Dziś mała skończyła 4 tygodnie!!! Jak ten czas leci - wydaje mi się, że jeszcze nie tak dawno z brzuszkiem chodziłam, a z drugiej strony nie pamietam już życia sprzed pojawienia się Malutkiej

Smoka nie daje, bo nie chce. A mleko troche odciągam i daje z butli coby się nauczyła w ten sposób też jeść. Dziś wydzwaniam do poradni w sprawie kontroli bioderek i cały czas zajete - szok!
Wczoraj bylismy u księdza - u nas jest co łaska i nasz proboszcz jeszcze nigdy nie powiedział, że za mało mu ktoś dał- tacy jeszcze sie zdarzają. Daliśmy 100 zl ale podejrzewam, że gdybysmy dali 20 zl tez byłoby ok.
kuchasia - musisz miec ze soba akt slubu i akt urodzenia dziecka, nie weim co odnośnie chrzestnych, bo w naszym wypadku oboje sa z tej samej parafii wiec ksiadz nic od nich nie chciał.
A w lokalu - my robimy chcrzciny tam gdzie mielismy wesele. Tu nie ma stwaki od osoby, ale mowisz czego ile chcesz, np. ile kawałkow miesa i pani wylicza Ci kwote ogolna. My zamowiliśmy chyba troche za duzo, ale w poniedziałek po chrzcinach chce zaprosic moje kolezanki i kolegow z pracy do domu, wiec mam nadzieje, ze starczy mi tego jedzenia z lokalu.
Dosiado a powiedz czy tak sobie wyobrazałas macierzynstwo ?Trudne pytanie i trudno mi poki co udzielic odpowiedzi. Nie spodziewałam się tylko, że taka mała istotka stanie się dla mnie całym światem i jej dobro bedzie dla mnie najważniejsze... Kiedy na nia patrze to przepełniaja mnie takie rozczulenie i miłość, że... sama tego po raz pierwszy doświadczam...
Jesli chodzi o szczepionke to stanelo poki co na tym, ze bierzemy 5w1. I znow kolejne pytania:
1. musze miec na to recepte czy dostane w aptece bez?
2. z osrodka przysla mi wezwanie na szczepienie czy musze sie sama umowic?
3. sa jakies rodzaje tych szczepionek czy jest tylko jedna? Jesli jest ich wiecej to jaka jest najlepsza?
To chyba wszystko odnosnie szczepionek

Mała spi wiec dzwonie po raz kolejny do tej poradni. moze sie wreszcie dodzwonie....