Autor Wątek: "Sny o życiu będą życiem w snach" ... a póki co Yukari odlicza do dnia zero ;)  (Przeczytany 62329 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Wow ;D Niezle fotki :P
Ja tam nie jestem za "grami" ;) Moze nie wiem co dobre ;) ;) ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Jako że ja już po - mogę z czystym sumieniem doradzić zakup butów na zmianę  ;)
Ja też się nad tym długo zastanawiałm bo w sumie zawsze wytrzymuje w szpilkach takich 7 - 8 cm , ale jakoś w czwratek przed ślubem spotkałam fajne balerinki białe bez palców z przodu za 39 zł  ;D na takim 2 cm obcasie- koturence i stwierdziłam ze biore bo później spokojnie mogę w nich chodzić , Nie żałuje, jakoś przed 2 w nocy zmieniłam i nie było nic widać ze mam takie balerinki, no może troche sukienkę miałam dłuższą ale nie przeszkadzało mi to wogóle  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
A ja się właśnie martwię czy w niższych bucikach mi się za bardzo suknia nie ubrudzi(bo plener jest w inny dzień...)
Ale w sumie już to chyba gdzieś pisałam ;)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
A ja się właśnie martwię czy w niższych bucikach mi się za bardzo suknia nie ubrudzi(bo plener jest w inny dzień...)

No własnie ja też o tym myslałam. Chociaż do ślubu zamierzam kupić buty nie wyższe niż ocas 3 cm, bo niby na wyższych też dam rade, ale lepiej losu nie kusić :P I wtedy pomiędzy tymi 3 centymetrami a tą płaską podeszwą nie bedzie dużej różnicy, ale jednak. Mimo wszystko jednak kupiłam. Wczoraj w deichmanie ostatnia para była :D Więc sie nie zastanawiałam długo, bo potem i tak w nich pochodze nawet jakbym na weselu nie ubrała :)
A wyglądają tak:

No i przyszły nasze zaproszenia :), więc mozemy się powoli zabrać za rozworzenie

Przepraszam za jakość, ale fotki robione komórką - nie chciało mi się aku do aparatu ładować :P

ślub w lineage

W last chaos nie ma tej opcji :P Ale widziałam jak to wygląda na żywo u kumpla :D Fajna sprawa :P Wiem ze w Ragnaroku (swojego czasu też namiętnie grałam) też była taka opcja ale kiecke i "garniak" trzeba było sobie wydropić :D nie wiem jak w lineage'u :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Brudna suknia jest nieunikniona  ::)
Nawet jeśli będziecie miec wyższe buty to i tak nie ma rady zeby jej nei ubrudzić, ja po przyjezdzie na sale jak zobaczyłam swoją sukknie to się przeraziłam  ;D była na dole szara  ::)
ale nam fotogaf na samym początku mówił zeby nie martwić się na plenerze o brudną suknie bo wszystko da sie zlikwidować  :P

bardzo fajne butki, ja miałam taką koronkę na swoich slubnych  ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
No tak, w sumie retusz potrafi zdziałać cuda ;D ;D ;D
Super te butki, dużo za nie zapłaciłaś, jesli można spytać?
Ja nie widziałam nic takiego pasującego narazie, ale jak spotkam to może sobie kupię. Lepsze to, niż obolałe nogi lub tańcząca na boso Pani Młoda ;-)

Offline Green Apple

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.2009
na ciuchy w l2 są questy...ciężka sprawa :P

a buty na zmianę też będę miała - te na "wejście" mają 7cm  ::) na zmianę 4cm i balerinki na kryzys...hihihihihihi....lepiej mieć i nie użyć, niż niemieć i żałować

zaproszenia bardzo oryginalne :) kiedy planujecie rozwozić?

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Super te butki, dużo za nie zapłaciłaś, jesli można spytać?

Kosztowały niby 59 zł... ale ja zapłaciłam 29 :p jako że to ostnia para była to cena spadła to 29 zł :) Tak że miałam szczęście ;)

zaproszenia bardzo oryginalne :) kiedy planujecie rozwozić?

