Autor Wątek: salony sukien slubnych  (Przeczytany 293338 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aniaa85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2010
Odp: salony sukien slubnych
« Odpowiedź #180 dnia: 15 Stycznia 2010, 15:21 »
Ja swoja kupilam, ale mi sie tez wydaje, ze wypozyczenie to ok. 50% wartosci, najlepiej sama zadzwon i zapytaj co i jak.

Offline kalaaa

• nowicjusz
  • *
  • Kocham go.....a on mnie:)
  • data ślubu: 14 sierpień 2010
« Odpowiedź #181 dnia: 15 Stycznia 2010, 22:50 »
Napisałam no i dostałam odpowiedź.  Rzeczywiście 50% wartości sukni.  Średnio wychodzi ok 1200zł.

Offline Mania86

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2.10.2010 :)
« Odpowiedź #182 dnia: 25 Stycznia 2010, 17:35 »
hej dziewczyny:)

zastanawiające, że na forum same baby niemalże. . .  a faceci gdzie? nie interesują się slubem ;P ?
żarty żartami, ale jeśli chodzi o suknię to jestem przeszczęsliwą właścicielką cuda z elisabeth konin za 900 zł, do tego zapłace za poprawki 250 zł i . . .  już.  i jeszcze buty mi tam zrobią na miarę, a mam z tym problem z racji różnych ortopedycznych niedociągnięc mojego ciałka :) polecam w 100 %

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #183 dnia: 25 Stycznia 2010, 17:59 »
zastanawiające, że na forum same baby niemalże. . .  a faceci gdzie? nie interesują się slubem ;P ?

Na pewno się przejmują, ale nie lubią o tym gadać tak dużo jak my ;D

Offline Mania86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #184 dnia: 25 Stycznia 2010, 18:01 »
cos w tym jest, bo mój się w ukryciu wzrusza, gdy słyszy naszą pierwszą piosenkę, ale tak to twardy jest i nie daje nic po sobie poznać :) miłe to :)

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #185 dnia: 25 Stycznia 2010, 18:07 »
interesują się, ale wiedzą że staniemy na wysokości zadania i my kobitki większość załatwimy
im na szczegółach nie zależy, a nam tak:)

Offline Mania86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #186 dnia: 25 Stycznia 2010, 18:19 »
tak kobieta jest specem od działań precyzyjnych :)

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
« Odpowiedź #187 dnia: 26 Stycznia 2010, 20:27 »
zalezy która kobieta, no ja na pewno nie jestem specem :P Pali mi się wszystko w tych przygotowaniach :D

Offline kamakama-29
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04-09-2010
« Odpowiedź #188 dnia: 5 Lutego 2010, 11:05 »
Witajcie dziewczyny,
Chciałabym się dowiedziec co sądzicie o sukniach Szeflera? Moję pyt pojawia, ponieważ w 31 stycznia byłam z PM na targach w Toruniu i miałam "przyjemność oglądania" pokazów sukien i garniturów tej firmy niestety nie zrobiły na mnie dobrego wrażenia.  Sam pokaz był ok, ale modelki poza sceną prezentowały się fatalnie.  Paradowały po hali w czarnych i  niebieskich sweterkach, w sportowych butach!Uważam, że taka firma jak Szefler mogłaby się bardziej postarać i dać tym dziewczynom bolerka skoro było im troche zimno, o butach już nie wspomnę-żynada. 
Z drugiej strony moja ciocia jest krawcową i twierdzi, iż krawiec, który specjalizuje sie w krawiectwie ciężkim<garnitury, płaszcze> nie będzie potrafił uszyć nic z  krawiectwa lekkiego <suknie>, dlatego moje wcześniejsze pyt?

Offline -marta-

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #189 dnia: 5 Lutego 2010, 21:30 »
te sukienki nie są szyte tu w bydgoszczy przez firme szefler. miejsce w tym budynku jest tak jakby wynajmowane przez inna firmę. te sukienki są szyte w krakowie przez salon sukien ślubnych "maja"

Offline Moniskaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #190 dnia: 8 Lutego 2010, 08:04 »
Byłam oglądać na Błoniu te sukienki Szeflera i szczerze mówiąc nie zrobiły na mnie super wrażenia. Niby są ładne i dobrze uszyte ale jakoś nie przemówiły do mnie. Może to kwestia gustu. Ja wybrałam sukienkę z salonu Romantica. Jestem bardzo zadowolona z obsługi i podejścia do sprawy Pań, które tam pracują. Pomogły mi wybrać sukienkę dopasowaną do mojej figury, w której poczułam się jak księżniczka (a muszę przyznać, że wcześniej odwiedziłam dość dużo salonów i nigdzie nie znalazłam tej wymarzonej).

Offline -marta-

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #191 dnia: 8 Lutego 2010, 09:42 »
no tak, kwestia gustu i zasobności portfela... Ale najważniejsze że znalazłaś tą jedyną:]

Offline kalaaa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #192 dnia: 8 Lutego 2010, 10:56 »
A czy ktoś kupował lub wypożyczał sukienkę z salonu Dominika??? Jadę w piątek kupić buty na Cieszkowskiego, a przy okazji chcę wstapić do tego salonu zobaczyć za sukienką (kilka modeli sukienek wpadło mi w oko), lecz nie wiem czy warto. 

Offline Moniskaa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #193 dnia: 8 Lutego 2010, 11:37 »
Byłam w Dominice i przymierzałam kilka sukienek. Pani bardzo miła i cierpliwa. Życzę powodzenia w wyborze :)

Offline kamakama-29
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #194 dnia: 8 Lutego 2010, 11:50 »
A czy ktoś kupował lub wypożyczał sukienkę z salonu Dominika??? Jadę w piątek kupić buty na Cieszkowskiego, a przy okazji chcę wstapić do tego salonu zobaczyć za sukienką (kilka modeli sukienek wpadło mi w oko), lecz nie wiem czy warto. 

