No wszystkie mamy są takie same - święte słowa! Dzis mam trochę wyrzutów sumienia, bo przecież one chyba tak z dobrego serca reagują... Dla mojej mamy to pierwsza wnuczka i ja widze, że ona już na jej punkcie oszalała, a tak się zapierała, że ona jej rozpieszczać nie będzie. Aż się boję co to będzie jak pójdę do pracy i Mała z babcią zostanie...
Maleńka dziś ma znów świetny humor i śpi cały czas. Po obiadku chcę ją zabrać na spacer, bo słonko ładnie świeci, a takich dni nie będzie już dużo pewnie.
Mam pytanka. Radźcie prosze
1. Jak zakładać Małej czapkę, żeby się nie denerwowała? Ona tego niecierpi i ja na samą myśl o zakładaniu jej czapki też jestem już w stresie

2. Co zrobić, żeby Gabryska układała główkę nie tylko na prawym boku ale też na lewym? Ona uwielbia lleżeć z główką na prawym boku i widzę, że trochę ma odkształconą przez to główkę. We snie układa teraz już czasami głowę na lewo, ale podczas przewijania czy zabawy tylko prawa strona ją interesuje.
3. Czy spanie na brzuszku ma też dobry wpływ na bioderka? Czy to chodzi o leżenie i takie "siłowanie" się i podciąganie nóżkami? Mała ostatnio po kąpaniu zasypia mi na moim brzuchu i staram się z nią tak jak najdłużej leżeć, żeby leżała na brzuszku tak jak lekarz zalecił, ale się zastanawiam czy to jakiś efekt da skoro ona leży praktycznie nieruchomo i właściwie na średni twardym podłożu?
4. Czym smarujecie swoim Maluszkom buźki przy spacerze w taką pogodę?
To chyba wszystko... Jak mi się coś przypomni to naskrobię
Ale numer

Mała śpi na naszym łóżku i przed chwilką słyszę jej płacz, ale jakiś taki przytłumiony. Idę do pokoju, a ona się z pleców na brzuch przekręciła i chyba się skubana przestaszyła bliskiego kontaktu z pościelą.
Co za zdolniacha

Odwróciłam ją na plecy i śpi dalej

I kto mówi, że ona cały czas płacze?? Kochana dziewczynka