U mnie szarlotka pod pierzynką już zrobiona, ryba po grecku zaraz będę kończyć. Jeszcze paszczeciki ale z tego przepisu Hani:
U mnie to nie krokiety, a paszteciki

z ciasta drożdżowego (można też francuskie, ale drożdżowe jest takie "prawdziwe"

)
FARSZ:
1 mała kapusta (daje niecałą)
2 średnie cebule
30 dag pieczarek (daję więcej)
sól, pieprz, tłuszcz
Kapustę pokroić na niewielkie kawałki (ja kroję na takie wielkości połowy pięści), ugotować, ale nie na miękko, przestudzić, odcisnąć wodę, zmielić w maszynce. Cebulę zeszklić, dodać pieczarki i udusić (smażę na smalcu, moim zdaniem najsmaczniejsze choć nie najzdrowsze

no inajpierw podsmażam pieczarki, a potem dodaję cebulkę). Zmieloną kapustę połączyć z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem. Ja doprawiam też vegetą, bo kapusta jest bardzo słodka, aż mdła i trzeba naprawdę MOCNO przyprawić, żeby było smaczne. Jak już jest dobrze doprawione, to wyczujecie ten smak, bo będzie pyszne

za słabo doprawione jest po prostu niedobre

No i Rosa i ten prosty jabłecznik z abc i będzie koniec na dziś