Najpierw powinnaś kupić/wypożyczyć sukienke dopiero póżniej pomyśl  o butach. buty to dodatek więc musi pasować do sukni a nie odwrotnie, chyba, że masz już suknie wybraną

Offline kalaaa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #195 dnia: 8 Lutego 2010, 12:02 »
Jeśli chodzi właśnie o to co powinno być pierwsze..buty czy sukienka, to dziewczyny na forum właśnie doradziły aby najpierw zakupić buty. Chodzi o dopasowanie sukienki na długość. Mnie także się wydaje, że najpierw buty a potem sukienka

Offline Moniskaa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #196 dnia: 8 Lutego 2010, 12:08 »
Ja uważam, że najpierw sukienka żeby dobrać potem buty w odpowiednim kolorze. A skrócić sukienkę, żeby miała odpowiednią długość do butów to nie problem. Robią to i tak zazwyczaj na przymiarce z miesiąc przed ślubem.

Offline kamakama-29
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #197 dnia: 8 Lutego 2010, 12:10 »
dopasujesz długość sukni podczas przymiarek za kilka tyg/ m-cy a teraz skoncentruj sie na sukni. jak pujdziesz po buty to skąd będziesz wiedziała, ze to te będą pasować a nie inne. Powiem jeszcze inaczej idz na cieszkowskiego i porozmawiaj z panią jest b. miła i powiie tobie co i jak, wtedy będziesz już zorientowana, a to co piszą dziewczyny to nie zawsze musi być to dobra dla ciebie rada dlatego idz sama i poprostu pogadaj

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #198 dnia: 8 Lutego 2010, 15:48 »
Najpierw sukienka jak najbardziej. Później są przecież przymiarki... no i dopiero na przymiarkach powinnaś mieć buty, bieliznę...

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #199 dnia: 8 Lutego 2010, 22:47 »
oczywiste,że najpierw suknia,przecież to do niej będziesz dopasowywać rodzaj buta,nie do każdej suknie przecież pasują sandałki np....a nawet jak kupisz białe buty a będziesz musiała mieć suknie innego koloru to co?????

Offline laureczka25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #200 dnia: 9 Lutego 2010, 11:05 »
Zdecydowanie najpierw suknia a potem buty.  Suknia, buty, dodatki,uczesanie, kwiaty a na końcu mąż- taka jest kolejność.  HI HI HI

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #201 dnia: 9 Lutego 2010, 19:58 »
Jak bylam kiedys ogladac sukienki na gdanskiej , Pani co tam pracowala , powiedziala mi ze jak sie zdecyduje na sukienke to mam przyjsc z butami zeby dobrze spisac wymiary w butach.

Offline Caro34
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #202 dnia: 9 Lutego 2010, 20:32 »
Tak na pierwsza przymiarke, juz po wyborze sukienki! Najpierw sukienka, potem sie biegnie po buty i na miare dlugosci...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 9 Lutego 2010, 23:26 »
Możliwe, że przy zamawianiu sukienki będziesz musiała dookreślić jaki obcas planujesz 4-5-6cm? czy raczej 10cm np... i tyle :)

Offline kalaaa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #204 dnia: 22 Lutego 2010, 19:59 »
Mam takie małe pytanko....Czy któraś z Was korzystała może z usług salonu "Julia" na ul. Grudziądzkiej?. Byłam na targach i spodobała mi się sukienka z tego salonu, jestem umówiona na spotkanie w środę. Oglądając ich stronkę www to sukienki tam zamieszczone nie robią zbyt dużego wrażenia.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #205 dnia: 22 Lutego 2010, 20:07 »
Polecam ten salonik,bardzo miła obsługa,choć salon nie przypomina jakiegoś profesjonalnego,jest mało miejsca,ale sukien jest mnóstwo.Pani Mireczka fajnie doradzi i powie szczerze wiele cennych rad;-) ja swoją sukienkę szyłam właśnie tam,byłam bardzo zadowolona ze współpracy,choć było czasem ciężko,bo mieszkam za granicą,wszystko było na czas i tak jak się umawiałyśmy,sukienka była szyta na wzór sukienki z Agnes w którą się nie zmieściłam;-),cena nie była jednak aż tak wygórowana jak oryginał;-) sukienkę też brały tam -wypożyczały moja bratowa i koleżanka,obie także zadowolone ze współpracy,

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #206 dnia: 22 Lutego 2010, 20:55 »
Daruda : Moze wiesz ile kosztuje wypozyczenie sukienek?Nie chodzi mi o salubna.Szukam dla druhny sukienek.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #207 dnia: 22 Lutego 2010, 21:10 »
szczerze mówiąc nie mam pojęcia...zresztą nigdzie nie widziałam jakiś sukienek dla druhen;-)myślisz,że można takowe wypożyczyć w salonie ślubnym???

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #208 dnia: 22 Lutego 2010, 21:42 »
Agulla, szczerze mówiąc nie słyszałam, żeby gdziekolwiek wypożyczano suknie wieczorowe ::) W Polsce druhny nie są zbyt popularne, może lepiej popytaj w salonach u siebie, w Irlandii...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #209 dnia: 22 Lutego 2010, 21:58 »
Mojej przyjaciolki mama mowila ze w Bydgoszczy jest salon sukien slubnych i wieczorowych i ze wypozyczaja sukienki , nie ma paru takich samych , ale moze w podobnych odcieniach by sie znalazly... Tylko chyba za ta cene kupie na hali sukienke ... Tylko nie wiem jaki to byl salon.Mniejsza o to  :D.