Autor Wątek: salony sukien slubnych  (Przeczytany 293295 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
Odp: salony sukien slubnych
« Odpowiedź #510 dnia: 2 Listopada 2011, 21:30 »
Tak pod wpływem tej rozmowy też luknęłam na nową kolekcję (choć mam zakaz) i rzeczywiście się powtarzają, moja też.
:) :) ;) ;)

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.05.2012r.
« Odpowiedź #511 dnia: 4 Listopada 2011, 10:53 »
Orientujecie sie czy salon Malena na Schulza to jest to samo co na Dworcowej? A jak tak to do ktorego z nich lepiej sie wybrac? ;)
Przejrzalam prawie caly watek, nie natknelam sie na taka informacje, mam nadzieje, ze nic nie ominelam ;p

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #512 dnia: 4 Listopada 2011, 15:38 »
Karolina to jest ten sam salon, tak mi się przynajmniej wydaje.
Te same panie tam są, przynajmniej ja tak zauważyłam jak byłam tam w lipcu.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline knatalia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.09.11
« Odpowiedź #513 dnia: 4 Listopada 2011, 16:42 »
Cytat: Karolina_kkk link=topic=12208. msg1609022#msg1609022 date=1320400436
Orientujecie sie czy salon Malena na Schulza to jest to samo co na Dworcowej? A jak tak to do ktorego z nich lepiej sie wybrac? ;)
Przejrzalam prawie caly watek, nie natknelam sie na taka informacje, mam nadzieje, ze nic nie ominelam ;p

salon z Schulza został przeniesiony na Dworcową

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #514 dnia: 4 Listopada 2011, 21:11 »
dokładnie .. dodam, ze nie trzeba sie umawiac  :)

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #515 dnia: 5 Listopada 2011, 12:47 »
To fajnie bo nie chciało mi sie tak daleko jechac :)
Dzieki za odp!

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #516 dnia: 13 Listopada 2011, 17:47 »
dziewczyny, po konsultacji z moimi koleżankami stwierdzam, że chyba juz czas wybrać się na poszukiwanie sukni ślubnej. Podobno są jeszcze teraz promocje. Planowałam kupic suknie dopiero po Nowym Roku ale moga być one duże droższe.  Myslicie, że to dobry czas na kupno?? z drugiej strony jednak do ślubu jeszcze trochę czasu i pewnie jak każda chciałabym zrzucić jeszcze pare kg i może byc tak, że suknia którą teraz kupie później nie będzie juz tak dobrze leżeć, nie wiem jak mam to rozwiązać...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #517 dnia: 13 Listopada 2011, 18:09 »
Patrycja ja miałam ślub 4 czerwca, na poszukiwania sukni poszłam pod koniec stycznia a 8 lutego wpłaciłam zaliczkę na tę upatrzoną. Wszędzie były wyprzedaże jeszcze, nowe kolekcje dopiero co weszły. Jak byłam w styczniu gdzieniegdzie jeszcze nie mieli nowych kolekcji.
Do ślubu od momentu pierwszej miary schudałam jeszcze 4kg, przy czym ostatnie dwa tuż przed odebraniem sukni i to już było z nerwów ;P W związku z czym miałam przesunięty odbiór o parę dni i pani zwężała część, która była na zamek (bo wyżej miałam wiązaną, wiec to nie był problem). Suknie kupowałam w Agnes.

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #518 dnia: 13 Listopada 2011, 18:13 »
no to może rzeczywiście nie powinnam sie tak spieszyĆ ale szczerze mówiąc nie chce wydać kokosów na suknie. przeglądając suknie w internecie najbardziej podobaja mi się w salonie Angela i chyba tam się najpierw wybiore :) dziękuję za odpowiedz:)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #519 dnia: 13 Listopada 2011, 18:34 »
moja byla z wyprzedaży i to w pazdzierniku pod koniec - wlasnie w Angeli.. natomiast w dominice tylko salonowe sa przecenione i patrzac prawdzie w oczy same kosciutrupy tam moga sie zalapac na znizki ..