Na żywo lepiej wygladają, jak ktoś chce to mogę na priva podesłać namiary na sprzedawcę na all.
A z rozwożeniem to jest tak, że już zaczęliśy :) Wczoraj byliśmy u kuzynki, w weekend do mam naszych jedziemy...a potem sie zobaczy.
Dlaczego zaczęliśmy tak wcześnie? Otóż - wesele mamy malutkie bo tylko na 30 osób. A zawsze może sie zdarzyc ze ktoś jendka odmówi. No i mamy tę listę zastępczą przygotowaną i tutaj poszliśmy za intuicją, biorąc trochę przykład z sytuacji która miała miejsce jako,ś we wrześniu ubiegłego roku.  Kumpel korzystając z listy zastępczej zaprosił nas na wesele miesiac przed. Nie poszliśmy bo nie było jak kasy wyskrobać, a akurat było tak, że oboje musieliśmy sie ubrać i jeszcze prezent kupić, wiec musieliśmy zrezygnować. I my właśnie chcemy uniknąć takich niezręcznych sytuacji kiedy zapraszamy kogoś miesiac przed. Dlatego rozwozimy już teraz a potem ewentualnie jeszcze bedzie masa czasu zeby z listy zastępczej skorzystać. Chociaż mam nadzieję że do tego nie dojdzie. :)

Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi, bo do tłumaczenia to ja się nie nadaję ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Rozumiem, rozumiem :) Bardzo dobrze że tak wcześnie zapraszacie :)
My zapraszaliśmy 9 miesięcy przed, i jakoś nikt się nie obraził ;D Jedna ciotka miała jakieś "ale" ale inne ją zgasiły tłumaczeniami w jakiej jesteśmy sytuacji :)

Cena butków - ja też takie chce i za taką cenę! :skacza: ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
ale fajne te screeny z gry  ;D ;D ;D niezłą zajawkę macie

co do butów na zmianę to zdecydowanie polecam... ja miałam trzy pary i skorzystałam z wszystkich  ;) suknia i tak się ubrudzi... co chwila ktoś mnie przydeptywał niechcący  :)

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
super butki,fajnie na nodze wygladaja  ;D

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
super butki no i bardzo wygodne  :) zaproszenia tez super  :)

:-* :-* :-* weekendowe

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Nikt tu do mnie nie zaglada ... sama sobie winna jestem :P zaniedbałam wątek na maxa. Moja wina moja wina itd. Jade niestety po urzędach pobiegać, ale jak wrócę to walnę relację z ostatnich wydarzeń ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
fajnie, że do nas wróciłaś :) mam nadzieję, że już nas tak nie zostawisz  ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
a ja z checia dolacze i poczekam na relacje z ostatnich wydarzen  ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Wtakim arzie czegamy na relację  ;)

Offline Marita

• forumowicz
  • A jeśli nie Ty... to spłonę i nic nie powtórzy się
  • data ślubu: mam nadzieję, że już wkrótce
wróć do nas  :) i zostań  :) czekamy na relacje
" (...) Chroń to co masz. Gdy trzeba walcz i kochaj jak najmocniej."

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Ale jestem zła... wróciłam właśnie z urzędu pracy. Babka wcisnęła mi staż bez jakichkolwiek informacji, jedyne co powiedziała, zę to "stanowisko administracyjne proszę pani" ...  i teraz w domu  jak sprawdzam na necie to sie okazuje ze to jakaś firma telemarketingowa. No szlag mnie trafia. Mam zamiar tam jutro zadzwonić i zrobić awanturę to raz, ale jak zrezygnuje ze stażu to mnie niby skreśłą z tego ich całęgo beznadziejnego rejestru...  >:( No szlag mnie trafia !!!
Nie wiecie przypadkiem czy ja moge sobie ten staż na jakis inny zamienić ?

Ale nic to - najwyzej zrezygnuje i mnnie skreśłą - łaski mi nikt nie robi, a tak jak to oni niby w poszukiwaniu pracy pomagają to jest śmiechu warte. Tyle :P Zła jestem ot co ;)

I jeszcze powiem, że ostatnio takie byki mnie nawiedzają, ten siedział na moskitierze przez kilka dni, co spowodowało, że nie podlewałam kwiatów na balkonie bo sie zwyczajnie bałam wyjść:P Fotka zrobiona z mieszkania - zeby nie było :P

Dalej - jestem już po drugiej przymiarce, fotek nie ma, bo nie wolno robić, ale trudno - jestem utwierdzona w przekonaniu, ze dobrze wybrałam :P
Kupiłam butki i bieliznę no i biżu też zakupiona.

