiać z takim wyprzedzeniem!!! u mnie 1,5 roku! koszmar
jednak mimo minusów nie przejmuję się żadnym

szkoda tylko że tak długo się czeka na TEN dzień