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #520 dnia: 13 Listopada 2011, 21:57 »
Niestety wyprzedażową trzeba "trafić" z odpowiednią miarą, bo jak sie kupuje nową , to miara jest brana z osoby i suknia przyjeżdża idelanie dopasowana

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #521 dnia: 14 Listopada 2011, 11:14 »
no ja do kosciotrupów nie należe:) hehe ale może w tym lub w przyszłym tygodniu przejde się zorientować jak to w salonach wygląda:)

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #522 dnia: 15 Listopada 2011, 10:29 »
Pandi ja z ciekawości tez spogladam na stronke angeli i jak dla mnie to miła sprawa ze w sukniach z nowej kolekcji znajduję elementy ktore sa w mojej sukni - tj obnizona talia, marszczenia materiału na gorsetowej czesci sukni, no i moje dwie falbaneczki :D no i nawet te same aplikacje na niektórych sukniach z nowej kolekcji wypatrzyłam :D a ciesze sie z tego powodu ze przed kupnem bałam sie ze w nowe suknie beda zupełnie inne od obecnych i ze moja na "stary typ - niemodny" bedzie wygladac ale na szczescie tak nie jest  :D a zarazem jest to kolejny argument do mojej radosci z tej sukni :D a z cena tegoroczna i cena nowej kolekcji dla mnie to nie ma za bardzo roznicy bo nie załapalam sie na wyprzedazowa i płaciłam normalnie (nie liczac rabatu -10%) :D

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #523 dnia: 15 Listopada 2011, 12:22 »
Buuuś zazwyczaj coś co wchodzi, jest modne kilka sezonów z małymi modyfikacjami :)

Falbany i bardzo rozkloszowone tiulowe doły, zaczeły się pojawiać z dwa lata temu (jak nie wcześniej sporadycznie), w zeszłym roku, w wielu gazetach pisano, ze falbany są mega modne (ja dotarłam do nich dopiero po kupnie sukienki - z falbanami de facto :P ). Przejrzyj zdjęcia gwiazd ślubujących 2011, do druga miała własnie falbany :) Inny przykład film Melancholia (2011) - Kirsten Dunst ma suknię lekką z tiulowym dołem poupinanym a la falbany. Także przykładów na modę na takie doły jest mnóstwo ;)  Także spokojnie, wg mnie to jeszcze nie wyjdzie z mody do 2013 :) W moim sezonie ślubnym byłam jedną z niewielu osób ślubujacych w tym kroju (w salonie sprzedane takie tylko 3, na nasćie innych), ale w tym roku widzę, ze co drugi salon ma kilka takich :) wiec Buuś myślę, ze jesteś całkiem "na topie" ;)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #524 dnia: 15 Listopada 2011, 12:38 »
dzięki precious :D fajnie to słyszeć choc ja i tak mówię tez że nawet jak by nie była modna to nic - najwaznijesze ze cudnie sie w niej czuje :D bo to moooooja suknia :D

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #525 dnia: 15 Listopada 2011, 13:46 »
Masz rację, najważniejsze to czuć się w suknie dobrze, ja również wychodziłam z tego założenia :) a nie z mody.

Fakt faktem, się "wstrzeliłyśmy" i nie ukrywam, że mi osobiście zorbiło sie miło, jak po zakupie sukienki dotarłam do pism slubnych i poczytałam o panujących trendach :)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #526 dnia: 21 Listopada 2011, 12:30 »
dokładnie :D teraz tylko czekać do wiosny na pierwszą przymiarkę :)  juuupi :D

Offline ewulka132
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #527 dnia: 23 Listopada 2011, 23:09 »
Hej dziewczyny:)

Ja juz tez bylam na lowach:) Myslalam, znajac mnie, ze bede miala problem i nic mi sie nie bedzie podobalo,
problem i tak mam bo podoba mi sie mnostwo:(
Bylam w 6 salonach. Nie wiem czy to duzo, czy malo, ale chodzilam i szukalam takiej, co mnie zwali z nog:P
Zadna na 100% mnie z tych nog nie zwalila, ale mam 6, ktore mi sie straaaaasznie podobaja i wielkie dylemat,
bo nie mam pojecia na ktora sie zdecydowac:( Szkoda ze nie we wszystkich salonach mozna zdjecia robic,
bo czesci tych sukien juz nie pamietam niestety:(

Offline yaffka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17 września 2011
« Odpowiedź #528 dnia: 23 Listopada 2011, 23:12 »
To teraz musisz się z tym przespać i pójść jeszcze raz, już na spokojnie. Po pierwszym rajdzie można się łatwo zakręcić i popełnić błąd i w końcu wybrać nie tą, którą tak naprawdę by się chciało :)