Butki w kolorze takim samym jak sukienka. W ogóle przeboje były z nimi, jak nie wiem :)
W dzień, kiedy się po nie wybrałam był akurat straszny upał, zbiegałam chyba całe Katowice, i potem całą Silesie w poszukiwaniu czegos co nie kosztuje 200 zł i ładnie wygląda. Bo nie bede ukrywać - szkoda mi było wydać tyle na buty, które ubiorę tylko raz...ot taki żyd ze mnie ;p

Po kilku godzinach poszukiwań zrezygnowana stwierdziłąm, ze mam to gdzieś i jade do domu, a w weekend M. zawiezie mnie do Krakowa, bo to planowałam zrobić w ostatecznosci - w Kraku podobno jest jakiś sklep z niedrogimi butami ślubnymi... no ale nic. Zbieram się powoli do domu, ale po drodze Deichmann, a ja koło Deichmanna nie przejdę obojętnie :P Wchodzę, krążę między regałami, oglądam japonki i jakieś inne sandałopodobne. Bo przecież moze na lato jeszcze sie przyda kolejna 159 para butów :P Ale patrzę ci ja na dolny regał... stoją. Znowu ostatnia para, znowu mój rozmiar i ( tutaj padły niecenzuralne słowa) W KOLORZE MOJEJ KIECKI! Przymierzyłam... (jeszcze więcej niecenzuralnych słów) PASUJĄ  i jeszcze pięknie na nodze wyglądają. Przyszedł M. patrzy - chyba nie wierzy :) Oboje jednogłośnie stwierdziliśmy, ze trzeba brać bo to chyba zrządzenie losu :P I cena powaliła :P
Dziewczyny uwaga - kupiłam TANIE buty do slubu :P całe 60 zł mnie kosztowały, wyszłam ze sklepu zadowolona jak nigdy :)

Co jeszcze...

Zaproszenia rozdane, jedna para nam jedynie odmówiła, wczoraj jeszcze dowozilismy zaproszenia zastępcze, które własnoręcznie zrobiłam, no i okazało się, że mamy komplet gosci, wiec obyło się bez problemów :)
Tak wygladały owe zaproszenia :

Były co prawda tylko dwie sztuki, ale i tak dumna jak paw chodziłam :P Goscie pytali gdzie kupiliśmy a ja z iskierką w oku odpowiadałam, że to ja sama :P Ja sama tak piknie zrobiłam :P

Protokół mamy spisany, tutaj wystąpił problem w postaci opierdzielu od ksiedza, za wspólne mieszkanie, olałam sikiem prostym ;) Śmiać mi sie do dzisiaj chce bo zabronił nam dosłownie chodzić do komunii i spowiedzi i w ogóle tragedię z tego zrobił niemożliwą... szkoda słów.
Czyli mamy tylko jedną spowiedz dzień przed ślubem.
Na razie wszystko idzie jak po maśle i powoli zaczynam wierzyć, że to jakiś podstęp i w najmniej spodziewanym momencie wszystko sie zawali :p Na razie jednak mam koszmarne sny zwiazane z katastrofami na weselu, wiec ok - nic się nie dzieje :P

Na koniec ostatnio coraz częstsze widoki poranne, czyli zarośnięty M. śpiący z naszą Tochą pod pachą :P Po prostu rozczulajacy widok na maksa ;p

No i jeszcze przepraszam za jakość zdjeć ale nie chce mi się naładować baterii w aparacie i wsio robię komórczakiem :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
jejku jakie slodkie to zdjecie z kotkiem, boskie.
a co to za potwor na waszym oknie?? ogromny, tez bym nie wychodzila na balkon.  ;D
buciki bardzo ladne, ciekawy kolor.
a zaproszenia superanckie, patrzac zrodzil mi sie ogromny sentyment, ze wzgledu na dokladnie takie same imiona jak nasze  ;D
baaardzo czesto spotykam sie z takim zestawieniem Ania-Marcin, i zawsze tylko szczesliwe.
a gdzie zdjecia bizuterii???? szkoda, ze zdjec kiecki nie masz.  :-*  :-*
« Ostatnia zmiana: 22 Lipca 2009, 19:13 wysłana przez pamela »

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Zdjęć biżuterii nie zrobiłam, z lenistwa :P Może jutro strzelę, ale nic nie obiecuję. Z resztą nic specjalnego - sznur pereł, pojedynczy jako naszyjnik, podwójny - bransoletka i wiszące perełki w uszy :)

A nie pamiętam czy pisałam, mamy też juz autko Renualt Espace.