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #529 dnia: 24 Listopada 2011, 09:34 »
ja mam zamiar wybrać sie zorientować w przyszłym tygodniu a powiedz mi proszę jak cenowo to wygląda są jeszcze promocje?? i jakie salony odwiedziłaś gdzie znalazłaś tyle ładnych sukien?? :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #530 dnia: 24 Listopada 2011, 12:23 »
Promocje często są aż do połowy lutego :) W zależności od salonu, keidy dostaną nową kolekcję

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #531 dnia: 25 Listopada 2011, 18:42 »
Dzisiaj dokonalam zakupu mojej sukienki :)
Osobiscie polecam salon Elizabeth, gdzie kupilam swoja suknie. Tam wyprzedaze sa jeszcze do poczatku grudnia, a potem wracaja do cen wyjsciowych. W innych tez sie zdarzaja jeszcze przeceny,  chociaz sukienki sa juz czesto przebrane :/ jezeli komus zalezy zeby kupic fajna i niedroga suknie to mysle, ze juz najwyzszy czas sie rozejrzec :)

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #532 dnia: 25 Listopada 2011, 20:25 »
Ja dzis też byłam sie rozglądać, przeszłam Dworcową i potem byłam w salonach na Gdańskiej i Chocimskiej. Mnie również nic na nogi nie powaliło jedyne co to chyba ceny. Z wyprzedarzy juz prawie nic nie ma a jak jest to nic ciekawego :( a z nowych kolekcji ceny kosmos i dopiero te kolekcje wchodzą, więc stwierdziłam, że ostatecznie wybiore sie w styczniu jak juz nowe kolekcje wejdą bo z starej nie mam już chyba co szukać załamka jedyne suknie które mi sie podobały to od 2500 do 2900 a to mnie poprostu przeraża :(

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #533 dnia: 29 Listopada 2011, 16:57 »
Jeśli można to dołączę również do wątku...... ja co prawda ślub biorę dopiero w sierpniu ale już powoli zaczęłam rozglądać się za sukienka. Byłam w kilku bydgoskich salonach ale nie znalazłam tej jedynej, w  końcu mama namówiła mnie, aby pojechać do Żnina. I powiem szczerze taka ilością sukienek byłam zaszokowana. Ogólnie obsługa na wielki plus Pani, która mnie obsługiwała doradziła jaki fason w czym najlepiej wyglądam :)  No i zdecydowałam się jedną sukienkę. Ale w drodze powrotnej podjechaliśmy z mamą do salony ślubnego w Brzozie. Jednorodzinny domek bardzo sympatyczna Pani no i jak tylko weszłam ujrzałam TĄ jedyna wymarzoną moja suknie ślubną. I już wiedziałam że poszukiwania sukni ślubnej zostały zakończone. I Co najważniejsze za przystępna cenę,  mam w komplecie halkę, welon, bolerko.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #534 dnia: 29 Listopada 2011, 19:40 »
a mogłabyś napisać gdzie dokładnie znajduje sie ten salon w Brzozie i jak sie nazywa??

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #535 dnia: 29 Listopada 2011, 20:40 »
a mogłabyś napisać gdzie dokładnie znajduje sie ten salon w Brzozie i jak sie nazywa??
[/quote

Salon Sukien Ślubnych RETRO
ul. Notecka 5 w Brzozie koło Bydgoszczy
To jest jednorodzinny domek, który trochę może zmylić... ale polecam :)
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #536 dnia: 29 Listopada 2011, 21:51 »
gratuluję kolejnym forumkom dokonania zakupu :D a tym ktore jeszcze nie znalazły tej wymarzonej zycze cierpliwosci... napewno sie znajdzie :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #537 dnia: 30 Listopada 2011, 08:36 »
super :D .. powieksza nam sie grono szczesliwych posiadaczek sukni ślubnej  :o

Offline kathien

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 5.05.2012
« Odpowiedź #538 dnia: 30 Listopada 2011, 10:12 »
Ja swoją sukienkę mam ze Żnina i ogromnie polecam salon sukien ślubnych Kasia.  Wybór ogromny, Panie bardzo cierpliwe i pomagają we wszystkim.  Mi się żadna nie spodobała więc na mnie złożyły 2 sukienki które były w szyciu i ramiona wg mojego pomysłu i wyszła idealna!!! Uszyja mi moją wymarzoną sukienkę :) icena myślę, że fajna :) Także polecam ogromnie!!!

Offline Karolina_kkk

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #539 dnia: 30 Listopada 2011, 11:53 »
Jakby któraś z Was chciała to mam listę wszystkich salonów w Bydgoszczy - mogę wysłać na priva :)