Najpierw mieliśmy jechać mercedesem combi - może niektóe z was pamętają, pisałam o tym, ale padło na ten samochód - z rostego powodu - w tym jedynym dniu chcę mieć wygodnie w tej kiecy z kołami i nie chcę się pognieść ani spocić przy wsiadaniu do niskiego samochodu. I nie obchodzi nas kto nas obgada, bo kto bedzie chcałto zrobic to i tak sobie powód znajdzie, jak nie taki to inny :P więc  postawiliśmy na komfort. Z resztą autko całkiem przyzwoicie wygląda no i wielki + dla nas - autko jest od znajomych więci ogromne koszty odpadają:)
« Ostatnia zmiana: 22 Lipca 2009, 20:30 wysłana przez Yukari-chan »

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
fajny samochodzik i wygląda na taki w którym jest dużo miejsca... a to bardzo ważne, my niby duże auto mieliśmy a i tak siedziałam zgnieciona w środku  ::)

butki i zaproszenia super... fajnie, że udało Ci się takie fajne buty znaleźć w rozsądnej cenie... ja też kupiłam jak najtańsze... w końcu to na raz ;)

a fotka z Tośką świetna... słodki widok masz o poranku  :)

:-* :-* :-* zostawiam

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
Fajne autko, wygląda na duże :) Co do butkó- fajniutkie i zaproszenia tez ładne :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Fajnie, że juz jesteś :)
Co do stażu to nie pomogę, nie znam się na tym.
Świetne buty co najwazniejsze, jakie tanie ;D
Fajnie, że prawie wszyscy będą! :) U mnie to nie wygląda tak ciekawie ;)
Ania i Marcin - równiez bardzo często się spotykam z takimi parami :) ;) Zaproszenia świetne! :)
Mówisz, że Twoj kochany na tej fotce jest zarośnięty? Oj, nie chciałabyś zobaczyc mojego po dwóch dniach nie golenia się :P
Autko - fajne, przynajmniej będzie Wam wygodnie, no i to jest oryginalne! ;)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
po dwóch dniach nie golenia się

U mnie by to nie przeszło :P Musi się rano ogolić chocby nie wiem co ;p Może tego na zdjęciu nie widać, ale rano wstaje z takim zarostem, ze głowa boli ;p a drapie to cholerswo okropnie... beee

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Oj tak, zarost mojego A. tez cholernie drapie ::) Ale on nie może golić się codziennie - ma straszne podrażnienia skórt. W ogóle może używac tylko elektrycznej maszynki, bo na taką zwykłą jego skóra reaguje tak, że aż strach się bać :P On już nawet od elektrycznej ma bardzo duże podrażnienia ::) I nie ma dla niego żadnego kremu - wszystkie go duszą i wyskakują mu jakieś świństwa ::)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Mój M też elektryczną, ale to znowu z oszczędnosci - ma tak twardy zarost, że jak inni faceci mają "jednorazówkę" po kilka dni, albo i dłużej, to on ma dosłownie na ten jeden raz, więc to było bez sensu.

Obdzwoniłam urząd pracy i dowiedziałam sie, że nie moge stażu zamienić, moge dostać inny jak mnie na ten nie przyjmą. I co ja mam teraz zrobić ? przecież nie pójde na staż do telemarketingu :/ Maskra...
Już rozważam czy by tego nie odrzucić, bo generalnie to mi to wisi czy jestem zarejestrowana czy nie :/ boze co za kraj...

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
mój też musi się codziennie golić a i tak czasem wieczorem już mocno drapie ;) ale ja to nawet lubię jak on tak drapie  ;D

hmm co do up to jak jesteś zarejestrowana to masz ubezpieczenie zdrowotne więc lepiej dobrze się dowiedz co i jak  :) ja bym na Twoim miejscu poszła do urzędu i pogadała.. może coś jeszcze da się załatwić  ::)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
A i tak sie lecze prywatnie czegokolwiek by to nie dotyczyło :p Na chwile obecną wiem, że nie chcę odbyć tego stażu, zamieniam na inny, albo rezygnuję :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Fajne butki , tez miałam z Daichmana za 69 zł i nawet je ubrałam na inne wesele tzn na poprawiny do jasnej spódniczki  ;)

Oj mój z zarostem ma to samo - wieczorem już drapie  ;D Szkoda ze z głowy mu wyleciały i rosnąć nie chcą  :P  ;D

Ze stażem nie pomoge  ;)

aha fajne autko moja kumpela jechała podobnym  ;D